Αποστολέας Θέμα: A-7D Corsair II 1/72 ESCI  (Αναγνώστηκε 8291 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kwstasb

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Λέσχη Στατικού Μοντελισμού Λάρισας
Απ: A-7D Corsair II 1/72 ESCI
« Απάντηση #25 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2014, 08:05:53 πμ »
Επειδή το χρώμα του πλαστικού του κιτ σου είναι σχετικά σκούρο, θα σου πρότεινα μόλις ολοκληρώσεις το στοκοτρίψιμο να περάσεις ενα απαλό χέρι με ανοιχτό γκρι (δε χρειάζεται να καλυφθούν τέλεια όλες οι επιφάνειες) κυρίως στις ενώσεις που έτριψες ώστε να δεις αν υπάρχουν κάποια σημεία τω ενώσεων που χρειάζονται ξανά στοκάρισμα ή επιπλέον τρίψιμο. Και λέω απαλό γιατί κάθε στρώση χρώματος στο μοντέλο "χτίζει" και μπορεί να χαθούν κάποιες λεπτομέρειες της γράμμωσης όταν θα ολοκληρώσεις την παραλλαγή. Το καλύτερο για τον έλεγχο αυτό είναι κάποιο μεταλλικό χρώμα (Chrome Silver της Model Master ή κάποιο της σειράς της Alclad) το οποίο κάνει πολύ λεπτές στρώσεις και έτσι δεν χάνεται η χαραγμένη λεπτομέρεια που έχει το κιτ.
Αφού περάσεις το χρώμα ελέγχεις τις ενώσεις αν χρειαστεί ξαναστοκάρεις , ξανατρίβεις και αν έχεις χρόνο ξαναπερνάς απαλή στρώση ανοιχτού γκρι ή μεταλλικού χρώματος για να σιγουρευτείς ότι όλα είναι εντάξει. Θέλει λίγο υπομονή αλλά έτσι θα πετύχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην εξαφάνιση ενοχλητικών ενώσεων.  ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος vla

• Βλάσσης
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Κερατσίνι
« Απάντηση #26 στις: Σεπτεμβρίου 05, 2014, 08:03:07 πμ »
Ευχαριστώ για τις συμβουλές. Θα φροντίσω για ένα χεράκι primer να δούμε και τι κάναμε με το στοκάρισμα. ::salut::
Οι άνθρωποι είναι για να αγαπιούνται και τα αντικείμενα για να χρησιμοποιούνται. Όχι το αντίθετο!!!

Αποσυνδεδεμένος vla

• Βλάσσης
  • Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #27 στις: Ιουνίου 28, 2015, 01:51:44 μμ »
Γειά σας και πάλι. Αρκετά καθυστερημένα αλλά δε ξεχνώ. Που είχαμε μείνει; Αααα, στο αστάρωμα. Έγινε λοιπόν και όπως ήταν φυσικό έχουμε λίγες ατέλειες τις οποίες θα προσπαθήσω να εξαλείψω. Παραθέτω ενδεικτικά και φωτογραφίες. Παρακαλώ για τα σχόλιά σας, όποια κι αν είναι.

Οι άνθρωποι είναι για να αγαπιούνται και τα αντικείμενα για να χρησιμοποιούνται. Όχι το αντίθετο!!!

Αποσυνδεδεμένος montelakias

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: κορυδαλος
  • Ότι αφήνουμε πίσω μας είναι τα έργα μας.
« Απάντηση #28 στις: Ιουνίου 28, 2015, 03:37:43 μμ »
Βλάση περίμενα την συνεχεία στον κουρσάρο σου, έχει βέβαια  δουλίτσα  ακόμα στο στοκότριψιμο.
Επίσης θέλω να πω πως το κιτ είναι από τα ποιο καλά όσον αφορά την πιστότητα στο σχήμα. (Μετά το FUJIMI σαφώς.) ::glossa::
Καλή συνέχεια Βλάση. ::salut::

Χάρης

Αποσυνδεδεμένος vla

• Βλάσσης
  • Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #29 στις: Ιουνίου 30, 2015, 07:25:40 μμ »
Ευχαριστώ Χάρη. Ομολογώ ότι δυσκολεύομαι λιγάκι γιατί μάλλον υπερέβαλα στον στόκο και τώρα δεν έρχεται χωρίς "απώλειες". Έχω λιγάκι απογοητευτεί και λέω να προχωρήσω παρακάτω (ή μήπως να ξανατρίψω??). Για ρίξτε μια ματιά και πείτε καμιά γνώμη.

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • I'll be back soon......I hope
« Απάντηση #30 στις: Ιουνίου 30, 2015, 08:22:02 μμ »
Δε τίθεται ερώτημα αν συνεχίζεις ή όχι...... συνεχίζεις απλά. Κρίμα είναι. Γενικά όμως πρόσεξε το στοκάρισμα σου.Πρέπει να στοκάρεις όπου υπάρχει πρόβλημα και όχι να πασαλοιβεις τον τόπο με τον στόκο. Επίσης το στοκάρισμα καλό είναι να το κάνεις σε πιο λεπτές στρώσεις... καλύτερα να επαναλάβεις την διαδικασία 2,3 φορές πάρα να έχεις ένα πολύ χοντρό στρώμα που λογικά δεν τριβεται εύκολα  :wink:

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #31 στις: Ιουνίου 30, 2015, 08:43:57 μμ »
Την επόμενη φορά κόλα ταινία (απλή χοντρή, όχι την καλή που έχεις για μασκάρισμα) εκατέρωθεν του ρήγματος που θέλεις να στοκάρεις.
Λίγο πριν στεγνώσει ο στόκος τραβάς προσεκτικά την ταινία και ο στόκος μένει μόνο στο ενδιάμεσο σημείο.
Έτσι, λιγότερο τρίψιμο, λιγότερη χαμένη λεπτομέρεια.
Επίσης, ένας μεταλλικός μαρκαδόρος θα σε βοηθήσει μετά το τρίψιμο να δεις αν χρειάζεται κι' άλλο στόκο ή όχι.
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος vla

• Βλάσσης
  • Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #32 στις: Ιουνίου 30, 2015, 10:11:37 μμ »
Σας ευχαριστώ για την υποστήριξη και τις χρήσιμες συμβουλές. Λέω αύριο να κάνω ένα τελευταίο χέρι τρίψιμο και να προχωρήσω στην παραλλαγή μήπως και "ανέβω" λιγάκι.  :wink:

Αποσυνδεδεμένος vla

• Βλάσσης
  • Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #33 στις: Ιουνίου 30, 2015, 10:18:43 μμ »
Επίσης, ένας μεταλλικός μαρκαδόρος θα σε βοηθήσει μετά το τρίψιμο να δεις αν χρειάζεται κι' άλλο στόκο ή όχι.
Όταν λες μεταλλικός μαρκαδόρος εννοείς κάτι τέτοιο;
http://www.craftbox.gr/markadoros-metalliko-xroma.html

Αποσυνδεδεμένος Κώστας Α.Β.

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μαρούσι

Αποσυνδεδεμένος vla

• Βλάσσης
  • Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #35 στις: Ιουλίου 01, 2015, 01:42:35 πμ »
Ευχαριστώ!!!  ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Που είπες;;
« Απάντηση #36 στις: Ιουλίου 01, 2015, 11:19:23 πμ »
Καλημέρα,

Ωραία το έχεις φέρει μέχρι εδώ το μοντέλο σου καί πίστεύω πως θα δούμε ένα καλό αποτέλεσμα.

Μία άσχετη ερώτηση, Epson εκτυπωτή έχεις; είδα το χαρτί/εκτύπωση που έχεις στον πάγκο σου με το head alignment που έχεις κάνει.!..
There are only two types of aircraft, fighters and targets.

