Αποστολέας Θέμα: Τζετ για αρχάριο  (Αναγνώστηκε 1904 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dimitristsilis

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
Τζετ για αρχάριο
« στις: Ιουνίου 09, 2012, 03:21:25 μμ »
Καλησπέρα στους απανταχού μοντελιστές! Θα ήθελα να με βοηθήσετε λίγο στην αγορά του πρώτου μου μοντέλου, καθώς θέλω κάτι που να μην μου βγάλει τη ψυχή αλλά και να μου ανοίξει κι άλλο την όρεξη για το επόμενο :twisted: Είναι καλύτερα να ξεκινήσω με την 1/72, έτσι;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια.

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
Απ: Τζετ για αρχάριο
« Απάντηση #1 στις: Ιουνίου 09, 2012, 03:40:03 μμ »
Airfix mig 15
Ότι καλύτερο μπορείς να βρεις (κατά την γνώμη μου πάντοτε) με λιγότερα από 10 ευρώ. :D

Αποσυνδεδεμένος SnakeEye

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κομοτηνή
  • Si vis pacem para bellum
« Απάντηση #2 στις: Ιουνίου 09, 2012, 03:48:43 μμ »
Επίσης τα 72άρια Mig-15 και F-86 της Hobby Boss είναι καλά.

Αποσυνδεδεμένος babi_rg

• Μπάμπης
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Ανδραβίδα-Θεσ/νικη
  • 117cw phantom phlyers.
« Απάντηση #3 στις: Ιουνίου 09, 2012, 03:54:35 μμ »
Καλο ξεκινημα  φιλαρακο. :D :D

Αποσυνδεδεμένος Kouratoras Antonis

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/72
  • Τόπος: Χανιά
  • Κουράτορας Αντώνης http://modelhania.gr/
« Απάντηση #4 στις: Ιουνίου 09, 2012, 08:33:37 μμ »
Καλώς όρισες κι ελπίζουμε ν απολαύσεις το μοντελισμό όσο περισσότερο γίνεται!  :mrgreen:
Έχεις κάποιες προτιμήσεις σε κάποια τζετ; Σου αρέσουν δηλαδή κάποιοι συγκεκριμένοι τύποι; Καλά και ξεκούραστα κιτ μπορείς να βρεις από αεροπλάνα F-84 και Mig-15 που σου είπαν οι φίλοι ως και F-22 και Su-34.  ::salut::
Υπό Κατασκευή:
Subaru Impreza WRC 2001 [Heller 1/24]
http://modelclub.gr/forums/index.php/topic,19715.msg409527.html#msg409527

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #5 στις: Ιουνίου 09, 2012, 08:56:42 μμ »
Πάρε ένα F-14 Italeri στην 1/48. Κάτσε διάβασε τις οδηγίες προσεκτικά, ψάξε φωτογραφίες και υλικό για να δεις πώς ήταν το πραγματικό, ξεκίνα βήμα βήμα και ρώτα... Για τζετ στην 1/72 υπάρχουν πάρα πολλά και καλά..

μπορείς και να μας πεις τι σε ενδιαφέρει - αρέσει και να σου προτείνουν οι πιο ειδικοί...

Καλό ξεκίνημα....  ::salut::

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #6 στις: Ιουνίου 09, 2012, 09:16:45 μμ »
Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον σας! Με ενδιαφέρουν περισσότερο τα σύγχρονα μαχητικά, τα ελληνικά και τα ρώσικα. Αλλά σκέφτομαι να ασχοληθώ μαζί τους αργότερα για να έχω λίγη πείρα, μην τα καταστρέψω (κριμα είναι  ::glossa::) Πάντως η πρόταση του φίλου nick2 για το mig15 της airfix, μοιάζει δελεαστική! Όσον αφορά την κλίμακα θα ήθελα 1/72 για αρχή λόγω έλλειψης χώρου...
Υπάρχει κάποιος κανόνας σχετικά με την ποιότητα των κιτ, ή κάθε μάρκα έχει καλά και άσχημα;
Αν μπορούσατε να παραθέσετε τα 1/72 που γνωρίζετε ότι αξίζουν τον κόπο και τα χρήματα, θα ήμουν ευγνώμων.
PS: Συγγνώμη για το μεγάλο ποστ

