Αποστολέας Θέμα: CH-53E Super Stallion (Academy 1/48)  (Αναγνώστηκε 2421 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ελλάδα
CH-53E Super Stallion (Academy 1/48)
« στις: Ιουλίου 25, 2012, 12:34:40 πμ »
Το χρώσταγα στον φίλο Κώστα (raziera) τον οποίο και ευχαριστώ για τις συμβουλές του..
Ομοίως, ευχαριστω τον φίλο alex78 για τις  οδηγιες σχετικά με τεχνικές και υλικά..

Μπορώ να πω ότι παρόλες τις συμβουλές τους , το αποτέλεσμα εχει αρκετά προβλήματα.. Φανταστειτε να μην με βοηθούσανε...

Παρόλα αυτά, ηταν η πρωτη φορά που επαιξα με σπρέι / υγρο μασκαρισματος, clear green και άλλα τετοια εξωτικά , οπότε αισθανομαι οτι κάτι έμαθα και θα μου χρειαστούν στη μοντελιστική μου πορεία ..

Οι φωτός που ακολουθούν είναι πριν το ματάρισμα του κιτ,  απομένει ο ρότορας  και τελος να μπουν οι έλικες..

Να πω επίσης οτι το κιτ ειχε αψογη εφαρμογη.. μόνο στο κάτω μέρος είχε καποια προβληματάκια και στην πόρτα φόρτωσης η οποία αν ηθελες να τη κλείσεις αφηνε καποια χιλιοστα κενό Ιδιαίτερη εντυπωση επίσης μου έκανε το πολύ σκληρο πλαστικό. Τα κομάτια απλά ΔΕΝ κοβοντουσαν από τα sprues.

Γενικά είναι πολύ καλό κιτ, το οποιο  στα χέρια μοντελιστων , μπορει να δείξει απίστευτα.. Εχει φτιαχτει όπως θα έχετε δει ήδη στο φορουμ  , στη μονοχρωμη παραλλαγή και ειναι απλά καταπληκτικό..
Μακάρι να ηταν και το δικό μου κάπως ετσι.

Η τριχρωμία πάντως και τα μασκαρίσματα με εξουθένωσαν , αλλά όπως είπαμε ειναι καλο σχολείο για επόμενες δουλειές..

Επίσης να ζητησω συγγνωμη για τις φωτος, αλλά κάτι έπαθε η μηχανή μου και δεν μπορεί να βγαλει καλές κοντινές με ευκρίνεια.. ..

Click to see the original size. Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.

Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.

Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.

Πυρ κατά βουλησιν !

Αποσυνδεδεμένος ΖΑΦ

• ΟΠΟΥ ΓΗΣ ΠΑΤΡΙΣ
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΧΙΟΣ - ΞΑΝΘΗ
  • ΚΑΙ ΙΕΡΑ ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΤΙΜΗΣΩ
Απ: ch53-e super stallion (academy 1/48)
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 25, 2012, 01:03:45 πμ »
Αν και δεν είμαι ειδικός θα πω οτι μου αρέσει πάρα πολύ το βάψιμο του αλλα έχω και μία παρατηρησούλα :twisted: και έχει να κάνει οτι σε κάποια σημεία μάλλον σου έχει χτίσει το χρώμα

Κάλα τελειώματα ::salut:: ::salut::
GOOD MORNING VIETNAM
Στέλιος

Αποσυνδεδεμένος Skylane

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κ.Πατήσια
  • Άκης IPMS 1287
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 25, 2012, 09:29:38 πμ »
Πολλή καλή δουλειά εως τωρα. ::salut::
Φοβερό κομματι το εχω και εγω .
Να δω ποτε θα αξιοθώ να το αρχίσω.

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 25, 2012, 10:03:25 πμ »
Αν και δεν είμαι ειδικός θα πω οτι μου αρέσει πάρα πολύ το βάψιμο του αλλα έχω και μία παρατηρησούλα :twisted: και έχει να κάνει οτι σε κάποια σημεία μάλλον σου έχει χτίσει το χρώμα

Κάλα τελειώματα ::salut:: ::salut::

ναι ακριβως.. γενικά τα σπρέι όπως με ειχαν προειδοποιήσει οι συνάδερφοι του mc, θέλουν πολύ προσοχή για να μη χτίσει το χρώμα..
Το σημείο που λες δεν ξερω πώς να το διορθώσω .. με λίγο τριψιμο ίσως ;

Πολλή καλή δουλειά εως τωρα. ::salut::
Φοβερό κομματι το εχω και εγω .
Να δω ποτε θα αξιοθώ να το αρχίσω.

Σε ευχαριστω φίλε μου,  με απογοήτευσαν πολυ  τα σηματα που ειχαν (ακομα και τα πιο μικρα) φιλμ γυρω γυρω και
το σιλβερινγ ηταν εντονοτατο..

Να το αρχισεις γρήγορα , ειδκα εσυ που εχω δει δουλειές σου θα το αναδείξεις όπως του αξίζει... Υπάρχει και μια μονοχρωμη παραλλαγή με ενα πράσινο field green σκέτη κ... κούκλα ..
Αν και η naked lady , όπως εχει ξαναειπωθεί, ειναι ολα τα λεφτα , αρκει να φτιαξεις τη  χ/μανία ..

Αποσυνδεδεμένος Skylane

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κ.Πατήσια
  • Άκης IPMS 1287
« Απάντηση #4 στις: Ιουλίου 25, 2012, 01:40:00 μμ »
Εχω πολλές φωτό από ολες τις εκδοσεις.
Το θεμα ειναι οτι πρεπει να το πριτσινώσω όλο και να κάνω το επάνω στροφειο κλειστό για να χωραει στη βιτρίνα.

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
Απ: CH53-E Super Stallion (academy 1/48)
« Απάντηση #5 στις: Ιουλίου 25, 2012, 01:53:51 μμ »
Το θεμα ειναι οτι πρεπει να το πριτσινώσω όλο και να κάνω το επάνω στροφειο κλειστό για να χωραει στη βιτρίνα.

κι εγω ετσι το ηθελα, αλλά έκανα μια λαλακία στο στροφείο και πλέον μπαίνει μόνο με  ανοιχτές έλικες
Μιλάμε για χοντρη λαλακία και μάλιστα κοίταζα μια ώρα τις οδηγίες προτού το φτιάξω.. (αν και προσωπικά πιστευω ότι οι οδηγίες του κιτ για το συγκεκριμένο κομμάτι στο στροφείο, έχουν μια εικόνα που σε μπερδεύει  και εύκολα (?) κάνεις το λάθος..)

Αποσυνδεδεμένος raziera

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Κωστας
« Απάντηση #6 στις: Ιουλίου 25, 2012, 05:49:06 μμ »
Εμενα μου αρεσει η δουλεια που εχεις κανει.
Το χρωμα εκατσε καλα δεδομενου οτι ειναι απο σπρευ. Το κοψιμο θα μπορουσες να το κανεις καλυτερα.
Οι χαλκομανιες διορθονονται , επειτα περνας και ενα ματ βερνικι (εδω θα εχεις ενα προβληματακι μιας και δεν ειναι μασκαρισμενα τα
τζαμια του Ε/Π) λιγες φθορες και ειναι μουρλια.
Και παλι μπραβο για το αποτελεσμα .
 Θα ειδες κιολας τις δυνατοτητες που σου δινει το βαψιμο με το σπρευ , σκεψου τι μπορεις να κανεις
με αερογραφο  :twisted: :twisted: σου βαζω ιδεες  να παρεις εναν .
Περιμενω το τελος του Ε/Π.

::salut:: Κωστας

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #7 στις: Ιουλίου 25, 2012, 05:59:53 μμ »
Πολύ καλή δουλειά φίλε ,και με σπρέι ,σίγουρα δεν είναι και ευκολη.Αν κάνεις και αυτά που λέει ο Κώστας θα γίνει ακόμα  πιό καλό.Καλό τελείωμα εύχομαι και καλό παρκάρισμα στη βιτρίνα!

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #8 στις: Ιουλίου 26, 2012, 12:20:03 πμ »

Εμενα μου αρεσει η δουλεια που εχεις κανει.
Το χρωμα εκατσε καλα δεδομενου οτι ειναι απο σπρευ. Το κοψιμο θα μπορουσες να το κανεις καλυτερα.
Οι χαλκομανιες διορθονονται , επειτα περνας και ενα ματ βερνικι (εδω θα εχεις ενα προβληματακι μιας και δεν ειναι μασκαρισμενα τα
τζαμια του Ε/Π) λιγες φθορες και ειναι μουρλια.
Και παλι μπραβο για το αποτελεσμα .
 Θα ειδες κιολας τις δυνατοτητες που σου δινει το βαψιμο με το σπρευ , σκεψου τι μπορεις να κανεις
με αερογραφο  :twisted: :twisted: σου βαζω ιδεες  να παρεις εναν .
Περιμενω το τελος του Ε/Π.

::salut:: Κωστας

Kώστα το χρώμα πράγματι έκατσε καλά, αν εξαιρέσεις 1-2 σημεία... Δεν το περίμενα κι εγω να στρωσει ετσι ωραια..
Όμως για τα κοψίματα , τα έκανα μαντάρα..  δεν παλευόντουσαν με τίποτα... Αυτό ακριβώς ειναι που με χαλάει στην όλη εικόνα.. Επίσης ηθελα περισσότερες καμπύλες στη παραλλαγη, αλλά δεν τα κατάφερα καλά.. next time...

Για τα σήματα,  ήδη έκανα το κόλπο σου με το νυστερι και βελτιωτικό που λέγαμε στο αλλο ποστ , και το αποτέλεσμα με εξέπληξε .. Εφτιαξε σχεδον 100%  !!  thanx

Εχω πορωθεί πράγματι με το θέμα του αερογράφου... Εχω ψηθει για τα καλά και το πήρα απόφαση να πάρω .. 

Πολύ καλή δουλειά φίλε ,και με σπρέι ,σίγουρα δεν είναι και ευκολη.Αν κάνεις και αυτά που λέει ο Κώστας θα γίνει ακόμα  πιό καλό.Καλό τελείωμα εύχομαι και καλό παρκάρισμα στη βιτρίνα!

Καπετάνιε, να εισαι καλά.. Τα σπρέι ειναι λίγο μπελαλίδικα.. Ειδικά στα δικά μου άπειρα χέρια.. Είναι όμως σίγουρα καλύτερα από τα πινέλα μου... Παρόλα αυτά το έχω πάρει απόφαση. Αερογράφος και κομπρεσ η επόμενη αγορα..
Οσο για τη βιτρινα που λες , το κιτ ειναι παραγγελία για καλό φίλο και θα στολίζει το δικό του σπίτι ..

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #9 στις: Ιουλίου 26, 2012, 04:24:48 πμ »
Η δουλειά σου είναι πολύ καλή και το συγκεκριμένο μοντέλο πολύ καλό επίσης ,είναι ωραίο να φτιάχνεις πράγματα φίλε ,για κάποιους που δεν μπορούν,αν το σκεφτείς αυτό από μόνο του ,έχει μεγάλη αξία.Ακόμα και αν πάρεις αερογράφο το πινέλο θα είναι αξεπέραστο και αναγκαίο!Καλή συνέχεια !

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Aθηνα
  • Fail to prepare is prepare to fail...
« Απάντηση #10 στις: Ιουλίου 28, 2012, 05:20:42 μμ »
Η δουλειά σου είναι πολύ καλή και το συγκεκριμένο μοντέλο πολύ καλό επίσης ,είναι ωραίο να φτιάχνεις πράγματα φίλε ,για κάποιους που δεν μπορούν,αν το σκεφτείς αυτό από μόνο του ,έχει μεγάλη αξία.Ακόμα και αν πάρεις αερογράφο το πινέλο θα είναι αξεπέραστο και αναγκαίο!Καλή συνέχεια !
x2     ::good_job_smilie::
Παντα αναγκαιο το πινελο......οπως λεει κ ο Σταμάτης! ::salut::
Aλέξανδρος Μαρίνος
FB: AlexSMT
Instagram:alexscalemodeltherapy

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #11 στις: Αυγούστου 20, 2012, 12:55:34 πμ »
Επειδη ξερω απο πρωτο χερι ποσο δυσκολα ειναι τα σπρει και ειδικα στο χωρο μας(δοκιμασα καποιες φορες στο παρελθον),θα πω οτι εχεις κανει παρα πολυ καλη δουλεια!
Μου αρεσει καργα η παραλλαγη και σαν συνολο πρεπει να δειχνει πολυ εντυπωσιακο!Σιγουρα εχει ατελειες αλλα αυτες με τον καιρο διορθωνονται. :wink:Καλα τελειωματα λοιπον! ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Αυγούστου 20, 2012, 09:50:30 μμ »
νασαι καλά Λάμπρο και σε ευχαριστω για τα καλά σου σχόλια..

Ευτυχως το κιτ ειναι αστερι απο πλευρας εφαρμογής και λεπτομέρειας..
Αν καποιος μαλιστα το πριτσινώσει, τοτε αναδεικνύεται το ε/π πολύ ..
Οσο για τα σπρει, εκει που δεν τα καταφερα, δεν ειναι τοσο στο στρωσιμο του χρωματος..
Με ειχαν φοβισει τοσο πολύ οι συμφορουμιτες οτι χτιζει το χρωμα ευκολα, οπότε πρόσεξα πολύ.
Εκεί που ειχα πρόβλημα, ήταν στις καμύλες της παραλλαγής και στο μπλουτακ..
Δεν καταφερα ναβγαλω τοσο αρμονικές τις καμπύλες μεταξύ των χρωμάτων..
Εμπαινε το χρωμα κάτω από το μπλουτακ.., ξαναπέρναγα μετά το 1ο χέρι.. αστα βράστα..
Θελει δουλειά και εμπειρία η χρηση του μπλουτακ , πόσο μικρά θα βγουνε τα 'μακαρόνια' και όλα αυτά..
Με το πινέλο δεν ειχα τετοια θέματα..

Αν εβγαινε το κιτ σε 1/72, είμαι σιγουρος οτι θα το είχες στο στοκ σου και θα το έκανες αστέρι..

::salut::

Tags: ch-53 stallion