Αποστολέας Θέμα: Μαρκες και ειδη βερνικιων?  (Αναγνώστηκε 4508 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδα
  • Can't help myself...it's a sickness!!
Μαρκες και ειδη βερνικιων?
« στις: Σεπτεμβρίου 05, 2006, 11:21:56 πμ »
Καλημερα ωρε παιδες.Κατ αρχην να εξηγηθω οτι ειμαι ψιλοασχετος με τα βερνικια :?Οποτε θα ηθελα να υπαρχει ενα συνοπτικο post για ολες τις αποριες.

Ερωτηση
1.Τι βερνικι gloss να βαλω(μαρκα)πανω απο σμαλτο για wash με λαδια η ακρυλικα κλπ?
2.Ποιο τελικο βερνικι(ματ) αν το wash ειναι ακρυλικο?Υπαρχει προβλημα με το ακρυλικο αν ειναι του σμαλτου βερνικι,η το αναποδο(ακρυλικο βερνικι πανω στο σμαλτο)?
3.Σε βασικο χρωμα σμαλτο ποιο βερνικι να βαλω για wash παλι με σμαλτο?
4.μπηκα στο τριπακι του αερογραφου και αρχισα βασικα χρωματα με ακρυλικο οποτε το wash θα ειναι ειτε ακρυλικο ειτε λαδια ειτε σμαλτο.Ενα βερνικι ανεξαιρετως?
5.Ποσο ασφαλες ειναι το βερνικωμα πανω απο παστελ,μολυβι η pigments τυπου mig?μηπως κανει τρεξιματα?γιατι πολλα απο αυτα μπαινουν στεγνα.
6.Το fixative του πλαισιου κανει σε καποια απο τις περιπτωσεις?

Μονο αυτα 8).ευχαριστω εκ των προτερων  :wink:και sorry για την τεραστια ερωτηση αλλα πιστευω οτι μια περιεκτικη απαντηση θα λυσει αποριες πολλων και θα μεινει σαν reference topic.(<προς admin:καπου εκανα ενα ιδιο θεμα χτες αλλα μαλλον δεν ανεβηκε η δεν το βρισκω εγω οποτε αν υπαρχει καψε αυτο.Thanks>)
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Äéá÷åéñéóôçò
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
Απ: Μαρκες και ειδη βερνικιων?
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 05, 2006, 11:55:07 πμ »
Να ξεκαθαρίσουμε κατ' αρχήν ότι όπως υπάρχουν enamel και ακρυλικά χρώματα, το ίδιο ισχύει και για τα βερνίκια. Με αυτό υπόψην έχουμε και λέμε:

1.α. Αν είναι να κάνεις wash με λάδια θα βάλεις ακρυλικό gloss βερνίκι,(μάρκα θα πρέπει να διαλέξεις μόνος σου κυκλοφορούν από Gunze, Agama, Winthsor&Newton και δεν ξέρω ποιές άλλες). Εναλλακτικά μπορείς να περάσεις με future(εγώ αυτό κάνω...)
   β. Αν κάνεις wash με ακρυλικά θα χρησιμοποιήσεις enamel βερνικι οπότε πάμε σε Humbrol κτλ...

2-3-4.Η όλη ιστορία πάει κάπως έτσι:
   Αν (+)= enamel και (-)=ακρυλικό τότε έχουμε:
    Χρώμα  Βερνίκι   Wash  Βερνίκι
        +        -            +         -
         -         +            -         +

Επαναλαμβάνω για μάρκες η επιλογή είναι περισσότερο δική σου καθώς πάς με ότι σε βολεύει...

5.Δεν γνωρίζω να σου απαντήσω...

6.Το fixative είναι για το κλείσιμο χαλκομανιών που φτιάχνουμε μόνοι μας δεν κάνει για βερνίκι καθώς δεν είναι καν τέτοιο...

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 05, 2006, 12:33:19 μμ »
Nα'σαι καλα φιλτατε melpa :wink:,τα ισιωσα λιγο στο μυαλο μου γιατι απο τα σκορπια info ειχα χασει το ρεζουμε!!(Future δεν υπαρχει περιπτωση να βρω οποτε το παρακαμπτουμε).Διευκρινηση-πρεπει να ειναι απαραιτητα ακρυλικο το βερνικι αν τα λαδια ειναι υδατοδιαλυτα?Ρωταω γιατι το προβλημα μου ειναι το εξης-wash με λαδια ΚΑΙ ακρυλικα πανω σε σμαλτο?!Οποτε ακρυλικο βερνικι με ακρυλικο wash=λασπη!!(μαλλον κανω την ζωη μου δυσκολη ε? :mrgreen:.Καλυτερα να αλλαξω χρωματα για να αποφυγουμε τους πειραματισμους!!)Thanks again bro
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

• Äéá÷åéñéóôçò
  • Scale 1/24
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 05, 2006, 12:39:51 μμ »
Future μπορεί να βρεθεί αν χρειαστείς... Μην μπερδεύεσαι και ταλαιπωρήσαι άδικα... Κοίτα τα (-) και τα (+) που σου έδωσα παραπάνω. Η λογική είναι να μην χρησιμοποιείς για βερνίκι, τέτοιο που έχει τον ίδιο διαλύτη με το διαλύτη που θα χρησιμοποιήσεις στο wash...

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Äéá÷åéñéóôçò
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 05, 2006, 12:54:52 μμ »
Να ρωτήσω και εγώ κάτι πάνω στο θέμα για τη σειρά ...
Έχουμε : χρώμα -> βερνίκι gloss -> wash -> βερνίκι matt.
Tα decals μπαίνουν πάνω στο βερνίκι gloss για καλύτερη εφαρμογή??
Το dry brush ποτε ειναι καλο να το κανεις?

• Äéá÷åéñéóôçò
  • Scale 1/24
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 05, 2006, 01:10:44 μμ »
Ναι οι χαλκομανίες ανάμεσα στο βερνίκι και το wash για να φθείρονται όλα ομοιόμορφα και το drybrush εγώ το κάνω πρίν το τελευταίο βερνίκι...

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2006, 03:25:26 μμ »
Μολις γυρισα απο ιπποκρατους με βερνικια οποτε εχουμε round 2 στις ερωτησεις 8)!1.Πηρα ακρυλικο της αγκαμα( :lol: :lol:ωραιο ονομα εχουν τα παιδια..Ο γνωστος βιομηχανος κυριος αγαμα μετα της συζυγου :lol: :lol:)....Λοιπον,τι αναλογια περιπου εχει με νερακι?2.Ιδια απορια και για το χαμπρολ που πηρα.Ποσο με ποσο με white spirit(για αερογραφο μιλαω)?3.πηρα και ενα σετακι με 8 ακρυλικα χρωματακια που ειχε για wheathering(κυριως της μακετας και οχι του αρματος)της Heller(?!).Tα ειχε για φουντο με 10Ε.Τα εχει δουλεψει κανεις?Thanks

Αποσυνδεδεμένος gallahant

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Παφος, Κυπρος
  • modelclub.gr
« Απάντηση #7 στις: Απριλίου 26, 2007, 05:33:49 μμ »
Να ρωτησω και γω. Ακρυλικο χρωμα + ακρυλικο gloss βερνικι + wash με enamel + matt βερνικι ακρυλικο δε κανει?

Αποσυνδεδεμένος Double Ugly

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο Κρήτη
  • Three Traps Baby...!!!
    • Image
« Απάντηση #8 στις: Απριλίου 26, 2007, 05:41:24 μμ »
Κάνει...

Αποσυνδεδεμένος Farao Mike

• Modelclub.gr
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Εξαρχεια
  • modelclub.gr
« Απάντηση #9 στις: Απριλίου 26, 2007, 07:06:40 μμ »
Βρε παιδια γιατι δεν κανετε wash με ακρυλικα  υδατοδιαλυτα να μην εχετε κανενα αγχος με τα βερνικια

Αποσυνδεδεμένος Geokid

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αργος
  • modelclub.gr
    • virtual 335th Greek Squadron
« Απάντηση #10 στις: Οκτωβρίου 24, 2007, 07:16:44 μμ »
Εγω χρησιμοποιησα παρκετινη Erdal Glanzer ,που μου εστειλαν απο Γερμανια, με τον αερογραφο αλλα δεν εμεινα απολυτα ικανοποιημενος απο την τελικη γυαλαδα(το ποστ που ειχα κανει με το Yak 1b το ειδατε :lol:) και ηθελα να ρωτησω αν την εχει δοκιμασει κανεις αλλος! Παντως θα δοκιμασω και την Long Shine που χρησιμοποιει ο gkontog ! :mrgreen:
Me,i want what's coming to me.
The world Chico, and everything in it
,Scarface
 Hasegawa 1/48 F-14A"Jolly Rogers" 75% Hasegawa 1/48 Spitfire Vb Trop Τελος!!

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #11 στις: Οκτωβρίου 24, 2007, 11:46:15 μμ »
Εγω χρησιμοποιησα παρκετινη Erdal Glanzer ,που μου εστειλαν απο Γερμανια, με τον αερογραφο αλλα δεν εμεινα απολυτα ικανοποιημενος απο την τελικη γυαλαδα(το ποστ που ειχα κανει με το Yak 1b το ειδατε :lol:) και ηθελα να ρωτησω αν την εχει δοκιμασει κανεις αλλος! Παντως θα δοκιμασω και την Long Shine που χρησιμοποιει ο gkontog ! :mrgreen:
Δοκιμασε να την περασεις με ενα μαλακο πινελο.Μαλον το αποτελεσμα θα ειναι καλυτερο. :wink:

Tags: âåñíéêé