Αποσυνδεδεμένος kwstasb

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Λέσχη Στατικού Μοντελισμού Λάρισας
« Απάντηση #7 στις: Ιουνίου 09, 2012, 09:41:24 μμ »
Δημήτρη καλωσόρισες σε ένα συναροατικό χόμπι αλλά και στο MC! Όσο για το αεροσκάφος που ψάχνεις εγώ προσωπικά θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με ένα σχετικά απλό στην κατασκευή αλλά και το βάψιμο μοντέλο. Δηλαδή ένα αερσκάφος που είναι έυκολο κατασκευαστικά (σχετικά λίγα κομμάτια και καλή εφαρμογή) και δεν βάφεται με δύσκολες τρίχρωμες παραλλαγές (βιετνάμ,Splinter κτλ.). Π.χ. για θέμα σύγχρονου μαχητικού της ΠΑ προσωπικά πιστεύω ότι ιδανικό θα ήταν ένα Aegean Blue F-4E. Για ρώσικο το Mig-25 που έχει μονόχρωμη παραλλαγή επίσης θα ήταν καλό. Τέλος στα σύγχρονα μαχητικά το F-117. Η επιλογή όμως είναι καθαρά δική σου και πάλι καλή αρχή σου εύχομαι να απολαύσεις το κάθε μοντέλο που θα φτιάξεις και για ό,τι χρειαστείς εδώ είμαστε! ::salut:: ::salut::         

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #8 στις: Ιουνίου 10, 2012, 03:10:22 μμ »
Λοιπόν, μετά ωρίμου σκέψεως αποφάσισα να πάρω τα:
ESCI RF-4E Recce phantom II 1/72
ITALERI F22 raptor
Υπάρχει κάποιο θέμα με τα συγκεκριμένα κιτ ή μπορώ να προχωρήσω στην αγορά τους;

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #9 στις: Ιουνίου 10, 2012, 03:33:34 μμ »
Δημήτρη καλωσήρθες! Παρ'όλο που αποφάσισες, θα ήθελα να σου πω τη γνώμη μου. Πιστεύω πως η 1/72 είναι μικρή για κάποιον που ξεκινά τώρα, πόρων μικρών κομματιών και της μικρής επιφάνειας για τρίψιμο ή βάψιμο. Τα 72άρια θέλουν περισσότερη προσοχή από τα 48άρια. Η δική μου πρόταση είναι ή το F-14 που σου πρότεινε ο gtdeath. Το είχα φτιάξει κι εγώ, πιτσιρικάς. Αν θες οπωσδήποτε 72άρι, προτείνω είτε Α-7 της Hobby Boss, είτε F-16 της Revell. Καλές κατασκευές!

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #10 στις: Ιουνίου 10, 2012, 05:24:08 μμ »
Λοιπόν, ας μου επιτραπεί να πω ξερά την αλήθεια: αυτό που λέμε εύκολο - δύσκολο είναι βασικά (και) συνάρτηση του τι θες ως αποτέλεσμα στο τέλος.
Πχ το F-16 είναι καταπληκτικά δύσκολο αν μπλέξεις με την ιστορία που λέγεται εσωτερικό αεραγωγού (ή έτσι νομίζω εγώ προσωπικά).

Στην περίπτωσή σου, το ζητούμενο είναι (ούτως ή άλλως) να περάσεις καλά και να έχεις θέμα για να πειραματιστείς.
To RF είναι εύκολο ή τέλος πάντων σχετικά εύκολο. Προσωπικά μου φαίνεται περιπετειώδες να μπλέξει κανείς με το βάψιμο στις διπλές καλύπτρες κλπ. Ή όχι; Ως αρχάριος θα πάρεις το πινελάκι σου και ό,τι βγει;

Προσωπική γνώμη: πάρε κάτι φτηνό και με λίγα κομμάτια. Τέλειωσέ το γρήγορα και με την συνδρομή μας θα μάθεις πέντε βασικά πράγματα.
Και στο επόμενο πάμε σιγά-σιγά σε κάτι καλύτερο (και όχι αναγκαία ακριβότερο).

(και τελικά θα αγοράσει ό,τι του γυαλίσει του ανθρώπου και να σας πω κάτι; καλά θα κάνει! Περί ορέξεως... κολοκυθόστοκος! )

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #11 στις: Ιουνίου 10, 2012, 05:44:35 μμ »
Jet72 είσαι το καλύτερο παυσίπονο για τον πονοκέφαλο :lol: Τελικά θα πάρω το phantom. Και να προκύψει και καμιά δυσκολία, δε χάλασε κι ο κόσμος! Επειδή θα το κάνω παραγγελία, μήπως μπορείτε να μου πείτε ποια χρώματα για aegean blue(σμάλτα) και υλικά θα χρειαστώ; (για να τα πάρω όλα μαζί)

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κέρκυρα/Corfu
« Απάντηση #12 στις: Ιουνίου 10, 2012, 06:18:25 μμ »
Φίλε μου, καλή αρχή.
Τα χρώματα για την Aegean Blue είναι τα παρακάτω, αλλά μια μικρή διευκρίνηση και αν δεν κάνω λάθος, τα RF-4Ε βάφονται μόνο με την sea (vietnam), χωρίς παρεξήγηση και πρόθεση να σε μπερδέψω.
Είναι δικό σου project και γι' αυτό το κάνεις όπως θέλεις, γνώμη μου, αγνόησε το παραπάνω και απόλαυσε τη κατασκευή! 

