Αποστολέας Θέμα: Διόρθωση Silvering  (Αναγνώστηκε 1243 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ελλάδα
Διόρθωση Silvering
« στις: Ιουλίου 24, 2012, 11:41:04 μμ »
καλησπέρα σας , εχουμε αυτο το ανεπαίσθητο  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:  silvering..

Διορθώνεται ?
Edit : εχουν περάσει καμμια 300ριά ώρες από τότε που το κόλλησα..αν παίζει ρόλο...

Αποσυνδεδεμένος raziera

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Κωστας
Απ: Διόρθωση silvering ..
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 24, 2012, 11:53:06 μμ »
Να σου πω τι κάνω εγω.
Πιάνω το κοπιδι με Νο11 καινούργια λεπιδα ή μια καρφίτσα και κάνω μικρές τρυπουλες/ σχισμες
προσεχτικά στην επιφάνεια, έπειτα περνάω με το βελτιωτικο για τα σήματα με ένα πινελακι πάνω
απο την χαλκομανια και αυτή ποτίζει εσωτερικά και φτιάχνει.
Αν στεγνώσει και δεις ότι θέλει ακόμα ξανά το ίδιο .
Το ίδιο γίνεται αν βάλεις και παρκετινη αλλα το έχω κάνει κανά δυο φορές μόνο .
Spoiler (hover to show)

::salut:: Κωστας

Αποσυνδεδεμένος Thunderbolt

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 25, 2012, 12:16:25 πμ »
Ακολούθησε τη συμβουλή του raziera. Γενικότερα η κατάσταση έχει ως εξής:
Ναι, οι 300 ώρες παίζουν ρόλο διότι θα δυσκολευτείς αν τελικά χρειαστεί να... ξεκολλήσεις τα σήματα χωρίς να αφήσεις σημάδια στο χρώμα. Αν ήταν φρέσκια η ζημιά θα μπορούσες με αρκετό νερό, μούλιασμα και σελλοτέιπ να τα ξεκολλήσεις προσεκτικά και να τοποθετήσεις άλλα. Τώρα μπορείς να δοκιμάσεις το παλιό κόλπο με το νυστέρι: χαράζεις (με καινούρια λεπίδα!) τις επιφάνειες με το silvering και βάζεις με το πινελάκι μία - δυο σταγόνες Micro Sol (ή ανάλογο βελτιωτικό σημάτων). Καλό θα είναι να έχεις το σήμα οριζόντιο και όχι κάθετο για να δράσει καλύτερα το υγρό. Το αφήνεις μια μέρα χωρίς να αγγίζεις και την άλλη μέρα αν είσαι τυχερός το silvering θα έχει εξαφανιστεί. Αν όχι επαναλαμβάνεις τη διαδικασία. Στο τέλος ίσως μείνουν κάποια μικρά σημάδια που φεύγουν συνήθως με το τελικό στρώμα βερνικιού που ΔΕΝ πρέπει να είναι ματ αλλά γκλος ή σεμι-γκλός για να μπορέσει να καλύψει τις ατέλειες. Αφού στεγνώσει και δεν έχεις ατέλειες προσθέτεις και ένα στρώμα ματ - αν πρέπει να έχεις ματ. Αν το silvering επιμένει τότε έχεις άλλες δύο λύσεις: To αφήνεις όπως είναι και απλά το αποδέχεσαι - ή τα τρίβεις απαλά με ντουκόχαρτο, τα εξαφανίζεις, ξαναβάφεις/διορθώνεις με ίδια χρώματα και περνάς νέα σήματα, αφού προηγουμένως βεβαιωθείς ότι είναι καλής ποιότητας - πάντα με το απαραίτητο γκλός βερνίκι από κάτω. Η όλη διαδικασία επιβάλλεται να γίνει με αερογράφο.

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ελλάδα
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 25, 2012, 12:43:33 πμ »
Να σου πω τι κάνω εγω.
Πιάνω το κοπιδι με Νο11 καινούργια λεπιδα ή μια καρφίτσα και κάνω μικρές τρυπουλες/ σχισμες
προσεχτικά στην επιφάνεια, έπειτα περνάω με το βελτιωτικο για τα σήματα με ένα πινελακι πάνω
απο την χαλκομανια και αυτή ποτίζει εσωτερικά και φτιάχνει.
Αν στεγνώσει και δεις ότι θέλει ακόμα ξανά το ίδιο .
Το ίδιο γίνεται αν βάλεις και παρκετινη αλλα το έχω κάνει κανά δυο φορές μόνο .
Spoiler (hover to show)

::salut:: Κωστας

Για αλλη μια φορά thank u Κώστα...
Όσο για το βάψιμο που λές... Μπα...., ξεγελάει η φωτο ... Το ανέβασα μόλις στα ε/π, τσέκαρέ το να το δεις πιο καθαρά...

Ακολούθησε τη συμβουλή του raziera. Γενικότερα η κατάσταση έχει ως εξής:
Ναι, οι 300 ώρες παίζουν ρόλο διότι θα δυσκολευτείς αν τελικά χρειαστεί να... ξεκολλήσεις τα σήματα χωρίς να αφήσεις σημάδια στο χρώμα. Αν ήταν φρέσκια η ζημιά θα μπορούσες με αρκετό νερό, μούλιασμα και σελλοτέιπ να τα ξεκολλήσεις προσεκτικά και να τοποθετήσεις άλλα. Τώρα μπορείς να δοκιμάσεις το παλιό κόλπο με το νυστέρι: χαράζεις (με καινούρια λεπίδα!) τις επιφάνειες με το silvering και βάζεις με το πινελάκι μία - δυο σταγόνες Micro Sol (ή ανάλογο βελτιωτικό σημάτων). Καλό θα είναι να έχεις το σήμα οριζόντιο και όχι κάθετο για να δράσει καλύτερα το υγρό. Το αφήνεις μια μέρα χωρίς να αγγίζεις και την άλλη μέρα αν είσαι τυχερός το silvering θα έχει εξαφανιστεί. Αν όχι επαναλαμβάνεις τη διαδικασία. Στο τέλος ίσως μείνουν κάποια μικρά σημάδια που φεύγουν συνήθως με το τελικό στρώμα βερνικιού που ΔΕΝ πρέπει να είναι ματ αλλά γκλος ή σεμι-γκλός για να μπορέσει να καλύψει τις ατέλειες. Αφού στεγνώσει και δεν έχεις ατέλειες προσθέτεις και ένα στρώμα ματ - αν πρέπει να έχεις ματ.

φίλε thunderbolt, να είσαι καλά.. Να το τριψω με ντουκοχαρτο αποκλείεται... δεν εχω το κουράγιο, δεν έχω ( ακόμα) και αερογράφο που όπως λες απαιτείται.....   Θα ακολουθήσω τη συμβουλή σας με το νυστέρι..

Tags: silvering