Αποστολέας Θέμα: ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ  (Αναγνώστηκε 10701 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Διαχειριστής
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
Απ: ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ
« Απάντηση #25 στις: Ιουλίου 14, 2012, 01:46:11 μμ »
φίλε SEGGOSD ευχαριστω πολυ για των τίτλο :
"Ο ΠΟΛΕΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ , Ο ΜΕΓΑΣ ΓΟΥΝΑΡΑΣ , ΚΑΙ ΚΛΕΙΔΩΚΡΑΤΟΡΑΣ ΤΩΝ ΧΑΛΚΙΝΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ"

δεν θα το τιμήσω όμως και δεν θα το κλειδωσω το παρών θέμα, η συζήτηση αυτη καλο είναι να γίνεται αλλα χωρίς ανώνυμες και γενικές κατηγορίες προς όλους και για όλα.

και όπως ειπώθηκε και πιο πάνω, ο σωστός καταναλωτής είναι ο ενημερωμένος καταναλωτής ".. και η εγχώρια αγορά θελει δεν θελει θα προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες η διαφορετικά θα χάσει το "τραίνο" και δεν θα φταίμε εμείς .

Αποσυνδεδεμένος ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΦΑΚΗΣ

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΓΑΛΑΤΣΙ
    • http://WWW.e-KALFAKIS.GR
« Απάντηση #26 στις: Ιουλίου 14, 2012, 01:57:44 μμ »
Με ίδιο ποσοστό κέρδους για το μαγαζί της λιανικής.Γιατί αν είναι έτσι, το κατάστημα που πούλησε ένα τέτοιο κιτ, πήρε λιγότερα χρήματα απ' όσα χρειάζεται για να το αντικαταστήσει στο ράφι του. ʼρα με μαθηματική ακρίβεια οδηγείται στο κλείσιμο.
 Αν όμως μεγάλωσε και το ποσοστό κέρδους της λιανικής, εκεί έχουν όλοι μέρος της ευθύνης.

1. Για το συγκεκριμένο μοντέλο δεν ξέρω πολλά καταστήματα να το είχαν στο ράφι. Εκαναν παραγγελία μόνον όταν είχαν πελάτη. Πώληση χέρι χέρι.
Τα λίγα μαγαζία πάντως που το είχαν στο ράφι, το διέθεταν στην λιανική τιμή όχι των 139,90 αλλά των 119,90. Ρώτα τον Μίμη να στο επιβεβαίωσει.
2. Τα καταστήματα πάντως το αγόραζαν χονδρικώς αρκετά λιγότερο απ' ότι σήμερα. Αν έχουν πρόβλημα το έχουν τώρα και χαίρομαι που δείχνεις αυτό το ενδιαφέρον.

Επίσης να λάβουμε υπ' όψιν ότι η έννοια μικτού κέρδους είναι πάντα σχετική και έχει να κάνει με την αξία του προϊόντος. Αλλο ποσοστό κέρδους για εισαγωγέα και το κατάστημα σε προϊόν των EUR 10,00 και άλλο σε προϊόν των EUR 80,00 ή 100,00. (υλοποίηση της έννοιας κόστους διακίνησης). Μόνον έτσι υποστηρίζεις την αγορά και την χώρα σου.
Αν δεν ήταν έτσι θα αγοράζαμε μια τηλεόραση των EUR 500 για EUR 1000.
Ισως αυτή η άποψή μου να έχει κάνει κάποιους εμπόρους να με βλέπουν "περιέργα", αλλά αυτό είναι το σωστό.
STARFIGHTER

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #27 στις: Ιουλίου 14, 2012, 02:04:08 μμ »
Προσπαθώ να διαβάσω με ενδιαφέρον το θέμα.  Θα προτιμούσα όμως να μην γράφονται μισόλογα. Υπάρχουν αποδείξεις για αυτά που λέγονται; Καλό είναι να αναφέρονται.
Να αναφέρω λοιπόν ένα παράδειγμα... Ένα μικρό και άσημο κιτάκι που τον περασμένο Δεκέμβριο το αγόρασα 5.90 (και δεν ήταν σε προσφορά) σήμερα βλέπω ότι πωλείται προς 7.26 !, δηλαδή με αύξηση 23% τη στιγμή που οι μισθοί έχουν υποστεί περικοπές της τάξης του 30-50% και τα είδη πρώτης ανάγκης ακολουθούν επίσης ανοδική πορεία (αυτό πάλι πως εξηγείται;;;). Θα μου πει κάποιος ότι μπορεί και η εταιρία να το προμήθευσε πιο ακριβά.
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
« Απάντηση #28 στις: Ιουλίου 14, 2012, 02:15:16 μμ »

Επίσης να λάβουμε υπ' όψιν ότι η έννοια μικτού κέρδους είναι πάντα σχετική και έχει να κάνει με την αξία του προϊόντος. Αλλο ποσοστό κέρδους για εισαγωγεά και κατάστημα σε προϊόν των EUR 10,00 και άλλο σε προϊόν των EUR 80,00 ή 100,00. Μόνον έτσι υποστηρίζεις την αγορά και την χώρα σου.
Αν δεν ήταν έτσι θα αγοράζαμε μια τηλεόραση των EUR 500 για EUR 1000.
Ισως αυτή η άποψή μου να έχει κάνει κάποιους εμπόρους να με βλέπουν "περιέργα", αλλά αυτό είναι το σωστό.
`

Συγνώμη αλλά αυτό δεν το κατάλαβα.Δεν σας "κοιτάω περίεργα" απλά δεν το κατάλαβα.
Αν θεωρείτε πως η συζήτηση είναι άσχετη με το θέμα ή εξειδικευμένη για το φόρουμ, ας μην την συνεχίσουμε εδώ.Αν πάλι θέλετε , δεν έχω πρόβλημα.

Επίσης, ποιός είναι ο Μίμης ?

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Διαχειριστής
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
« Απάντηση #29 στις: Ιουλίου 14, 2012, 02:22:30 μμ »
βρε παιδια, συγνώμη δλδ , στο να μπούμε στο τριπακι γιατι αυτο ήταν τόσο και γιατι τώρα είναι τόσο δεν βγάζει άκρη, χωρίς να θέλω να υποστήριξω κανέναν , μαγαζι τους είναι , ότι θέλουν κάνουν , ας μη το πουλήσουν ποτε, θα κάτσει στο ράφι και θα βγάλει ρίζες,  με το ζόρι δεν μας υποχρεώνουν.

Έλεος πια με αυτη τη κουβέντα και τις σύγκριση των τιμών ... ματιά έχουμε και βλέπουμε , και έχουμε δει τα απίστευτα ... και τα βλέπουμε στο ίδιο σημείο στο ράφι τόσα χρόνια τώρα... και εκει θα μείνουν.

Αποσυνδεδεμένος T.TASOS

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Τζιγκουνακης Τασος
« Απάντηση #30 στις: Ιουλίου 14, 2012, 02:31:00 μμ »
Aυτο που θελει να πει ο κος Καλφακης ειναι οτι ενα προϊον των 10 ευρω χονδ.τιμη μπορει να πουληθει 20 ή 25 ευρω για να εχει κ καποιο νοημα η πωληση του για το καταστημα,ενω ενα που κοστιζει 100 δεν μπορει να κοστολογηθει 250 γιατι απλα δεν θα πουληθει!!
Εκει αναγκαζεσαι να αλλαξεις το ποσοστο κερδους,αφου το "δραχμικο" ειναι ικανοποιητικο!
Παντως μεγαλο λαθος η συγκρηση με το ιντερνετ παιδια,δεν μπορουμε να συγκρινουμε διαφορετικα πραγματα,ουτε να τα θελουμε ολα δικα μας κ το χαζεμα κ την κουβεντα κ την παρεα με ανθρωπους που καποιοι τους πληρωνουν να ειναι απικο για μας,με το τσαμπα ιντερνετ που καποιος πουλαει απο το γραφειο του χωρις ρισκα κ στοκ κ υπαλληλους κ ενοικια κ εφοριες και και και .........

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #31 στις: Ιουλίου 14, 2012, 02:36:01 μμ »
Προσπαθώ να διαβάσω με ενδιαφέρον το θέμα.  Θα προτιμούσα όμως να μην γράφονται μισόλογα. Υπάρχουν αποδείξεις για αυτά που λέγονται; Καλό είναι να αναφέρονται.
Να αναφέρω λοιπόν ένα παράδειγμα... Ένα μικρό και άσημο κιτάκι που τον περασμένο Δεκέμβριο το αγόρασα 5.90 (και δεν ήταν σε προσφορά) σήμερα βλέπω ότι πωλείται προς 7.26 !, δηλαδή με αύξηση 23% τη στιγμή που οι μισθοί έχουν υποστεί περικοπές της τάξης του 30-50% και τα είδη πρώτης ανάγκης ακολουθούν επίσης ανοδική πορεία (αυτό πάλι πως εξηγείται;;;). Θα μου πει κάποιος ότι μπορεί και η εταιρία να το προμήθευσε πιο ακριβά.

κατ' αρχάς να συγχαρώ το foroum γιατί δημοκρατικά και χωρίς υπεκφυγές λέγονται πράγματα αληθινά και όχι κουτοπόνηρα.
Πιστεύω επίσης ότι όλοι έχουμε καλές προθέσεις, για το καλό το δικό μας (για να σκεφτόμαστε ρεαλιστικά) αλλά και το γενικό καλό, που είναι ό μικρός μας χώρος του μοντελισμού που και εγώ, όπως πολλοί άλλοι, υπηρετώ από το 1966.
Η ανταλλαγή απόψεων και η επικοινωνία είναι πολύ σημαντικό πράγμα. Θυμάμαι στο πρώτο μάθημα του Πρύτανη της ΑΣΟΕ το 1973 να μας λεει: τρία είναι τα πιο σημαντικά πράγματα: "επικοινωνία, επικοινωνία, επικοινωνία". Για να υπάρχει σωστή όμως επικοινωνία δεν πρέπει να υπερβάλουμε, ούτε να γενικεύουμε αλλά κυρίως να μην χαρακτηρίζουμε και να μην προσβάλουμε κανέναν. 

Απαντώ για το πιο πάνω post.
Πρέπει πάντα να συγκρίνουμε όμοια πράγματα και όχι ανόμοια.
Αν κάνουμε συγκρίσεις πρέπει να γίνονται σε πράγματα με τις ίδιες παραμέτρους.
Αν ΔΕΝ υπάρχει αύξηση κοστολογίου αντικατάστασης λογικά δεν πρέπει να υπάρχει αύξηση τιμής, εκτός και εάν ανέβει ο ΦΠΑ, ίσως και τα γενικά λειτουργικά έξοδα σε εθνικό επίπεδο. Δεν θέλω να επεκταθώ γιατί θα κουράσω με οικονομικούς κανόνες, αρχές και αξιώματα.
Οι τιμές γενικά των Ευρωπαϊκών προϊόντων παραμένουν οι ίδιες όλο τον χρόνο.
Των τρίτων χωρών όμως, μπορεί να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή λόγω της μεταβαλλόμενης τιμής των συναλλαγμάτων.
ʼκουσα μια άποψη που έλεγε: γιατί να αυξηθεί η τιμή ενός προϊόντος αφού έχει αγοραστεί με δραχμούλες ?
Και απαντώ : γιατί ένας από τους πολλούς παγκόσμιους κανόνες της οικονομίας είναι ότι η τιμή αναπροσαρμόζεται από την τιμή ή κόστος αντικατάστασης. Αλλιώς δεν μπορείς να το ξαναγοράσεις, το ίδιο ή κάποιο νέο προϊόν.
Έτσι αν βλέπουμε μια νέα τιμή για να την κρίνουμε, κοιτάμε πρώτα τις συναλλαγματικές ισότιμες π.χ. του τελευταίου εξάμηνου και αν η αύξηση είναι μικρότερη αυτής των συναλλαγμάτων, τότε καταλαβαίνουμε ότι ίσως το κατάστημα και να ζημιώνει χάριν της πελατείας του.
STARFIGHTER

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #32 στις: Ιουλίου 14, 2012, 02:41:32 μμ »
ειναι οτι ενα προϊον των 10 ευρω χονδ.τιμη μπορει να πουληθει 20 ή 25 ευρω για να εχει κ καποιο νοημα η πωληση του για το καταστημα,ενω ενα που κοστιζει 100 δεν μπορει να κοστολογηθει 250 γιατι απλα δεν θα πουληθει!!

Σβήνω από την παράθεση το όνομα του κ. Καλφάκη γιατί μπορεί να μην θέλει να πει αυτό.
Αλλά η παραπάνω πρόταση με αφήνει............άφωνο.Αυτή ακριβώς είναι η έννοια της λέξης αισχροκέρδεια.

Αρκάδιε.Το βλέπουμε-προσέχουμε και αγοράζουμε δεν ισχύει πάντα και για όλους.Δεν είναι όλοι θαμώνες του τριγώνου και δεν αγοράζουν όλοι τόσο τακτικά όσο κάνουν κάποιοι άλλοι.Κι αν στο τρίγωνο έχω δει "γύρα" για αναζήτηση διαφορά τιμής ακόμα και για πενηντάλεπτο (απόλυτα θεμιτό), απ' την άλλη η ευγενική κοροιδία του περιστασιακού ή μη τακτικού πελάτη είναι μάλλον αθέμιτη.
Το "απλά δεν θα πουληθεί' που γράφεις, αν εμφανιστεί το σούπερ ουάου αναμενόμενο κιτ που καιρό αναμέναμε, θα μοσχοπουληθεί σε τιμές "βάρα στον σταυρό"

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #33 στις: Ιουλίου 14, 2012, 02:41:39 μμ »
`

Συγνώμη αλλά αυτό δεν το κατάλαβα.Δεν σας "κοιτάω περίεργα" απλά δεν το κατάλαβα.
Αν θεωρείτε πως η συζήτηση είναι άσχετη με το θέμα ή εξειδικευμένη για το φόρουμ, ας μην την συνεχίσουμε εδώ.Αν πάλι θέλετε , δεν έχω πρόβλημα.

Επίσης, ποιός είναι ο Μίμης ?

αγαπητέ nick2 είπα ότι "με κοιτούν περίεργα κάποιο έμποροι" για τις απόψεις μου. Δεν αναφέρομια λοιπόν με κανένα τρόπο για σένα ή άλλον μοντελιστή. Εμείς οι έμποροι σας υπηρετούμε.
STARFIGHTER

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #34 στις: Ιουλίου 14, 2012, 02:46:22 μμ »
βρε παιδια, συγνώμη δλδ , στο να μπούμε στο τριπακι γιατι αυτο ήταν τόσο και γιατι τώρα είναι τόσο δεν βγάζει άκρη, χωρίς να θέλω να υποστήριξω κανέναν , μαγαζι τους είναι , ότι θέλουν κάνουν , ας μη το πουλήσουν ποτε, θα κάτσει στο ράφι και θα βγάλει ρίζες,  με το ζόρι δεν μας υποχρεώνουν.

Έλεος πια με αυτη τη κουβέντα και τις σύγκριση των τιμών ... ματιά έχουμε και βλέπουμε , και έχουμε δει τα απίστευτα ... και τα βλέπουμε στο ίδιο σημείο στο ράφι τόσα χρόνια τώρα... και εκει θα μείνουν.

Αγαπητέ Αρκάδιε, έχεις πολύ δίκιο. Πρέπει όμως να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε με νούμερα για να μην πέφτουν οι ανυποψίαστοι καταναλωτές στο "τρυπάκι".
Μιλώ με πολύ κόσμο και διαπιστώνω ότι πολλές αγορές γίνονται με ενθουσιασμό και όταν διαπιστωθεί ότι η τιμή είναι φουσκωμένοι η πικρία είναι μεγάλη και ο μοντελιστικός ενθουσιασμός φθίνει.
STARFIGHTER

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #35 στις: Ιουλίου 14, 2012, 02:48:45 μμ »
αγαπητέ nick2 είπα ότι "με κοιτούν περίεργα κάποιο έμποροι" για τις απόψεις μου. Είσαι έμπορος ?
Ακόμη και να είσαι πάντως μπορούμε άνετα να συνεχίσουμε την κουβέντα μας.

Είμαι έμπορος,φυσικά όχι στον χώρο του μοντελισμού.Αντιλαμβάνομαι την αγορά και αυτό που σήμερα ονομάζουμε "κρίση".Επίσης αντιλαμβάνομαι την έννοια της αισχροκέρδειας χωρίς να πιστεύω πως οι έμποροι του μοντελισμού στην χώρα μας αισχροκερδούν ή πως πρέπει σώνει και καλά να πουλάνε στις ίδιες τιμές με τους σχιστομάτηδες γιατί αλλιώς αισχροκερδούν. Κάθε άλλο.Όμως οι αυξήσεις των τιμών στο χόμπυ μου δεν μπορούν να με αφήνουν αδιάφορο, καθώς σαν χόμπυ που είναι,όταν βρεθώ στην οικονομική στενότητα θα είναι και το πρώτο έξοδο που θα περικόψω.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #36 στις: Ιουλίου 14, 2012, 02:56:06 μμ »
θα συμφωνήσω με τον nick2.
Ο μοντελισμός δεν είναι μόνον η Ιπποκράτους. Είναι και όλη η υπόλοιπη Ελλάδα όπου η ενημέρωση δεν είναι η ίδια. Αν μας ενδιαφέρει πραγματικά η διάδοση του μοντελισμού στην Ελλάδα, το θέμα τιμών είναι σημαντικό, όπως και το ανάποδο. Το "σπάσιμο τιμών" στην Ιπποκράτους μπορεί να καταστρέψει τα καταστήματα της περιφέρειας και όλης της χώρας.
STARFIGHTER

Αποσυνδεδεμένος T.TASOS

• Scale 1/72
  • *
  • Τζιγκουνακης Τασος
« Απάντηση #37 στις: Ιουλίου 14, 2012, 02:57:39 μμ »
Σβήνω από την παράθεση το όνομα του κ. Καλφάκη γιατί μπορεί να μην θέλει να πει αυτό.
Αλλά η παραπάνω πρόταση με αφήνει............άφωνο.Αυτή ακριβώς είναι η έννοια της λέξης αισχροκέρδεια.

Αρκάδιε.Το βλέπουμε-προσέχουμε και αγοράζουμε δεν ισχύει πάντα και για όλους.Δεν είναι όλοι θαμώνες του τριγώνου και δεν αγοράζουν όλοι τόσο τακτικά όσο κάνουν κάποιοι άλλοι.Κι αν στο τρίγωνο έχω δει "γύρα" για αναζήτηση διαφορά τιμής ακόμα και για πενηντάλεπτο (απόλυτα θεμιτό), απ' την άλλη η ευγενική κοροιδία του περιστασιακού ή μη τακτικού πελάτη είναι μάλλον αθέμιτη.
Το "απλά δεν θα πουληθεί' που γράφεις, αν εμφανιστεί το σούπερ ουάου αναμενόμενο κιτ που καιρό αναμέναμε, θα μοσχοπουληθεί σε τιμές "βάρα στον σταυρό"

Φιλε μου γιατι σε σοκαρει αυτο;
Αυτος δεν ειναι ο νομος της αγορας;;Οταν παμε κ κανουμε προπαραγγελιες για κιτ που δεν εχουν ερθει ακομα δεν ειναι λογικο οτι ανεβαζουμε μονοι μας την τιμη του;(Το θυμασε το Τ-2;)
Δεν θελω να νομιζεις οτι οτι απλα διαφωνω μαζι σου,αλλα ξερεις καλα με τι ποσοστο κερδους πουλανε τους καφεδες,το ψωμι,τα ρουχα τα παπουτσια,δεν τους κατηγορω (εγω) απλα κατα τη γνωμη μου,πρεπει να εχει νοημα η πωληση αλλιως κλεινουν ή εχουν λιγοτερο προσωπικο κτλ κτλ!
Δεν ξερω αν τα δεχεσαι ή οχι ολα αυτα παντως ετσι ειναι τα πραγματα κ οχι μονο στην Ελλαδα αλλα παντου!!

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #38 στις: Ιουλίου 14, 2012, 03:06:54 μμ »
για τις προπαραγγελίες.
Το σύστημα των προπαραγγελιών δεν ανεβάζει τις τιμές. Αντίθετα προσφέρει εκείνη την στιγμή μια καλύτερη τιμή. Ο πελάτης εποφελείται και ο εισαγωγέας εξασφαλίζει την πώληση μιας ποσότητας, ώστε να υπολογίσει καλύτερα το πόσα επιπλέον πρέπει να στοκάρει και να αποφύγει το υπερστοκάρισμα.
STARFIGHTER

Αποσυνδεδεμένος T.TASOS

• Scale 1/72
  • *
  • Τζιγκουνακης Τασος
« Απάντηση #39 στις: Ιουλίου 14, 2012, 03:15:34 μμ »
Αυτο ειναι το υγειες!!
Γι αυτο ανεφερα αλλο παραδειγμα!
Αυτα που ειπα παραπανω κατα την γνωμη μου εχουν βαση στην πραγματικη αγορα,δεν ειναι ομως καθολικο ουτε ισχυριζομαι οτι ετσι, ντε κ καλα, πρεπει να ειναι τα πραγματα!
Το εμποριο εχει πολλες πλευρες κ το ξερουμε ολοι!

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #40 στις: Ιουλίου 14, 2012, 03:24:11 μμ »
  Να μην πάμε την συζήτηση στις αυξήσεις γενικά.ʼλλωστε υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν τις τιμές.Μπουκάλι νερό κάτω από την ακρόπολη........3 ευρώ.........

Να μείνουμε στα του μοντελισμού.

Πως το σούπερ airfix swordfish βγαίνει μόνο 15 ευρώ ενώ ένα trumpeper lightning στην ίδια κλίμακα, με το 1/3 των κοματιών κοστίζει .........30

Και πολλά άλλα παραδείγματα..........

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #41 στις: Ιουλίου 14, 2012, 03:25:21 μμ »
Το κουφό που αντιμετώπισα μια μέρα στο ''τρίγωνο'', είναι στα χρώματα σπρέι της Χάμπρολ. Το ένα κατάστημα τα πουλάει 5,5 ευρώ και το άλλο απέναντι τα πουλάει 7!!! Ένα άλλο κατάστημα όμως κοντά μου, μακριά από το ''τρίγωνο'' τα πουλάει 5,5! Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει ποιός είναι ο λόγος για αυτή την τιμή;
Γιατί το ίδιο ''γειτονικό'' μου κατάστημα πουλάει τα Tamiya και τα Hasegawa σε εξωφρενικές τιμές σε σύγκριση με το τρίγωνο;
Γιατί πρέπει να είμαι υποχρεωμένος να κατέβω στο κέντρο της Αθήνας για να πάρω φθηνότερο π.χ. το Tamiya, αλλά και τα χρώματά της;
Γιατί κάποιος μου είπε: ''Μην πάρεις Hasegawa από μένα, αλλά από τον Καλφάκη, γιατί εγώ τα έχω ακριβότερα'';
Μήπως τελικά φταίει το γεγονός πως οι εισαγωγείς μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού;
Μήπως θα αλλάξει αρκετά το σκηνικό, όταν σχεδόν ο κάθε μαγαζάτορας κάνει μόνος του εισαγωγές αντί να παίρνει από τον αντιπρόσωπο;
Μήπως φταίνε και οι εταιρείες που συνεργάζονται λανθασμένα με τους αντιπροσώπους;
Μήπως είναι λάθος το γεγονός πως ο αντιπρόσωπος έχει και δικό του κατάστημα;
Είναι πολλές οι απορίες, αλλά αν γίνεται απαντήστε τις, γιατί δεν γνωρίζω από εμπόριο και θα ήθελα να μάθω τι παίζεται.
Και αν γνωρίζετε, πείτε μου σε ποιο άλλο είδος γίνεται κάτι παρόμοιο, όπως με τον μοντελισμό.
Ευχαριστώ

Αποσυνδεδεμένος Orestis_T

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Θεσσ/νικη
« Απάντηση #42 στις: Ιουλίου 14, 2012, 03:54:21 μμ »
TAZMAN κοίτα τις τιμές συγκεκριμένων προϊόντων σε Super market. Πχ. ας πούμε ενα αποσμητικό Noxzema και μια μαγιονέζα Kraft!
τα σούπερ μάρκετ ριχνουν την τιμή σε 1-2 προϊόν με το σκεπτικό οτι θα πάρεις και άλλα πράγματα γιατί βαριέσαι να τρέχεις σε όλα τα μάρκετ να πέρνεις όλες τις προσφορές οπως είπες! Στην πραγματικότητα μειώνουν το ποσοστό κέρδους σε ένα προϊόν και βαράνε σε άλλα οπότε το κέρδος για αυτούς ειναί μεγάλο και εσύ χέρεσαι γιατι πήρες το noxzema 2 euro λιγότερο αλλα εδωσες 1 ευρώ παραπάνω σε αλλα 10 πράματα 10-2=8 ευρώ κερδος και εσυ χαίρεσε όλοι χαρούμενοι και η τσέπη σου άδεια  :mrgreen: !

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #43 στις: Ιουλίου 14, 2012, 04:28:56 μμ »
  Πως το σούπερ airfix swordfish βγαίνει μόνο 15 ευρώ ενώ ένα trumpeper lightning στην ίδια κλίμακα, με το 1/3 των κοματιών κοστίζει .........30
Εγώ έχω μία εξήγηση. Το Airfix δε θα πουλήσει ποτέ στα 30 EUR και ας αξίζει κάθε λεπτό της τιμής του. Ενώ το Trumpeter, έχει άλλο και ένα όνομα, μία φήμη, άσχετα αν παίρνεις το 72άρι Chinook και παθαίνεις εγκεφαλικό με το μοντέλο το οποίο καταλήγεις να φιάχνεις... Αρχίζω να πιστεύω πως το ίδιο ισχύει και με τα αρματικά πχ της Dragon όπου έχουν 123000 χιλιάδες κομμάτια και απαιτούν 3 χρόνια στο Νεπάλ για να φιαχτούν και φυσικά η βασανιστική τους πολυπλοκότητα κοστίζει ένα απίστευτο κατά τη γνώμη μου ποσό. Για να μην πω για το Neubaufahrzeug της Trumpeter που οι ερπύστριές του είναι για πέταμα και δεν κοστίζει και πολύ πιο φτηνά από τα Dragon.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #44 στις: Ιουλίου 14, 2012, 07:40:24 μμ »
Ανοίγει λοιπόν "κάποιος" αυτό το ποστ...λέω μέσα μου θα παραπονιέται γιατί θάχει λόγους...
Ψάχνω όλα τα ποστ του, καμιά ένδειξη ή πειστήριο ότι μοντελάρει, μόνο παράπονα και πώληση...

Διαβάζω για τη χρυσή εποχή που και τα περίπτερα είχαν μοντέλα...και νοιώθω βλάκας που δεν το είχα  προσέξει ποτέ-τότε, μάλλον, κακώς-καλώς, είχα άλλα ενδιαφέροντα και τρόπους παιχνιδιού... τώρα γιατί άρχισα το σπορ του μοντελισμού στα 50ηντα μου;
...ίσως να φταίει που πλέον δεν είχα συνέχεια μες τα πόδια μου κιτάκια...

Νιώθω βλάξ που κάθε λίγο και λιγάκι όλο κάποιος εδώ μέσα θέλει να με πάρει από το χεράκι και να μου δείξει το συμφέρον μου...
Νιώθω βλάξ  που κάθε λίγο και λιγάκι όλο κάποιος εδώ μέσα θέλει να μου κάνει μαθήματα εμπορίου, λογιστικής...και αστροναυτικής!!!
Νιώθω βλάξ  που κάθε λίγο και λιγάκι αναρωτιέμαι, βρε στο Μ.C. έχω μπει ή στο www.stravoksipnisasimera.gr/forum ή στο
 www.psaxnomalakes.com/nasoukanomathima.gr/forums/katsekala/index.telikaeisai&polymalakas

Αυτά τα ολίγα από μένα και όποιος έχει τη καλή διάθεση να διαβάσει και να καταλάβει τι εννοώ, καλώς!

...και όσοι ανησυχούν για το μέλλον του hobby μας στον τόπο μας, ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ!
ʼμα το παιδί μου διάβαζε καθημερινά το τι γράφεται εδώ...σίγουρα θα παράταγε όλα τ΄ άλλα για να μπει στο Hobby και στο M.C. και στην...αστροφυσική!

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
« Απάντηση #45 στις: Ιουλίου 14, 2012, 08:00:17 μμ »
Ωραία..... επειδή θεωρώ οτι αδικούμε πολλους....θα πω το εξης.
εχετε δει αγγελιες απο συναδελφους που εχουν ακόμη πιο ακριβά τα κιτ και απο τα μαγαζια (ελευθερη αγορα εχουμε αλλωστε οσο θελουν τα βαζουν δεν το κρινω κακοπροαιρετα αντιθετω το σχολιαζω.)......αυτό δεν ειδα φίλε μου SEGGOSD να εχεις παρεξηγηθεί και να ζητάς εξηγήσεις. η μήπως πολύ απλά αποδίδει ΦΠΑ ο εκαστοτε μοντελιστης????
αλλα εχουμε βάλει τους εμπορους και προσπαθουνε να απολογηθουνε για ακόμη και το ευρω που πηρε απανω.
Η εννοια ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΑ σου λεει τιποτα???? οσο θελει βαζει ο καθενας τελος και φυσικά ο αγοραστής εχει και δικαιωμα και υποχρεωση προς τον εαυτο του να προσεχει τα συμφεροντα του.
τωρα όλα τα παραπανω περι τιμων και τι κοστίζει και ποσο και αν αξιζει το ακουω βερεσε.... 
πολυ ασχοληθηκαμε πιστευω....και κακως θεωρω οτι εχουν ασχοληθει και οι συναδελφοι να σου εξηγησουν το αυτονοητο.
παω να μοντελαρω το αυγοπλανο μου που πηρα σημερα. σας βαρεθηκα γρινιαριδες ::glossa::

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος larozas

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #46 στις: Ιουλίου 15, 2012, 07:04:27 μμ »

Eπίσης οι τιμές στην AIRFIX, που εν μια νυκτή πήραν διψήφια ποσοστά αύξησεις.

