Αποστολέας Θέμα: Γόμα υαλοβάμβακα ή fiberglass pen  (Αναγνώστηκε 3859 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Γόμα υαλοβάμβακα ή fiberglass pen
« στις: Αυγούστου 23, 2012, 07:59:43 μμ »
Δεν ξέρω αν το έχουμε ξαναπεί αλλά σας έχει τύχει ποτέ να έχετε εκείνα τα αντιπαθητικά pin marks σε σημεία που δείχνει αδύνατο να στοκαριστούν και να τριφτούν; Βέβαια η λύση μπορεί να είναι κάποιος στόκος που τρίβεται με νερό ή οινόπνευμα αλλά και πάλι δεν επιτυγχάνεται η λεία επιφάνεια που δίνει το ντουκόχαρτο. Παράδειγμα στην παρακάτω φωτογραφία το μέσα μέρος της πόρτας της καμπίνας από ένα 72άρι Mi-24 της Hasegawa.

Θα μου πείτε, αυτό ρε φίλε τρίβεται εύκολα, αλλά για χάρη του παραδείγματος ας κάνουμε μία υπόθεση εργασίας (ρε τι λέξεις βρίσκω ώρες ώρες...) και ας θεωρήσουμε πως είναι στο μέσα μέρος μίας φωλεάς ΣΠ. Αντε τρίψε το τότε...

Προσφάτως λοιπόν και όλως τυχαίως ανακάλυψς τη γόμα υαλοβάμβακα (fiberglass pen στα φράγκικα) που χρησιμοποιούν οι σχεδιαστές για διορθώσεις πάνω στο ρυζόχαρτό των σχεδίων. Τρίβει το πλαστικό μια χαρά χωρίς να αφήνει σημάδια και δεν έχει κανένα πρόβλημα να τρίψει στόκο, ακόμα και κυανοακρυλική. Ακριβώς επειδή έχει μικρή και στρογγυλή μύτη (και παίρνει ανταλλακτικές) χωράει σε σημεία απρόσιτα και τρίβει άψογα με απλή περιστροφή.

Μέσα σε δύο μόλις λεπτά είχα εξαφανίσει το pin mark.

Το αγόρασα από το Πλαίσιο στην εξωφρενική τιμή των 4EUR. Δεν είχε ανταλλακτικές μύτες αλλά η τιμή των 5 είναι κάπου στα 8EUR οπότε σαν κόστος απόκτησης και λειτουργίας το εργαλείο αυτό είναι πρακτικά πάμφθηνο.

Αν το συγκεκριμένο έχει ξαναπαρουσιαστεί, παρακαλώ τη διαχείριση να το σβήσει μη γεμίζουμε τα ίδια και τα ίδια.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
Απ: Γόμα υαλοβάμβακα ή fiberglass pen
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 23, 2012, 08:10:46 μμ »
Merci for light σου.
ωραίος συνδυασμός φράγκικων-αγγλοσαξώνων-και ημάς.
 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Φυσικά το τρίβεις κατευθείαν το pin marks και δεν του βάζεις στοκάκι έτσι Γιώργη;

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 23, 2012, 08:16:03 μμ »
Φυσικά το τρίβεις κατευθείαν το pin marks και δεν του βάζεις στοκάκι έτσι Γιώργη;
Εδώ δε χρειάστηκε στόκος, αν χρειαστεί βάζεις, στεγνώνει και τρίβεις κανονικά.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος sotiris

• Aρχικατής Πρωτοσύγγελος και Πάπας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Μέσ'το άρμα θα καούμε!
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 23, 2012, 08:17:35 μμ »
Kαλο θα ειναι να γινεται με προσοχη η χρηση του ,καθως τα υπολειμματα της μυτης του ,εισχωρουν στο δερμα και μπορει να προκαλεσουν δερματολογικα προβληματα

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 23, 2012, 08:26:28 μμ »
Ο Θεσμικός έχει δίκιο! Θα πρέπει να έχουμε την δέουσα προσοχή όταν το χρησιμοποιούμε!

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδα
  • Can't help myself...it's a sickness!!
« Απάντηση #5 στις: Αυγούστου 23, 2012, 08:33:34 μμ »
Απο τον Καλφακη εχω παρει κι εγω το ιδιο κοκοψονι.
Υπαρχει σε δυο μεγεθη,ενα με μεγαλη διαμετρο κι ενα με μικροτερη.
Οπως το βλεπω το δικο σου Ζωρζ,μαλλον ειναι καπου στη μεση απο αποψη διαμετρου.
Χρησιμοποιω και τα δυο,συνεχεια....(μα συνεχεια ομως! ::glossa:: ) και οι εντυπωσεις μου ειναι οι καλυτερες....μονο για το λεπτοτερο εκ των δυο ομως!Το φαρδυ μαδαει πολυ ευκολοτερα(ουσιαστικα σπανε σε μεγαλυτερα κομματια οι ινες απ'οτι στο μικρο)και ειναι -απο υπερβολικα ενοχλητικο εως ακρως επικινδυνο λογω των ινων που πραγματικα δεν φαινονται με γυμνο(τσιτσιδι) ματι...και καρφωνονται παντου :evil: :evil:
Μετα τη χρηση του μεγαλου,χρειαζεται να επιστατευθει σκουπακι η ρολο κολλητικης ταινιας(δεν μαζευει μονο τις τριχες των ζωων λοιπον,αλλα κι αυτουνου του διαολου!!)
ΜΕΓΙΣΤΗ προσοχη  σε ενα παααααρα πολυ χρησιμο εργαλειο! :wink:
Τα παραπανω δεν τα αντιμετωπισα ποτε με της μικρης διαμετρου για το οποιο παρεπιπτοντως υπαρχουν και ανταλλακτικα  ::salut::

Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #6 στις: Αυγούστου 23, 2012, 08:41:28 μμ »
Το αντίστοιχο μπλιμπλίκι το έχω φέρει από MicroMark, ο οποίος όμως έχει απ' όσο θυμάμαι και ανταλλακτικά. Βέβαια έχει και συρμάτινα ανταλλακτικά, τα οποία είναι πιο heavy duty αλλά και πιο brutal με την προς επεξεργασία επιφάνεια άρα ότι πρέπει για τη βαριά δουλειά. Αφού πάρουμε τα πολλά με το συρμάτινο, αλλάζουμε σε fiber και τελειοποιούμε την επιφάνεια :wink:

Στις παρακάτω φωτό φαίνεται, το πως το εργαλείο με το συρμάτινο αντ/κό περασμένο, εξαφάνισε σε κλάσματα δευτερολέπτου τις χυμένες/ξεραμένες μπογιές σε κάποιο τυχαίο σημείο του cutting matt μου :twisted:

Το εργαλειάκι είναι απλά ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΟ :!: :!: :!:

Και βέβαια όπως προείπαν ο Θεσμικός, ο Καμμένος και ο Γιατρός, χρειάζεται μέγιστη προσοχή στις ίνες που προκύπτουν κατά τη χρήση ::alarm:: ::webmaster::

::salut:: ::salut:: ::salut::
ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Αυγούστου 23, 2012, 08:49:18 μμ »
Αααααααααυτο ειναι το καταραμενο παχουλον μαραφετι!! :evil: :evil:
Πι.Ες.Μανο,αν θελεις εξτρα λαβη για να μην αλλαζεις μυτες,πε με να σε φερω :wink:
Και κατι τελευταιο,περα απο χρωμα,ασταρι,κολλα παντως τυπου και σκληροτητας κλπ,βγαζει/λειαινει και το καλαι (για εσας που ξερετε να κανετε κολλησεις της προκοπης,ξεχαστε τις λιμες και τα γυαλοχαρτα!!)
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #8 στις: Αυγούστου 23, 2012, 09:13:00 μμ »
Αααααααααυτο ειναι το καταραμενο παχουλον μαραφετι!! :evil: :evil:
Πι.Ες.Μανο,αν θελεις εξτρα λαβη για να μην αλλαζεις μυτες,πε με να σε φερω :wink:
Και κατι τελευταιο,περα απο χρωμα,ασταρι,κολλα παντως τυπου και σκληροτητας κλπ,βγαζει/λειαινει και το καλαι (για εσας που ξερετε να κανετε κολλησεις της προκοπης,ξεχαστε τις λιμες και τα γυαλοχαρτα!!)
Εχω το παχουλό λόγω του ότι είμαι κι εγώ παχουλός ::glossa:: :mrgreen:

Τάσο, αν και η διαδικασία αλλαγής "μύτης" είναι σχετικά εύκολη, αν σου περισσεύει κάνα παχουλό μαραφέτι και δε το θές, φέρτο μου (ο καφές δικός μου :wink:). Το σκεφτόμουνα, είναι η αλήθεια, να το παραγγείλω ξανά για να μην αλλάζω "μύτες", αλλά ενώ το κόστος του εργαλείου δεν είναι μεγάλο, το κόστος των μεταφορικών από το αμέρικα, είναι πλέον απαγορευτικό (30EUR μίνιμουμ :evil:)...

Επίσης με προσεχτική χρήση της συρμάτινης "μύτης" σε θώρακες αρμάτων (πριν την εφαρμογή της υγρής κόλλας), αποδίδεται πολύ ρεαλιστικά η χυτή μεταλλική επιφάνεια ::salut::

ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #9 στις: Αυγούστου 23, 2012, 09:51:40 μμ »
Συγχαρητήρια, ανακαλύψατε το βελονοματσάκωνο χειρός...  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

sorry αλλά δεν κρατήθηκα....  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #10 στις: Αυγούστου 23, 2012, 10:11:59 μμ »
θα το παίξω λιγο ...εξυπνάκιας..

το έχω το μαραφέτι από Micro Mark, αγορασμενο το 1998 γύρω στα 10 dollars το ένα
(κόκκινη λαβή με τρίχες από fiberglass και πράσινη με μπρούτζινες ...τριχες)
και άλλα τόσα για 2-3 ανταλλακτικα για το καθένα.
χρησιμότατο εργαλείο.
συμφωνω με τους προλαλήσαντες για τα μετρα προφύλαξης που απαιτούνται για τα υπολείματα.
ο κατασκευαστής τους μαλιστα (αμερικανός γαρ) λέει να το χρησιμοποιείς φορώντας γαντια και γυαλιά ασφαλείας για προστασία !!!

μπράβο Γιώργο που το ανακαλυψες απο ντόπια και πιο φθηνή πηγή !!

::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #11 στις: Αυγούστου 23, 2012, 10:53:24 μμ »
Τα links για τα προιόντα που ανέφερα και αναφέρει και ο Σταύρος:

http://www.micromark.com/distresser-weathering-brush,8057.html

http://www.micromark.com/brush-refills-for-distresser-and-scratch-brush-pkg-of-3,8059.html

http://www.micromark.com/SearchResult.aspx?deptIdFilter=0&searchPhrase=fiberglass+brush+refills+%28pkg.+of+2%29

http://www.micromark.com/mini-brush-with-fiberglass-bristles,6557.html

http://www.micromark.com/Ultra-Micro-Fiberglass-Brush,7850.html

Υπενθυμίζω ότι τα links τα παραθέτω μόνο ως reference και δεν έχω κανένα σχετικό συμφέρον...

ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος mixalis

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ (ΚΑΛΑΜΑΚΙ)
  • modelclub.gr
« Απάντηση #12 στις: Αυγούστου 24, 2012, 07:48:27 πμ »
Βρε τι μαθαινει κανεις στο M.C.!!!!!! Παιδια δεν το γνωριζα αυτο το.... μαραφετι!!!!!.Δηλαλη κανει και για αεροσκαφη? δεν γρατζουναει το πλαστικο αυτο με τα συρματακια??

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #13 στις: Αυγούστου 24, 2012, 09:38:15 πμ »
Μιχαλη,την συρματινη εκδοση του καλο ειναι να μην τη δοκιμασεις σε επιφανεια που θελεις στο τελος να ειναι λεια....θα εχεις το ακριβως αντιθετο αποτελεσμα!! :roll:
Σκεψου οτι στη συσκευασια του εδειχνε οτι με το συρματινο μπορεις να τριψεις την σκουρια απο μεταλλικα αντικειμενα....βαλε και καταλαβε ποσο επιθετικο ειναι....συρματοβουρτσα!!! :wink:

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Βελετάς Δημήτριος - Γεννημένος λάθος εποχή
« Απάντηση #14 στις: Αυγούστου 24, 2012, 12:03:15 μμ »
Πάντως Τάσο όταν μου το είχες δείξει απο κοντά τι δουλεια κάνει είχα μείνει πόσο καλο είναίσιγουρα κάποια στιγμή θα πάρω και εγω ένα γιατί όντως τα χρεπακια που έχω θέλουν πολυ τριψιματακι

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ - Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
« Απάντηση #15 στις: Αυγούστου 24, 2012, 01:01:20 μμ »
Την συγκεκριμένη κόκκινη την έχω πάρει και εγώ από κατάστημα ηλεκτρονικών 3EUR αν θυμάμαι καλά.
Πράγματι κάνει πολύ καλή δουλειά αλλά θέλει και πολύ προσοχή γιατί καθώς τρίβετε το γυαλί πάει παντού.

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Βελετάς Δημήτριος - Γεννημένος λάθος εποχή
« Απάντηση #16 στις: Αυγούστου 24, 2012, 01:47:23 μμ »
Το κατάστημα δεν μας λες όμως  :wink: :mrgreen:

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ - Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
« Απάντηση #17 στις: Αυγούστου 24, 2012, 02:33:16 μμ »
Το κατάστημα δεν μας λες όμως  :wink: :mrgreen:
Δημήτρη σε όλα τα καταστήματα που πουλάνε ηλεκτρονικά εργαλεία και ανταλλακτικά σαν του Κατουμά που είναι πίσω από το ναυτικό στην Κλαυθμώνος αλλά μπορεί να έχει και ο Δήλμας..  ::salut:: ::salut::
Αλλα και στο Πλαίσιο που λέει και Γιώργος.
http://www.plaisio.gr/Consumables/Office-Supplies/Correctors/Erasers/Faber-Castell-Glass-Eraser-Holder-30103-180300.htm

Αποσυνδεδεμένος gpav

• ἐν τοῖς δεινοῖς εὔελπις...
  • Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Παυλόπουλος
    • Λιμενικό Σώμα
« Απάντηση #18 στις: Αυγούστου 24, 2012, 02:47:44 μμ »
Υπάρχει και στα μαγαζιά που έχουν είδη σχεδίου. Εγώ την είχα αγοράσει το ...1984 για το τεχνικό σχέδιο που έκανα στη σχολή μου.
Nothing is so good for the morale of the troops as occasionally to see a dead general - Field Marshal William Slim
It makes no difference which side the general is on - Unknown British Soldier