Αποστολέας Θέμα: Πρόβλημα με κομπρεσέρ AS-186  (Αναγνώστηκε 6560 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
Πρόβλημα με κομπρεσέρ AS-186
« στις: Αυγούστου 15, 2012, 01:15:18 μμ »
Καλημέρα.
ʼρχισα σήμερα να βάφω και μόλις άναψα το κομπρεσέρ, AS186 με καζανάκι, ρυθμιστή πίεσης και μανόμετρο, ακουγόταν ένα σφύριγμα λες και έχανε αέρα από κάπου.  Εντοπίζω το σημείο στον ρυθμιστή πίεσης αφού μόλις αρχίζω και αυξάνω την πίεση σταματάει η διαρροή.  Επίσης, όσο δουλεύει ο αερογράφος δεν ακούγεται.
Παρόλα αυτά η διαρροή πρέπει να είναι συνεχής καθώς το κομπρεσέρ δουλεύει συνέχεια για να κρατήσει πίεση και κάνει υπερδιπλάσιο χρόνο για να σβήσει απ' ότι έκανε πριν.
Το φαινόμενο άρχισε από την προηγούμενη φορά που έβαψα πριν καμιά βδομάδα αλλά σήμερα έγινε πολύ έντονο.
Είναι κάτι που μπορώ να κάνω; Καμιά τσιμούχα ή λαστιχάκι ;  Η θα πρέπει να αλλάξω ρυθμιστή πίεσης;
Κάτι άλλο;

Ευχαριστώ.
Γιώργος
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος nikosmeta

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
Re: Πρόβλημα με κομπρεσέρ AS186.
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 15, 2012, 01:46:56 μμ »
Οι ρυθμιστες πιεσης εχουν και υδατοπαγιδα απο κατω (το διαφανο μπουκαλι). Εκει απο κατω υπαρχει ενα ελατηριο οπου κλεινει την εξοδο του νερου οταν αυξανεται η πιεση. Μηπως το σφυριγμα ειναι απο εκει; Για δες μηπως για καποιο λογο εχει κοπει καποιο λαστιχο στεγανοποιησης.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
Απ: Re: Πρόβλημα με κομπρεσέρ AS186.
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 15, 2012, 02:13:09 μμ »
Οι ρυθμιστες πιεσης εχουν και υδατοπαγιδα απο κατω (το διαφανο μπουκαλι). Εκει απο κατω υπαρχει ενα ελατηριο οπου κλεινει την εξοδο του νερου οταν αυξανεται η πιεση. Μηπως το σφυριγμα ειναι απο εκει; Για δες μηπως για καποιο λογο εχει κοπει καποιο λαστιχο στεγανοποιησης.
Δεν είναι από την υδατοπαγίδα.  Μάλλον εντοπίζω τη διαρροή είτε από το μανόμετρο είτε από τον ίδιο τον ρυθμιστή πίεσης.
Όσο ανεβάζω την πίεση σταματάει το σφύριγμα μέχρι να εξισορροπήσει και μετά ξαναρχίζει.
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
Απ: Πρόβλημα με κομπρεσέρ AS186.
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 15, 2012, 02:47:02 μμ »
Βρε παιδιά... Πρέπει να έχει κάποιο λαστιχάκι στην ένωση της βαλβίδας/ρυθμιστικό πίεσης/μανόμετρο/υδατοπαγίδα με το καζανάκι;
Γιατί ξεβίδωσα το σύνολο και δεν έχει ή αν είχε αυτό που είχε μας έχει αφήσει χρόνους. Κάτι καφέ υπολείμματα που παραπέμπουν σε σκουριά βρήκα μόνο (αλλά δεν είναι σκουριά)

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 15, 2012, 03:03:52 μμ »
Βρε παιδιά... Πρέπει να έχει κάποιο λαστιχάκι στην ένωση της βαλβίδας/ρυθμιστικό πίεσης/μανόμετρο/υδατοπαγίδα με το καζανάκι;
Γιατί ξεβίδωσα το σύνολο και δεν έχει ή αν είχε αυτό που είχε μας έχει αφήσει χρόνους. Κάτι καφέ υπολείμματα που παραπέμπουν σε σκουριά βρήκα μόνο (αλλά δεν είναι σκουριά)
Αν έχεις βάλε teflon στις βόλτες και ξαναβίδωσέ το να δεις τι γίνετε.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #5 στις: Αυγούστου 15, 2012, 03:29:59 μμ »
Τζίφος... Έβαλα teflon αλλά τίποτα.  Εν τω μεταξύ εάν θελήσω να το σφίξω μέχρι τέρμα η βαλβίδα βγαίνει οριζόντια αντί κάθετη.
Τα νεύρα μου... το ένα εμπόδιο μετά το άλλο... ($%@%$#$%@#)
Και πάλι πάντως ο θόρυβος ακούγεται από το μανόμετρο. Αλλά δεν ξεβιδώνει με τίποτα αυτό.

Αποσυνδεδεμένος zaxos345

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
« Απάντηση #6 στις: Αυγούστου 15, 2012, 06:24:36 μμ »
Γιώργο έτσι την πάτησα και εγώ με αυτό το μηχανάκι, από άλλο λόγο, αλλά...πεταμένα λεφτά( η ταπεινή μου γνώμη, μην με παρεξηγάτε). Δεν θέλω να στο παίξω έξυπνος, ούτε είμαι μέσα στην τσέπη σου, αλλά βάλε μπροστά να μαζεύεις κάνα φράγκο και είτε να φτιάξεις κάνα κομπρεσέρ με μοτέρ ψυγείου (υπάρχουν αρκετές πληροφορίες εδώ μέσα) είτε πάρε κάνα Sil-Air να βρείς την υγειά σου.

Γιάννης
FLY LOW HIT HARD....    S.L.U.F.F.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Αυγούστου 16, 2012, 08:32:48 μμ »
Λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν... Οπότε ότι μπορώ να επισκευάσω μόνος μου.  Και μόλις έκλεισε ένα χρόνο...
Δουλεύει, αέρα παρέχει, απλά πρέπει να ελέγχω συνεχώς την πίεση και να διορθώνω.
Η διαρροή είναι σίγουρα από τον ρυθμιστή.  Υπάρχει τρόπος να ανοίξει αυτό το πράμα να το καθαρίσω μέσα;
Έβαλα θερμόκολλα γύρω από το μανόμετρο και στην σύνδεση του αλλά τζίφος.  Εκεί φαίνεται να είχε κάτι τέτοιο έτσι κι'αλλιώς...
Εκτός από προτάσεις για αγορά καινούργιου που δεν παίζει με τίποτα, καμιά άλλη ιδέα για συντήρηση;

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ελλάδα
« Απάντηση #8 στις: Αυγούστου 16, 2012, 08:57:16 μμ »
να πω τη μαμακια μου ... φανταζομαι μιλησες με το μαγαζι που το αγοραες..
1 χρονο εγγυηση εχει αυτό ?

Με εχει αγχωσει το ποστ σου, μιας και αυτη τη βδομαδα σκεφτομουν να παω να το χτυπησω το ίδιο ακριβως...

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #9 στις: Αυγούστου 16, 2012, 09:17:02 μμ »
Όχι, δεν έχω μιλήσει.  Δεν είναι ότι δε δουλεύει.  Απλά ο αέρας ξεφεύγει μάλλον γιατί έχει φαγωθεί το λαστιχάκι στο mushroom valve...
Υπάρχει ανταλλακτικό... Λεφτά δεν υπάρχουν....

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Αυγούστου 18, 2012, 12:31:48 μμ »
Τέλος καλό, όλα καλά.  Κατόπιν συνεννόησης το πήγα στο κατάστημα και μου αντικατέστησε την ελαττωματική βαλβίδα/ρυθμιστή πίεσης.
Για τόσες λίγες ώρες που έχει δουλέψει συνολικά (<15) μέσα σε ένα χρόνο, μάλλον πρόκειται για αστοχία υλικού στο διάφραγμα μέσα στον ρυθμιστή πίεσης.
Back up and running!

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ελλάδα
« Απάντηση #11 στις: Αυγούστου 18, 2012, 01:15:20 μμ »

very good ! Πολύ καλή εξέλιξη στο θέμα..

Αποσυνδεδεμένος Thomas S.

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Σέρρες
« Απάντηση #12 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2012, 12:41:24 μμ »
Εχω το ίδιο κομπρεσέρ, το αγόρασα από τη WIltec πριν τρεις μήνες και όσο κι αν προσπαθώ να ρυθμίσω την πίεση εκείνο συνεχίζει να τη διατηρεί σταθερή, ανεξάρτητα από την κατεύθυνση που γυρίζω τη βαλβίδα. Εννοείται ότι κάνω την κίνηση να σηκώσω πρώτα προς τα επάνω και μετά να περιστρέψω δεξιά ή αριστερά και στη συνέχεια να ασφαλίσω. Ετσι αγόρασα ένα ρυθμιστή πίεσης για τον αερογράφο και κάνω τη δουλειά μου. Μήπως υπάρχει κάποια άποψη σχετικά με το θέμα?

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #13 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2012, 02:25:29 μμ »
Εχω το ίδιο κομπρεσέρ, το αγόρασα από τη WIltec πριν τρεις μήνες και όσο κι αν προσπαθώ να ρυθμίσω την πίεση εκείνο συνεχίζει να τη διατηρεί σταθερή, ανεξάρτητα από την κατεύθυνση που γυρίζω τη βαλβίδα. Εννοείται ότι κάνω την κίνηση να σηκώσω πρώτα προς τα επάνω και μετά να περιστρέψω δεξιά ή αριστερά και στη συνέχεια να ασφαλίσω. Ετσι αγόρασα ένα ρυθμιστή πίεσης για τον αερογράφο και κάνω τη δουλειά μου. Μήπως υπάρχει κάποια άποψη σχετικά με το θέμα?
Η βαλβίδα θέλει αρκετές στροφές μέχρι να αρχίσει να "πιάνει"... Δοκίμασε πάλι.  Κι'εγώ τις πρώτες μέρες έτσι νόμιζα.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #14 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2012, 02:46:25 μμ »
Θα το δω. Η βαλβίδα δίνει την εντύπωση ότι γυρίζει ατέρμονα. Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση

Αποσυνδεδεμένος dkakos

• Δημήτρης Κακογιαννάκος, Σύλλογος Μοντελιστών Καβάλας
  • Scale 1/48
  • *
  • Quod in Vita Agimus, In Aeternum Resonat!
    • SWAT sig
« Απάντηση #15 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2012, 04:13:37 μμ »
Μου φαίνεται οτι τα AS186, έχουν γενικά θέμα...
Δέν έχω κανένα θέμα με την βαλβίδα ρύθμισης στην υδατοπαγίδα, μιας και με μία μικρή διόρθωση ανεβαίνει και κατεβαίνει η πίεση (έτσι δείχνει το μανόμετρο)
Το δικό μου, έχει θέματα "'ήχου" όπως θα δείτε στο video. Αλλά εδώ που τα λέμε, όντως είχε διαφορετική συμπεριφορά στην λειτουργία απ' ότι στην αρχή (λειτουργεί με πιο συχνά για συμπληρώσει αέρα)
Στείλαμε 2 φορές mail στο service της WilTec με την ίδια απάντηση: όλα είναι όπως πρέπει!!!  :evil:

Το video:

Αποσυνδεδεμένος stathis_am

• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ 1974 - Α^2
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Xalandri 4
  • ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #16 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2012, 05:52:47 μμ »
Μου φαίνεται οτι τα AS186, έχουν γενικά θέμα...

Τα AS18 ??

Αποσυνδεδεμένος dkakos

• Scale 1/48
  • *
    • SWAT sig
« Απάντηση #17 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2012, 06:01:58 μμ »
Τα AS18 ??
Αυτό εννοείς?  :arrow:AS18
Είναι το ίδιο, αλλά χωρίς το 3-λιτρο ντεπόζιτο.
Απ' όσο γνωρίζω (όχι και πολλά), μπορεί να φταίει και σύνδεση μεταξύ κομπρέσορα και δεξαμενής.
Αυτό έχεις? Αν ναι, πώς ακούγετε?

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #18 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2012, 09:22:36 μμ »
@dkakos
Συμπατριώτη, αυτό ακριβώς έχω. Γενικά λειτουργεί χωρίς πρόβλημα και θεωρώ πως είναι επαρκές για τον μέσο μοντελιστή. Η δε τιμή του είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική. Πράγματι μετά από λίγη ανασχόληση διαπίστωσα ότι η πίεση μειώνεται μετά από αρκετές στροφές της βαλβίδας, οπότε τις επόμενες ημέρες θα το δοκιμα΄σω στο βάψιμο του F-5E που έχω στο εργαστήριο. Δυστυχώς πρέπει να τα καταφέρω και στη φωτογράφηση, αλλά δυστυχώς η παλιά Olympus δεν ανταποκρίνεται. Ελπίζω να βρω μια λύση, ώστε να ανοίξω ένα topic για το εν λόγω μοντέλο της Hobby Boss στην 1/72. Ευχαριστώ όλους σας παιδιά για το ενδιαφέρον

Αποσυνδεδεμένος Blackbeard

• Scale 1/48
  • *
    • modeldisplaycases
« Απάντηση #19 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2012, 09:55:41 μμ »
Παράθεση
Το δικό μου, έχει θέματα "'ήχου" όπως θα δείτε στο video.
Αν την ώρα που δουλεύει βάλεις το χέρι σου πάνω στην αεροψύκτρα του κυλίνδρου και η θερμοκασία του είναι υπεβολική σε σχέση με το άλλο, είναι πιστόνι...

Αποσυνδεδεμένος dkakos

• Scale 1/48
  • *
    • SWAT sig
« Απάντηση #20 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2012, 02:40:59 πμ »
@Thomas S.
Αν το πρόβλημά σου είναι μόνο η βαλβίδα, ο Γιώργος (Model Time) έχει φέρει ένα πολύ ωραίο συστηματάκι-ταχυσύνδεσμο του αερογράφου με ρυθμιστή πίεσης!
Αφήνεις έτσι στο κομπρεσέρ μια max πίεσης και την ρεγουλάρεις απο τον αερογράφο.

And I think we have a winner!!!!
Αν την ώρα που δουλεύει βάλεις το χέρι σου πάνω στην αεροψύκτρα του κυλίνδρου και η θερμοκασία του είναι υπεβολική σε σχέση με το άλλο, είναι πιστόνι...
Έχω την αμυδρά εντύπωση, ότι η θερμοκρασία μετά απο 5 λεπτά χρήσης, παρα είναι μεγάλη! (όχι και έγκαυμα, αλλά δεν αντέχεται πάνω απο 2'' )

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #21 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2012, 03:01:45 πμ »
Εχω ρυθμιστή πίεσης πολύ πριν φέρει ο Γιώργος. Ετσι χρησιμοποιώ τον αερογράφο.

Αποσυνδεδεμένος dkakos

• Scale 1/48
  • *
    • SWAT sig
« Απάντηση #22 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2012, 03:10:22 πμ »
Αχα...
Εγώ χρησιμοποιώ τον ρυθμιστή στην υδατοπαγίδα του κομπρεσέρ και είμαι πολύ ευχαριστημένος πάντως. Σχεδόν εκατοστό και στροφή και 0.1 bar

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #23 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2012, 03:28:39 πμ »
Πριν 2 μήνες είχα βρει μία προσφορά στο Amazon, 45 euro Iwata revolution SAR + 4 euro ο ρυθμιστής πίεσης. Οπως καταλαβαίνεις δεν δίστασα στιγμή. Επιπλέον, καθώς δεν ήθελα να επενδύσω εξ'αρχής αρκετά χρήματα ήταν καλή ευκαιρία. Προς το παρόν όλα καλά και ο αρεογράφος φυσάει παρά τα όσα λεγονται για τους shiphon feed και μονής λειτουργίας. Ανετος, βολικός και με κλύπτει πλήρως

Αποσυνδεδεμένος dkakos

• Scale 1/48
  • *
    • SWAT sig
« Απάντηση #24 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2012, 01:13:00 μμ »
Τελικά το πρόβλημά μου λύθηκε με τον σαματατζή κομπρέσορα.
Ο Γιώργος (Model Time) μου τον αντικατέστησε αμέσως με ολοκαίνουργιο!
ʼντε να ρίξω το δεύτερο χέρι επιτέλους στην κοιλιά του Harrier :p

Υγ. Θωμά, έχεις μηχανισμούς καλύπτρας που σε περιμένουν :-)

Tags: