Πότε πρόλαβες να τον δουλέψεις και να τον μάθεις; Δεν βγάζεις έτσι άκρη. Αφιέρωσε κάμποσο χρόνο να μάθεις τον αερογράφο που έχεις, να δεις τις πραγματικές ανάγκες σου και μετά αποφάσισε να πάρεις κάποιον ακριβότερο. Αλλιώς κάθε λίγους μήνες θα κοιτάς να αγοράσεις έναν νέο αερογράφο που να είναι 30 ευρώ ακριβότερος από τον προηγούμενο. Δηλαδή θα ξοδέψεις πολλαπλάσια χρήματα...
Από τη δική μου εμπειρία: μετά τον BD 800 ήμουν έτοιμος να ξοδέψω αρκετά χρήματα (γύρω στα 150 ευρώ) για να πάρω έναν "καλύτερο" αερογράφο. Τελικά περιορίστηκα στον AIRBRUSH KYOTO (με το δοχείο από πάνω) και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Όχι γιατί είναι τόσο καλός, όσο γιατί οι ανάγκες μου δεν ξεπερνάν τις επιδόσεις του. Στην πραγματικότητα ο BD 800 με καλύπτει ακόμη, απλώς ο KYOTO είναι κάπως πιο εύχρηστος στο καθάρισμα και στην εξοικονόμηση χρώματος.
Για αυτό επιμένω ότι αν δεν μάθεις καλά τον αερογράφο που ήδη έχεις και κυρίως τις ανάγκες σου, απλώς θα πετάς χρήματα. Στην αρχή πάντα μας φταίνε οι επιδόσεις των εργαλείων μας, ενώ το πρόβλημα είναι ότι δεν τα έχουμε μάθει αρκετά καλά.
Για τις παραλλαγές δεν ξέρω να σου πω γιατί εξαρτάται την κλίμακα και το είδος της παραλλαγής που εννοείς, δηλαδή πόσο λεπτή γραμμή θέλεις να κάνεις. Πάντως η κατ' αρχήν απάντηση είναι, ναι, σου κάνει, γιατί όλοι οι αερογράφοι μπορούν να κάνουν αρκετά λεπτή γραμμή για αυτή τη δουλειά (τώρα αν εννοείς "φιδάκια" της luftwaffe στην 1/144, δεν ξέρω). Το "κόλπο" είναι να δουλεύεις με αρκετά χαμηλή πίεση (όλοι στην αρχή έχουμε την τάση να βάζουμε ψηλότερη πίεση).