Καλώς ορίσατε,
Επισκέπτης
. Παρακαλούμε
συνδεθείτε
ή
εγγραφείτε
.
1 ώρα
1 μέρα
1 εβδομάδα
1 μήνας
Χωρίς όριο
Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Website
Market
Αρχική
Βοήθεια
Tags
Links
Σύνδεση
Modelclub.GR - Hellenic Scale modelling community
»
ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
»
Ελικοφόρα Αεροσκάφη
»
Prop: Show room
»
Θέμα:
Ki61 Hien (Dragon) 1/72
« προηγούμενο
επόμενο »
Εκτύπωση
Σελίδες: [
1
]
Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Ki61 Hien (Dragon) 1/72 (Αναγνώστηκε 1196 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
johnza
Scale 1/48
Τόπος: Ηράκλειο
Ki61 Hien (Dragon) 1/72
«
στις:
Αυγούστου 26, 2012, 06:15:22 μμ »
Όταν αποφάσισα να αγοράσω το συγκεκριμένο κιτ, πίστευα ότι «κυρίως» λόγω της τιμής του και «δευτερευόντως» λόγω της καταγωγής της κατασκευάστριας, θα μου παρείχε μία απροβλημάτιστη και συνάμα απολαυστική - ποιοτική κατασκευή.
Ωστόσο οι ελπίδες μου απεδείχθησαν «φρούδες» και πλέον μπορώ να πω ότι , παρά το γεγονός ότι έχω την πλήρη σειρά, θα το ξανασκεφτώ πάρα πολύ.
Το μοντέλο έχει πάρα πολύ καλή λεπτομέρεια, τόσο ανάγλυφη όσο και χαραγμένη, όμως η προβληματική, σε ορισμένα σημεία, εφαρμογή και η έλλειψη δίεδρου γωνίας στις κυρίως πτέρυγες με προβλημάτισαν και με παίδεψαν πάρα πολύ.
Όσον αφορά την κατασκευή αυτή έγινε με ελάχιστες προσθήκες που αφορούν κυρίως κάποιους μοχλούς στον χώρο του πιλοτηρίου, οι οποίες έγιναν από τεντωμένο πλαστικό. Κάποια από τα μεταλλικά κομμάτια (τα οποία είναι ομολογουμένως ιδιαιτέρως λεπτά και εύκαμπτα) δεν χρησιμοποιήθηκαν καθώς ήταν μεγαλύτερα από όσο θα έπρεπε και ως εκ τούτου δεν εφάρμοζαν.
Το βάψιμο έγινε με συνδυασμό σμάλτων και ακρυλικών της humbrol και της gunze. Tα ξεφτίσματα έγιναν με την χρήση Λακ μαλλιών.
Ελπίζω να σας αρέσει:
Καταγράφηκε
Γιάννης
gkontog
Scale 1/24
Τόπος: Αθήνα
Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Απ: ki61 hien (Dragon) 1/72
«
Απάντηση #1 στις:
Αυγούστου 26, 2012, 06:37:54 μμ »
Τόσο χάλι το Dragon; Το έφερες όμως μια χαρά σε λογαριασμό. Προσωπικά θα περίμενα ξεφλουδίσματα και στο πράσινο και πιο πολύ κάπνα στις εξαγωγές του κινητήρα αλλά αυτά είναι γούστα. Εν ολίγοις πολύ όμορφο, μπράβο!
Καταγράφηκε
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!
336sqn_Hawk
Scale 1/72
Τόπος: Hράκλειο-Κρήτη
«
Απάντηση #2 στις:
Αυγούστου 26, 2012, 06:54:33 μμ »
Γιάννη μπορεί να σε ταλαιπώρησε αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό.
Ομορφο αεροπλάνο,όμορφο βάψιμο και άψογη παρουσίαση.
Συγχαρητήρια.
Κώστας Κολυβάκης
Καταγράφηκε
raziera
Scale 1/35
Τόπος: ΑΘΗΝΑ
Κωστας
«
Απάντηση #3 στις:
Αυγούστου 26, 2012, 10:29:18 μμ »
Όμορφο αποτέλεσμα και ωραίο αεροπλάνο.
Το εφερες στα ίσια του.
Κωστας
Καταγράφηκε
johnza
Scale 1/48
«
Απάντηση #4 στις:
Αυγούστου 26, 2012, 10:39:16 μμ »
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ, η αλήθεια είναι ότι όταν ανοίγεις το κουτί κάνει εντύπωση η λεπτομέρεια (για την κλίμακα), οστώσο έχει αρκετά "θέματα" που δεν τα περίμενα. Τώρα όσον αφορά τις φθορές αυτές έγιναν με σκόνη από τριμένο κάρβουνο και οι κάνες των πυροβόλων αντικαταστάθηκαν με λεπτή σύριγγα.
Καταγράφηκε
Γιάννης
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΓΚΟΥΝΗΣ
Scale 1/144
Τόπος: ΛΑΡΙΣΑ
modelclub.gr
«
Απάντηση #5 στις:
Αυγούστου 27, 2012, 01:58:05 πμ »
Γιαννη παρολες τις δυσκολιες το αποτελεσμα ειναι αψογο και το βαψιμο ωραιοτατο και με ελευθερο χερι.
Μπραβο σου!!!!
Καταγράφηκε
Αγριος Αετος
Scale 1/72
«
Απάντηση #6 στις:
Αυγούστου 27, 2012, 03:03:59 πμ »
Ωραίο! Έχω κι εγώ τα 5021 και 5028 κιτ της Dragon και ψηνόμουνα ν αρχίσω αλλά μετά από αυτά που γράφεις, μάλλον αργότερα.
Μ αρέσει και το καμουφλάζ και όλα.
Μπράβο.
Καταγράφηκε
johnza
Scale 1/48
«
Απάντηση #7 στις:
Αυγούστου 27, 2012, 11:46:22 πμ »
Κοίτα ίσως εγώ να έπεσα στην περίπτωση και να ήταν το δικό μου μόνο στραβωχημένο, ωστόσο και από άλλα κατασκευαστικά που διάβασα, υπάρχουν ζητήματα όπως π.χ. η δίεδρος στα φτερά, κάτι που ακούγεται εύκολο να διορθωθεί, ωστόσο χάριν συμμετρίας απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή. Από την άλλη πλευρά όταν πλέον κόλλησα τα φτερά και αποφάσισα να βάλω και το ουραίο κατάλαβα ότι το πηδάλιο διεύθυνσης "ruder" είχε μια έντονη κλίση προς τα αριστερά!!!
Ναι, ορισμένα από τα μεταλικά του απλώς δεν τα έβαλα, καθώς το τμήμα του σκελετού που βρίσκεται πίσω από το κάθισμα (αυτό με τις δύο τρύπες) όταν το έκανα dry fit και πήγα να τοποθετήσω την καλύπτρα, αυτό εξήχε της ατράκτου σε σημείο που μην καθίσταται πλέον λειτουργικό. Το άλλο κομμάτι που με προβλημάτισε (και αφού το τποθέτησα στην πορεία το αφαίρεσα) ηταν οι μεταλικές γρίλιες στον μεγάλο αεραγωγού που βρίσκεται στην κοιλιά της ατράκτου. Αυτές οι εταιρεία τις δίνει σε πέντε κομμάτια τα οποία κολλωντας τα και τσακίζωντάς τα δημιουγείται ένα δικτύωμα το οποίο κατόπιν τοποθετείται εκεί πρωτού κλείσει η άτρακτος. Όμως όταν πλέον τοποθετήθηκε, έκλεισε η άτρκτος και κολλήθηκαν οι πτέρυγες διαπίστωα ότι ενώ θα έπρεπε να φαίνονται 3 γρύλιες φαινόταν τελικά μονο μία!.
Καταγράφηκε
Γιάννης
johnza
Scale 1/48
«
Απάντηση #8 στις:
Σεπτεμβρίου 07, 2012, 11:04:34 πμ »
Ερώτηση: Πιστευετε ότι έχει υπερβολικό oversprey; Αν ναι μπορεί κάοποιος να μου πει πως θα μπορούσα να κάνω αυτή την παραλαγή στην 1/72;
Καταγράφηκε
Γιάννης
Εκτύπωση
Σελίδες: [
1
]
Πάνω
« προηγούμενο
επόμενο »
Tags:
Modelclub.GR - Hellenic Scale modelling community
»