Αποσυνδεδεμένος SHAGRATHI

• Ανθλγός (ΜΧ) Σαουρίδης Δημήτριος
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Florida
  • Civil Engineer - Project Manager
« Απάντηση #37 στις: Ιουλίου 01, 2015, 11:30:24 πμ »
Καλημέρα,

Ωραία το έχεις φέρει μέχρι εδώ το μοντέλο σου καί πίστεύω πως θα δούμε ένα καλό αποτέλεσμα.

Μία άσχετη ερώτηση, Epson εκτυπωτή έχεις; είδα το χαρτί/εκτύπωση που έχεις στον πάγκο σου με το head alignment που έχεις κάνει.!..

θεούλης  :lol: :lol: :lol:
21ος ΛΜΧ, 21η ΤΘΤ Κομοτηνή.

Αποσυνδεδεμένος vla

• Βλάσσης
  • Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #38 στις: Ιουλίου 01, 2015, 03:37:31 μμ »
Καλημέρα,
Ευχαριστώ αλλά νομίζω ότι η απειρία μου είναι φανερή. Όσο αφορά τον εκτυπωτή έχω τον EPSON SX115.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Που είπες;;
« Απάντηση #39 στις: Ιουλίου 01, 2015, 05:03:22 μμ »
Ευχαριστώ αλλά νομίζω ότι η απειρία μου είναι φανερή. Όσο αφορά τον εκτυπωτή έχω τον EPSON SX115.  ::salut::

Το ίδιο ισχύει καί για πολλούς από εμάς όταν μετά από αρκετό καιρό, ξαναπιάσαμε νυστέρια καί πινέλα αλλά χάρις στο φόρουμ ξαναπήραμε φόρα.!

Καί γω Epson έχω αλλά ό δικός μου ακολουθόντας το "ρεύμα" των εξελίξεων, αποφάσισε να χαλάσει.!.. Oπως λέμε καί στα Ελληνικά, "go figure" ::dontknow::

Για ότι θέλεις ρώτα, ή κοίταξε πως άλλοι συνάδελφοι έφτιαξαν τα δικά τους A-7.

Καλή συνέχεια
There are only two types of aircraft, fighters and targets.

Αποσυνδεδεμένος vla

• Βλάσσης
  • Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #40 στις: Ιουλίου 01, 2015, 07:51:14 μμ »
Το ίδιο ισχύει καί για πολλούς από εμάς όταν μετά από αρκετό καιρό, ξαναπιάσαμε νυστέρια καί πινέλα αλλά χάρις στο φόρουμ ξαναπήραμε φόρα.!

Καί γω Epson έχω αλλά ό δικός μου ακολουθόντας το "ρεύμα" των εξελίξεων, αποφάσισε να χαλάσει.!.. Oπως λέμε καί στα Ελληνικά, "go figure" ::dontknow::

Για ότι θέλεις ρώτα, ή κοίταξε πως άλλοι συνάδελφοι έφτιαξαν τα δικά τους A-7.

Καλή συνέχεια
::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος vla

• Βλάσσης
  • Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #41 στις: Ιουλίου 02, 2015, 12:19:38 πμ »
Καλησπέρα. Μικρή πρόοδος και πολλές ερωτήσεις...

Α. Φωτογραφίες:

Β. Ερωτήσεις:

Θέλοντας να βάψω τη καλύπτρα αν την έχω περάσει πρώτα από παρκετίνη είναι λάθος;
Μασκάρω και βάφω την καλύπτρα μαζί με το αεροπλάνο. Τη μέσα πλευρά την βάφω πριν ή καθόλου;
Αφού βάψω την καλύπτρα και το αεροπλάνο, περνάω βερνίκι όλο το αεροπλάνο αφήνοντας τη καλύπτρα μασκαρισμένη ή ξεμασκάρω και βερνικώνω και τα "διάφανα" μέρη της;
Την καλύπτρα καλύτερα να τη μασκάρω με ταινία ή μασκολ;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Αποσυνδεδεμένος piaggio250

