Αποστολέας Θέμα: Mitsubishi A7M1 REPPU 1/48  (Αναγνώστηκε 1143 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος φιλιππος κανετος

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: βουλα
Mitsubishi A7M1 REPPU 1/48
« στις: Αυγούστου 17, 2012, 11:37:09 πμ »
    Χαιρετε κυριοι,για το α/φ δεν γνωριζω τιποτα για την ιστορια του και το μοντελο ειναι αυτο
    Το μοντελο αυτο το ξεκινησα περισοτερο για να μαθω να κανω της δυχρωμιες αλλα στο τελος πιστευω οτι κατι καταφερα,ειναι και ο λογος που δεν υπαρχουν φωτο κατασκευεις,ειναι ακριβως απο το κουτι του.
      Ειναι ενα ευκολο μοντελο και το μονο προβλημα εφαρμογεις που συναντισα ηταν η ατρακτος με τα φτερα,περιτου ενα χιλιοστο κενω απο καθε πλευρα,ολα τα αλλα ειχαν πολυ καλη εφαρμογη.
   Η εταιρια δινει και οδηγιες για πορτοκαλι χρωμα και ετσι τελειωσα αυτο

Περιμενω τα σχολια σας και τη γνωμη σας για το βαψιμο(να δω αν ειμαι σε καλο δρομο το zero περιμενει).

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Απ: Mitsubishi A7M1 REPPU 1/48
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 17, 2012, 12:07:12 μμ »
Ο διάδοχος του Zero. Η σχεδίασή του θα ξεκινήσει το 1940 αλλά με τη Mitsubishi κυριολεκτικά πνιγμένη στα projects και την ανάγκη για παραγωγή του Α6Μ2, θα σταματήσει τον Ιανουάριο του 1941. Τον Απρίλιο του 1942 οι εργασίες θα ξεκινήσουν ξανά αλλά η αδυναμία εξεύρεσης ενός αρκετά ισχυρού και αξιόπιστου κινητηρα καθυστερούσαν την πρόοδο και το πρωτότυπο Α7Μ1 θα πετάξει στις 30/07/1944, δύο χρόνια μετά! Ακόμα και τότε θα αποδειχθεί πως ελάχιστα παραπάνω προσέφερε από το ήδη υπάρχον Α6Μ5, κυρίως λόγω αδυναμίας του κινητήρα Nakajima Homare 22 να αποδώσει τα αναμενόμενα. Το Ναυτικό θα ακυρώσει το πρόγραμμα στις 30/07/1944 αλλά η Mitsubishi θα πάρει την άδεια να συνεχίσει την ανάπτυξη με τον κινητήρα Mitsubishi Ha-43. Το νεό πρωτότυπο Α7Μ2 με τον Mitsubishi Ha-43 και αυτόματα ενεργοποιούμενα combat flaps θα πετάξει στις 13/10/1944 και θα αποδειχθεί ανώτερο του Zero σε όλο το φάκελο πτήσης. Το Ναυτικό θα ανανεώσει το ενδιαφέρον του και θα αποδεχθεί το αεροσκάφος διατάζοντας την έναρξη της παραγωγής. Ομως ένας σεισμός το Δεκέμβριο του 1944 θα καθυστερήσει την έναρξη της παραγωγής και από τις 13/12/1944 η USAF θα ξεκινήσει συνεχείς βομβαρδισμούς που θα σταματήσουν πρακτικά την παραγωγή. Μόλις 3 Α7Μ1 και 5 Α7Μ2 θα κατασκευαστούν και κανένα δε θα λάβει μέρος σε μάχη. Είναι σξιοσημείωτη η τεράστια διαφορά με την αμερικανική πλευρά όπου ο διάδοχος του F4F, το F6F Hellcat, θα μπει σε παραγωγή το 1942 και μέχρι το Νοέμβριο του 1945 θα κατασκευαστούν 12275 από τα οποία τα 11000 τα τελευταία 2 χρόνια...

Προσωπικά μου αρέσει πάρα πολύ, μπράβο! Θα του πρόσθετα καπνιές στις εξατμίσεις αλλά αυτά είναι προσωπικά γούστα. Η κεραία του ασυρμάτου όντως έλειπε ή θα την προσθέσεις στο μέλλον;

Αντε, να βλέπουμε το Zero!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 17, 2012, 12:13:42 μμ »
 Μερικες ακομα φαινετε λιγο καλητερα...

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 17, 2012, 12:26:40 μμ »
 gkontog σε ευχαριστω πολυ για την ιστορια και χαιρομαι που σου αρεσει,τωρα αν η κεραια ειναι αυτη μπροστα στο φτερο τοτε θα σου πω οτι σε συγκρουση με την γυναικα μου την ωρα που το μετεφερα ηταν ευτυχως η μονη απωλεια που ειχα.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 17, 2012, 12:53:49 μμ »
...τωρα αν η κεραια ειναι αυτη μπροστα στο φτερο τοτε θα σου πω οτι σε συγκρουση με την γυναικα μου την ωρα που το μετεφερα ηταν ευτυχως η μονη απωλεια που ειχα.
Οχι, αυτό στο φτερό (που δεν το πήρα ο γκάβακας πρέφα πως λείπει :oops: ) είναι ο σωλήνας pitot ο οποίος σκοπό έχει τη μέτρηση της ταχύτητας του αεροσκάφους. Αυτόν πρέπει οπωσδήποτε να τον προσθέσεις γιατί άνευ αυτού δεν ήταν ασφαλής η πτήση.

Η κεραία του ασυρμάτου συνήθως ξεκινούσε από το άνω μέρος του καθέτου σταθερού και κατέληγε στο πάνω μέρος της αντένας που βγαίνει από το πίσω μέρος του cockpit. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις λεπτή πετονιά ή πλαστική κλωστή.

Ή να μαδήσεις κάποιο θηλυκό στο σπίτι ::glossa::

Στερεώνεις με κυανοακρυλική και βάφεις, αν απαιτείται, με μαύρο χρώμα. Στο παρακάτω profile θα δείς την κεραία πως ήταν σε ένα Α6Μ2.

Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #5 στις: Αυγούστου 17, 2012, 01:20:48 μμ »
 Καταλαβα πια εννοεις,ναι θα την βαλω,τωρα που μου ειπες και τον τροπο εχω κανα τεταρτο που την εχω παρει στο κυνηγι.
   Ευχαριστω πολυ για ολες τις πληροφοριες.

Αποσυνδεδεμένος mixalis

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ (ΚΑΛΑΜΑΚΙ)
  • modelclub.gr
« Απάντηση #6 στις: Αυγούστου 24, 2012, 07:31:31 πμ »
Τη κατασκευη δεν τη σχολιαζω. Αλωστε δεν ανεβασες φωτο για αυτο. Για τη πρακτικη σου στα ξεθωριασματα φαινεται οτι το εχεις.Ειναι θεμα απλα εξασκησης και λιγο φαντασιας. (οι πρωτες φωτο,στο μπλε, ειναι πολυ καλητερες απο τις αλλες. Κανει ''ΜΠΑΜ'' το πορτοκαλι) ::salut::

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #7 στις: Αυγούστου 24, 2012, 01:26:46 μμ »
 Σε ευχαριστω πολυ μιχαλη για τα καλα σου λογια,απο κοντα ειναι πολυ καλητερο,αντε να δω ποτε θα τα καταφερω με τις φωτο 

Tags: