Φίλε Δημήτρη ,
Το διόραμα φτιάχτηκε για να ικανοποιήσει πρώτα απο όλα την ανάγκη που είχα να φτιάξω ενα σκηνικό μετά απο πολλαααααά χρόνια.. Το δε Τ-34 ενα αρμα το οποίο το είχα φτιαγμένο απο μαθητής ακόμη.. Προκειμένου να το πετάξω είπα να το βάλω καπου που να δείχνει καλύτερα..
1. Οι τροχοί δεν είναι καθαροί.. Σύμφωνα με την λογική μου το αρμα ήταν εκεί απο τις πρώτες επιχειρήσεις χρόνια πρίν.. Εφαγε χιόνια, βροχές που συνεπάγεται σε διάβρωση.. τις λάσπες μπορεί να τις καθάρισαν/βρώμισαν/καθάρισαν τα καιρικά φαινόμενα.. Ετσι τουλαχιστον το σκέφτηκα εγώ.
2. Το θέμα του τρεξίματος της σκουριάς είναι σχετικό.. Μπορεί να είναι και έτσι οπως το λές.. Παρόλα αυτά έτσι μου ήρθε στο μυαλό την στιγμή της δημιουργίας

3. Νομίζω οτι το chippara αρκετά για να δείξω αυτό που λές..
4. Δεν πολυκαταλαβαίνω τι εννοείς εδώ... Δεν υπάρχει ίχνος απο την ερπύστρια στο Τ-34, είναι βγαλμένη απο την θέση της και πάνω στο χώμα. Εβρεξε, το χώμα εγινε λάσπη και το αυτό..
Σκοπός μου ήταν να δείξω στον παρατηρητη οτι εδω εχουμε κρύο καιρό, ενα King Tiger που πάει στην πρώτη γραμμή, ενα εγκαταλελειμένο Τ-34 και πεζικό το οποίο συνοδεύει το αρμα..
Μου πήρε περίπου 3 μήνες το διόραμα και είναι το πρώτο οπως είπα παραπάνω μετα απο χρόνια και δεν σου κρύβω οτι μου άρεσε η προσπάθεια..
Ελπίζω να σε κάλυψα και ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις/απορίες σου.. Το θέμα είναι οτι, οτι και να φτιαχνεις να το απολαμβάνεις πρώτα εσύ, το σωστό και το λάθος είναι πάντα σχετικό και λάθη γίνονται και θα γίνονται πάντα..