Αποστολέας Θέμα: USS Massachusetts BB-59 Trumpeter 1/350  (Αναγνώστηκε 14327 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
Απ: USS Massachusetts BB-59 Trumpeter 1/350
« Απάντηση #50 στις: Αυγούστου 12, 2012, 06:32:56 μμ »
Σήμερα κατάφερα να μοντελίσω λίγο... Ασχολήθηκα με τον οπλισμό. Γέμισα κενά με κυανοακρυλική, αστάρωσα, έτριψα- καθάρισα και προσέθεσα όπου χρειάζονταν κι άλλη κυανοακρυλική. Μένει να ασταρώσω για δούμε τι έκανα.

Προτείνω σε όποιον πιάσει αυτό το κιτ ή το αντίστοιχο North Carolina ή το Alabama, στα πυροβόλα των 5 ιντσών (τα μικρά δίδυμα), να κόψει λίγο τα δύο πλαϊνά τμήματα εκεί που ενώνονται έτσι ώστε το πάνω μέρος να επικαλύπτει τα πλαϊνά και να είναι πιο εύκολη η διόρθωση. 

Επίσης στοκαρίστηκε η υπερκατασκευή, θα τριφτεί, θα προστεθούν κι άλλες λεπτομέρειες, πλατφόρμες, ραντάρ και φωτοέτσια, θα βαφτεί το μπλε κατάστρωμα, θα μασκαριστεί και μετά θα κολληθεί στο σκάφος. Προσεχώς φωτογραφίες...

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #51 στις: Αυγούστου 12, 2012, 07:10:48 μμ »
Ωραία το πας Νικόλα ,αργά και μεθοδικά ,καλή συνέχεια.

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #52 στις: Αυγούστου 12, 2012, 07:22:55 μμ »
Να είσαι καλά Σταμάτη. Παλεύω να «κολλήσω» κι άλλους στο σπορ, ειδικά μια ψυχούλα που έχει αγοράσει το κιτ και τα φωτοέτσια :twisted:  ::salut::

Αυτό που ξέχασα να γράψω είναι ότι στην βάση των μικρών πυροβόλων έβαλα φύλλο πλαστικού για να κάθονται σωστά στο δαχτυλίδι της βάσης και να μην το ρουφάνε και κάθονται πάνω στο κατάστρωμα. Η διάσταση είναι τετράγωνο 1.3 χιλιοστά, όπου κόβουμε τις πίσω άκρες που είναι στρογγυλές.

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #53 στις: Αυγούστου 17, 2012, 03:47:05 μμ »
Θυμίστε μου να αγοράσω αύριο μερικές ταινίες μασκαρίσματος γιατί θα κλάψουν μανούλες...  ::cry2:: ::cry2:: ::cry2::

Μπήκαν τα καταστρώματα, ασταρώθηκε, μασκαρίστηκε, βάφτηκε το μπλε των καταστρωμάτων, περιμένω να στεγνώσει για να περάσω παρκετίνη και να μασκάρω.

Χρώμα Humbrol 77.

Τα πυροβόλα είναι πρόχειρα τοποθετημένα. Μετά το μασκάρισμα θα μπουν μερικές λεπτομέρειες (κάθετες σκάλες και άλλα φωτοέτσια ), θα ασταρωθεί ξανά πριν περάσω το ανοιχτό γκρι (humbrol 127)...

επειδή σε κάποια σημεία έχω μασκάρει με μασκόλ, πόσο να το αφήσω χωρίς να κινδυνεύω να μου κάνει ζημιά; Δυο τρεις μέρες αντέχει;

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #54 στις: Αυγούστου 17, 2012, 04:28:42 μμ »
επειδή σε κάποια σημεία έχω μασκάρει με μασκόλ, πόσο να το αφήσω χωρίς να κινδυνεύω να μου κάνει ζημιά; Δυο τρεις μέρες αντέχει;
Αν είναι πάνω σε enamel Humbrol μην το φοβάσαι. Πάνω από ακρυλικά, τι να σου πω, εγώ 2-3 μέρες δεν θα το άφηνα...

Κουκλί βγαίνει το πλεούμενο. Θαυμάζω την υπομονή σου.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ - Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
« Απάντηση #55 στις: Αυγούστου 17, 2012, 04:29:41 μμ »
Εσύ καλά έβαψες εγώ να δούμε πότε.... :mrgreen:
Νίκο είχα αφήσει το μασκόλ αν θυμάμαι καλά μια εβδομάδα και δεν μου δημιούργησε πρόβλημα.
Οι κατασκευαστές λένε ότι μπορείς να το αφήσεις για δυο με τρις μέρες. ::salut::

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #56 στις: Αυγούστου 17, 2012, 04:33:46 μμ »
Εσύ καλά έβαψες εγώ να δούμε πότε.... :mrgreen:
Νίκο είχα αφήσει το μασκόλ αν θυμάμαι καλά μια εβδομάδα και δεν μου δημιούργησε πρόβλημα.
Οι κατασκευαστές λένε ότι μπορείς να το αφήσεις για δυο με τρις μέρες. ::salut::
Ωραία... Αν δεν προλάβω να κάνω αυτά που θέλω θα ξεμασκάρω σε τρεις μέρες και το ξαναμασκάρω. Δεν το ρισκάρω.

Να σημειώσω εδώ ότι τα καταστρώματα κουμπώσανε άψογα και δεν χρειάστηκε ούτε σταγόνα στόκου.

Αν είναι πάνω σε enamel Humbrol μην το φοβάσαι. Πάνω από ακρυλικά, τι να σου πω, εγώ 2-3 μέρες δεν θα το άφηνα...

Κουκλί βγαίνει το πλεούμενο. Θαυμάζω την υπομονή σου.
Ευχαριστώ πολύ... Πάνω σε έναμελ με παρκετίνη είναι, αλλά δεν θα το αφήσω πολύ...  :wink:

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #57 στις: Αυγούστου 17, 2012, 04:44:48 μμ »
Βδομάδες ολόκληρες το είχα πάνω σε κινητήρες βαμμένους με σμάλτα και παρκετίνη και δεν έπαθαν τίποτα.
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος STEF

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: KERATSINI
  • Superdetail madness
« Απάντηση #58 στις: Αυγούστου 17, 2012, 07:51:08 μμ »
Νικό του έχεις αλλάξει τα φώτα, αφού έφτασες ως εδώ τόσο γρήγορα τα υπόλοιπα είναι απλά μια διαδικασία, καλή συνέχεια.

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #59 στις: Αυγούστου 20, 2012, 08:45:36 μμ »
Ποστάρω μερικές φωτογραφίες από τα μασκαραλίκια μου, εεεεε , μασκαρίσματα εννοώ...

Βασικά με γλύτωσε από πολλά ατυχήματα η ιδέα να μην βάλω τίποτα επάνω στην υπερκατασκευή πριν μασκάρω, μιας και πολλές φορές πέρασαν από πάνω χέρια, ψαλίδια και ταινίες... Λογικά όλο και κάποια ευαίσθητη κεραιούλα ή φωτοχαραγμένο θα είχε γίνει χάλια ή ακόμα και για πέταμα.

Δεν έχει τελειώσει ακόμα, αλλά είμαι σε καλό δρόμο...  ::bioliicon:: ::bioliicon:: ::bioliicon::

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #60 στις: Αυγούστου 21, 2012, 11:04:07 μμ »
Καλησπέρα Νικόλα. Η δουλειά που έχεις κάνει μέχρι τώρα είναι εξαιρετική.Υπόδείγμα υπομονής το μασκάρισμα του καταστρώματος με τόσα μικρά κομμάτια απο ταινία μασκαρίσματος.Μπράβο ρε φίλε τι άλλο να πω; Να ρώτήσω και το εξής.Κεραίες φωτοέτσια και άλλα ψιλολόγια στο τέλος  τέλος τοποθέτηση και φυσικά βαμμένα;  ::salut:: ::salut:: ::salut::

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #61 στις: Αυγούστου 21, 2012, 11:19:38 μμ »
Να είσαι καλά Νάσο... Όλα μετά και βαμμένα...  :wink: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #62 στις: Αυγούστου 23, 2012, 05:51:42 μμ »
Νικόλα καλησπέρα.Επειδή όσο το βλέπω μου αρέσει και περισσότερο μήπως να ξαναέβλεπες το θέμα της τοποθέτησης σε θάλασσα; Ψήνεσαι;;; (λεω τώρα εγώ.... :wink: :wink: :wink:;)

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #63 στις: Αυγούστου 23, 2012, 05:58:37 μμ »
Νικόλα καλησπέρα.Επειδή όσο το βλέπω μου αρέσει και περισσότερο μήπως να ξαναέβλεπες το θέμα της τοποθέτησης σε θάλασσα; Ψήνεσαι;;; (λεω τώρα εγώ.... :wink: :wink: :wink:;)
Όχι!!!!
 ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #64 στις: Αυγούστου 23, 2012, 08:13:26 μμ »
Όχι!!!!

Καλά σου λέει ο Νάσος για την θάλασσα θα είναι ότι πρέπει και να αφήσεις την βαριεστημάρα σου, αυτή είναι δικό μου προνόμιο  :mrgreen: , εκτός και αν σε λαδώσουμε σε τίποτα πιτόγυρα και την φτιάξεις.
 ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος Blackbeard

• Scale 1/48
  • *
    • modeldisplaycases
« Απάντηση #65 στις: Αυγούστου 23, 2012, 10:46:41 μμ »
Όχι!!!!

Ααααααα!!!!! μπράβο... έτσι και το ρίξεις στο νερό θα σου πάρω πίσω τις μασέλες... εεεε!!! τις βάσεις ήθελα να πω  :wink:

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #66 στις: Απριλίου 10, 2013, 11:22:36 μμ »
Ξεκινάω με το κράξιμο: Αυτός που ξέρει να ανοίξει κατασκευαστικό ΤΩΡΑ!!!! και να ανεβάσει φωτογραφίες. Μόνο τότε θα προχωρήσω σε εξηγήσεις. Αλλιώς θα στο ανεβάσω τελειωμένο κακομοίρη μου.

Συνεχίζω με τα κατασκευαστικά:
Το κατάστρωμα μου έβγαλε την ψυχή στο βάψιμο, μιας και ήθελα να μην έχει κατασκευαστικές ατέλειες. Κατέληξα να περαστεί το τελικό χρώμα πινελάτο και σιγά σιγά. Ελπίζω να πετύχει και να μην τύχει. Δυστυχώς το κιτ είναι από τα πρώτα της trumpeter με αποτέλεσμα να μην είναι σχεδιασμένο να βάφεται και να συναρμολογείται ανά επίπεδα χωρίς να μένουν κενά από τα κομμάτια.

Είμαι λοιπόν σε αυτό το σημείο:

Θα ακολουθήσουν, παράλληλα με το βάψιμο και τα επί μέρους κατασκευαστικά για τα πυροβόλα και τις άλλες λεπτομέρειες.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #67 στις: Απριλίου 11, 2013, 10:08:35 μμ »
Τελικό χρώμα πινελάτο και σιγά σιγά...... Ενδιαφέρον θα έλεγα!!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:Θα προτείνω το εξής.Αν βάψεις με enamel και χρησιμοποιήσεις το 740 Νικόλα δοκίμασε την εξής αραίωση: 20 σταγονες χρώμα με 7 διαλυτικό και σταδιακά ανακάτευεγιατί στεγνώνει ευκολα.Νομίζω θα σε βολέψει μια χαρά.Αν βάψεις με βαγιέχο 10 χρώμα με 3 νερό.Δοκίμασε και θα με θυμηθείς.Παρακολουθώ με πολύ ενδιαφέρον να ξέρεις.Να είσαι καλά. ::salut:: ::salut:: ::salut::

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #68 στις: Απριλίου 11, 2013, 10:26:26 μμ »
Νάσο...humbrol και ξερό ψωμί.. Αναλογία περίπου 60 χρώμα 40 διαλυτικό... Και πινέλο με μακριά τρίχα.  :wink: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #69 στις: Απριλίου 12, 2013, 07:48:32 πμ »
Πολύ ωραίο Νικόλα το έκανες και ας ταλαιπωρήθηκες και λίγο με το πινέλο και με το μασκάρισμα.(σχόλια από εγκάθετους να μην ακούσω).
 ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος kozadogg

• Scale 1/48
  • *
  • Κώστας Κοζαδίνος
« Απάντηση #70 στις: Απριλίου 12, 2013, 05:58:27 μμ »
Ξεκινάω με το κράξιμο: Αυτός που ξέρει να ανοίξει κατασκευαστικό ΤΩΡΑ!!!! και να ανεβάσει φωτογραφίες. Μόνο τότε θα προχωρήσω σε εξηγήσεις. Αλλιώς θα στο ανεβάσω τελειωμένο κακομοίρη μου.
::eusa_whistle:: ::eusa_whistle:: ::eusa_whistle::
 :mrgreen: :mrgreen:

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #71 στις: Απριλίου 13, 2013, 04:27:17 μμ »
::eusa_whistle:: ::eusa_whistle:: ::eusa_whistle::
 :mrgreen: :mrgreen:

Τι δεν καταλαβαίνεις; Τι;;;;

Λίγα λόγια για την κατασκευή από εδώ και πέρα:

Επειδή οι λεπτομέρειες και τα κομμάτια που πάνε στην υπερκατασκευή είναι πολλά και θα επικρατήσει συνωστισμός (όχι σαν αυτόν της Σμύρνης το 22  :evil: :evil: ) θα προχωρήσω σε δύο παράλληλα στάδια.
Ένα είναι να ετοιμαστούν όλα τα κομμάτια που θα μπουν ξεχωριστά (μεγάλα πυροβόλα, γερανοί, καταπέλτες, βάρκες, αντιαεροπορικά 40 χιλιοστών, κατευθυντήρες κλπ κλπ) μέχρι και το weathering. Δηλαδή το μόνο που θα μένει να γίνει μόλις τοποθετηθούν αυτά τα κομμάτια είναι ματ βερνίκι, καθώς θα έχουν ετοιμαστεί και παλαιωθεί ξεχωριστά από πριν.
Δεύτερον να τοποθετήσω όλες τις λεπτομέρειες της υπερκατασκευής (σκάλες, ρέλια, λεπτομέρειες στους μπουλμέδες και λοιπά ψιλικοκό,) και να ετοιμαστεί όλη η υπερκατασκεύη, να βαφτεί, παλαιωθεί μέχρι πριν το ματ βερνίκι.
Έτσι θα αποφύγω την ταλαιπωρία στο wash και στην τοποθέτηση των κομματιών.

Μετά την τελικώ συναρμολόγηση και το ματ βερνίκι θα μπουν και τα σχοινάκια και τέλος.

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #72 στις: Απριλίου 14, 2013, 04:19:49 μμ »
Μερικά ψιλικοκό:

Καταπέλτης αεροσκαφών (έχει δύο):

Κρένι για τις βάρκες (ευτυχώς έχει μόνο ένα γιατί αν είχε δύο τώρα δεν θα είχα νεύρα αλλά κρόσσια):

Πυροβόλο των 40 χιλιοστών Χ 15 τεμάχια :

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ - Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
« Απάντηση #73 στις: Απριλίου 14, 2013, 06:09:10 μμ »
Τη μόνο αυτά έφτιαξες?? ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

• Scale 1/32
  • *