Αποστολέας Θέμα: Προβλημα με αερογραφο VEDA 180  (Αναγνώστηκε 3264 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος korman709

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Βόλος
Προβλημα με αερογραφο VEDA 180
« στις: Ιουλίου 28, 2012, 04:40:20 μμ »
μολις πηρα να δοκιμασω τον νεο μου αερογραφο και παρατηρησα οτι τρεχει το χρωμα απο μπροστα...βιδωνω καλα το μπροστα μερος απο απο οπου ψεκαζει αλλα παλι τπτ.επισης καμια φορα μου πεταει το χρωμα απο το δοχειο(μικρη τρυπα απο  το καπακι που κλεινει το δοχειο)....τι μπορει να φταιει? ειμαι ασχετος με τον αερογραφο κ θα ηθελα τη βοηθεια σας.ευχαριστω εκ των προτερων....μια γρηγορη βοηθεια θα ηταν εκτιμητεα....

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
Απ: προβλημα με αερογραφο
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 28, 2012, 04:46:10 μμ »
Δεν λες όμως ούτε μάρκα αερογράφου ούτε μοντέλο οπότε να σε βοηθήσει κάποιος που τον έχει.
Την βελόνα την έχεις βάλει σωστά μέχρι μπροστά ώστε να σφραγίζει το μπεκ όταν η σκανδάλη είναι εντελώς μπροστά;
Το ότι σου πετάει χρώμα από το δοχείο σημαίνει ότι είναι κλειστή η έξοδος χρώματος.  Δεν μπορεί όμως να συμβαίνουν και τα δύο ταυτόχρονα!
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 28, 2012, 04:47:39 μμ »
ειναι ο κινεζικος veda 180...δεν ξερω αν θα βοηθησει....
εξοδος χρωματος ποια ειναι?

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 28, 2012, 04:53:58 μμ »
ειναι ο κινεζικος veda 180...δεν ξερω αν θα βοηθησει....
εξοδος χρωματος ποια ειναι?
Ε... το μπεκ ;!  Μήπως είναι βουλωμένο;
Δεν τον έχεις ξανά δουλέψει ποτέ;  Δοκίμασες πριν βάλεις χρώμα να ψεκάσεις νεράκι να δεις ότι είναι όλα λειτουργικά;
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #4 στις: Ιουλίου 28, 2012, 05:00:58 μμ »
οχι δε δοκιμασα,τωρα προσπαθω με νεφτι αλλα μου το πεταει απο πανω...
ρυθμισα τις βαλβιδες χρωματος και αερα ωστε να ειναι λειτουργικες αλλα παλι τπτ....
η πιεση ειναι στο 1bar.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #5 στις: Ιουλίου 28, 2012, 05:27:34 μμ »
ενισχυω την αποψη οτι ειναι μπουκωμενος ο αερογραφος...τι κανω σ'αυτη την περιπτωση?
πεταει χρωμα χωρις να παω τη σκανδαλη πισω...

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #6 στις: Ιουλίου 28, 2012, 06:07:14 μμ »
Εφόσον δεν τον δοκίμασες με νερό πριν βάλεις χρώμα δεν μπορείς να ξέρεις αν στον μπούκωσε κάποιο κομμάτι χρώματος που δεν διαλύθηκε καλά ή αν εξ αρχής ήταν με ελαττωματικό μπεκ...  Δοκίμασε να βγάλεις τη βελόνα και να ψεκάσεις νέφτι.
Η άκρη της βελόνας βγαίνει από το μπεκ;...
Και, συγνώμη που θα το πω, (αλλά θα σκάσω)... "Το πιο φτηνό, το πληρώνουμε πάντα πιο ακριβά"...
Γιατί η πρώτη βοήθεια που θα σου έλεγα είναι να το πας πίσω στο κατάστημα που το αγόρασες.  Νομίζω όμως ότι τον αγόρασες από το εξωτερικό, οπότε, αυτό δεν παίζει.  Ή θα καταφέρεις λοιπόν μόνος σου να τον φτιάξεις, ή θα αναγκαστείς να τον στείλεις πίσω με δικά σου ταχυδρομικά έξοδα να στον αντικαταστήσουν... (και αν...).
Όσο και δελεαστικές να είναι οι αγορές από το εξωτερικό όταν έρθει η ώρα της εγγύησης... απλά δεν έχεις εγγύηση. Δυστυχώς το παίζεις ρουλέτα και μάλιστα ρώσικη.

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #7 στις: Ιουλίου 28, 2012, 07:28:28 μμ »
Eνα εργοστάσιο μπορεί να παράγει φαινομενικά το ίδιο προϊον για 2 ή και περισσότερες εταιρίες. Οταν όμως αγοράζεις Ιwata ή Η&S  (που είναι made in China), το μέταλλο δεν προέρχεται από ανακυκλωμένα υλικά, οι stεγανοποιήσεις κατασκευάζονται απο πρώτης ποιότητος υλικά, το φινίρισμα (το τελικό τρίψιμο της επιφάνειας των μετάλλων) διαρκεί πολλή ώρα, υπάρχει αυστηρός ποιοτικός έλεγχος.. Ολα αυτά κοστίζουν αλλά έχεις αγοράσει εργαλείο που δεν θα σε παιδέψει.

Τώρα τι κάνεις?? Καταρχήν ξεχνάς το νέφτι με αυτό που πήρες.

Λύσιμο - δέσιμο - δοκιμή

και βέβαια η δοκιμή του Διονυση
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,17964.25.html

ή αγορά  iwata/badger/paache

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
  • I'll be back soon......I hope
« Απάντηση #8 στις: Ιουλίου 28, 2012, 09:35:14 μμ »
Έχει γκανίαξει η γλώσσα μας...ότι πληρώνεις,παίρνεις.Λίγα λεφτά δίνεις,κακή ποιότητα θα πάρεις.Πολλά λεφτά δίνεις ,αστέρι θα πάρεις

Πως είναι δυνατόν ένας  κινέζικος της πλάκας των 50EUR να κάνει την δουλειά που κάνει ένας iwata των 200EUR.Πραγματικά ποτέ δεν το κατάλαβα

Έχω 6 αερογράφους,απο αυτούς ο ένας είναι αντίγραφο ένος πανάκριβου iwata.Ε,δεν ψεκάζει ρε αδελφέ με τίποτα.

τελοσπάντων,λύστον και καθάρισε τον όσο πιο καλά μπορείς.Ξέχνα το νέφτι,καθάριζε με white spirit.
ΑΝ δεις οτι και πάλι δεν γίνεται κάτι,πάρε ένα μπολ βενζίνη,βάλτον μέσα και πέτα ένα σπίρτο...και δες τον να καίγεται.Μόλις με το καλό καεί πάρε τα αποκαήδια και πήγαινε ρίχτα στα βάθη της Μεσογείου.Όταν γυρίσεις βάλε μια κατοστάρα ευρώπουλα στην τσέπη και πήγαινε πάρε ένα εργαλείο της προκοπής  :wink:

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #9 στις: Ιουλίου 28, 2012, 10:11:21 μμ »
Spoiler (hover to show)
Ο korman, ή αντιμετωπίζει κάποιο ελαττωματικό κομμάτι (πολύ πιθανό και τρέχα γύρευε με τους φθηνούς, εκεί έχετε δίκιο) ή κάτι δεν κάνει σωστά.
Αλλά η μόνη του πιθανότητα να βγάλει άκρη είναι να τον πάρει στα χέρια του κάποιος έμπειρος και να τον τσεκάρει. Δεν βλέπω άλλη λύση.

Αποσυνδεδεμένος Spook

• Ανδρέας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3/4 of a mile...
  • One more Fighter Fling Maniac and Tomcat Fanatic
« Απάντηση #10 στις: Ιουλίου 28, 2012, 10:16:45 μμ »
Απ'ότι είδα σε link που είχες παραθέσει όταν τον αγόρασες, ο αερογράφος πρέπει να ήρθε και με δεύτερο tip και βελόνα. Αν υπάρχει το δεύτερο σετ δοκίμασε να ψεκάσεις και με αυτό και δες αν έχει την ίδια συμπεριφορά.

Anytime Baby....!!

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #11 στις: Ιουλίου 28, 2012, 10:21:42 μμ »
Eνδέχεται να του έχουν μπερδέψει τα μπεκ με τις βελόνες και να του εχουν φορέσει μπεκ-βελόνα διαφορετικών διαμέτρων. Συμβαίνει και αυτό πότε-πότε (και στις καλύτερες οικογένειες). Η βαλβίδα mack έχει μπεί άραγε σωστά από το εργοστάσιο  :?::dontknow::
Οταν στάζει από μπροστά ο αερογράφος, δεν εφαρμόζει τελείως η βελόνα. Oταν όμως πετά το χρώμα προς τα πίσω, κατι εμποδίζει τον αέρα μπροστά.

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
  • I'll be back soon......I hope
« Απάντηση #12 στις: Ιουλίου 28, 2012, 10:22:09 μμ »
Spoiler (hover to show)
Ο korman, ή αντιμετωπίζει κάποιο ελαττωματικό κομμάτι (πολύ πιθανό και τρέχα γύρευε με τους φθηνούς, εκεί έχετε δίκιο) ή κάτι δεν κάνει σωστά.
Αλλά η μόνη του πιθανότητα να βγάλει άκρη είναι να τον πάρει στα χέρια του κάποιος έμπειρος και να τον τσεκάρει. Δεν βλέπω άλλη λύση.

Αυτά τα πράγματα έχουνε χιλιοειπωθεί και έχουνε κουράσει..ο καθένας κάνει τις επιλόγες του.Απλά δεν γίνεται οι πολλοί να κάνουν λάθος..μαθηματικά δεν στέκει

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
« Απάντηση #13 στις: Ιουλίου 28, 2012, 10:26:54 μμ »
Spoiler (hover to show)

Νάσο χωρίς παρεξήγηση,το παράδειγμα με τα μοντέλα σου φοβάμαι δεν ενισχύει το συμπέρασμά σου.
Το οτι βάφεις το ίδιο με έναν αερογράφο των -50EUR και με έναν των +150,ίσως να σημαίνει οτι εσύ έχεις φτάσει στα όρια της απόδοσής σου και δεν μπορείς να αντλήσεις όλη την ποιότητα από το εργαλείο σου.
Και πάλι χωρίς παρεξήγηση,δεν το επισημαίνω κακοπροαίρετα,μια χαρά είναι τα μοντέλα σου.

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #14 στις: Ιουλίου 28, 2012, 10:32:06 μμ »
Εγώ Σταύρο σου μιλάω με παραδείγματα απτά, που τα έχουν δει άνθρωποι live σε εκθέσεις. Τώρα τι γίνεται και τι δεν γίνεται, βάσει της λογικής των πολλών, δεν το ξέρω και δεν με απασχολεί. Μαθηματικά πάντα αυτά τα πράγματα ΔΕΝ είναι.
Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι αν μπορώ να το κάνω εγώ (που είμαι μετρίων ικανοτήτων μοντελιστής), τότε μπορεί να το κάνει κι άλλος.
Εκτός αν πιστεύεις και υποστηρίζεις ότι λέω ψέματα ως προς το ποιον αερογράφο έχω χρησιμοποιήσει ή αμφισβητείς την αυθεντικότητα των φωτογραφιών. Οπότε σε αυτή την περίπτωση, δεν κάνουμε διάλογο, δεν έχει νόημα.

Και ακριβώς επειδή έχουν χιλιοειπωθεί και έχουν κουράσει αυτά τα πράγματα, δεν βλέπω το λόγο για τον οποίο τα επαναφέρετε εδώ. Λύνει αυτή η συζήτηση που ανοίξατε το πρόβλημα με τον αερογράφο; Ή μήπως το λύνουν προτάσεις με βενζίνη και σπίρτα;

Μάστορα, δεν είπα ότι βάφω το ίδιο. Είπα ότι μοντέλα βάφονται μια χαρά ΚΑΙ με τον αερογράφο των 50 ευρώ. Έχει διαφορά το ένα απ' το άλλο.
Κατά τα άλλα, σε ευχαριστώ για το διορατικό σου σχόλιο. Θα εξετάσω το θέμα της απόδοσής μου.

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
Απ: Προβλημα με αερογραφο
« Απάντηση #15 στις: Ιουλίου 28, 2012, 10:41:24 μμ »
Συ είπας:

Να ομολογήσω ότι έβγαλα τον iwata απ' τη θήκη του, γιατί μου είχε σπάσει τα νεύρα με το καθάρισμά του ο κινέζικος.
ʼλλη αίσθηση πάντως ο iwata, εντάξει.
:wink: ::salut::

Φίλε korman κάτι παίζει με την βελόνα σου και το πώς είναι περασμένη στην θέση της. Είτε είναι πολύ πίσω, είτε, όπως προείπε ο Γιάννος, είναι βελόνα με λάθος μπεκ.

Δοκίμασε και την άλλη βελόνα με το άλλο μπεκ ή δοκίμασε το άλλο μπεκ με την ίδια βελόνα...

Επίσης αν ανεβάσεις φωτογραφίες θα γίνεις πιο αναλυτικός και ίσως να μπορέσει κάποιος να σε βοηθήσει καλύτερα...  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #16 στις: Ιουλίου 28, 2012, 10:44:33 μμ »
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Διαχειριστής
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
« Απάντηση #17 στις: Ιουλίου 28, 2012, 10:45:42 μμ »
Θα τελειώσει κάποια στιγμή αυτό το θέμα με τους αερογραφους  :?: :?: :?:     έλεος πια, έχουμε κουραστεί  :!: :!:

εαν εχετε κάποια λυση για το φιλο μας εχει καλώς ... το να λεμέ τι κάνουμε εμείς με το ενα και το άλλο δεν νομίζω ότι τον βοηθάει καθόλου ... μα καθόλου.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #18 στις: Ιουλίου 28, 2012, 11:32:21 μμ »
Ρε παιδιά, ήμαρτον!... Το θέμα μας δεν είναι αν είναι φτηνός ή Κινέζικος.  Κι' εγώ με φτηνό Κινέζικο άρχισα.
Το θέμα είναι ότι ο φίλος μας έχει ένα πρόβλημα και δυστυχώς δεν μπορεί να το λύσει με το κατάστημα που τον αγόρασε γιατί απλά δεν είναι αγορασμένος από εδώ.  Εκεί πήγαινε το σχόλιο μου για το φτηνό και ακριβό και όχι για το αν είναι Κινέζικος, Ολανδικός, Αμερικάνικος ή ότι άλλο.
Οτιδήποτε και αν ήταν, αν είχε αγοραστεί από την Ελλάδα θα είχε και την υποστήριξη του μαγαζιού που το αγόρασε ακόμα και με άμεση αλλαγή.
Εφόσον όμως αγοράστηκε από το εξωτερικό (και ακόμα περισσότερο από ebay) άντε να βρεις το δίκιο σου...

Δεν ήξερα ότι ο συγκεκριμένος έχει εναλλακτικά μπεκ και βελόνα.  Δοκίμασε τους συνδιασμούς όπως είπαν τα παιδιά. Μπορεί να έχει μπει λάθος βελόνα με λάθος μπεκ.  Κανονικά θα πρέπει η βελόνα να εφαρμόζει στην άκρη του μπεκ και να αισθάνεσαι τη μύτη της με το δάκτυλο σου.  Αν όχι, είναι πιο πίσω απ' ότι πρέπει.
Το ότι κοχλάζει το περιεχόμενο στο κυπελλάκι σημαίνει 2 πράγματα όμως.  1ον ότι η βελόνα ΔΕΝ είναι εντελώς μπροστά να φράξει το μπεκ και
2ον η ροή του αέρα εμποδίζεται από κάτι.
Το κόχλασμα (επιστροφή αέρα) το χρησιμοποιούμε και επίτηδες φράζοντας με το δάκτυλο την μύτη του αερογράφου και τραβώντας ελαφρά πίσω τη σκανδάλη για να ανακατέψουμε το χρώμα ή να ξεφράξουμε το μπεκ κατά τον καθαρισμό.  Αν το κάνει χωρίς να έχεις φράξει μπροστά τον αερογράφο και χωρίς να τραβάς την σκανδάλη υπάρχει σίγουρα μπλοκάρισμα.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #19 στις: Ιουλίου 29, 2012, 12:25:36 μμ »
 ::arrowred:: korman709, ο αερογράφος σου είναι ο παρακάτω;

Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #20 στις: Ιουλίου 29, 2012, 01:49:32 μμ »
::arrowred:: korman709, ο αερογράφος σου είναι ο παρακάτω;

Γιώργο είναι αντίγραφο του iwata με την ενσωματωμένη βαλβίδα VAC. Το πως λύνεται το έχω δώσει και προηγουμένως σε video  :arrow:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #21 στις: Ιουλίου 29, 2012, 02:19:56 μμ »
Γιώργο είναι αντίγραφο του iwata με την ενσωματωμένη βαλβίδα VAC. Το πως λύνεται το έχω δώσει και προηγουμένως σε video  :arrow:

Ναι, έχεις δίκιο, ομολογώ πως δεν το είχα δει το video :oops:

Τελικά μόλις μπορέσω... μόλις... ξέρετε, παίζει και το μετά θάνατον, θα πάρω έναν Iwata, πολλά καλά ακούω από πολλές μεριές και ο καθημερινης χρήσης Graphotec 130 που έχω έχει αρχίσει και δείχνει σημάδια κόπωσης...

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #22 στις: Ιουλίου 29, 2012, 02:25:46 μμ »
Γιάννο, είδα το video και ο αερογράφος που συναρμολογεί δείχνει να είναι διαφορετικός από αυτόν στο σχέδιο, κάτω από το δοχείο με το χρώμα έχει κάτι σαν βαλβίδα που σε αυτόν στο σχέδιο δεν υπάρχει. Είμαι τόσο στραβός;

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #23 στις: Ιουλίου 29, 2012, 04:43:51 μμ »
Γιάννο, είδα το video και ο αερογράφος που συναρμολογεί δείχνει να είναι διαφορετικός από αυτόν στο σχέδιο, κάτω από το δοχείο με το χρώμα έχει κάτι σαν βαλβίδα που σε αυτόν στο σχέδιο δεν υπάρχει. Είμαι τόσο στραβός;
Γιώργο, αυτός στο σχέδιο, δεν είναι ο Veda που αναφέρει ο φίλος μας ο Korman. Αντίθετα είναι ο HS-30, αυτός δηλαδή που αναφέρει σε άλλο thread ::arrowred:: http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,23526.0.html#lastPost ότι αγόρασε μόλις.

Αυτό που βλέπεις κάτω από το κύπελο του χρώματος είναι το MAC valve (μικρορύθμιση πίεσης αέρα). :wink:

::salut:: ::salut:: ::salut::
ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #24 στις: Ιουλίου 30, 2012, 01:58:15 πμ »
Eνα εργοστάσιο μπορεί να παράγει φαινομενικά το ίδιο προϊον για 2 ή και περισσότερες εταιρίες. Οταν όμως αγοράζεις Ιwata ή Η&S  (που είναι made in China), το μέταλλο δεν προέρχεται από ανακυκλωμένα υλικά, οι stεγανοποιήσεις κατασκευάζονται απο πρώτης ποιότητος υλικά, το φινίρισμα (το τελικό τρίψιμο της επιφάνειας των μετάλλων) διαρκεί πολλή ώρα, υπάρχει αυστηρός ποιοτικός έλεγχος.. Ολα αυτά κοστίζουν αλλά έχεις αγοράσει εργαλείο που δεν θα σε παιδέψει.

Τώρα τι κάνεις?? Καταρχήν ξεχνάς το νέφτι με αυτό που πήρες.

Λύσιμο - δέσιμο - δοκιμή

και βέβαια η δοκιμή του Διονυση
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,17964.25.html

ή αγορά  iwata/badger/paache
2 παρατηρησεις. Στην Κινα υπαρχουν 180,ναι,καλα διαβασατε,εργοστασια που φτιαχνουν αερογραφους. Τα προιοντα ειναι ομοια στην οψη και η ποιοτητα απο κακη μεχρι για πεταμα! Γιαννο,ουτε οι Iwata ουτε οι H&S ειναι κινεζικοι!

Tags: veda