Αποστολέας Θέμα: T-34/76 Mod. 1940 Dragon 1/72  (Αναγνώστηκε 3259 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Cpt.Morgan

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Λαρισα
  • "Only the dead have seen the end of the war"
T-34/76 Mod. 1940 Dragon 1/72
« στις: Αυγούστου 06, 2012, 06:05:02 μμ »
Πρωτη προσπαθεια με αρματικο και οφειλω να ομολογησω πως μεχρι στιγμης με εχει συναρπασει!!!
Το κιτ εχει φοβερη λεπτομερεια ποσο μαλλον για την 1/72 αλλα λιγο οι ελειπεις οδηγιες λιγο κακη εφαρμογη λιγο η απειρια μου με δυσκολεψαν αρκετα (κατασκευή πήγματος  σχεδον 6 ωρες 3 χτες 3 σημερα!!! ) Το αποτελεσμα μεχρι στιγμης ωστοσο με εχει ανταμειψει και απο αποψη λεπτομερειας αλλα και οτι το διασκεδασα αρκετα!
Δεν γνωριζω ποιο αρμα θα αναπαραστησω ακομα (γιαυτο οτι ιδεες και φωτο απο "απλα" βαμμενα ευπροσδεκτες) αλλα θελω για αρχη να κανω τα βασικα και καποια απλα φιλτρα παλαιωσεις κλπ (αν και με τρωει ο κω... το χερι μου για λευκη παραλαγη)

Επιπλεον φωτο απο την κατασκευη λογικα το βραδυ!

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Απ: T-34/76 Mod. 1940 Dragon 1/72
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 06, 2012, 06:07:46 μμ »
Λευκή παραλλαγή οπωσδήποτε! Είναι πολύ εύκολο, μην το φοβάσαι καθόλου, κάνε μερικές δοκιμές και είσαι έτοιμος.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 07, 2012, 12:03:34 μμ »
Η μεχρι τωρα δουλεια:

Λευκή παραλλαγή οπωσδήποτε! Είναι πολύ εύκολο, μην το φοβάσαι καθόλου, κάνε μερικές δοκιμές και είσαι έτοιμος.

Φιλε μου το μονο που φοβαμαι ειναι οι φθορες της λευκης οπως εδω

και επειδη δεν εχω ξανασχοληθει με φθορες γενικα λεω να κανω κατι απλο

και μετα συνεχιζω στα επομενα (γιατι σιγουρα θα υπαρξουν επομενα αρματικα) με ποιο εξειδικευμενα...βεβαια ακομα τρογομαι αλλα εχω λιγο δρομο μπροστα μεχρι να το αποφασισω!!!
Οτι σχολια γνωμες και βοηθειες ευπροσδεκτα! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 07, 2012, 12:11:39 μμ »
Καλώς ήλθες στην αρματική πλευρά!!!!!!
Spoiler (hover to show)
Μέχρι τώρα έχεις κάνει πολύ καλή δουλειά!!!! Λίγα στοκοτριψιματάκια και είσαι ΟΚ!!!!!!
Καλή συνέχεια!!

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 09, 2012, 12:21:37 πμ »
Μικρη προοδος απλα ανεβαζω φωτογραφιες για να μου πειτε γνωμες και οδηγιες για το που στοκαρω (ειναι το πρωτο αρμα και δεν εχω ιδεα ποια σκελη ειχαν κενο και ποια ηταν κολημενα :mrgreen:)

Δεν ξερω για τα Dragon γενικα αλλα το συγκεκριμενο μου εβγαλε την πιστη απο την αρχη μεχρι το σημειο που ειμαι καθολου καλη εφαρμογη ακομα και στον πυργο χρειαστηκε να "φαω" την μια πλευρα για να εφαρμωσει σωστα  :evil:!

Ελπιζω να μην εχω κανει καμια χοντρη πατατα χωρις να το εχω καταλαβει!
Α! Το πυροβολο τελικα δεν κινειται αν και το προσπαθησα αλλα ηταν τοσο λεπτοδουλεια και για μια ακομη φορα τοσο κακη και δυσκολη η εφαρμογη με τον πυργο που μου κολησε σε μια θεση εν τελη!

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 04, 2012, 08:02:27 μμ »
Επιτελους μπηκε βαφειο...ασχημα τα αποτελεσματα καθως το χρωμα βγηκε πολυ σκουρο εχω την εντυπωση ομως οτι διορθωνεται αν απλα το περασω απο πανω με το σωστο χρωμα...
Θα χρειαστω τα φωτα σας για τη σωστη αποχρωση (το χρωμα που χρησιμοποιησα ειναι το ιταλερι 4807AP Flat russian Armor)

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 04, 2012, 08:19:23 μμ »
Εγώ θα έκανα φωτίσματα με το ίδιο ξανοιγμένο με
γκρι και πολυ πολύ αραιωμένο για να σπάσω τη
σκουράδα. Αν έχεις αερογρ. όρμα του.
Δε χάνεις και τίποτα.

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 04, 2012, 08:24:22 μμ »
Δεν είναι σκούρο το άρμα!!!
Όλη η φωτογραφία είναι μαύρη!!!!!!
Ρίξε λίγο φως, ρε Captain, να δούμε τίποτις!!!!! :mrgreen:
Εκ πείρας, λέω ότι το πράσινο δεν το ξανοίγουμε με άσπρο ή γκρί, γιατί βγαίνει λαχανί η απόχρωση. Το ξανοίγουμε με κίτρινο, για να βγεί ποιό ανοικτή η απόχρωση που θέλουμε!!!!

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #8 στις: Οκτωβρίου 04, 2012, 08:25:57 μμ »
Ωπ δεν το ήξερα. Εγώ το γκρι το έχω ψωμοτύρι.  :mrgreen:

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #9 στις: Οκτωβρίου 04, 2012, 08:30:34 μμ »
Θα προσπαθησω και αυριο με το φως της ημερας ποιο φωτεινες φωτογραφιες αλλα και απο κοντα που το βλεπω για να καταλαβεις περι τινος προκειται η πρωτη φωτο φενεται ποιο ξανοιγμενο απο οτι ειναι!!!
Αρα θελω κιτρινακι και ξανα βαψιμο ε?

EDIT: Το βαψιμο ειναι με πινελο,υπαρχει αερογραφος αλλα οχι αεροσυμπιεστης (και με μπουκαλες δουλεια δεν γινεται) το λεω σε π[εριπτωση που παιζει ρολο η αποχρωση διαφορετικη για πινελο και αλλη για αερογραφο!!!!

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Οκτωβρίου 04, 2012, 08:49:35 μμ »
Εγώ θα έκανα φωτίσματα με το ίδιο ξανοιγμένο. Αν έχεις αερογρ. όρμα του.

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #11 στις: Οκτωβρίου 04, 2012, 09:01:53 μμ »
Οι φωτογραφίες σου είναι άθλιες - να φανταστείς ότι ξεπέρασες ναι μέχρι και αυτόν τον πρωταθλητή ακόμα  :lol:
Το χρώμα σου όμως είναι όντως πολύ σκούρο. Και να φανταστείς μάλιστα ότι λόγω της μικρής κλίμακας θα πρέπει να κάνεις το πράσινο και λίγο πιο ανοικτό απ'οτι αν ήταν στην 1/35 (στην σωστή δηλαδή  ::glossa::) Είναι όμως ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ για βάση. Οπότε απλά ξάνοιξέ το αρκετά και ψέκασε στο κέντρο των πάνελ της επιφάνειας και θα με θυμηθείς  :wink: Καλή συνέχεια.

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #12 στις: Οκτωβρίου 05, 2012, 12:37:51 πμ »
Φιλε Ορεστη,Κωστα και νινο σας ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες θα προσπαθησω να μην ξαναβγαλω τοσο χαλια φωτογραφιες! :mrgreen:
Δυστυχως δεν εχω αερογραφο αρα... εν κατακλειδη με το πινελακι μου θα πρεπει να το ξαναπερασω ολο απο την αρχη με ξανοιγμενο χρωμα σωστα?
Και μετα για φθορες και παλιαωση βλεπουμε....ας καταφερω να το βαψω σωστα πρωτα!
Anyway που λεει και μια γιαγια στο χωριο ....ειναι το πρωτο αρμα και απο τις πρωτες ουσιαστικες προσπαθειες για βαψιμο αρα ΒΑΡΑΤΕ αλυπητα για να μαθαινω γρηγορα!
Ελπιζω αυριο βραδυ να μπορεσω να βαψω ξανα και να εχω καλυτερα αποτελεσματα απο τα σημερινα!
Θα σας κρατω ενημερους για να με βοηθατε... :wink:
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #13 στις: Οκτωβρίου 05, 2012, 08:52:06 πμ »
Οι φωτογραφίες σου είναι άθλιες - να φανταστείς ότι ξεπέρασες ναι μέχρι και αυτόν τον πρωταθλητή ακόμα  :lol:
Με φώναξε κανείς??? :mrgreen:

Λοιπόν: κάνεις wash, κατά προτίμηση με μαύρο λάδι ή enamel (το χρώμα θα σκουρήνει κι άλλο - μη φοβάσαι). Μετά με jανοιγμένο to βασικό χρώμα (με desert yellow ή με flesh), το πλακώνεις στο στεγνό πινέλο (με φαρδύ και πλακέ πινέλο). Προσοχή, δεν μιλάμε για το "μη μου άπτου" στεγνό πινέλο που αναδεικνύει λεπτομέρεια, αλλά για βαριά κατάσταση, οπότε πρέπει να επιμείνεις αρκετά - κυρίως στα κέντρα των επί μέρους πάνελς. Στη συνέχεια το περνάς παρκετίνη ή γυαλιστερό ακρυλικό βερνίκι.
Όταν στεγνώσει καλά η παρκετίνη (περίπου 1 ημέρα), με ένα ψιλό πινέλο κάνεις μικρές κουκίδες με λάδια σε άσχετα σημεία (κυρίως burnt umber, raw sienna και πολύ λιγότερο άσπρο και μπλε - το μοντέλο θα πρέπει να μοιάζει σαν να έχει πολύχρωμη ιλαρά  :mrgreen:). Τα αφήνεις να "τραβήξουν" λίγα λεπτά, και με ένα φαρδύ και πλακέ πινέλο (που θα έχεις βρέξει σε white spirit και σκουπίσει σε χαρτί κουζίνας), αρχίζεις να σκουπίζεις τα λάδια, μέχρι ουσιαστικά να τα εξαφανίσεις (λειτουργεί σαν φίλτρο και συνεπώς ομογενοποιεί και αλλάζει κάπως την απόχρωση). Αυτή τη διαδικασία κάνε την σε στάδια, για να μη γεμίσεις το μοντέλο δαχτυλιές.
Όταν ολοκληρώσεις, ξαναπερνάς ένα χέρι παρκετίνη και το μοντελάκι σου είναι έτοιμο για φθορές και άλλες ασέλγειες  :mrgreen:

Αν έχεις κάποιο παλιό μοντέλο, πειραματίσου πάνω του

Εδώ θα πρέπει να σε συγχαρώ που διάλεξες να ασχοληθείς με την σωστή κλίμακα (για να σκάσει και ο "αποπάνω"  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::)

Καλή επιτυχία ::salut::
ΔΚ

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #14 στις: Οκτωβρίου 05, 2012, 08:55:20 πμ »
Ουπς!!!! Ξέχασα:
Το wash, "παίζει" καλύτερα σε γυαλιστερή επιφάνεια, οπότε πέρνα παρκετίνη και στη φάση που είσαι τώρα, πριν ξεκινήσεις τη διαδικασία που σου έγραψα πιο πάνω  ::salut::

ΔΚ

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #15 στις: Οκτωβρίου 05, 2012, 04:39:39 μμ »
Φιλε Δημητρη σε ευχαριστω πολυ για τις οδηγιες ειναι κατατοπιστικοτατες και κατανοητες!
Θα δοκιμασω να το κανω σε μια πτερυγα αεροπλανου να δω πως θα γινει και στο αρμα θα το εφρμωσω αρχικα στην κοιλια του (κατω μερος) ετσι ωστε και βλακεια να κανω να μην φενεται! :twisted:
Μονο μια ερωτηση εχω το ξανοιγμενο χρωμα να εχει μεγαλη διαφορα με αυτο που ειναι ηδη σαν βαση η απλα να το "σπασω" λιγο!
Ευχαριστω και παλι ολους για τη βοηθεια και θα ενημερωσω αμεσως μολις εχω εξελιξη με φωτο για σχολια και σχολιανα (που λεει και ο Ορεστης :lol:)

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #16 στις: Οκτωβρίου 05, 2012, 05:55:43 μμ »
To ξάνοιγμα θα το κάνεις με το μάτι και πειραματιζόμενος. Αν θέλεις μπορείς να δοκιμάσεις με το Khaki ή το Khaki Grey της Vallejo (δουλεύουν καλά σε Olive Drab αποχρώσεις - δεν ξέρω πως συμπεριφέρονται σε ρώσικο πράσινο ::dontknow::). Πάντως θέλεις ένα χρώμα που να είναι παρόμοιο με αυτό στο οποίο θέλεις να καταλήξεις. Σε κάποια σημεία θα επιμείνεις λίγο περισσότερο (συνήθως σε αυτά που έχουν σημαντική έκθεση στο φώς). Το μυστικό είναι να είναι το πινέλο σου εντελώς στεγνό και να επιμένεις στα σημεία που θέλεις διαφοροποίηση στο χρώμα. Εννοείται ότι το χρώμα θα πρέπει να είναι εντελώς αδιάλυτο και πηχτό. Συνταγή με ποσοστά (δυστυχώς) δεν υπάρχει  ::salut::

ΔΚ

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #17 στις: Οκτωβρίου 11, 2012, 01:49:43 μμ »
Εγιναν καποιες δοκιμες σε πειραματικη επιφανεια (φτερο ενος Bf-109 απο τη συλλογη μου απ τα Airplanes) Εβαψα αρχικα το ιδιο χρωμα με το T-34 (και αφου το στεγνωσα με πιστολακι  :mrgreen:) προσπαθησα για πρωτη φορα στη ζωη μου να κανω στεγνο πινελο με ξανοιγμενο χρωμα...το αποτελεσμα ηταν αυτο

Ειδα οτι φενονται πολυ εντονα πινελιες...οσο για το αποτελεσμα δεν εχω ιδεα αν ειναι αυτο που θα επρεπε να περιμενω...
Τελικα η θεωρια απο την πραξη θεωριτικα δεν εχουν διαφορες, πρακτικα εχουν....

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #18 στις: Οκτωβρίου 11, 2012, 04:20:57 μμ »
Αφού η παραλλαγή είναι μονόχρωμη και το άρμα είναι 1/72, πιστεύω πως μέχρι να αρχίσουν να φαίνονται τα μειονεκτήματα της μπουκάλας στο ψέκασμα, εσύ θα έχεις τελειώσει την παραλλαγή. Ετοίμασε την άλλη πτέρυγα του αεροπλάνου για τον αερογράφο και χρησιμοποίησε τις μπουκάλες. Αφού στεγνώσει το βασικό, πάρε πάλι τις μπουκάλες και ψέκασε με λεπτότερη δέσμη από κέντρο των πάνελ προς τη γράμμμωση. Πιστεύω πως θα γίνει δουλειά.

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #19 στις: Οκτωβρίου 14, 2012, 12:57:13 μμ »
Φιλε Tazman αυτο που λες θα ηταν η καλυτερη λυση αλλα επειδη λογω φιαλης δεν εξοικιωθηκα ποτε με τον αερογραφο δεν νομιζω να καταφερνα κατι...
Οποτε παλι με πινελο
Προσπαθεια βου :

Κριτικες σχολια συμβουλες ελευθερα!

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #20 στις: Οκτωβρίου 14, 2012, 03:42:47 μμ »
Δεν μπορώ να καταλάβω αν φαίνονται οι πινελιές. Αν δεν φαίνονται, τότε το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό.
Αν όμως φαίνονται έστω και λίγο, μήπως θα σε βοηθήσει το να τρίψεις το χρώμα με ντουκόχαρτο τουλάχιστον δύο χιλιάδων βαθμών;
Ίσως με ένα πολύ απαλό τρίψιμο να μην φαίνονται τόσο έντονα οι πινελιές, ή να εξαφανιστούν. Δοκίμασέ το στο αεροπλάνο.

Spoiler (hover to show)

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #21 στις: Οκτωβρίου 14, 2012, 05:44:02 μμ »
Νομιζω οτι τωρα το παρακανα λιγακι με το dry brush αλλα στα επομενα καλυτερα...για την ωρα πρεπει να προλαβω και το GB... :roll:
Ειδου τα αποτελεσματα

Το κραξιμο ειναι ελευθερο... :lol:

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #22 στις: Οκτωβρίου 15, 2012, 12:39:31 μμ »
Δεν μπορώ να καταλάβω αν φαίνονται οι πινελιές. Αν δεν φαίνονται, τότε το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό.
Αν όμως φαίνονται έστω και λίγο, μήπως θα σε βοηθήσει το να τρίψεις το χρώμα με ντουκόχαρτο τουλάχιστον δύο χιλιάδων βαθμών;
Ίσως με ένα πολύ απαλό τρίψιμο να μην φαίνονται τόσο έντονα οι πινελιές, ή να εξαφανιστούν. Δοκίμασέ το στο αεροπλάνο.

Spoiler (hover to show)
Στην πτερυγα του αεροπλανου φαινοταν σαν σπυρακια σε ενα σημειο οπου μαλλον εγινε απο στεγνο χρωμα που εχτισε...τωρα στο αρμα δεν μου φενεται καπου περιεργο αλλα επειδη εχω απειρο ματι θα ηθελα να ακουσω και τις γνωμες πιο ειδικων στα αρματα...

Τωρα για τα αεροπλανα στον Β'ΠΠ ειμαι σχεδον σιγουρος οτι βαφοντουσαν με πιστολι ,αλλα για τα αρματα δεν ξερω κατα ποσο ειχαν την πολυτελεια και...

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #23 στις: Οκτωβρίου 18, 2012, 02:54:25 μμ »
Αν μπορει καποιος να μου πει με τι χρωμα πρεπει να αναπαραστησω τις σκουριασμενες εξατμησεις?
Και πρεπει να τις βαψω πριν περασω το αρμα παρκετινη ετσι?

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #24 στις: Οκτωβρίου 18, 2012, 04:25:46 μμ »
Θα έλεγα ότι πας πολύ καλά μέχρι τώρα. Για τις εξατμίσεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις για βασικό ένα σκούρο καφεκόκκινο, (μπορείς ν'αναμείξεις και κόκκινο σε μαύρο). Και αν έχεις καθόλου σκόνες από καφέ μέχρι πορτοκαλί να τις περιποιηθείς στην συνέχεια.

Tags: