Ναι, η εξοικείωση όλο και μεγαλώνει σιγά σιγά αν και υπάρχουν ακόμα πολλές άγνωστες πτυχές του χαρτομοντελισμού για εμένα. Όσον αφορά την κόλλα, πλέον την βάζω με μια καρφίτσα που έχει λυγίσει η μύτη της και δεν χρησιμοποιείται αλλιώς. Τα κενά που αναφέρεις είναι δυστυχώς αποτέλεμα του γεγονότος ότι καμιά φορά το ψαλίδι ή το κοπίδι ξεφεύγει ή δεν λυγίζεται η καμπύλη έτσι ώστε να έχει το καλύτερο δυνατό σχήμα (για να λυγάω τα κομμάτια χρησιμοποιώ το χερούλι μιας πένσας).
Τα χάρτινα όντως μπορείς και τα κάνεις σε όσα αντίτυπα θες, ακόμα και να φτιάξεις όλα τα πλοία κάποιας κλάσης χρησιμοποιώντας τα ίδια σχέδια και επεμβαίνοντας εκεί που χρειάζεται αλλαγές, αλλά το κακό είναι πως ζημιώνεσαι στον χρόνο. Π.χ. σε ένα πλαστικό μοντέλο οι εξαγωγές των ασφαλιστικών θα ήταν ένα PE κομμάτι, εδώ αποτελείται από 3 κομμάτια η κάθε σωλήνα. Και αυτό είναι ένα από τα πολλά παραδείγματα... άλλα παραδείγματα είναι τα βαριά κανόνια (πάνω από 10 κομμάτια το καθένα) ή οι άγκυρες (3 κομμάτια η καθεμια) και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο.
Τώρα βρίσκομαι αντιμέτωπος με το πρόβλημα ότι η σχάρα πρέπει να κοληθεί στην κορυφή του φουγάρου με κόλλα στιγμής (όχι τίποτα ιδιαίτερο από την λαική με 1 ευρώ την 8άδα

) και αναρωτιέμαι πως θα ελέγξω την κόλλα....ελπίζω να σκορπίσει γύρω από το μέταλο και όχι πάνω στο χαρτί, γιατί σε μία δοκιμή που είχα κάνει να κολήσω 2 χαρτόνια μεταξύ τους, παρατήρησα ότι η κόλλα απλά ''πότιζε'' τα 2 χαρτόνια χωρίς να τα κολλάει. Αλλά δοκίμασα ήδη χαλκό με χαρτί και κολλάει άριστα.....θα δοκιμάσω να δω αν μπορεί να κολήσει και το πλαστικό πάνω στο χαρτί γιατί η κρυσταλιζέ δεν το κόλησε καλά

ΥΓ. Ευχαριστώ για την επιβεβαίωση των κομματιών