1., αφου δεν υπαρχουν σχεδια,εκτυπωνω μια φωτογραφια που θα εχει την μικροτερη η μηδενικη γωνια ληψης και αρχιζοντας παντα με κατι δεδομενο(μηκος πηγματος,διαμετρο τροχου)αρχιζω τους υπολογισμους, η απλα ταιριαζω την φωτογραφια με το κιτ(πολλαπλες εκτυπωσεις μεχρι να ερθει ακριβως το θεμα της φωτο με το κιτ).
Το προβλημα ειναι οτι ακομη κι αν το θεμα ειναι τελειως καθετα στον θεατη,θα υπαρχουν
μεγαλες αποκλισεις αναλογως την αποσταση του αντικειμενου απο τον φακο (το βαθος)..Δεν ξερω αν μπορεις να καταλαβεις τι εννοω ετσι οπως τα λεω,οποτε για παραδειγμα στην παρακατω φωτο

που θεωρητικα ειναι σχεδον καθετα το οχημα,βλεπεις οτι ουσιαστικα καθετα στον θεατη ειναι ο δευτερος τροχος απο τον κινητηριο...
καταλαβαινεις οτι δεν μπορεις να βγαλεις ασφαλες συμπερασμα για το μηκος πχ της καμπινας λογω γωνιας...η -λογω αποστασης απο τον φακο-για το μηκος της μπουμας/βραχιονα οποτε εκει ερχεται το
2. guessing game και το "με το ματι"!!!ψαχνεις να βρεις αυτο που θεωρεις πιο σωστο γιατι πολυ απλα ΦΑΙΝΕΤΑΙ σωστο!
Στο συγκεκριμενο μοντελο,ενω
υπαρχουν οι διαστασεις του γερανου,οταν φτιαχτηκε ο βραχιονας βασει αυτων και τοποθετηθηκε στο κιτ,ηταν σαφεστατα μακρυτερος απο αυτο που εβλεπα στις φωτο,οποτε κοπηκε περιπου κατα 0,8 εκατοστα,καθολου ευκαταφρονητο νουμερο,αλλα ετσι φαινεται σωστο!!
3.Το καθε κομματι φτιαχνεται με βαση το προηγουμενο.Φτιαχνεις δλδ το Α κομματι που εισαι σιγουρος οτι αν δεν ειναι 100% σωστο ,ειναι παρα πολυ κοντα σε αυτο και συνεχιζεις με το Β βασει του Α κοκ.Στο τελος ειναι που θα ξυριστει ο γαμπρος και αν ταιριαξουν ολα σωστα τοτε...η
πρωτη σου μετρηση ηταν σωστη!!!!Αν οχι....

πολυ απλα βρες τροπο να "το φερεις" το πραμα να
φαινεται σωστο(Νο2)!
Δεν κανω κατι αλλο ιδιαιτερο και απο τα παραπανω να σου πω την αληθεια σε αυτο που καταληγω τις περισσοτερες φορες ειναι το "με το ματι"...καλο η κακο,ειπαμε,θα ξυριστω στο τελος! :mrgreen:Αλλωστε δεν θα μπορουσα να φτιαξω ποτε ΑΚΡΙΒΕΣΤΑΤΟ αντιγραφο αφου δεν το εχω μπροστα μου να το μετραω καθε τρεις και λιγο,οποτε,αγχος μηδεν,δεν θα τρελλαθουμε κιολας αν βγει 2-3 χιλιοστα πιο μεγαλο...χεθτκα!

!
Η μηπως νομιζεις οτι αυτο που βλεπεις ειναι ακριβεστατο?

,σε καμια περιπτωση!!Αλλα ουτε να το πουλησω σε μουσειο θελω ουτε να χαλαστω!Εδω ολοκληρη Dragon που θεωρητικα πανε και τα μετρανε οι $!#@$ και στα βγαζει λαθος,εγω θα κλαψω που θα μου βγει οπτικα σωστο???