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο
  • Modelling for fun not for passion.
« Απάντηση #42 στις: Ιουλίου 02, 2015, 12:41:22 πμ »
Καλησπέρα. Μικρή πρόοδος και πολλές ερωτήσεις...
Α. Φωτογραφίες:
Β. Ερωτήσεις:
Θέλοντας να βάψω τη καλύπτρα αν την έχω περάσει πρώτα από παρκετίνη είναι λάθος;
Μασκάρω και βάφω την καλύπτρα μαζί με το αεροπλάνο. Τη μέσα πλευρά την βάφω πριν ή καθόλου;
Αφού βάψω την καλύπτρα και το αεροπλάνο, περνάω βερνίκι όλο το αεροπλάνο αφήνοντας τη καλύπτρα μασκαρισμένη ή ξεμασκάρω και βερνικώνω και τα "διάφανα" μέρη της;
Την καλύπτρα καλύτερα να τη μασκάρω με ταινία ή μασκολ;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Απαντήσεις.
1. Οχι
2. Ναι μαζί, μπορείς να την αφήσεις άβαφη εσωτερικά αλλιώς πριν.
3. Αστη μασκαρισμένη και βερνίκωσε μόνο το σκάφος αφού εκεί μόνο βάζεις χαλκομανίες και wash.
4. Αν μπορείς απέφυγε το μασκόλ και βάλε μόνο ταινία για να μη σου σηκώσει την παρκετίνη.
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος vla

• Βλάσσης
  • Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #43 στις: Ιουλίου 02, 2015, 12:48:40 πμ »
Απαντήσεις.
1. Οχι
2. Ναι μαζί, μπορείς να την αφήσεις άβαφη εσωτερικά αλλιώς πριν.
3. Αστη μασκαρισμένη και βερνίκωσε μόνο το σκάφος αφού εκεί μόνο βάζεις χαλκομανίες και wash.
4. Αν μπορείς απέφυγε το μασκόλ και βάλε μόνο ταινία για να μη σου σηκώσει την παρκετίνη.
Κατατοπιστικότατος!!! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος vla

• Βλάσσης
  • Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #44 στις: Ιουλίου 06, 2015, 10:40:43 μμ »
Καλησπέρα. Έπεσε και η παραλλαγή....

Αποσυνδεδεμένος montelakias

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: κορυδαλος
  • Ότι αφήνουμε πίσω μας είναι τα έργα μας.
« Απάντηση #45 στις: Ιουλίου 07, 2015, 04:13:44 μμ »
Βλάση  από ότι κατάλαβα το έκανες ελεύθερο χέρι(κάτι που σε αυτή την κλίμακα έχω εγκαταλείψει εδώ και χρόνια).
σου έχει κάνει βέβαια λίγο όβερσπρει αλλά γενικώς είναι οκ.
 Α...και στην ρίζα της αριστερής πτέρυγας φαίνεται μια ατέλεια. καλό θα ήταν να διορθωθεί. Καλά τελειώματα. ::salut:: 

Χάρης

Αποσυνδεδεμένος vla

• Βλάσσης
  • Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #46 στις: Ιουλίου 07, 2015, 10:19:48 μμ »
Βλάση  από ότι κατάλαβα το έκανες ελεύθερο χέρι(κάτι που σε αυτή την κλίμακα έχω εγκαταλείψει εδώ και χρόνια).
σου έχει κάνει βέβαια λίγο όβερσπρει αλλά γενικώς είναι οκ.
 Α...και στην ρίζα της αριστερής πτέρυγας φαίνεται μια ατέλεια. καλό θα ήταν να διορθωθεί. Καλά τελειώματα. ::salut::
Ευχαριστώ πολύ για τη κριτική. Πάντα ευπρόσδεκτη, πάντα χρήσιμη. Οπότε:
α) να προσπαθήσω να διορθώσω την ατέλεια χωρίς να κάνω ζημιά.
β) να μασκάρω καλύτερα για να αποφεύγω τα "λερώματα" των διπλανών χρωμάτων.
ΥΓ: σε κάποιο χέρι χρησιμοποίησα patafix αλλά μου φαινόταν πολύ απότομο το "σβήσιμο" από το ένα χρώμα στο άλλο.

Tags: a-7