Αποστολέας Θέμα: Αραίωση κυανοακρυλικής?  (Αναγνώστηκε 2163 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος arian

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
Αραίωση κυανοακρυλικής?
« στις: Σεπτεμβρίου 18, 2012, 01:43:34 μμ »
Θα μπορούσε να αραιωθεί κυανοακρυλική που έχει "σφίξει". Μην φανταστείτε ότι έχει γίνει πέτρα απλά έχει αποκτήσει πυκνότητα μελιού :lol: :!: Κάπου στο forum είχα διαβάσει για ασετόν :!: Ισχύει :roll:  :?:Και για να είμαι και πιο συγκεκριμένος πρόκειται για την  Artesania:

Αποσυνδεδεμένος Vasilis-Frederica

• Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους. [Σωκράτης]
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: I normally live in Sparta Greece, but I very often stay in Witney United kingdom, too
  • Βασίλης και Μαρία-Φρεντερίκα
    • Μεταφραστικό Γραφείο Σπάρτης
Απ: Αραίωση κυανοακρυλικής?
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2012, 11:53:16 πμ »
Καλημέρα,
Για την αραίωση δεν γνωρίζω να σου πω. Αυτό όμως που γνωρίζω είναι ότι η κύανο κόλλα χρειάζεται ψυγείο για να κρατάει περισσότερο καιρό. Έχω κύανο αποθηκευμένη στο Ψυγείο (ψύξη) για πάνω από 3 χρόνια και είναι αναλλοίωτη.
Το ασετόν που λες είναι για να καθαρίζεις την κύανο όπως την μύτη, με άλλα λόγια διασπάει την κύανο και ίσως να μην κάνει γι' αυτό που θέλεις.
Απλά δοκίμασέ το με λίγη ποσότητα και δες μετά την κολλητική ικανότητα της κόλλας.
Εάν δεν επανέλθει μάλλον θα αναγκαστείς να αγοράσεις άλλη.

Βασίλης
Βασίλης & Μαρία-Φρεντερίκα

Η Ιστοσελίδα μας: ΞΥΛΙΝΑ ΠΛΟΙΑ    Το κανάλι μας: BINTEO στο YouTube

Αποσυνδεδεμένος arian

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2012, 03:46:31 μμ »
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Την έβαλα ψυγείο αλλά νομίζω ότι έπηξε περισσότερο. Έχει ακόμα κολλητική δύναμη αλλά είναι της υπομονής (2-3 λεπτά μέχρι να σφίξει) :( και επιπλέον έχει πυκνότητα μελιού όπως προανέφερα :? , οπότε είναι δύσχρηστη. Μάλλον με βλέπω για καινούργια ή κανένα πιστόλι θερμικής κόλλας :twisted: :!:

Αποσυνδεδεμένος Christos VNV

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Aθηνα
  • Victory Not Vengeance
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2012, 05:50:06 μμ »
Το ιδιο προβλημα αντιμετωπιζω και εγω με την Jettak την οποια ειχα αφησει ολο το καλοκαιρι επανω στον παγκο χωρις να την χρησιμοποιησω.Τωρα που ξεκινησα να κολαω χαλκοσυρμα στο συστημα προσγειωσης βλεπω οτι εχει πηξει παρα πολυ και οταν προσπαθω να βγαλω μια ποσοτητα με οδοντογλυφιδα απο το κουτι της,αφηνει πισω ποσοτητες κολλας σαν τριχες που γεμιζουν ολο τον τοπο.
Μαλλον δεν σωνεται η κατασταση και παει για πεταμα.
Τελικα για να διατηρηθει η κολλα για περισσοτερο χρονο πρεπει να φυλασσεται  σε δροσερο μερος?

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2012, 06:13:34 μμ »
Μπορείς να δοκιμάσεις να αραιώσεις με λεπτόρευστη κυανοακρυλική αλλά σα γενικό κανόνα να ξέρεις πως αν η κόλλα φτάσει και αφήνει κλωστές, κράτα τη όσο δεν γίνετε τούβλο για τίποτα στοκαρίσματα και μετά πέτα τη, δεν αξίζει τον κόπο.

Οπως είπαν και οι προλαλήσαντες, η κόλλα όταν δεν χρησιμοποιείται μπορεί να μπει στο ψυγείο (συντήρηση).
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Vasilis-Frederica

• Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους. [Σωκράτης]
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: I normally live in Sparta Greece, but I very often stay in Witney United kingdom, too
  • Βασίλης και Μαρία-Φρεντερίκα
    • Μεταφραστικό Γραφείο Σπάρτης
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2012, 02:04:54 μμ »
Το ιδιο προβλημα αντιμετωπιζω και εγω με την Jettak την οποια ειχα αφησει ολο το καλοκαιρι επανω στον παγκο χωρις να την χρησιμοποιησω.Τωρα που ξεκινησα να κολαω χαλκοσυρμα στο συστημα προσγειωσης βλεπω οτι εχει πηξει παρα πολυ και οταν προσπαθω να βγαλω μια ποσοτητα με οδοντογλυφιδα απο το κουτι της,αφηνει πισω ποσοτητες κολλας σαν τριχες που γεμιζουν ολο τον τοπο.
Μαλλον δεν σωνεται η κατασταση και παει για πεταμα.
Τελικα για να διατηρηθει η κολλα για περισσοτερο χρονο πρεπει να φυλασσεται  σε δροσερο μερος?

Όπως έχω γράψει παραπάνω επειδή χρησιμοποιώ κατά κόρον τις κύανο κόλλες, θα πρέπει όταν τελειώνεις να τις βάζεις στην συντήρηση του ψυγείου.
Καλό είναι να έχεις μία ανταλλακτική μύτη καινούργια ώστε πριν την βάλεις στο ψυγείο να την σφραγίζεις με την καινούργια μύτη.
Όταν θες να καθαρίσεις τις μύτες μέσα σε ένα βαζάκι ρίχνεις ασετόν (χρωματοπωλείου ασετόν) και βάζεις την βουλωμένη μύτη να κολυμπάει μέσα στο βαζάκι, την αφήνεις εκεί για πάνω από 6 ώρες.
Βασίλης
Βασίλης & Μαρία-Φρεντερίκα

Η Ιστοσελίδα μας: ΞΥΛΙΝΑ ΠΛΟΙΑ    Το κανάλι μας: BINTEO στο YouTube

Tags: