Αποστολέας Θέμα: 1/48 Mirage 2000 project (N/N/D/-5DDA/C/Η)  (Αναγνώστηκε 40407 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος montelakias

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: κορυδαλος
  • Ότι αφήνουμε πίσω μας είναι τα έργα μας.
Απ: 1/48 Mirage 2000 N/N/D συν ένα -5 DDA
« Απάντηση #250 στις: Νοεμβρίου 23, 2015, 07:25:30 μμ »
Πάνο τα ρέστα μου......! Σύλληψη εκτέλεση για σεμινάριο, δεν ξέρω αν σε δυσκόλεψε άλλα δείχνει να το έκανες τόσο
εύκολα σαν ξύνεις το αυτί σου. Είναι μεγάλη ικανοποιήσει να φτιάχνεις κάτι από το τίποτα. ::salut::

Χάρης

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κέρκυρα/Corfu
« Απάντηση #251 στις: Νοεμβρίου 25, 2015, 10:14:07 μμ »
Σ' ευχαριστώ πολύ Χάρη!
Εύκολο δεν ήταν, κυρίως στο να κόψω το πλαστικό γιατί ήταν χοντρό, εκεί χρειάστηκε αναγκαστικά πριονάκι. Επίσης κατά το κόλλημα και τα πρώτα τριψίματα για όσο το δυνατό καλύτερη συμμετρία.  ::salut::

Λίγη πρόοδος με τον φορέα.
Ξεκίνησα να προσθέτω λεπτομέρεια στο κάτω μέρος, σε ένα κομμάτι πλαστικού πάχους 0,40mm χάραξα κάποιες γραμμώσεις και έπειτα από αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες, δημιούργησα με τρυπανάκι διάφορες σχισμές. Κόλλημα, στοκάρισμα και πάλι τρίψιμο.

Ξανά αστάρι για τον τελευταίο έλεγχο, αρχίζοντας παράλληλα τους μηχανισμούς απασφάλισης με φύλλο πλαστικού πάχους 1mm στο οποίο έκανα τρύπες 2mm και έπεται συνέχεια καθώς δεν βγαίνουν όλα ίδια.  :?

Αυτά για τώρα, σας ευχαριστώ για το χρόνο σας!  ::salut::
"Εφ´ όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν."
Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #252 στις: Ιανουαρίου 19, 2016, 02:04:33 μμ »
Καλησπέρα και Καλή Χρονιά σε όλους!

Το ένα Mirage φτάνει προς το τέλος του, έχει αρκετά λάθη στο κατασκευαστικό αλλά απ' το να πάει στον κάλαθο των αχρήστων ολοκληρώνεται με μια ασυνήθιστη παραλλαγή.
Βάφτηκε με δύο τόνους γκρι, Humbrol 147 και 127.

Στη συνέχεια, έβαψα τις λοιπές λεπτομέρειες τον κώνο με Hu140 και την εξαγωγή με Hu 56.
Οι καλύπτρες είναι βαμμένες αφ' ενός γιατί είχαν ένα θεματάκι με τη διαύγεια τους αλλά και επειδή το κοκπιτ δεν έχει κολληθεί καθώς το σκιάδιο του πίσω πίνακα οργάνων καταστράφηκε στην προσπάθεια μου να το βελτιώσω και επίσης τα καθίσματα που είναι σε ημιτελή στάδιο τα κρατάω για νέο κιτ.

Δύο χέρια παρκετίνη, έπειτα τοποθέτησα τις χαλκομανίες - stencils από Kinetic και διακριτικά μοίρας από Italeri. Ξανά παρκετίνη και wash με paynes grey.

Ο προβληματισμός μου είναι η απόχρωση, ίσως φαίνεται σκούρα αλλά κυρίως σε αρκετά σημεία που το σκούπισα έχει φύγει (εκτός βέβαια από τις τριμμένες και στοκαρισμένες γραμμώσεις)!  ::violent1::
Αραίωσα το λάδι με άοσμο διαλυτικό σε αναλογία περίπου 1:5 και το σκούπισα μετά από 24 ώρες με στεγνό χαρτί κουζίνας και σκέφτομαι να το ξαναπεράσω. Φυσικά θα καθαρίσω όπου είναι έντονο.

::salut:: ::salut::
"Εφ´ όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν."
Ιωάννης Καποδίστριας

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #253 στις: Ιανουαρίου 19, 2016, 09:49:30 μμ »
Πάνο με λυπεί η κατάληξη που είχαν οι καλύπτρες ιδιαίτερα όταν ξέρω την δουλειά που έχεις κάνει στο cockpit, πολύ
κρίμα. :( Τώρα από ότι καταλαβαίνω το πας σε κατάσταση πτήσης πάνω σε υπερυψωμένη βάση, σωστά?

Τώρα λύσε μου μια απορία τεχνικής φύσεως και αφού χρησιμοποιείς παρκετίνη. Μέτα από 24 ώρες σκούπισμα στο  wash
δεν ήξερα ότι γίνεται και μάλιστα στεγνό χαρτί, πως το κατάφερες? :roll:

Χάρης

Αποσυνδεδεμένος Κατάσκοπος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδίτσα
  • The other Caveman
« Απάντηση #254 στις: Ιανουαρίου 19, 2016, 11:30:16 μμ »
ʼργησα να καταλάβω ότι έφτιαχνες ένα διθέσιο 2000-9. Ωραία δουλειά φίλε.

::salut::

Μαθιός

Μ. Μπέλλος

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #255 στις: Ιανουαρίου 20, 2016, 10:26:20 μμ »
Πάνο με λυπεί η κατάληξη που είχαν οι καλύπτρες ιδιαίτερα όταν ξέρω την δουλειά που έχεις κάνει στο cockpit, πολύ
κρίμα. :( Τώρα από ότι καταλαβαίνω το πας σε κατάσταση πτήσης πάνω σε υπερυψωμένη βάση, σωστά?
Το θέμα με τις καλύπτρες με ξενέρωσε, προσπάθησα κάπως να τις καθαρίσω με τρίψιμο, οδοντόκρεμες, τζιν κλπ αλλά τίποτα, κάποια κομμάτια όμως από το κοκπιτ μαζί με κάποια άλλα, τα έχω κρατήσει για να μπουν σε άλλο κιτ. Γενικά, είχε κι άλλα θέματα που δύσκολα θα μπορούσα να τα διορθώσω, προτίμησα να κάνω αυτό το προφιλ σαν έσχατη λύση, το οποίο μου αρέσει και θα έκανα υπό κανονικές συνθήκες. Αρρωστημένος Miragάκιας!  :mrgreen:
Ακόμα δεν ξέρω πως θα στηθεί το ολοκληρωμένο μοντέλο, σκέφτομαι τρόπους να φτιάξω μια αυτοσχέδια βάση.

Παράθεση
Τώρα λύσε μου μια απορία τεχνικής φύσεως και αφού χρησιμοποιείς παρκετίνη. Μέτα από 24 ώρες σκούπισμα στο  wash
δεν ήξερα ότι γίνεται και μάλιστα στεγνό χαρτί, πως το κατάφερες? :roll:
Ξεκίνησα να το καθαρίζω με στεγνό χαρτί μήπως διαφορετικά το σήκωνε αν ήταν νοτισμένο, γιατί το λάδι αργεί να στεγνώσει και συνέχισα κατ' αυτό τον τρόπο. Παρκετίνη έβαλα καθώς χρησιμοποίησα white spirit για λάδια.   ::salut::

ʼργησα να καταλάβω ότι έφτιαχνες ένα διθέσιο 2000-9. Ωραία δουλειά φίλε.

Μαθιός
Σ' ευχαριστώ Μαθιέ!
Ξεκίνησε για ερημί Γαλλικό και κατέληξε Καταριανό -5.
2000-9 έχουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.  ::salut::
Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος Gilan

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αλμωπία
  • modelclub.gr
« Απάντηση #256 στις: Ιανουαρίου 21, 2016, 01:15:56 μμ »
Την καλύπτρα πως την μάσκαρες και είναι ασημί;

Αποσυνδεδεμένος tony PRO

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Kρήτη
  • models modes!
« Απάντηση #257 στις: Ιανουαρίου 22, 2016, 01:25:38 πμ »
Ωραίος έως εδώ.
Το κιτ τι λέει γενικά, καλό;

Να ρωτήσω, τις γραμμώσεις τις επαναχάραξες ή ήταν βολικές στα λάδια;

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #258 στις: Ιανουαρίου 22, 2016, 05:02:08 μμ »
Την καλύπτρα πως την μάσκαρες και είναι ασημί;
Είναι απλό, πρώτα έβαψα την καλύπτρα ασημί για τους λόγους που αναφέρω παραπάνω και μετά μάσκαρα με ταινία 3Μ.  ::salut::

Ωραίος έως εδώ.
Το κιτ τι λέει γενικά, καλό;

Να ρωτήσω, τις γραμμώσεις τις επαναχάραξες ή ήταν βολικές στα λάδια;
Ευχαριστώ για το σχόλιο σου.
Γενικά το κιτ έχει κάποια προβλήματα εφαρμογής, σκαλοπάτια στα κομμάτια της ράχης και κενά στις εισαγωγές και στην ένωση ατράκτου με τις πτέρυγες. Το τελευταίο μπορεί να αντιμετωπιστεί κατ' αρχήν με κομμάτια από τα πλαίσια, κομμένα στο κατάλληλο μήκος και κολλημένα εσωτερικά και κατά πλάτος της ατράκτου ώστε να τεντωθούν οι άκρες (βασικά να επανέλθουν γιατί αυτό συμβαίνει όταν κολληθούν τα δύο μισά της ατράκτου.).   

Έχει όμως καλύτερη λεπτομέρεια σε σχέση με τα Heller και περιλαμβάνει κομμάτια για διάφορες εκδόσεις, φυσικά και για αεροσκάφη της ΠΑ που σε γλιτώνει από έξτρα δουλειά. Μετά, κάποια θέματα σχετικά με την πιστότητα, πχ πίνακες οργάνων για τη μεταγενέστερη έκδοση -5, επομένως καμία σχέση με Β/D/N αλλά και λάθος κώνοι για τα D/N, κάνουν μόνο για Β/-5.

Οι χαραγμένες λεπτομέρειες μου φάνηκαν ικανοποιητικές, επαναχάραξα μόνο τις ευθείες που χάθηκαν και ήταν ευκολότερες. Τώρα στο wash, παίζει ρόλο και το πινέλο που έβαψα.  ::salut::
Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #259 στις: Φεβρουαρίου 02, 2016, 08:09:55 μμ »
Καλησπέρα σε όλους.

Το Mirage έχει σχεδόν τελειώσει, απομένει λίγη δουλίτσα στην εξαγωγή και μια πρόχειρη βάση.
Δεν έκανα περισσότερα καθώς καθαρίζοντας το συμπληρωματικό wash, κόντεψα να πάθω εγκεφαλικό και να εκπαραθυρώσω το μοντέλο. Έχοντας περάσει ένα χέρι παρκετίνη, ξανα έκανα wash και με τη προσδοκία να είναι πιο επιτυχές από την πρώτη προσπάθεια, το άφησα τρεις μέρες αλλά αυτό όχι μόνο στέγνωσε, αντίθετα σε ορισμένα σημεία ξεράθηκε! Με αρκετά νοτισμένο χαρτί και ενίοτε οδοντογλυφίδα για ξύσιμο, κατάφερα  να το καθαρίσω με κάποιες παράπλευρες απώλειες, μικρές ζημίες στις χαλκομανίες και λίγο σήκωμα χρώματος - το οποίο είναι περισσότερο ευδιάκριτο στο σκουρότερο γκρι στη δεξιά πτέρυγα ενώ χρειάστηκε να περάσω άλλη μια τον κώνο, οπότε το πέρασα ένα ακρυλικό βερνίκι ματ vallejo και ησύχασα.

Παράλληλα, έφτιαξα τους μηχανισμούς απασφάλισης στον φορέα για το Ν.
Με τον προηγούμενο τρόπο δεν μπόρεσα να το πετύχω, επομένως κατέληξα στην παρακάτω λύση, λωρίδες πλαστικού γύρω από μια μεταλλική ράβδο με τη βοήθεια λίγης κολλητικής ταινίας και ζεμάτισμα με έναν αναπτήρα ώστε να πάρει αυτό το σχήμα σαν θηλιά. Κόψιμο με τον κόπτη για να βγει ένα "U", στη συνέχεια κόλλημα σε μια άλλη λωρίδα πλαστικού και τέλος στοκάρισμα με πλαστικό λιωμένο σε υγρή κόλλα. Μετά τρίψιμο, σουλούπωμα και βάψιμο.

Και αισίως το κομμάτι τελείωσε, βάψιμο με Hu130 και μίξη ματ/gloss ακρυλικό βερνίκι vallejo model colour.

Αυτά για τώρα, σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας!  ::salut::
Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος Gilan

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #260 στις: Φεβρουαρίου 02, 2016, 09:56:39 μμ »
Σου είναι δυνατόν PanosG να έχεις φωτό από την κατασκευή της βάσης ::eusa_pray:: ::eusa_pray::; Καθώς επίσης και πως θα την στερεώσεις στο αεροπλάνο ::helpsos::; Με ενδιαφέρει γιατί ο ανιψιός μου έχει σπάσει κάτι σκέλη προσγειώσεις και θέλω να κάνω μετασκευή. Τα αεροπλάνα να φαίνεται ότι πετάνε. ::laia::

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #261 στις: Φεβρουαρίου 03, 2016, 01:32:56 μμ »
Σου είναι δυνατόν PanosG να έχεις φωτό από την κατασκευή της βάσης ::eusa_pray:: ::eusa_pray::; Καθώς επίσης και πως θα την στερεώσεις στο αεροπλάνο ::helpsos::; Με ενδιαφέρει γιατί ο ανιψιός μου έχει σπάσει κάτι σκέλη προσγειώσεις και θέλω να κάνω μετασκευή. Τα αεροπλάνα να φαίνεται ότι πετάνε. ::laia::

Φίλε Gilan, όταν ποστάρω το ολοκληρωμένο μοντέλο, θα γράψω και λεπτομέρειες για την βάση αν καταφέρω να την κάνω. Σκέφτομαι να το στερεώσω πάνω σε κομμάτι ξύλου τύπου κόντρα πλακέ, σχετικά παχύ και συμπαγές με κάποιο βάρος για λόγους σταθερότητας με μια μεταλλική ράβδο από κρεμάστρα καθαριστηρίου στην εξαγωγή.

Δες κι εδώ μια βάση που είχα φτιάξει για ένα 72άρι, πηλός DAS στο εσωτερικό από πλαστικό ποτήρι και για στήριγμα ένα κομμάτι από τα πλαίσια, με τη άκρη κολλημένη στο κάτω μέρος του μοντέλου σε μια τρύπα.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια επίπεδη ξύλινη βάση, έτοιμη με παραγγελία (κάποιο μέλος του forum νομίζω κατασκευάζει τέτοιες) ή να την κόψεις/λουστράρεις εσύ και στήριγμα μια μεταλλική ή ακρυλική διάφανη ράβδο κολλημένη σε μια τρύπα στο κάτω μέρος της ατράκτου ή στην εξαγωγή.
Υπάρχουν βέβαια και οι έτοιμες πλαστικές από διάφορες εταιρείες πχ Airfix και Italeri.  ::salut::
Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος Gilan

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #262 στις: Φεβρουαρίου 03, 2016, 10:31:22 μμ »
Όταν το ετοιμάσεις μια κοντινή φωτό (αν σου είναι εύκολο), από την κρεμάστρα στην εξαγωγή!!! :lol: Προς το παρών δεν υπάρχει το μπάτζετ για αγορές (δεκτές οι δωρεές :mrgreen:), μάλλον θα το επιχειρήσω μόνος μου όταν έρθει η ώρα. ::thanks_smilie::

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #263 στις: Φεβρουαρίου 08, 2016, 08:54:31 μμ »
Όταν το ετοιμάσεις μια κοντινή φωτό (αν σου είναι εύκολο), από την κρεμάστρα στην εξαγωγή!!! :lol: Προς το παρών δεν υπάρχει το μπάτζετ για αγορές (δεκτές οι δωρεές :mrgreen:), μάλλον θα το επιχειρήσω μόνος μου όταν έρθει η ώρα. ::thanks_smilie::
Ορίστε Gilan! Έβαλα εποξικό στόκο δύο συστατικών μέσα στην εξαγωγή και αμέσως σφήνωσα ένα κομμάτι από την κρεμάστρα και το έβγαλα. Όταν στέγνωσε, στερέωσα με κόλλα στιγμής το μοντέλο σε άλλο κομμάτι που είχα λυγίσει και κολλήσει στην βάση.

Συνέχεια με το mirage, έχοντας ήδη τελειώσει το μοντέλο, το χέρι μου με έτρωγε να του φορτώσω κάτι, οπότε συναρμολόγησα και έβαψα τον οπλισμό.
2 πτερυγικές δεξαμενές καυσίμων και 4 matra mica, τα οποία έβαψα με Hu127 και Hu147 αντίστοιχα. Οι κεφαλές είναι βαμμένες με Hu130 για τους EM και Hu11 & Hu53 για τους IR, ενώ οι πυλώνες με Hu56 και οι άκρες μπροστά Hu53.

Και ναι είναι πραγματικότητα, μετά κόπων και βασάνων, το Kinetic είναι έτοιμο (έστω κι έτσι  :mrgreen:)!

Ελπίζω να σας αρέσει με τα όποια θέματά του!
Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.  ::salut:: ::salut::
Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος Gilan

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #264 στις: Φεβρουαρίου 08, 2016, 10:22:09 μμ »
Ευχαριστώ PanosG ::salut:: κάτι τέτοιο έχω στο μυαλό μου για την βάση. Να σε ρωτήσω κάτι ακόμα, αν ήταν δικινητήριο το αεροπλάνο θα το έκανες στον ένα κινητήρα :lol:; Το μοντέλο μ''αρέσει, αν έβαζες ακόμα δυο πυραύλους στις πτέρυγες (τις τρύπες για τους πυλώνες τις έχεις) θα ήταν τούμπανο, κατά τη γνώμη μου αν έχεις τους πυραύλους βάλτα πάνω. :oops:

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #265 στις: Φεβρουαρίου 09, 2016, 11:22:13 πμ »
Να σε ρωτήσω κάτι ακόμα, αν ήταν δικινητήριο το αεροπλάνο θα το έκανες στον ένα κινητήρα :lol:;
Πιθανόν να το στερέωνα και στους δυο κινητήρες για λόγους ισορροπίας.
Αν είχα ρητίνη για καλούπωμα και για περισσότερη ευκολία, θα χρησιμοποιούσα αυτή αντί του εποξικού στόκου. Εναλλακτικά φαντάζομαι κάνει και η σιλικόνη ή θερμαινόμενη κόλλα (αυτή με το πιστολάκι), κάτι τέλος πάντων ρευστό που γίνεται συμπαγές.
Δες κι εδώ μερικές ιδέες με ακρυλική ράβδο.
http://www.arcair.com/tnt1/101-200/tnt161-bases-Middleton/00.shtm
Ιωάννης Καποδίστριας

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #266 στις: Φεβρουαρίου 09, 2016, 08:47:50 μμ »
Πάνο είχα δει από χτες το μιραζακι σου άλλα με την απώλεια του Γιώργου είχα γίνει ψυχολογικά ράκος και δεν ήθελα
να γράψω τίποτα άλλο. :( Οπότε σήμερα που ηρέμησα είμαι παρόν.
Λοιπόν αν παρακάμψω την βαμμένη καλύπτρα (με συγχωρήσεις βρε Πάνο άλλα προσωπικά με χαλάει σε 48αρη) κατά άλλα είναι
αρκετά κάλο. Ακόμα δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω ότι βάφεις με πινέλο, και παρατηρώντας τις δεξαμενές καύσιμου
πόσο όμορφο στρώσιμο έχουν αντιλαμβάνομαι τις ικανότητες σου σε αυτόν τον τομέα.
Επίσης πολλή καλή η ευρηματικότητα σου όπως στην περίπτωση της βάσης που είναι απίθανη και αν θες την γνώμη
μου περνά το ξύλο ένα λούστρο θα γίνει σούπερ. :wink: ::salut:: ::salut::

Χάρης

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #267 στις: Φεβρουαρίου 10, 2016, 07:33:16 μμ »
Σ' ευχαριστώ Χάρη για τα καλά σου λόγια.
Η είδηση ήταν δυσάρεστη οπότε δεν χρειάζεται εξηγήσεις.

Στα του μοντέλου, η καλύπτρα όντως χαλάει  :oops: Εκτός των άλλων που ανέφερα, την έκοψα λάθος αν παρατήρησες στο μεσαίο κομμάτι αριστερά που έχει καθίσει το wash. Έχει πολλά λάθη και απ΄το να γίνει μοντέλο δοκιμών προσπάθησα κάπως να το συμμαζέψω και να τελειώσει.
Γενικά στο βάψιμο προσπαθώ να μην υπερβάλλω με το χρώμα, καλά αραιωμένο το στραγγίζω στα πλαϊνά του δοχείου ώστε να μην έχει πολύ ποσότητα και με πλακέ πινέλο ξεκινάω προς μια κατεύθυνση χωρίς άτσαλες κινήσεις. Με τις δεξαμενές βοήθησε και το χρώμα, το συγκεκριμένο γκρι στρώνει πολύ καλά και χρειάστηκε μόνο 2 χέρια, αντίθετα το πιο ανοικτό το πέρασα 4 (Για το λευκό δεν το συζητάω, 4 και βάλε).
Κάτι θα κάνω με τη βάση, θα την περάσω κάποια στιγμή γιατί το κομμένο κομμάτι βγάζει μάτι.  :mrgreen:
Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος JohnXVIII

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Ελευσινα
  • modelclub.gr
« Απάντηση #268 στις: Φεβρουαρίου 10, 2016, 08:42:34 μμ »
ειναι καλο .. παρα τα προβληματακια που αντιμετωπισες βγηκε καλο ... ωραιος .. :)

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #269 στις: Μαρτίου 08, 2016, 01:00:38 μμ »
ειναι καλο .. παρα τα προβληματακια που αντιμετωπισες βγηκε καλο ... ωραιος .. :)

Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! ::salut::

Λίγη πρόοδος ακόμα, με τα καθίσματα που είχα αφήσει στη μέση και τα οποία κατάφερα να τελειώσω.
Έβαψα με διάφορες αποχρώσεις, οπότε αναγράφω κωδικούς σε παρενθέσεις ή συνοπτικά και όπου έχει + πρόκειται για μίξεις.

Ξεκίνησα εκ νέου με το κομμάτι που υποτίθεται ότι είναι το σύνολο με τα μαξιλαράκια και τροποποίησα την πλάτη (Hu116) με αφαίρεση τμήματος και τρίψιμο, ενώ από αλουμινόφυλλο τυλιγμένο με μπλε ταινία 3Μ, έφτιαξα το μαξιλάρι (Hu117) πάνω από το κιτ επιβίωσης (Ηu69). 

Εφ' όσον τα έβαψα, τα κόλλησα στον ήδη βαμμένο σκελετό με Hu140, μαζί με κάποιες ζώνες και την ασφάλεια ανάμεσα από τα πόδια του πιλότου με κομμάτι από ΖΤΠ (Hu25+Hu11). Έβαλα και τις χαλκομανίες στο προσκέφαλο τις οποίες μόνο το κιτ της Italeri δίνει.

Στη συνέχεια, ξεκίνησα να κάνω το κάλυμμα (Hu117+Hu34) με τις υπόλοιπες ζώνες, από αλουμινόφυλλο συσκευασίας καφέ και ταινία μασκαρίσματος, αργότερα όμως χρειάστηκε να κολλήσω ένα ενιαίο κομμάτι ταινίας για περισσότερη ευκολία. Τοποθέτησα πρόχειρα το σύνολο πάνω στο κάθισμα ώστε να λυγίσω το φύλλο σε ορισμένα σημεία και ξεκίνησα το βάψιμο αφού πρώτα το πέρασα ένα χέρι αστάρι σε σπρέι.
Συνοπτικά τα χρώματα που χρησιμοποίησα για τις ζώνες: μπεζ 93, καφέ 62, πράσινο 117, μπλε 25+34 και γκρι 28.

Και τέλος, κόλλησα το ήδη βαμμένο κάλυμμα, προσάρμοσα τις ζώνες και πέρασα όλο το κάθισμα με ακρυλικό βερνίκι vallejo model colour. Σε βάθος χρόνου θα προσθέσω και μερικές πόρπες αν καταφέρω να τις κάνω, ενώ από βιασύνη κόλλησα τις χειρολαβές χωρίς να βάψω τις μαύρες λωρίδες ::eusa_wall::, όταν τα επίπεδα ηρεμίας μου φθάσουν στο μέγιστο, θα προσπαθήσω να τις κάνω με λεπτό μαρκαδοράκι.

Και όλα τα παραπάνω επί 4, καθώς έφτιαξα και τα καθίσματα που δεν έβαλα στο Kinetic και θα μπουν στο Ν.

Αυτά για την ώρα!  ::salut::
Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
Απ: 1/48 Mirage 2000 project (N/N/D/-5DDA/C/Η)
« Απάντηση #270 στις: Μαρτίου 19, 2016, 02:01:23 μμ »
Πέρασα τη βάση του Καταριανού -5DDA με ένα βερνίκι και έβγαλα μερικές ακόμα φώτο

Επίσης, όπως τροποποίησα τον τίτλο, το project επεκτείνεται και η οικογένεια των Mirage μεγαλώνει, στα σχέδια αλλά όχι στα κιτ ακόμα, μπαίνουν δύο μονοθέσια. Ένα Γαλλικό C με παραλλαγή ερήμου και ένα Ινδικό Η με κάμο μπεζ-πράσινο.
Περισσότερες πληροφορίες στο αρχικό ποστ!  ::salut::
Ιωάννης Καποδίστριας