Federal Standard   Humbrol   Testor   Gunze Sangyo   Revell
35164                       144        1720             42              79
17178                  191 - 11   1707-2734       8           91 - 90

Ρίξε και δω μια ματιά για υλικά και εργαλεία πού θα χρειαστείς, όχι απαραίτητα όλα και τα πιο ακριβά.
Τα βασικά, κόπτη, πινέλα, κόλλες, ταινία μασκαρίσματος, στόκο, ντουκόχαρτα ή οτιδήποτε άλλο πού μπορεί να σου φανεί χρήσιμο, μην προσπαθήσεις με την μια να γεμίσεις την εργαλειοθήκη σου.
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,7876.msg166340.html#msg166340

::keep_mod::  ::salut::
"Εφ´ όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν."
Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος iliasbass

• χρόνος... ποτέ δεν είναι αρκετός...
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #13 στις: Ιουνίου 10, 2012, 06:25:22 μμ »
κατι δεν καταλλαβα, η συγκεκριμενη παραλλαγη εχει μονο 2 χρωματα? (μην βαρατε ειμαι ασχετος με τα αεροπλανα...)
3% μοντελιστης
97% θαυμαστης των εργων σας...

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #14 στις: Ιουνίου 10, 2012, 06:46:34 μμ »
Δημήτρη παίρνω πίσω το ποστ για το F-16! Έχει δίκιο ο Jet72! Ξέχασα τον αεραγωγό!  :oops: :oops:
Και όντως τα RF-4E βάφονται με τη Lizzard (μαύρο-πράσινο) ή με τη SEA (πράσινο-καφέ-γκρι).
Σε θολώσαμε πάντως!

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κέρκυρα/Corfu
« Απάντηση #15 στις: Ιουνίου 10, 2012, 06:48:12 μμ »
κατι δεν καταλλαβα, η συγκεκριμενη παραλλαγη εχει μονο 2 χρωματα? (μην βαρατε ειμαι ασχετος με τα αεροπλανα...)

Τα βασικά χρώματα για αυτή τη παραλλαγή είναι αυτά τα δύο! 
"Εφ´ όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν."
Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος SnakeEye

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κομοτηνή
  • Si vis pacem para bellum
« Απάντηση #16 στις: Ιουνίου 10, 2012, 06:52:03 μμ »
Και όπως είπε ο Πάνος πιο πάνω. Αν πάρεις το RF-4E Esci δεν μπορείς να το βάψεις  Aegean Blue. Αλλά μόνο παραλλαγή Lizard(γερμανική). Δες εδώ: http://www.aircraftresourcecenter.com/Gal9/8101-8200/gal8118-F-4-DOXAS/00.shtm

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #17 στις: Ιουνίου 10, 2012, 06:56:41 μμ »
Προκάλεσα αναταραχή σε όλο το forum :lol:! Θα το κάνω aegean blue και θα λέω ότι είναι μια μυστική ελληνική έκδοση σε συνεργασία με Η.Π.Α 8) Εκτός βέβαια κι αν βρω κάπου το F-4E...
Σοβαρά τώρα, με βλέπω να το βαφω lizard κι εσάς να βοηθάτε ::pc024::

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #18 στις: Ιουνίου 10, 2012, 07:18:34 μμ »
Εκτός εαν θέλεις να σου στείλω χαλκομανίες για να το κάνεις γερμανικό, επετειακό και κατάμαυρο  8)  :!:

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #19 στις: Ιουνίου 10, 2012, 07:27:29 μμ »
Εκτός εαν θέλεις να σου στείλω χαλκομανίες για να το κάνεις γερμανικό, επετειακό και κατάμαυρο  8)  :!:

Ευχαριστώ, αλλά δε θέλω και πολλά με τη Γερμανία :mrgreen:

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #20 στις: Ιουνίου 11, 2012, 10:16:52 πμ »
Καλημέρες! Τελικά πήρα το Revell f-4f 1/72 από ένα γειτονικό κατάστημα, του οποίου ο ιδιοκτήτης μου είπε ότι γίνεται και ελληνικό. Θα βαφεί Aegean blue. Αναμείνατε στους δέκτες σας  :D

Tags: