Αποστολέας Θέμα: Vintage Weeks 2012 - ESCI [13/7 - 15/8]  (Αναγνώστηκε 45921 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
Απ: Vintage Weeks 2012 - ESCI [13/7 - 15/8]
« Απάντηση #100 στις: Ιουλίου 24, 2012, 12:35:24 πμ »
Και πλυσιματάκι πριν πάμε για ύπνο... Αύριο θα γίνουν οι εισαγωγές, τα φρούτα πλύσιμο και postshading, ψιλικοκό και βλέπουμε...

Ευχαριστώ ʼρη, ίσως να το παράκανα με το postshading...  :?

Αποσυνδεδεμένος Giorgos G

• Αλανθαστος μοντελιστης ειναι αυτος που δεν κανει μοντελα.
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: θεσσαλονικη
  • Μοντελαρετε γιατι.......χανομαστε!
« Απάντηση #101 στις: Ιουλίου 24, 2012, 12:37:04 πμ »
ΟΤΙ ΚΑΤΣΕΙ GROUP BUILT.

Αποσυνδεδεμένος prokroust

• H.A.F. Fanatic
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Σαλαμίνα
  • Η Ελλάς πρέπει να Ζήσει κ θα Ζήσει..(Χ. Τρικούπης)
    • ModelMania
« Απάντηση #102 στις: Ιουλίου 24, 2012, 08:47:13 πμ »
Νίκο σκέτο κουκλί!!!
Κρουστάλλης (Πάκης) Προκόπης

Αποσυνδεδεμένος Pz-Panos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα
  • Homo Modelistus
« Απάντηση #103 στις: Ιουλίου 24, 2012, 03:12:30 μμ »
Ωραίες και ταχείες εξελίξεις και με τα Α-4 και με τα F-100 αλλά και με τον Κοντοσαύριο Ελέφα! Έχει άλλη χάρη να παρακολουθούμε ταυτόχρονα τόσες παράλληλες και παρόμοιες κατασκευές και σε τέτοιο γρήγορο (και όχι τόσο πρόχειρο) ρυθμό!

Εντωμεταξύ η πλαστική... "μισοριξιά" που ξεκίνησα σε έναν μίνι μαραθώνιο το Σάββατο το βράδυ έχει φτάσει σε αυτό το σημείο. Ενώ στην αρχή είχα σκεφτεί να το κάνω εξ ολοκλήρου από το κουτί, στην πορεία συνειδητοποίησα ότι θα ήταν αρκετά χοντροκομμένο, κι έτσι αποφάσισα να προσπαθήσω να διορθώσω ό,τι μπορούσα από τα χτυπητά λάθη του κιτ (λάθος σχήμα στα πλάγια, μετατροπή καλυμμάτων κινητήρα) και να προσθέσω λεπτομέρεια επίσης όπως και όπου μπορούσα.
Στην αρχή δοκίμασα να τα κάνω όλα από το μηδέν, αλλά οι "μπακλαβαδωτοί" προφυλακτήρες πολύ απλά δεν άξιζε τον κόπο και τον χρόνο να τους χαράξω με ακρίβεια σε μολυβδόσυλλα, κι έτσι χρησιμοποίησα φωτοχαραγμένα φύλλα. Το ίδιο έγινε και για τον προφυλακτήρα της εξάτμισης, ενώ το σωλήνα εξαερισμού τον αντικατέστησα με κυλινδρικό μήκος πλαστικού γύρω από το οποίο τύλιξα πολύ λεπτό σύρμα. Τα υπόλοιπα είναι μικροπροσθήκες από πλαστικό.

Οι φωτογραφίες δεν είναι και τόσο καλές, αλλά βλέποντας το μέχρις στιγμής αποτέλεσμα σε τέτοια μεγένθυση η αλήθεια είναι πως απογοητεύτηκα λίγο, καθώς το "γυμνό" αλλά και "κουρασμένο" μάτι δεν έβλεπε τις ατέλειες στην υφή, αλλά ευελπιστώ ότι θα διορθωθούν όσα είναι δυνατόν και δεν θα φαίνεται τόσο άσχημο το τελικό αποτέλεσμα. Η συνέχεια σύντομα.

Click to see the original size.   Click to see the original size.   Click to see the original size.   Click to see the original size.   Click to see the original size.

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #104 στις: Ιουλίου 24, 2012, 03:29:07 μμ »
Βρε Παναγιώτη... Ρίξε καμιά προειδοποίηση βρε συ... Δεν βρήκα ψωμί σήμερα...  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: :mrgreen: :mrgreen:

• H.A.F. Fanatic
  • Scale 1/35
  • *
    • ModelMania
« Απάντηση #105 στις: Ιουλίου 24, 2012, 04:04:05 μμ »
Ωραίος ο Πάνος.... καλη συνέχεια

Αποσυνδεδεμένος dkakos

• Δημήτρης Κακογιαννάκος, Σύλλογος Μοντελιστών Καβάλας
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Σέρρες
  • Quod in Vita Agimus, In Aeternum Resonat!
    • SWAT sig
« Απάντηση #106 στις: Ιουλίου 24, 2012, 04:20:16 μμ »
Πωπω, ωραίες συμμετοχές βλέπω!!
Με έφαγε η μετακόμιση καλοκαιριάτικα! :oops: και ίσως να άργησα λίγο για το GB, αλλά θα συμμετάσχω, ώστε να ηρεμήσω και απο το κουβάλημα.
Η συμμετοχή μου λοιπόν θα είναι ένα MiG 29 Fulcrum στην 1/72 (ESCI-ERTL 9058)
Click to see the original size.

Μέχρι εδώ καλά.
Το project θα είναι.. φυσικά HAF-IF  :mrgreen: , και με προσέλκυσαν πολύ τα χρώματα της IRIAF.
1.Click to see the original size.     2.Click to see the original size.΄
και πιο πολύ το 2ο.
Βέβαια... και αυτό Click to see the original size.

Τέλος πάντων, όταν φτάσω εκεί θα το κοιτάξω.
Εν αρχή, ήν το πιλοτήριο!
Πολύ περίεργα τα χρώματα που δίνει η ESCI Click to see the original size.Click to see the original size.
Έτσι απο τις φωτό που βρήκα, θα βαφτούν όλα γκρι, με αρκετό weathering, με το κάθισμα μαύρο (gloss ή matt για το εφε του σκληρού δέρματος?)

Αυτά για αρχή. Παρακαλώ τα σχόλιά σας  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Nikos Tsitsos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Athens
« Απάντηση #107 στις: Ιουλίου 24, 2012, 05:45:00 μμ »
Ωραίες και ταχείες εξελίξεις και με τα Α-4 και με τα F-100 αλλά και με τον Κοντοσαύριο Ελέφα! Έχει άλλη χάρη να παρακολουθούμε ταυτόχρονα τόσες παράλληλες και παρόμοιες κατασκευές και σε τέτοιο γρήγορο (και όχι τόσο πρόχειρο) ρυθμό!

Εντωμεταξύ η πλαστική... "μισοριξιά" που ξεκίνησα σε έναν μίνι μαραθώνιο το Σάββατο το βράδυ έχει φτάσει σε αυτό το σημείο. Ενώ στην αρχή είχα σκεφτεί να το κάνω εξ ολοκλήρου από το κουτί, στην πορεία συνειδητοποίησα ότι θα ήταν αρκετά χοντροκομμένο, κι έτσι αποφάσισα να προσπαθήσω να διορθώσω ό,τι μπορούσα από τα χτυπητά λάθη του κιτ (λάθος σχήμα στα πλάγια, μετατροπή καλυμμάτων κινητήρα) και να προσθέσω λεπτομέρεια επίσης όπως και όπου μπορούσα.
Στην αρχή δοκίμασα να τα κάνω όλα από το μηδέν, αλλά οι "μπακλαβαδωτοί" προφυλακτήρες πολύ απλά δεν άξιζε τον κόπο και τον χρόνο να τους χαράξω με ακρίβεια σε μολυβδόσυλλα, κι έτσι χρησιμοποίησα φωτοχαραγμένα φύλλα. Το ίδιο έγινε και για τον προφυλακτήρα της εξάτμισης, ενώ το σωλήνα εξαερισμού τον αντικατέστησα με κυλινδρικό μήκος πλαστικού γύρω από το οποίο τύλιξα πολύ λεπτό σύρμα. Τα υπόλοιπα είναι μικροπροσθήκες από πλαστικό.

Οι φωτογραφίες δεν είναι και τόσο καλές, αλλά βλέποντας το μέχρις στιγμής αποτέλεσμα σε τέτοια μεγένθυση η αλήθεια είναι πως απογοητεύτηκα λίγο, καθώς το "γυμνό" αλλά και "κουρασμένο" μάτι δεν έβλεπε τις ατέλειες στην υφή, αλλά ευελπιστώ ότι θα διορθωθούν όσα είναι δυνατόν και δεν θα φαίνεται τόσο άσχημο το τελικό αποτέλεσμα. Η συνέχεια σύντομα.

Click to see the original size.   Click to see the original size.   Click to see the original size.   Click to see the original size.   Click to see the original size.

Αν με αφήσεις να το βάψω θα σου ανοίξω την τρύπα στην fishtale εξάτμιση! :wink:

Αποσυνδεδεμένος karld76

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα-Aθήνα
  • Κάρολος Δαρκαδάκης
« Απάντηση #108 στις: Ιουλίου 24, 2012, 05:55:54 μμ »
  Δημήτρη καλή αρχή,επειδή κι εγώ στην κατασκευή του cockpit και του K-36D είμαι θα σου πώ τί χρησιμοποίησα για το βάψιμο.Ο σκελετός του καθίσματος είναι μαύρος,εγώ το έσπασα λιγάκι σε γκρι σκούρο για να μπορώ να κάνω κι ένα washaki με μαύρο και τέλος το πέρασα ένα σατινέ βερνικάκι.Για τα μαξιλάρια χρησιμοποίησα ένα πιό ανοιχτό γκρι,για τις ζώνες το humbrol129,για το χερούλι εκτίναξης scarlet, ενώ για το κόκπιτ θα χρησιμοποιήσω ή το Model Master 2135 (interior blue green) ή το White Ensign ACSM07 (Mig Cockpit interior turquoise).

Παραθέτω και δύο φωτογραφίες με και χωρίς φλας για να φανούν τα χρώματα στο κάθισμα,ενώ τώρα δουλεύεται το υπόλοιπο κόκπιτ.

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #109 στις: Ιουλίου 24, 2012, 06:05:06 μμ »
Νικόλα πολύ πόρωση το Skyhawk!!!
Δεν ξέρω αν είναι μόνο στις φωτό,αλλά εμένα μου φαίνεται λίγο έντονο το postshade!
Α και λαδίλα ρίξε από κάτω!!! :wink:
Πάνο,κουκλάκι είναι το Pz-I!
Κλάσεως καλύτερο από το μαμά ρημάδι!
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #110 στις: Ιουλίου 24, 2012, 06:13:07 μμ »
Γιώργο είναι όντως έντονο... Θα το μαζέψω όμως... Το φόρτωσα, έβαψα τις εισαγωγές, έβαλα τα sluts (?) και πάμε για τον γάτζο από κάτω, ματ βερνίκι, βρωμιές και φθορές, ματ βερνίκι και μετά τα μεταλλικά και τα φώτα...

Γιώργο για τη λαδίλα κάπου διάβασα ότι τα F είχαν βελτιωμένο κινητήρα με αποτέλεσμα να έχουν πολύ λιγότερη λαδίλα... Αλλά κάτι θα πέσει....  :wink:

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
  • I'll be back soon......I hope
« Απάντηση #111 στις: Ιουλίου 24, 2012, 06:18:19 μμ »
Πολύ όμορφο το σκουτεράκι σου Νίκο  :wink:

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθηνα
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #112 στις: Ιουλίου 24, 2012, 06:25:52 μμ »
Νικο πανεμορφο και μαχιμο το Α-4. Αντε να δω κι εγω πως θα βγει το δικο μου. Καλα τελειωματα  ::salut:: ::salut:: ::salut::
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος Spook

• Ανδρέας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3/4 of a mile...
  • One more Fighter Fling Maniac and Tomcat Fanatic
« Απάντηση #113 στις: Ιουλίου 24, 2012, 06:28:11 μμ »
Πολύ ωραίο Νίκο!Έχεις κάνει μόνο pin-wash ή έχεις περάσει φίλτρο σε όλο το αεροσκάφος;

Spoiler (hover to show)

Anytime Baby....!!

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #114 στις: Ιουλίου 24, 2012, 06:31:13 μμ »
Μου φαίνεται ότι πρέπει να κάνω κάτι με τις φωτογραφίες μου...  ::glossa:: ::glossa:: :mrgreen: :mrgreen:

Ανδρέα εγώ ναύτης, το sluts μου κόλλαγε περισσότερο...  8) 8) 8)

Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια... άμα το έχω τελειώσει το Σάββατο μπορεί να το κάνω μια βόλτα Ιπποκράτους...  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος PSilos33

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #115 στις: Ιουλίου 24, 2012, 06:42:20 μμ »
Καλησπέρα Προκόπη. Για ρίξε μια ματιά εδώ για τα σχέδια.
Η χαλκομανία της ατράκτου...βλέπω την ουρά του F-100 και παραμιλάω απο τον εφιάλτη της τοποθέτησης της απαράδεκτης χαλκομανίας του κίτ, ευλυγισίας  επιπέδου χαρτονιού...Που δε λύγιζε με κανένα βελτιωτικό.Η χρησιμοποίησε αλλες χαλκομανίες η βάψε ασπρο-κοκκινο όπου χρειάζεται στην ουρά και απο την χαλκομανία κόψε τα σχεδιάκια και κολλησε τα στην συνέχεια.Το κόκκινο της χαλκομανίας ειναι λίγο πιο ανοικτο απο το red της gunze. Δραμα και μάλιστα πρόσφατο, ελπίζω να σε πρόλαβα

Αποσυνδεδεμένος michalis20

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερατσίνι - Πειραιάς
  • Μιχάλης Σορώτος, IPMS#426
« Απάντηση #116 στις: Ιουλίου 24, 2012, 08:13:52 μμ »
Ωραίο το "scooter" Νικόλα - καλά τελειώματα :wink:
 ::salut::
The Modelling Sting

Αποσυνδεδεμένος ARMED AND READY

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΟΠΟΥ ΓΗΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΣ
  • ΕΔΩ ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ.....(ορεστης π.)
« Απάντηση #117 στις: Ιουλίου 24, 2012, 08:58:43 μμ »
Μου φαίνεται ότι πρέπει να κάνω κάτι με τις φωτογραφίες μου...  ::glossa:: ::glossa:: :mrgreen: :mrgreen:

Ανδρέα εγώ ναύτης, το sluts μου κόλλαγε περισσότερο...  8) 8) 8)

Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια... άμα το έχω τελειώσει το Σάββατο μπορεί να το κάνω μια βόλτα Ιπποκράτους...  ::salut::

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ::101::  πολυ καλο φιλε......(κ τοοο.....sluts.....k to A-4 :wink:) εγω δυστυχως δεν καταφερα να παρω μερος.....ΝΟ ΤΙΜΕ ΑΤ ALL..... :evil:

"ΜΟΝΤΕΛΑ"-ΚΥΝΗΓΙ-ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΣ-Α/ΦΗ

• H.A.F. Fanatic
  • Scale 1/35
  • *
    • ModelMania
« Απάντηση #118 στις: Ιουλίου 24, 2012, 11:30:39 μμ »
Η χαλκομανία της ατράκτου...βλέπω την ουρά του F-100 και παραμιλάω απο τον εφιάλτη της τοποθέτησης της απαράδεκτης χαλκομανίας του κίτ, ευλυγισίας  επιπέδου χαρτονιού...Που δε λύγιζε με κανένα βελτιωτικό.Η χρησιμοποίησε αλλες χαλκομανίες η βάψε ασπρο-κοκκινο όπου χρειάζεται στην ουρά και απο την χαλκομανία κόψε τα σχεδιάκια και κολλησε τα στην συνέχεια.Το κόκκινο της χαλκομανίας ειναι λίγο πιο ανοικτο απο το red της gunze. Δραμα και μάλιστα πρόσφατο, ελπίζω να σε πρόλαβα

φίλε μου σε ευχαριστώ θα το έχω στα υπόψη... ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Nikos Tsitsos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Athens
« Απάντηση #119 στις: Ιουλίου 25, 2012, 01:00:14 μμ »
Μετά από παρότρυνση του Γιάννου που μου έστειλε το πρωτότυπο υλικό... ::salut::

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #120 στις: Ιουλίου 25, 2012, 01:22:02 μμ »
Eυχαριστούμε πολύ Νίκο  ::salut:: ::salut:: ::salut::

• H.A.F. Fanatic
  • Scale 1/35
  • *
    • ModelMania
« Απάντηση #121 στις: Ιουλίου 25, 2012, 01:35:33 μμ »
Done!

Αποσυνδεδεμένος dkakos

• Δημήτρης Κακογιαννάκος, Σύλλογος Μοντελιστών Καβάλας
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Σέρρες
  • Quod in Vita Agimus, In Aeternum Resonat!
    • SWAT sig
« Απάντηση #122 στις: Ιουλίου 25, 2012, 03:19:38 μμ »
  Δημήτρη καλή αρχή,επειδή κι εγώ στην κατασκευή του cockpit και του K-36D είμαι θα σου πώ τί χρησιμοποίησα για το βάψιμο.Ο σκελετός του καθίσματος είναι μαύρος,εγώ το έσπασα λιγάκι σε γκρι σκούρο για να μπορώ να κάνω κι ένα washaki με μαύρο και τέλος το πέρασα ένα σατινέ βερνικάκι.Για τα μαξιλάρια χρησιμοποίησα ένα πιό ανοιχτό γκρι,για τις ζώνες το humbrol129,για το χερούλι εκτίναξης scarlet, ενώ για το κόκπιτ θα χρησιμοποιήσω ή το Model Master 2135 (interior blue green) ή το White Ensign ACSM07 (Mig Cockpit interior turquoise)

Κάρολε, σ'ευχαριστώ για τις πληροφορίες!!
Επειδή όμως δεν χρησιμοποιώ βελτιωτικά και δεν θέλω να ασχοληθώ πολύ με το πιλοτήριο, το τελείωσα ΟΟΒ με μόνη έξτρα χρήση χαρτοταινίας και κόκκινου καλωδίου  ::glossa::
Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.

Matt black το κάθισμα και μαξιλάρια(και λίγο χάραξη να φανούν οι ραφές), 127 gray τα τοιχώματα και η μπανιέρα, και οι ζώνες (απο τις φωτό που βρήκα), και η "βρωμιά" που φαίνεται στα πηδάλια, αλλά και γενικά στα σημεία επαφής του πιλοτηρίου, ειναι 150 forrest green με λίγο exhaust metalizer  :mrgreen: (το χακί, μαζί με κάποιο κίτρινο, φαίνεται με αρκετές φώτο, και μάλλον είναι το αστάρι τους)

Τελικά, είναι πολύ ωραία τα χρώματα Click to see the original size.
Η αντίθεση Ουρανί-Χακί, τα σπάει, και με σήματα της Π.Α.... :roll:

Αποσυνδεδεμένος ΖΑΦ

• ΟΠΟΥ ΓΗΣ ΠΑΤΡΙΣ
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΧΙΟΣ - ΞΑΝΘΗ
  • ΚΑΙ ΙΕΡΑ ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΤΙΜΗΣΩ
« Απάντηση #123 στις: Ιουλίου 25, 2012, 03:22:04 μμ »
Φίλε Νίκο Φοβερό το βαψιμό σου στο SKYHAWK.Καλά τελειώματα ::salut:: ::salut::
GOOD MORNING VIETNAM
Στέλιος

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #124 στις: Ιουλίου 25, 2012, 08:08:58 μμ »
Στέλιο ευχαριστώ...  ::salut::

Πρώτο ματ βερνίκι, πάμε για λαδιές και φθορές, ξεμάσκαρα τα διαφανή για να δω αν είχε γίνει καμιά στραβή...

Tags: