Αποστολέας Θέμα: Mr. Dissolved Putty: πως αραιώνεται?  (Αναγνώστηκε 7751 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
Απ: Mr. Dissolved Putty: πως αραιώνεται?
« Απάντηση #25 στις: Οκτωβρίου 24, 2013, 02:55:27 μμ »
Να ξεχωρίσουμε μερικά πράγματα??
Αλλη εννοια και εφαρμογή έχει η αραίωση, άλλη η διάλυση.
Αλλο το thinner και αλλο το dilluter για να το πουμε στα .....κατανοητά ελληνικά.
Αλλη εφαρμογή και ιδιότητες έχει ο υγρός στόκος, άλλο το αστάρι εξομάλυνσης (surfacer 500).
Αλλο είναι το καθαρό ασετόν και αλλο το ασετόν(?) καθαρισμού που πωλούν τα πολυκαταστήματα (γιαυτό και υπό προϋποθέσεις δεν επηρρεάζει το πλαστικό σε αντίθεση με το καθαρό ασετόν)
Το ερώτημα του θέματος είναι πως επανακτά τις ιδιότητες του ο υγρός στόκος της συγκεκριμένης εταιρίας. Την απάντηση την έδωσε ο Χρήστος -> Με το κατάλληλο αραιωτικό της εταιρίας. Με οποιοδήποτε διαλυτικό, θα χασει τις ιδιότητες του.
Eνδεχομένως ο υγρός στοκος και το αστάρι αυτής της εταιρίας να εχουν κοινή βάση, καθώς επιδρά (και όχι αντιδρά) και στα δύο το ίδιο αραιωτικό (και όχι διαλυτικό). Oμως δεν είναι πλασμένα για την ίδια δουλιά. Σε μια επιφάνεια με χαρακιές π.χ., δεν θα βάλεις υγρό στόκο. Ουτε surfacer 500 σε μεγάλο κενό σε μιά συγκόλληση. (Μετά από καιρό εμφανίζεται η τραγωδία).

Αποσυνδεδεμένος komhs

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΜΦΙΣΣΑ - ΦΩΚΙΔΑ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #26 στις: Οκτωβρίου 24, 2013, 06:49:34 μμ »
<<Αλλη εφαρμογή και ιδιότητες έχει ο υγρός στόκος, άλλο το αστάρι εξομάλυνσης (surfacer 500)>>
Μου  το εξηγείς  λίγο  περισσότερο αυτό σε παρακαλώ.
Δηλαδή ό υγρός στόκος  (όχι αυτό που έχω εγώ ) μπορεί να κλείσει χαρακιές (κενά) 2 mm ;
Ηλίας

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #27 στις: Οκτωβρίου 24, 2013, 06:53:08 μμ »
<<Αλλη εφαρμογή και ιδιότητες έχει ο υγρός στόκος, άλλο το αστάρι εξομάλυνσης (surfacer 500)>>
Μου  το εξηγείς  λίγο  περισσότερο αυτό σε παρακαλώ.
Δηλαδή ό υγρός στόκος  (όχι αυτό που έχω εγώ ) μπορεί να κλείσει χαρακιές (κενά) 2 mm ;
Short answer : Όχι..
Long answer:
2 χιλιοστά κανένας στόκος δεν θα σου κλείσει και θα μείνει στη θέση του... Εκτός ίσως από εποξικό miliput.
Σε τέτοια κενά κολλάς πρώτα κομμάτι πλαστικού, πχ από τα πλαίσια, και κατόπιν στοκάρεις για να έχει ο στόκος κάπου να πιάσει.

Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος komhs

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #28 στις: Οκτωβρίου 24, 2013, 08:00:30 μμ »
Αυτό που τελικά θέλω να καταλάβω είναι στην ένωση ενός φτερού με την άτρακτο (όπως στην φώτο που έχω ποστάρει) τι διαφορά θα έχω αν χρησιμοποιήσω υγρό στόκο και όχι αυτό του έχω δηλ. surfacer 500.
Ηλίας

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #29 στις: Οκτωβρίου 24, 2013, 11:36:41 μμ »
Αυτό που τελικά θέλω να καταλάβω είναι στην ένωση ενός φτερού με την άτρακτο (όπως στην φώτο που έχω ποστάρει) τι διαφορά θα έχω αν χρησιμοποιήσω υγρό στόκο και όχι αυτό του έχω δηλ. surfacer 500.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση που αναφέρεις βολέυει ο mr surfacer γιατί παίρνετε με μπατονέτα νοτισμένη με lacker thinner και επίσης απλώνετε πιο εύκολα,γίνετε πιο ρευστός χωρίς να διαλύετε.

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #30 στις: Οκτωβρίου 24, 2013, 11:48:42 μμ »
Βασικα η διαφορα τους ειναι οτι ο ενας ειναι στοκος και το αλλο ασταρι αλλα τεσπα... :lol:

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #31 στις: Οκτωβρίου 25, 2013, 12:22:44 πμ »
Στη συγκεκριμένη περίπτωση που αναφέρεις βολέυει ο mr surfacer γιατί παίρνετε με μπατονέτα νοτισμένη με lacker thinner και επίσης απλώνετε πιο εύκολα,γίνετε πιο ρευστός χωρίς να διαλύετε.

Spoiler (hover to show)
Στο Vampire που φτιάχνω,τα πτερύγια της ουράς είναι περασμένα με dissolved και αφού στέγνωσε καθαρίστηκε το περίσσευμα με μπατονέτα και Leveling thinner.
Mε ένα πέρασμα κάλυψε τα πάντα.
Αντίθετα στο πάνω μέρος των φλαπς,έβαλα surfacer για να καλύψω το ελάχιστο βαθούλωμα που είχε απ το καλούπι.
Γενικότερα τον dissolved τον χρησιμοποιώ για περίεργα και ευαίσθητα μέρη(καλύπτρες,γωνίες,δίπλα από πριτσίνια,κλπ)
ενώ τον surfacer για μικροκενά,φινίρισμα πάνω από άλλους στόκους,μετατροπές,φύλλα πλαστικού,σημεία που θέλουν αστάρωμα για να φανεί αν στοκαρίστηκαν σωστά,κλπ.
Υπόψιν ότι ο surfacer είναι πιο ανθεκτικός σε χάραγμα,γωνίες,κλπ,αν και σε σημεία που θα χαραχτούν χρησιμοποιώ κυανοακρυλική.

Click to see the original size. Click to see the original size.
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος komhs

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #32 στις: Οκτωβρίου 25, 2013, 08:49:08 πμ »
Το έπιασα το υπονοούμενο !
Δεν ξαναγράφω εδώ μέσα, όλο σε έξοδα με βάζετε !
Θα μου επιτρέψετε όμως να συνεχίσω καθαρίζω με ασετόν γιατί Leveling thinner δεν υπάρχει στην ʼμφισσα και δυστυχώς δεν στέλνετε με το ταχυδρομείο.
Ηλίας

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #33 στις: Οκτωβρίου 25, 2013, 09:21:57 πμ »

Αν το ασετόν που αγοράζεις δεν είναι καθαρό, πχ από φαρμακείο, αλλά αυτό που έχουν οι κυρίες για τα νύχια τους, κάνει μια χαρά δουλειά και λόγω των πρόσθετων που έχει δεν είναι τόσο επιθετικό στο πλαστικό, αρκεί βέβαια να μην το παρακάνουμε και στάζει η πατονέτα ή το χαρτί.  Καλύτερα όμως να αναφέρεσαι σε αυτό σαν "Nail Polish remover" για να καταλαβαίνουμε κι' εμείς τι ακριβώς εννοείς.  Καθαριστικό νυχιών λοιπόν χρησιμοποιώ κι' εγώ.  Μια φορά στα 80ς δοκίμασα να καθαρίσω κάτι με ασετόν και με το που ακούμπησα το πλαστικό έγινε ελβετικό τυρί!
Ενδεικτικά, το Levelling thinner και το Nail Polish Remover έχουν πολύ παραπλήσια μυρωδιά... :wink:
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος komhs

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #34 στις: Οκτωβρίου 25, 2013, 11:35:46 πμ »
Κοίταξε να δεις, το μπουκαλάκι που έχω ποστάρει στην φώτο το αγοράζω από τα σούπερ μάρκετ και λέει επάνω καλλυντικό ασετόν, όταν έγραψα για καθαρό εννοούσα χωρίς λάδι (βλέπε διάφορα χρώματα και όχι διάφανο όπως το δικό μου).
Το συγκεκριμένο και γενικά ασετόν που αγοράζω από σούπερ μάρκετ κοιτάω να είναι τελείως διάφανα και να μην έχουν μέσα λάδια και διάφορα άλλα.
Πολλά από αυτά έγραφαν επάνω καθαρό ασετόν, τώρα αν αυτό για οικονομία το αραιώνουν δεν το ξέρω, ξέρω όμως ότι με το συγκεκριμένο υγρό καθαρίζω εδώ και πολλά χρόνια το αστάρι που τελικά χρησιμοποιώ για στόκο και βέβαια τα ίδια τα μοντέλα χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.
Στο βίντεο από σεμινάριο των μοντελιστών στην Καρδίτσα που πόσταρε ο φίλος orck προς το τέλος αναφέρει ότι τα μοντέλα πριν το βάψιμο τα καθαρίζει και με ασετόν.
Ηλίας

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
« Απάντηση #35 στις: Οκτωβρίου 25, 2013, 07:15:31 μμ »
Κοίταξε να δεις, το μπουκαλάκι που έχω ποστάρει στην φώτο το αγοράζω από τα σούπερ μάρκετ και λέει επάνω καλλυντικό ασετόν, όταν έγραψα για καθαρό εννοούσα χωρίς λάδι (βλέπε διάφορα χρώματα και όχι διάφανο όπως το δικό μου).
Το συγκεκριμένο και γενικά ασετόν που αγοράζω από σούπερ μάρκετ κοιτάω να είναι τελείως διάφανα και να μην έχουν μέσα λάδια και διάφορα άλλα.
Και όμως το ασετόν που αγοράζεις, έχει λάδι, αλλά δεν έχει χρώμα.
Όλα τα καλλυντικά ασετόν έχουν λάδι ακριβώς για να μετριάζεται η δραστικότητά τους και να μην «ξεραίνεται» το νύχι...
Πιστέψτε με, το καθαρό ασετόν, πέραν του ότι είναι πανάκριβο και αγοράζεται μόνο από συγκεκριμένα φαρμακεία (π.χ. Μπακάκος), διαλύει το πλαστικό από την οσμή και μόνο...

Αποσυνδεδεμένος orck

• .
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: .
« Απάντηση #36 στις: Οκτωβρίου 25, 2013, 07:18:44 μμ »

Ο Μπακακος στην Ομονια δινει μονο σε πελατες με τιμολογια. Σε ιδιωτες δεν δινει και σε επισκεψη μου το καλοκαιρι δεν εδειξε θερμη να ασχοληθει ιδιατερα.
.

Αποσυνδεδεμένος komhs

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #37 στις: Οκτωβρίου 25, 2013, 07:52:45 μμ »
ΔΕΝ έχει λάδι το ασετόν ("Nail Polish remover") που αγοράζω, το γράφει επάνω, λέει χωρίς λάδι.
Σας είπα δεν διαφωνώ μπορεί να είναι αραιωμένο με άλλο τρόπο, πχ νερό αλλά λάδι δεν έχει το καταλαβαίνω και στα χέρια μου όταν το συγκρίνω με αυτό της γυναίκας μου που είναι ρόζ και γράφει ότι περιέχει λάδι.
Το ένα (με το λάδι) σου αφήνει στα χέρια μια ελαφριά λιπαρότητα που εξαφανίζετε μετά από λίγο και το άλλο (το δικό μου) εξατμίζετε εντελώς και στο χέρι σου μένει κάτι σαν ελάχιστο τάλκ.
Ηλίας

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
« Απάντηση #38 στις: Οκτωβρίου 25, 2013, 08:11:58 μμ »
ΔΕΝ έχει λάδι το ασετόν ("Nail Polish remover") που αγοράζω, το γράφει επάνω, λέει χωρίς λάδι.
Τότε δεν είναι ασετόν, είναι Προπανόνη (ή 2-οξοπροπάνιο ή β-κετοπροπάνιο ή διμεθυλοκετόνη ή διμεθυλοφορμαλδεΰδη).
Παράγωγο του ασετόν [(CH3)2CO]. Είναι μαλακότερο του «ασετόν», γιατί όντως αραιώνεται με νερό.
Για «εμάς» η διαφορά της Προπανόλης με το Ασετόν είναι αυτή:

και πιστέψτε με, το κάνει και σε «κανονικό» πλαστικό  :wink:

Αποσυνδεδεμένος komhs

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #39 στις: Οκτωβρίου 25, 2013, 10:25:43 μμ »
Καλό το βίντεο αλλά δεν χρειάζεται ασετόν για να συμβεί αυτό στο φελιζόλ το ίδιο συμβαίνει και με βενζίνη.
Αν όντως το περιεχόμενο του μπουκαλιού είναι Προπανόνη (ή 2-οξοπροπάνιο ή β-κετοπροπάνιο ή διμεθυλοκετόνη ή διμεθυλοφορμαλδεΰδη) - που δεν έχω λογο να μην σε πιστεύω τότε κακός και παράνομα γράφουν έξω από την συσκευασία ασετόν.

Ηλίας

Tags: óôïêïò putty