Αποστολέας Θέμα: FOCKE WULF FW 190A-8 AMT/ERTL 1/48  (Αναγνώστηκε 1761 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος bill-larisa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λαρισα
FOCKE WULF FW 190A-8 AMT/ERTL 1/48
« στις: Ιουνίου 07, 2012, 01:26:19 πμ »
Πρωτη προσπαθεια για μενα στην 1/48 στις προπελες,,αν και μεγαλος λατρης των ελικοφορων ποτε δεν αποφασιζα να ξεκινησω καποιο στην 1/48 (πιο παλια στην 1/72 ειχα κανει αρκετουτσικα)Ο λογος ειναι πως ειχα πεσει με τα μουτρα στα τζετ που ειναι και η μεγαλη μου αγαπη αλλα και οτι θελουν μεγαλη ακριβεια και προσοχη σε χρωματα παραλλαγες σε εκδοσεις που πρεπει να φτιαχτουν και να βγουν σωστα και αλλα πολλα που πρεπει να γινουν για να ειναι η σωστη αναπαρασταση του καθε μοντελου,,τελος παντων αποφασισα να παρω το ρισκο και να κανω την πρωτη προσπαθεια και σιγουρα εχει πολλα λαθη ειτε χρωματικα ειτε κατασκευαστικα..αλλα επειδη δεν ειμαι εξπερ του ειδους ευελπιστω στην  ανοχη σας ,,, :lol:παρακατω θα δειτε τις φωτος προσπαθωντας να αναπαραστησω   οτι εβλεπα στο εξωφυλλο του κουτιου και σε μια φωτο που βρηκα και μου αρεσε σαν εικονα,,(ειναι αυτη διπλα απο το box art)...και οτι διαβαζα για τα χρωματα που εδιναν ο οδηγιες,,οσο μπορεσα να βγαλω ακρη τελος παντων :lol:Λοιπον κοπανατε ελευθερα για να μαθω κι εγω 5 πραματα παραπανω για τις προπελες.

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
Απ: FOCKE WULF FW 190A-8 AMT/ERTL 1/48
« Απάντηση #1 στις: Ιουνίου 07, 2012, 11:58:43 πμ »
Βασιλη αν και πανω στα luftwaffe θεματα δεν εχω γνωσεις και εμπειρια το αποτελεσμα μου αρεσει πολυ! ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος raziera

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Κωστας
« Απάντηση #2 στις: Ιουνίου 07, 2012, 12:24:33 μμ »
Βασιλη κατασκευαστικα μια χαρα το βλεπω και σαν μοντελο μου αρεσει πολυ .
Τα χρωματα που χρησημοποιησες δεν ειναι τα ορθα απο οσο καταλαβαινω , επρεπε να βαλεις RLM (74, 75), 76 , εσυ πρεπει να εβαλες κατι σε RLM (02, 70, 71), 76
Και ο οπλισμος που του εχεις βαλει to κανει FW 190A-8 R1.

::keep_mod::  και να ξερεις οτι οι προπελες  ειναι σουπερ, αμα κανεις μια κολλας.

::salut:: Κωστας

Αποσυνδεδεμένος panos.v

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ν.Ιωνία, Αθήνα
  • IPMS 1281
« Απάντηση #3 στις: Ιουνίου 07, 2012, 02:48:02 μμ »
Πολύ όμορφος ο Λύκος σου...!
Χωρίς να είμαι γνώστης... (άλλωστε 2 μοντέλα έχω κάνει και αυτά ιστορικά...κλάφτα) Νομίζω πως ο raziera έχει δίκιο με τα χρώματα....
Και μου αρέσουν πολύ η κίτρινη λωρίδα στον κώνο της έλικας... Με πινελάκι την έκανες;;;

Αποσυνδεδεμένος Giorgos G

• Αλανθαστος μοντελιστης ειναι αυτος που δεν κανει μοντελα.
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: θεσσαλονικη
  • Μοντελαρετε γιατι.......χανομαστε!
« Απάντηση #4 στις: Ιουνίου 07, 2012, 05:17:25 μμ »
Βασιλη καλησπερα!Θα συμφωνησω με τον Κωστα τοσο για το κατασκευαστικο οσο και για το βαψιμο.Δεν εχεις χρησιμοποιησει καθολου το RLM 65 νομιζω ειναι(light blue)το οποιο εκτεινεται μεχρι λιγο κατω απ'το υψος της καλυπτρας,οπως και απουσιαζουν οι χαρακτηριστικες βουλες του καμουφλαζ.Στο ουριαιο ενω φαινεται να εχει γινει μασκαρισμα, στις πτερυγες τα χρωματα δεν ξεχωριζουν καλα με εντονο overspray.Θα ελεγε καποιος οτι εχει βαφτει με εναν πολυ απλο αερογραφο χωρις ρυθμιση δεσμης. ::salut:: ::salut::
ΟΤΙ ΚΑΤΣΕΙ GROUP BUILT.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #5 στις: Ιουνίου 07, 2012, 05:39:02 μμ »
Παιδια σας ευχαριστω για τα καλα σας λογια τουλαχιστον σε οτι αφορα το κατασκευαστικο,,στα χρωματα μαλλον εχασα λιγο την μπαλα..βεβαια για light blueRLM 65 δεν αναφερει πουθενα μεσα στις οδηγιες..αλλα εκει ειναι που μαλλον την πατησα...προφανως οι οδηγιες ειναι μαλλον και αυτες λαθος.Γιωργο μασκαρισμα εχει γινει και στις δυο περιπτωσεις και στα φτερα και στο ουραιο αλλα εκει ειδικα στα φτερα ελεγε τα χρωματα να σβηνουν μεταξυ τους οποτε μετα το μασκαρισμα αποφασισα να κανω το σβησιμο μεταξυ των δυο χρωματων ψεκαζοντας απαλα απο πανω το ενα χρωμα,αλλα μαλλον τα εκανα μανταρα...και δεν επιασε το κολπο..με αποτελεσμα να φαινεται san overspray αλλα ειναι ουσιαστικα απαλη δεσμη ενος χρωματος μπας και δεσουν τα χρωματα μεταξυ τους,,προφανως ομως  εγινε τσαπατσουλια.. και φυσικα χαθηκαν και οι βουλες που εκανα στα πλαγια της ατρακτου.:lol: που θα παει ομως στο επομενο θα βελτιωθω,, Φιλε μου Πανο η λωριδα εχει γινει απο πολυ λεπτο αυτοκολλητο βινυλιου που κοπηκε σε  λεπτη λωριδα και κοληθηκε πανω στον κωνο ...ευχαριστω πολυ για τις παρατηρησεις παιδια ευελπιστω στο επομενο με την βοηθεια ολων σας να γινει λιγο καλυτερη δουλεια..Κωστα σιγουρα θα ακολουθησει και αλλη προπελα,,εχεις δικο για το κολλημα..μετα την πρωτη θελεις κι αλλη   ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Giorgos G

• Αλανθαστος μοντελιστης ειναι αυτος που δεν κανει μοντελα.
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: θεσσαλονικη
  • Μοντελαρετε γιατι.......χανομαστε!
« Απάντηση #6 στις: Ιουνίου 07, 2012, 05:52:18 μμ »
Ειμαι σιγουρος πως η επομενη αποπειρα σου σε προπελα θα ειναι σαφως καλυτερη αν κρινω απ'τα jet σου! ::salut:: ::salut::
ΟΤΙ ΚΑΤΣΕΙ GROUP BUILT.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Ιουνίου 07, 2012, 05:54:32 μμ »
Που θα παει Γιωργο θα τις καταφερω τις ρημαδες τις προπελες...μωρε ηξερα εγω που ελεγα πως ειναι πιο ζορικες απο τα τζετ.. ::salut:: ::salut:: ::salut::αλλα ευτυχως εχουμε πολυ κοσμο εδω για βοηθεια οποτε,,,δεν θα μας ξεφυγει η προοδος  :lol:

Αποσυνδεδεμένος Ktiniatros

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #8 στις: Ιουνίου 07, 2012, 07:07:09 μμ »
Χωρίς να έχω πολλές γνώσεις στα ΒΠΠ
αεροσκάφη νομίζω ότι δείχνει υπέροχο.
Συγχαρητήρια  ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #9 στις: Ιουνίου 08, 2012, 01:15:27 πμ »
Φιλε μου Κτηνιατρε σε ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια..βεβαια ουτε εγω εχω γνωσεις απο ΒΠΠ Αλλα εστω και με λαθη  που εχω κανει το απολαυσα σαν κατασκευη,,στο επομενο θα προσπαθησω να ειμαι  πιο σωστος στο αποτελεσμα με την βοηθεια των εδκων παντα 8),,ευχαριστω και παλι  ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Aθηνα
  • Fail to prepare is prepare to fail...
« Απάντηση #10 στις: Ιουνίου 11, 2012, 10:48:38 μμ »
Βασιλη κατασκευαστικα μια χαρα το βλεπω και σαν μοντελο μου αρεσει πολυ .
Τα χρωματα που χρησημοποιησες δεν ειναι τα ορθα απο οσο καταλαβαινω , επρεπε να βαλεις RLM (74, 75), 76 , εσυ πρεπει να εβαλες κατι σε RLM (02, 70, 71), 76
Και ο οπλισμος που του εχεις βαλει to κανει FW 190A-8 R1.

::keep_mod::  και να ξερεις οτι οι προπελες  ειναι σουπερ, αμα κανεις μια κολλας.

::salut:: Κωστας
Θα συμφωνησω με τον Κωστα για τα χρωματα (πολλες φορες οι οδηγιες δεν λενε παντα το σωστό) παρολα αυτα το αποτελεσμα κατασκευαστικα αλλα κ σαν συνολο κ δεδομενου οτι ειναι η πρωτη προσπαθεια ειναι αρκετα καλο! ::salut::
Aλέξανδρος Μαρίνος
FB: AlexSMT
Instagram:alexscalemodeltherapy

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #11 στις: Ιουνίου 12, 2012, 09:32:03 μμ »
Alex σε ευχαριστω πολυ...σιγουρα το επομενο προπελατο θα γινει βημα βημα και με την βοηθεια των ειδικων,, για να βελτιωθω λιγακι στο συγκεκριμενο θεμα,, ::salut::

Tags: