Αποστολέας Θέμα: Αν είστε ατζαμήδες....  (Αναγνώστηκε 2095 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
Αν είστε ατζαμήδες....
« στις: Ιουλίου 08, 2012, 06:59:13 μμ »
όπως εγώ, σίγουρα θα έχετε χύσει πάνω στον πάγκο (στην καλύτερη περίπτωση) ή πάνω στο τελευταίο αριστούργημα σας (στη χειρότερη) από χρώμα μέχρι κόλλα, καθώς τα περισσότερα μπουκαλάκια οι ηλίθιες εταιρίες εξακολουθούν και τα φτιάχνουν στρογγυλά.  Μάλλον κάτι ξέρει η Tamiya και τις κόλλες κλπ τις έχει σε τετράγωνα μπουκαλάκια...
Τέλος πάντων, είμαστε ατζαμήδες, οπότε τι κάνουμε;
Παίρνουμε ένα κομμάτι χαρτόνι χοντρό Click to see the original size.
Και κολλάμε πάνω του ταινία διπλής όψης Click to see the original size.
Βγάζουμε το προστατευτικό (dah!) Click to see the original size.
και κολλάμε εκεί πάνω το μπουκαλάκι με την κόλλα, το χρώμα ή ότι άλλο με στρογγυλό μπουκάλι το οποίο κινδυνεύει να το ρίξουμε. Click to see the original size..
Αυτό μετακινεί το κέντρο βάρους ακόμα πιο χαμηλά και επίσης δημιουργεί μεγαλύτερη επιφάνεια επαφής άρα και είναι πολύ πιο δύσκολο να το τουμπάρουμε.

Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Απ: Αν είστε ατζαμήδες....
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 08, 2012, 07:03:27 μμ »
Εγώ βάζω λίγο blue tack αλλά η πρότασή σου είναι σαφώς πιο "στοιβαρή". Ευχαριστούμε!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος panos.v

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ν.Ιωνία, Αθήνα
  • IPMS 1281
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 08, 2012, 09:36:42 μμ »
χα..... Σήμερα μου έπεσε η κόλλα της Humbrol (με το πινελάκι...) :lol: :lol: -Γλίτωσα τη μισή... Μάλλο από εδώ και πέρα πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να ακολουθήσω τη συμβουλή σου.... :)

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 08, 2012, 11:08:27 μμ »
Γιατί νομίζεις ότι το έγραψα;... Εγώ που την έχυσα 2η (ΔΕΥΤΕΡΗ!) φορά, έχω δικαιολογία;;;;!!!!  Ευτυχώς αυτή τη φορά δεν έπεσε πάνω σε πλαστικό!
Και να φανταστείς το tip το είχα διαβάσει πριν 20+ χρόνια σε ένα βιβλίο (νομίζω της Squadron) με Hints and tips για τον μοντελισμό!
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηλιούπολη (αλλά δεν ξεχνώ τους Αμπελόκηπους)
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
« Απάντηση #4 στις: Ιουλίου 09, 2012, 11:36:06 πμ »
Κι εγώ Blue tack χρησιμοποιώ, αλλά αμά είναι να σου τύχει ο ...διάολος δεν την γλυτώνεις... :evil:

type less model more

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
« Απάντηση #5 στις: Ιουλίου 09, 2012, 12:27:42 μμ »
εγώ έριξα και την ταμιυα πρασινη ....πειραζειι :mrgreen: :mrgreen:

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος Δημήτρης Σιόλος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρινιο
  • Δημήτρης Σιόλος-IPMS 1314
« Απάντηση #6 στις: Ιουλίου 09, 2012, 07:54:37 μμ »
Παλιά θυμάμαι για την κόλλα είχα φτιάξει μια βάση από φελιζόλ, με εγκοπή για να μπαίνει το μπουκαλάκι, νομίζω απο το Modelling το είχα πάρει το κόλπο!

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Ιουλίου 09, 2012, 10:33:08 μμ »
Παλιά θυμάμαι για την κόλλα είχα φτιάξει μια βάση από φελιζόλ, με εγκοπή για να μπαίνει το μπουκαλάκι, νομίζω απο το Modelling το είχα πάρει το κόλπο!
Κι' αυτή πολύ καλή ιδέα αν και περισσότερο ογκώδης, άρα και περισσότερο ασφαλής.

Αποσυνδεδεμένος Pz-Panos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα
  • Homo Modelistus
« Απάντηση #8 στις: Ιουλίου 11, 2012, 06:45:51 πμ »
Καλή και δοκιμασμένη λύση που λειτουργεί (κι εγώ επιμένω να ρισκάρω, μαζοχισμός, τι να πεις) αλλά το χειρότερο που μου έχει συμβεί είναι να πέσει κάτω (ναι, στο πάτωμα) βαζάκι με mr. surfacer (δεν θυμάμαι ποιό απ'όλα) το οποίο απλά δεν βγαίνει με τίποτα από τοίχους και μοκέτες, οπότε εφιστώ την προσοχή σας, και κάποτε έπεσε και κάμποση κυανοκρυλική στην επιφάνεια κοπής έτσι για το γούστο... :lol:

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #9 στις: Ιουλίου 11, 2012, 07:35:44 μμ »
Ακόμα πιο καλή και στιβαρή λύση είναι το κόλλημα του μπουκαλιού, με εποξική κόλλα δύο στοιχείων, σε μεταλλικό καπάκι από κουτί τροφίμων (το δικό μου από συσκευασία ροφήματος σοκολάτας) τοποθετημένο ανάποδα...

Click to see the original size.

Δεν τουμπάρει με τίποτα και είναι και αθάνατο (σε αντίθεση με το χαρτόνι και το φελιζόλ) :wink: :mrgreen:
Στο καπάκι δε, έχω κάνει τρυπίτσα που βάζω το πινελάκι της κόλλας (ανάποδα)...

::salut:: ::salut:: ::salut::
ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Ιουλίου 11, 2012, 07:54:19 μμ »
Επέτρεψε μου να έχω τις αντιρρήσεις μου καθότι η βάση είναι και πάλι στρογγυλή.  Φτιάχνει μεν μεγαλύτερη επιφάνεια αλλά το τετράγωνο κόψιμο του χαρτονιού παίζει τον ρόλο του καθώς επιμερίζει τη δύναμη σε μεγαλύτερη επιφάνεια... Έχει να κάνει με κάτι δυσνόητα στη φυσική περί αδράνειας, δυνάμεων ή κάτι τέτοιο.
Δοκίμασε με 2 ίδια (άδεια) μπουκαλάκια, ένα με την μέθοδο του στρογγυλού καπακιού, και ένα με το τετράγωνο χαρτόνι να τα ρίξεις δοκιμάζοντας με το χέρι σιγά σιγά. Ποιο θα χάσει πρώτο την ισορροπία του;

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #11 στις: Ιουλίου 11, 2012, 08:07:03 μμ »
Μπορείτε κάλλιστα να βρήκε ένα μισόκιλο κομμάτι μολύβδου και να κολλήσετε επάνω την κόλλα...

Επίσης μπορείτε να την βάζετε σε γυάλινο μπουκάλι των 2 λίτρων και να έχετε ένα πολύ μακρύ πινελάκι να κάνετε δουλειά...

Ή να την κολλήσετε σε ένα τενεκέ φέτα και να το έχετε δίπλα στο γραφείο...

Ατζαμήδες....  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #12 στις: Ιουλίου 11, 2012, 08:22:01 μμ »
Επέτρεψε μου να έχω τις αντιρρήσεις μου καθότι η βάση είναι και πάλι στρογγυλή.  Φτιάχνει μεν μεγαλύτερη επιφάνεια αλλά το τετράγωνο κόψιμο του χαρτονιού παίζει τον ρόλο του καθώς επιμερίζει τη δύναμη σε μεγαλύτερη επιφάνεια... Έχει να κάνει με κάτι δυσνόητα στη φυσική περί αδράνειας, δυνάμεων ή κάτι τέτοιο.
Δοκίμασε με 2 ίδια (άδεια) μπουκαλάκια, ένα με την μέθοδο του στρογγυλού καπακιού, και ένα με το τετράγωνο χαρτόνι να τα ρίξεις δοκιμάζοντας με το χέρι σιγά σιγά. Ποιο θα χάσει πρώτο την ισορροπία του;
Τι να σου πώ βρε Γιώργο, 25-26 χρόνια τώρα, αυτή η πατέντα δε μου έχει μπατάρει ποτέ. Ατζαμής δε θα έλεγα πως είμαι, αλλά τις στιγμές μας, λίγο πολύ όλοι τις έχουμε. Ακόμα και με το πινελάκι καρφωμένο στη βάση το έχω παρασύρει (σπρώχνοντας δηλ. το πινέλο) κατά λάθος και δεν τούμπαρε. Τώρα αν με τη στρογγυλή βάση ανατρέπεται στις 45 μοίρες και με την τετράγωνη στις 48 δε το ξέρω. Πάντως τη δουλειά του την κάνει μια χαρά :wink: :mrgreen:

Κι εσύ αγαπούλα, αντί να μας γράφεις για φέτες και τελεμέδες, πές μας καλύτερα πόσες φορές έχεις μποτζάρει την κόλλα και μετά έκλαιγες ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #13 στις: Ιουλίου 11, 2012, 08:27:12 μμ »
Κι εσύ αγαπούλα, αντί να μας γράφεις για φέτες και τελεμέδες, πές μας καλύτερα πόσες φορές έχεις μποτζάρει την κόλλα και μετά έκλαιγες ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::
ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #14 στις: Ιουλίου 11, 2012, 08:29:15 μμ »
Spoiler (hover to show)
ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #15 στις: Ιουλίου 11, 2012, 09:38:18 μμ »
Πάντως εγώ, έχω το συνήθειο εκτός της έξτρα βάσης,να βιδώνω άμεσα την κόλλα,και να έχω σε απόσταση,κομμάτια που κατασκευάζω/κολλάω εκείνη την στιγμή.
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Tags: