Αποστολέας Θέμα: Μ110 Ε.Σ. - the shotgun edition!  (Αναγνώστηκε 4763 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος xristosstergiou

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
Μ110 Ε.Σ. - the shotgun edition!
« στις: Αυγούστου 01, 2012, 02:13:28 μμ »
Τι να πεί κανείς για το συγκεκριμένο πυροβόλο ή καλύτερα για την οικογένεια του ή μάλλον ολόκληρο το σόι του... το οποίο ξεκινά από τον Α' Π.Π. http://en.wikipedia.org/wiki/M110_howitzer / http://www.military-today.com/artillery/m110.htm Αν και είναι σίγουρα απόλυτα ξεπερασμένο πλέον από τα σύγχρονα πυροβόλα, προσωπικά το αγαπώ καθώς το θυμάμαι από παιδάκι να ανεβαίνω πάνω στο "τάνκς του μπαμπά" ::glossa:: σχεδόν πρίν από κάθε παρέλαση σε Γιάννενα, Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη.

Το κίτ είναι το παλιό της Italeri και το είχα βρεί τελικά μετά από πολύ ψάξιμο μέσω του Modelclub, (νόμος του Merphy, τελικά επανακυκλοφόρησε όπως ξέρουμε όλοι...) παρόλα αυτά η εταιρεία έδινε με το κίτ (δεν ξέρω με το καινούργιο τι έχει κάνει) ερπύστριες με διπλό τακούνι κάτι που από όσο ξέρω δεν ήρθε ποτέ στην Ελλάδα... Ψάχνοντας στο ίντερνετ έπεσα πάνω σε δύο κίτ και τα δύο με σωστό πέλμα αλλά το ένα με δόντια που είχαν τρύπα στη μέση http://www.perfect-scale.de/Raeder-und-Ketten-1---35/M110-Kette--Typ-Diehl-.html και το άλλο τετράγωνα χωρίς τρύπα http://www.sockelshop.de/catalog/m107m110-resin-tracks-p-25500.html (αυτά που ήθελα δηλαδή) όμως από έρευνα στο armorama είδα ότι δεν είχαν και τις καλύτερες κριτικές....Οπότε απλά περίμενα, ώσπου το θαύμα έγινε και το P.S.Modellbau έβγαλε και τις ερπύστριες που ήθελα, ίσως είχε "μυριστεί" την επερχόμενη τότε αλλά μη ανακοινωμένη κυκλοφορία της Italeri....

Τέλος πάντων αρκετά με την "ιστορία" το πυροβόλο είναι στο στάδιο μετά τη συναρμολόγηση (εδώ και καιρό) και αφού εχθές παρέλαβα τις ερπύστριες είπα να ποστάρω το θέμα γιατί σαφέστατα και χρειάζομαι βοήθεια :oops: :oops: :oops: :!: :!: :!:

Το όχημα που θα αναπαραστήσω ::arrowred::

Και ότι έχω κάνει έως τώρα,

Και οι ερωτήσεις: 1) Ποιούς κωδικούς χρωμάτων σε Lifecolor προτείνεται; 2) Όσον αφορά τις ερπύστριες, η συναρμολόγηση γίνεται επάνω στο μοντέλο κατευθείαν; 3) Πως σας φαίνεται γενικότερα... ώς εδώ;

Υ.Γ.1 Η προχώρηση θα είναι βραδεία λόγω απειρίας...
Υ.Γ.2 Οι φώτο μάλλον δεν είναι και ότι καλύτερο...
Υ.Γ.3 Χαριτωμενιά η παστούλα στο προφίλ σήμερα!

Ευχαριστώ και όποια σχόλια ευπρόσδεκτα!
 ::salut:: ::salut:: ::salut::
Οι βιτρίνες αποδεικνύονται πάντα μικρές...!

Αποσυνδεδεμένος sotiris

• Aρχικατής Πρωτοσύγγελος και Πάπας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Μέσ'το άρμα θα καούμε!
Απ: Μ110 Ε.Σ. -the shotgun edition!
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 01, 2012, 02:17:40 μμ »
Επειδη το πλαστικο της Italeri ειναι για τα μπαζα ,αν κανεις wash με white spirit προσεχε την ποσοτητα που θα βαλεις ,γιατι μερικα κομματια θα τα παρεις στα χερια

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 01, 2012, 02:27:55 μμ »
Σωτήρη όπως μου είχες πεί και παλιότερα πέρασα ένα χέρι βερνίκι μετά την συναρμολόγηση... Το γκρί είναι σπρέι της Humbrol, το έριξα για να βλέπω τι βάφω. Για τα χρώματα κανά κωδικό?
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος sotiris

• Aρχικατής Πρωτοσύγγελος και Πάπας
  • Scale 1/35
  • *
  • Μέσ'το άρμα θα καούμε!
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 01, 2012, 02:33:19 μμ »
Iσως κανουν Dark Earth, Dark Green, Black της Tamiya και ένα μπεζ της Gunze που δε θυμάμαι κωδικό.

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 01, 2012, 02:38:49 μμ »
Από τα αγαπημένα μου Ελληνικά θέματα.
Οι ερπύστριες τί λένε από ποιότητα :?:
Είναι εύκολες στη συναρμολόγηση :?:
Γιατί αυτές που δίνει το κιτ είναι πολύ σκληρές για να πεθάνουν αν θυμάμαι καλά...
 :mrgreen:

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #5 στις: Αυγούστου 01, 2012, 02:59:29 μμ »
Iσως κανουν Dark Earth, Dark Green, Black της Tamiya και ένα μπεζ της Gunze που δε θυμάμαι κωδικό.

Σωτήρη ευχαριστώ πολύ, θα κοιτάξω να βρώ τα αντίστοιχα σε Lifecolor. Ίσως να κάνουν και τα αντίστοιχα νατοϊκά της Lifecolor  συν κάποιο μπέζ...

Από τα αγαπημένα μου Ελληνικά θέματα.
Οι ερπύστριες τί λένε από ποιότητα :?:
Είναι εύκολες στη συναρμολόγηση :?:
Γιατί αυτές που δίνει το κιτ είναι πολύ σκληρές για να πεθάνουν αν θυμάμαι καλά...
 :mrgreen:

Η ποιότητά τους πολύ καλή (λεπτομέρεια+υλικό), για την ευκολία θα δείξει...διαβάζω για ζέσταμα και τα λοιπά και φοβούμαι ::glossa::... ορίστε και μια φώτο ::arrowred::

Αυτές που δίνει το κιτ έχουν πάει για scrap! :P

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #6 στις: Αυγούστου 01, 2012, 03:09:22 μμ »
Εκτος θεματος ο γραφων αρα....μονο καλη συνεχεια Χρηστο ::salut::

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #7 στις: Αυγούστου 01, 2012, 11:05:14 μμ »
Ευχαριστώ Δημήτρη! Γιατί εγώ είμαι εντός θέματος;! ::glossa:: Θα το παλέψω....

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδα
  • Can't help myself...it's a sickness!!
« Απάντηση #8 στις: Αυγούστου 02, 2012, 11:56:47 πμ »
Τομαρακι το μπουρι! :o :mrgreen:
Ωραια δουλεια σε ενα ομορφο κιτ! :wink:
Μια ερωτηση μονο,ειναι φωτογραφικη οφθαλμαπατη η σου εχει ξεφυγει η ενωση στην πανω πλευρα του πυροβολου??
Φαινεται σαν να χρειαζεται λιγο τριψιμο γιατι θα χτυπησει ασχημα στο τελειωμα!
Καλη συνεχεια και καλα ξεμπερδεματα με τις ερπυστριες φιλτατε Χρηστο!
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

Αποσυνδεδεμένος DJ ANAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Nürnberg/FRANKEN/ΣΕΡΡΕΣ
  • Χοντος Αναστασιος
« Απάντηση #9 στις: Αυγούστου 02, 2012, 02:21:16 μμ »
Πολυ καλη αρχη.Για της ερπυστριες τωρα....Θα της βαλης σε ζεστο νερο για να μαλακοσουν,οχι καυτο.Με μερικες δοκιμες θα καταλαβεις μεγαλη ευκολια στο περασμα.Και με ζεστο αερα γινετε δουλεια,αλλα θελει λιγο παραπανο εμπειρια για να μην παραμορφοθουν απο το πιστολακη.Καλη συνεχεια. :wink:
Τασος ::salut::

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #10 στις: Αυγούστου 03, 2012, 12:40:52 πμ »
 ::arrowred:: Dedale είναι όντως μπουρί!...Αλλά busted :oops: :roll: μακάρι να ήταν οφθαλμαπάτη, θα πέσει τρίψιμο οπωσδήποτε! Θα προσπαθήσω να είναι καλά τα ξεμπερδέματα με τις ερπύστριες! ::glossa:: :D

::arrowred:: Τάσο ευχαριστώ για τη συμβουλή! :D Θα εφαρμόσω την πρόταση με το νερό...και βλέπουμε!

Αποσυνδεδεμένος Λοχίας (ΤΘ)

• XXIV ΤΘΤ 26 EMA IΔ/Σ
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Επί των ίππων
  • IPMS 916
« Απάντηση #11 στις: Αυγούστου 17, 2012, 07:55:59 μμ »
BUSTED 2: Προκύπτει ότι έχεις original φωτό από οχήματα του ΕΣ και δεν τις μοιράζεσαι με τους συμπολεμιστές σου??? ::salut::

Είσαι αναφερόμενος από το λοχία σου!  :mrgreen:

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #12 στις: Αυγούστου 21, 2012, 11:59:13 πμ »
BUSTED 2: Προκύπτει ότι έχεις original φωτό από οχήματα του ΕΣ και δεν τις μοιράζεσαι με τους συμπολεμιστές σου??? ::salut::
Είσαι αναφερόμενος από το λοχία σου!  :mrgreen:

:lol: Κυρ-λοχία! Την έχω ανεβάσει και παλιότερα στο "Ασυνήθιστες φωτογραφίες από οχήματα του Ε.Σ." σελίδα 14. Έχω κάτι ψιλά από φώτο, αλλά δυο-τρις "ασυνήθιστες"...  ::salut::

::arrowred:: Επιστροφή από τα ψιλά βουνά στο πάγκο και σιγά-σιγά οι κατασκευές συνεχίζονται....

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #13 στις: Δεκεμβρίου 22, 2012, 12:36:37 πμ »
Μετά από καιρό επιστρέφω λοιπόν στο Μ110 μπας και κλείσω τους ανοιχτούς λογαριασμούς και ελπίζω να το τελειώσω πρίν τις 23 Ιανουαρίου που μπαίνω "τζιτζικάς"!

Ορίστε οι φώτο με το βάψιμο της παραλλαγής... ::arrowdown::

Βάφτηκε με lifecolor, το γκριζωπό (δεν είναι άσπρο) πειραματίστηκα με το tan και το mittelgrau της lifecolor συν δυο σταγόνες άσπρο... Το καφέ ίσως θα έπρεπε να είναι λίγο πιο ανοιχτό... αλλά και έτσι νομίζω στέκει. Σε κάποια σημεία που το πράσινο φαίνεται βρεγμένο είναι η παρκετίνη, τώρα έχει στεγνώσει...
Σαν συνέχεια λέω να κάνω ένα ελαφρύ στεγνό πινέλο (να ανοίξει λίγο οπτικά) και μετά να ρίξω από σκόνη τη european earth της AK στα χαμηλά... Ήρεμα πράγματα! (το μακρύκανο αδερφάκι του μελλοντικά θα περάσει δύσκολα...)

Ουσιαστικά είναι η πρώτη σοβαρή προσπάθεια σε αρματικό θέμα... παρόλα αυτά βαράτε αλύπητα! :mrgreen: 8)
Όλα τα σχόλια ευπρόσδεκτα!

Αποσυνδεδεμένος athor1972

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Δυτικά προάστια
  • Γιώργος Αθανασιάδης
« Απάντηση #14 στις: Δεκεμβρίου 22, 2012, 01:09:01 πμ »
Σαν πρώτη αρματική προσπάθεια ,Χρήστο μου δείχνει μια χαρά .Ιδιαιτερα
το μαυρο και το "ασπρο" χρώμα της παραλλαγής  δείχνουν εξαιρετικά και σου τραβάνε
το ματι, αμέσως  . :wink:
Πως τα έβαψες,με πινέλο ή μασκάρισμα?
Θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με wash  και μετά στεγνό πινέλο ή οτιδήποτε αλλο .
 :D :D :D :D 

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #15 στις: Δεκεμβρίου 22, 2012, 04:12:08 μμ »
Ευχαριστώ πολύ Γιώργο! Τη παραλλαγή την έκανα ώς εξής, τη σχεδίασα πρώτα με μολύβι και μετά πινέλο...  ::sterb121:: πήρε λίγο χρόνο...
Θα συνεχίσω όπως λές με wash, νομίζω πρώτα όμως πρέπει να μπούν τα σήματα και να "ξανασφραγιστεί" ή κάνω λάθος;

Αποσυνδεδεμένος athor1972

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Δυτικά προάστια
  • Γιώργος Αθανασιάδης
« Απάντηση #16 στις: Δεκεμβρίου 22, 2012, 08:17:00 μμ »
...
Θα συνεχίσω όπως λές με wash, νομίζω πρώτα όμως πρέπει να μπούν τα σήματα και να "ξανασφραγιστεί" ή κάνω λάθος;
...
Ρίχτου ένα γυαλιστερό βερνίκι (κατά προτίμηση όχι πινελάτο, πχ σε σπρέυ), βαλε τις χαλκομανίες και μετά σφράγισε το με ένα χέρι ματ βερνίκι.
Και συνεχίζεις με wash, σκονίσματα κλπ.

:D :D :D :D

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #17 στις: Δεκεμβρίου 23, 2012, 12:00:22 μμ »
Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες :!:
Θα πάω σήμερα να προμηθευτώ τα σπρει!
 :D :D ::salut::

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #18 στις: Ιανουαρίου 15, 2013, 06:32:07 μμ »
Καλησπέρα! Είπα να κάνω ένα μικρό update αφού τελικά η τοποθέτηση των χαλκομανιών θα αργήσει κανά 9μηνό... ::glossa:: Περάστηκαν και οι ερπύστριες (και ένα χέρι gloss), τελικά πολύ εύκολη δουλειά και νομίζω δείχνουν μια χαρά. Αρκετά ευκολοδούλευτες προτείνονται ανεπιφύλακτα, τα πέλματα εφαρμόζουν τέλεια μεταξύ τους... και δεν χρειάζονται ιδιαίτερο ζέσταμα!

Το τελικό χρώμα δεν θα είναι ασημί φυσικά, δεν ξέρω πώς μου 'ρθε!
Πάντως το "καινούργιο" M110 που το απέκτησα πρίν λίγο καιρό έχει ωραίες ερπύστριες αλλά λείπει η λεπτομέρεια των μπουλονιών που ενώνουν μεταξύ τους τα πέλματα στο εξωτερικό προφίλ των ερπυστριών...
Σχόλια ευπρόσδεκτα!
 ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος petrosmpoutos

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: αθηνα
  • παπάγου και ξερό ψωμί
« Απάντηση #19 στις: Ιανουαρίου 15, 2013, 08:33:27 μμ »
χρήστο πολλή ωραία δουλειά και καθαρή.θα το παρακαλουθώ το θέμα
peter

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #20 στις: Ιανουαρίου 16, 2013, 09:54:36 πμ »
Ευχαριστώ Πέτρο! ::salut::

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #21 στις: Αυγούστου 28, 2013, 08:26:06 μμ »
Καλησπέρα στην παρέα του modelclub! ::salut::
Μετά από πολύ καιρό και αφού ηρέμησαν κάπως τα πράγματα... νομίζω ήρθε η ώρα να κλείσει το θέμα σιγά-σιγά, μερικές φώτο μετά από τα washes (μαύρο enamel και σκόνες της AK) και τις χαλκομανίες ::arrowdown::

Καλύτερες φώτο στο τέλος, με την τελική διαμόρφωση της βάσης-κορνίζας (οπλόσημο, αλλαγή άσπρου φόντου...)
Σχόλια - παρατηρήσεις, όπως πάντα....! :D  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος akritis

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #22 στις: Αυγούστου 28, 2013, 09:30:49 μμ »
Λοιπόν το Μ110 " με διπλο τακουνι" όπως λες υπαρχει και στην ελλαδα...στα λεγόμενα "γερμανικα" Μ110.
http://www.google.gr/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fwww.ellinikos-stratos.com%2Fforum%2Fuploads%2F1%2Fm-110a2.jpg&imgrefurl=http%3A%2F%2Fwww.ellinikos-stratos.com%2Fforum%2Fforum_posts.asp%3FTID%3D974&docid=_Vk9sYdcZwEhtM&tbnid=MZy-uub0PTdV5M&w=934&h=596&ei=Z0ceUoLiG6Ts0gWSzIGYDA&ved=0CAkQxiAwBw&iact=c
εχω και πολλες φωτο απο Σαμο...
Τα οποιά ομως εχουν σημαντικες διαφορες απο το "αμερικανικο" αφου εχουν την δυνατότητα να δεχτουν σκεπαστρο για προστασια των πυροβολιτων απο τις καιρικες συνθηκες. ΤΟ ξερω απο πρωτο χερι φου εφαγα περι τους 9 μηνες στη Σαμο διπλα σε τετοια μαραφετια . Εκει ειχαμε 3 γερμανικα και 1 αμερικανικο "χαλασμενο". Μια πυρχια με 4 πυροβολα ΑΚ. Ειχε κανει μια μετατροπη ενας συναδελφος Τουρκικης καταγωγής....
http://cs.finescale.com/fsm/modeling_subjects/f/3/t/124647.aspx
Η θεση του πυροβολου που εχεις βαλει ειναι η "θεση για βολη" οποτε αν το βαλεις σε βαση πρεπει να ειναι σε αναλογη κατασταση, αφου σε τετοια θεση  υπαρχει κινδυνος ευσταθειας.
αν δεις και στη φωτο http://postimg.org/image/5hfsfdb7f/
τα χωματα μπροστα πρεπει να ειναι απο το πτυο κατα την πακτωση...
Θα ανοιξω το τεχνικο εγχειριδιο και για αλλα στοιχεια, γιατι παιζουν και αλλα λαθη που ειχαν οι οδηγιες της Italeri ενα που θυμαμαι ειναι σχετικο με το μπρακετο του σωληνα και το μοχλο διπλα.
Βασικα θα ηθελα να το φτιαξω και εγω αλλα δεν υπαρχει χρονος ουτε για δειγμα...ρε φιλε με γυρισες 13 χρονια πισω...
να σου πω ...θα ηταν καλυτερα το πτυο κατω
Μια ωραια φωτο οπου ο Αρχηγος στοιχειου τρεχει και απο πισω το πυροβολο....
http://www.google.gr/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fwww.ellinikos-stratos.com%2Fforum%2Fuploads%2F1%2Fm-110a2.jpg&imgrefurl=http%3A%2F%2Fwww.ellinikos-stratos.com%2Fforum%2Fforum_posts.asp%3FTID%3D974&docid=_Vk9sYdcZwEhtM&tbnid=MZy-uub0PTdV5M&w=934&h=596&ei=Z0ceUoLiG6Ts0gWSzIGYDA&ved=0CAkQxiAwBw&iact=c#imgdii=MZy-uub0PTdV5M%3A%3B4Dr5XdOweS-y-M%3BMZy-uub0PTdV5M%3A

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #23 στις: Αυγούστου 31, 2013, 04:18:39 μμ »
Φίλε akriti ευχαριστώ για τα σχόλια και συμφωνώ σε όλα, χαίρομαι που σε πήγα 13 χρόνια πίσω! ::salut::
Το πυροβόλο θα μπεί πάνω στην βάση-κορνίζα που φαίνεται στις φώτο και θα έχει σαν φόντο το έμβλημα του πυροβολικού και πάνω από το τζάμι το έμβλημα της 20ης ΤΘΤ σε κάποια γωνία, που άνηκε η μονάδα στην οποία υπήρχε το συγκεκριμένο όχημα. Το άλλο που έχω αγοράσει από τα "νεα" της italeri θα το φτιάξω με το πτύο πακτωμένο και την κάνη τέρμα πάνω! :)
Οποιαδήποτε ακόμη πληροφορία ευπρόσδεκτη! Στην επόμενη κατασκευή θα προσπαθήσω να αποφυγώ κάποια λάθη που έκανα σε αυτή...!

Αποσυνδεδεμένος akritis

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #24 στις: Αυγούστου 31, 2013, 07:20:24 μμ »
Φίλε akriti ευχαριστώ για τα σχόλια και συμφωνώ σε όλα, χαίρομαι που σε πήγα 13 χρόνια πίσω! ::salut::
Το πυροβόλο θα μπεί πάνω στην βάση-κορνίζα που φαίνεται στις φώτο και θα έχει σαν φόντο το έμβλημα του πυροβολικού και πάνω από το τζάμι το έμβλημα της 20ης ΤΘΤ σε κάποια γωνία, που άνηκε η μονάδα στην οποία υπήρχε το συγκεκριμένο όχημα. Το άλλο που έχω αγοράσει από τα "νεα" της italeri θα το φτιάξω με το πτύο πακτωμένο και την κάνη τέρμα πάνω! :)
Οποιαδήποτε ακόμη πληροφορία ευπρόσδεκτη! Στην επόμενη κατασκευή θα προσπαθήσω να αποφυγώ κάποια λάθη που έκανα σε αυτή...!
Αν το βαλεις σε βαση βαλε και καμια φιγουρα πχ τον σκοπευτη να βαζει παρεκτροπη κλπ θα ειναι καλη φαση......καλες κατασκευες

Tags: m110