Αγαπητέ GESSOGD
Πάντα διάβαζα (και διαβάζω) με ενδιαφέρον τις απόψεις σου.
Σχετικά με τις τιμές της AIRFIX πιστεύω με αδικείς. Ακόμα και τώρα (αυξημένες) πάλι είναι φτηνότερες από Αγγλία,
και ειδικά απο εσένα θα περιμενα να το σχολιάσεις. Επίσης τα δύο τελευταία χρόνια οι διαφορές ειδικά στις μικρές σειρές
ήταν τεράστιες, (και αυτό μάλλον σου διεφυγε). Δεν χρειάζεται να σου θυμίσω τις μικρές ποσότητες που καταναλώνονται
στην Ελλάδα σε αντίθεση με τις ποσότητες των Αγγλων χονδρεμπόρων και τα κοστόλόγια τους.Δεν χρειάζεται να σου θυμίσω
τα κόστη μεταφοράς από Αγγλία (τα οποία οι Αγγλοι φυσικά δεν χρεώνονται).
Αντίθετα πέρυσι διάβαζα τις απόψεις σου για τους εισαγωγεις που δεν έχουν καλη εποικοινωνία με τα μαγαζιά της επαρχίας
λόγω του ότι δεν έχουν πωλητές να τα επισκευτουν.Επίσης διάβαζα για τον μεγάλο εγχώριο όμιλο που θα επενδύσει στην χώρα μας
και δεν θα μας λείπει τίποτα πλέον, καθώς και άλλες ενδιαφέροντες απόψεις σου.

Το ότι δεν ασχολήσαι επαγγελματικά με τον μοντελισμό είναι έγκλημα.
Εγκλημα απέναντι στον εαυτό σου που του στερείς την απόλαυση μιας Mercedes (που θα αποκτούσες τους πρώτους 6 μήνες)      και
Εγκλημα απέναντι στην μοντελιστική κοινότητα που τους στερείς την ευκαιρία να αγοράζουν με τιμές που υποθέτω θα διαμόρφωνες όχι απο το κόστος αλλά από τα ησχύοντα μισθολόγια.

(ΜΙΜΗΣ)
Δημήτρης Λαρόζας

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #47 στις: Ιουλίου 15, 2012, 07:16:29 μμ »
Σε οτι αφορα το κοστος μεταφορας των Airfix που οι εγγλεζοι δεν χρεωνονται απλα να αναφερω οτι εδω και 2-3 χρονια τα κιτ παραγονται στην Ινδια που δεν θα ελεγα οτι ειναι και πολυ κοντα στην Αγγλια...Ουτε οι τιμες ειναι χαμηλοτερες στην χωρα μας,ιδιες ειναι και μαλιστα με σημαντικες καθυστερησεις στην παραλαβη.

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
« Απάντηση #48 στις: Ιουλίου 15, 2012, 07:50:48 μμ »
Σε οτι αφορα το κοστος μεταφορας των Airfix που οι εγγλεζοι δεν χρεωνονται απλα να αναφερω οτι εδω και 2-3 χρονια τα κιτ παραγονται στην Ινδια που δεν θα ελεγα οτι ειναι και πολυ κοντα στην Αγγλια...Ουτε οι τιμες ειναι χαμηλοτερες στην χωρα μας,ιδιες ειναι και μαλιστα με σημαντικες καθυστερησεις στην παραλαβη.

Το οτι φτιάχνονται στην Ινδία σημαίνει οτι από κει αποστέλονται τα κιτ στους ανά τον κόσμο αντιπροσώπους?
Δηλαδή και ο Αγγλος και ο Ελληνας μαγαζάτορας πληρώνουν μεταφορικά από την Ινδία για να τα φέρουν? Γιατί μόνο τότε θα ίσχυε αυτό που λες.Το γνωρίζεις σίγουρα αυτό?
Γιατί μάλλον δεν γίνεται έτσι.Ολα πάνε στην μαμά εταιρεία στην Αγγλία και από κει πια διανέμονται στον πλανήτη,οπότε σίγουρα ο Αγγλος δεν χρεώνεται τα μεταφορικά που επιβαρύνουν τον Ελληνα πελάτη...

Αποσυνδεδεμένος HARTMANN7

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Αθήνα
  • In Cats We Trust
« Απάντηση #49 στις: Ιουλίου 15, 2012, 08:00:22 μμ »
Με στεναχωρεί ιδιαίτερα η κουβέντα καθώς αν ψάξουμε λίγο καλύτερα ακόμα και σε δικά μας μαγαζιά μπορούμε να βρούμε κιτ και βελτιωτικά στις ίδιες τιμές με αρκετά καταστήματα του εξωτερικού..

Και θα συμφωνήσω επίσης και με τον Φίλιππο διότι αν πραγματικά μπει κάποιος να διαβάσει την κουβέντα...
Μόνο μοντελισμό δεν θα σκεφτεί να ξεκινήσει...
Γιώργος Γιαννόπουλος.
IPMS 1282

Tags: