Αποστολέας Θέμα: 1/48 Mirage 2000 project (N/N/D/-5DDA/C/Η)  (Αναγνώστηκε 40427 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
Απ: Mirage 2000N "what-if" Desert camo - Kinetic 1/48
« Απάντηση #200 στις: Ιουνίου 08, 2013, 05:10:16 μμ »
Γιατί να στοκαριστούν εκεί,δυο χωριστά κομμάτια δεν είναι σε κάθε πτέρυγα;

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος mirrage

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
« Απάντηση #201 στις: Ιουνίου 08, 2013, 06:47:28 μμ »
για την αναπαρασταση του βρηκα ενα υλικο που ολοι το εχουμε στο σπιτι μας και πιστευω οτι δινει ενα ρεαλιστικο αποτελεσμα.Και ποιο ειναι αυτο?Το ακουστικο τυπου ψειρας.

Ε?Τι έκανες ρε θεέ!
Φοβερή ιδέα!Έσπαγα το κεφάλι μου πριν κάτι μέρες διαβάζοντας
ένα βιβλίο για δίλιτρα και δεν έβρισκα λύση με υλικά από το σπίτι.

::salut:: ::salut:: ::salut::

Παναγιώτης Ελ Σισι

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κέρκυρα/Corfu
« Απάντηση #202 στις: Ιουνίου 09, 2013, 01:08:51 μμ »
Γιατί να στοκαριστούν εκεί,δυο χωριστά κομμάτια δεν είναι σε κάθε πτέρυγα;

Σταμάτη, όντως κάθε flap και aileron είναι διαφορετικά κομμάτια και ανάμεσα τους υπάρχει μια γραμμή-κενό για να κινούνται χωριστά.

Το θέμα είναι πως θα κλείσουν τα κενά πού δεν πρέπει να είναι εκεί, θα πρέπει κάπως να στοκαριστούν. Και μετά να κάνω πάλι τη διαχωριστική γραμμή ή στην τελική να το στοκάρω όλο και να επαναχαράξω τη γράμμωση, όπως είναι τα αντίστοιχα σημεία στα κιτ της Heller.   
"Εφ´ όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν."
Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #203 στις: Ιουλίου 20, 2013, 01:30:03 μμ »
Παιδιά καλησπέρα.

Ξέρει κανείς τι βλήματα κουβαλάει αυτό το Mirage στο κεντρικό πυλώνα;
Ο εκτοξευτήρας, αν δεν κάνω λάθος, πρέπει να είναι CBLS -Carrier Bomb Light Store- 100.   

(Στα της κατασκευής, οι Mica IR "αποσύρονται" και θα αντικατασταθούν από 2 εκπαιδευτικούς magic)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
"Εφ´ όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν."
Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #204 στις: Ιουλίου 26, 2013, 04:43:37 μμ »
Καλησπέρα σε όλους!

Ο ένας εκπαιδευτικός magic είναι έτοιμος και όχι δύο όπως νόμιζα στην αρχή, ο άλλος είναι βασικά τροποποιημένος πύραυλος ίδιου τύπου και χρησιμοποιείται αν κατάλαβα καλά, ως ατρακτίδιο συλλογής πληροφοριών (Aircraft Instrumentation System).
Τα χρώματα είναι Hu127 για τον πρώτο και μείξη Hu15/Hu22 για τον δεύτερο.   

Για τον παραπάνω φορέα-εκτοξευτήρα εκπαιδευτικών βλημάτων δεν βρήκα πολλές πληροφορίες, έτσι βάσει αυτού και λίγες φωτογραφίες, ξεκίνησα υπολογισμούς/μετρήσεις, "έσφαξα" έναν Matra R530 από το spare box και με πρώτη επαφή τρίτου τύπου με φύλλο πλαστικού, άρχισα το παρακάτω και το οποίο έχει δρόμο ακόμα.   

Αν δε βγει σωστό σε σχήμα και διαστάσεις, δεν με πειράζει και αν δεν "πετύχει", είναι ένα κομμάτι πού δεν θα λείψει απ' την κατασκευή.
Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #205 στις: Αυγούστου 10, 2013, 04:52:22 μμ »
Καλησπέρα σε όλους!

Μικρή πρόοδος με τον εκτοξευτήρα του οποίου την ονομασία δεν κατάφερα να βρω, "έφαγε" όμως αρκετό τρίψιμο και στόκο. Το πέρασα με ένα χέρι ματ γκρι, λίγο ακόμα τρίψιμο-στοκάρισμα και προχώρησα στη κατασκευή των μηχανισμών απασφάλισης, για τους οποίους πήρα σαν οδηγό.. οδοντογλυφίδες πού τυγχάνει να έχουν την ίδια -υπό κλίμακα- διάμετρο (2mm) με τα εκπαιδευτικά βλήματα.

Στη συνέχεια, ξεκίνησα το βάψιμο με δύο χέρια άσπρο ματ και 3-4 ακόμη με άσπρο γκλος, αλλά και ενδιάμεσα τριψίματα με ντουκόχαρτο 2000 βαθμών και έχει περαστεί με παρκετίνη ώστε να ολοκληρωθούν μερικά ακόμη βαψίματα.
Ξέχασα να αναφέρω ότι οι διαστάσεις είναι 5,1cm μήκος και 0,9cm πλάτος.

Επίσης, προχώρησα στην αντικατάσταση των εσωτερικών πετάλων της εξαγωγής με κομμάτια από φύλλο πλαστικού, καθώς με το βάψιμο φάνηκαν τα υπολείμματα Κ/Α κόλλας και κυρίως οι "τσακισμένες" γωνίες (και γενικά οι ανωμαλίες) του αλουμινόφυλλου. 
Το εσωτερικό είναι βαμμένο με molak 128 camouflage grey και το πέρασα έπειτα με αρκετά αραιωμένα σαν φίλτρα, ανοικτό μπεζ (Hu103) και σκούρο μπεζ (Hu93). Το πίσω κομμάτι (τουρμπίνα ονομάζεται;  :oops:), το έβαψα με Hu53 gun metal και έκανα στεγνά πινέλα με τα Hu191 silver και Hu15 midnight blue, ενώ τα πέταλα με Hu56 alluminium και το "δαχτυλίδι" εξωτερικά με Hu191.
Μετά έκανα και ένα wash με μαύρο λάδι και σειρά έχουν μερικά στεγνά πινέλα. 

Αυτά μέχρι τώρα! Κάθε παρατήρηση και πρόταση είναι ευπρόσδεκτη!  ::salut::
Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #206 στις: Σεπτεμβρίου 05, 2013, 07:51:17 μμ »
Μικρή πρόοδος με τον εκτοξευτήρα του οποίου την ονομασία δεν κατάφερα να βρω..

Τελικά, έπειτα από επίμονη διαδικτυακή έρευνα  ::pc024::, βρήκα την ονομασία του  ::danseuse::
Πρόκειται για το Pyrotechnical LBF-2 της Rafaut
Και ένα ενδιαφέρον βίντεο με τη νεότερη έκδοση

Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος Spook

• Ανδρέας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3/4 of a mile...
  • One more Fighter Fling Maniac and Tomcat Fanatic
« Απάντηση #207 στις: Σεπτεμβρίου 05, 2013, 08:48:43 μμ »
Πολύ ωραία δουλειά στο ακροφύσιο Πάνο. Ειδικά η αντικατάσταση των φύλλων αλουμινίου με τα κομμάτια πλαστικού στο εσωτερικό ανέδειξαν καλύτερα την περιοχή.

Anytime Baby....!!

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #208 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2013, 05:00:48 μμ »
Σ' ευχαριστώ Ανδρέα! Πιστεύω τώρα με το πλαστικό δείχνει καλύτερα σε σχέση με πριν.
Το κιτ δυστυχώς δε δίνει λεπτομέρεια στο σημείο αυτό, παρά μόνο στο δεύτερο ακροφύσιο με τα κλειστά πέταλα.  ::salut::
Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #209 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2013, 09:03:30 μμ »
Έχοντας πλέον περισσότερο και πιο διαφωτιστικό υλικό, διαπίστωσα ότι ο συγκεκριμένος εκτοξευτήρας πού σχεδόν τελείωσα, θέλει αρκετές διορθώσεις, κυρίως στο σχήμα και τις άκρες.
Βγαίνει βέβαια και σε ρητίνη με εκπαιδευτικά βλήματα κιόλας
http://www.kits-discount.com/en/sets-de-details/l-arsenal/larsac4836-container-rafaut-lbf2-avec-bombes-d-exercice-1-48.html?___from_store=fr
αλλά εγώ ξεκίνησα καινούριο κομμάτι  :mrgreen:
Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
Απ: Mirage 2000N Desert camo - Kinetic 1/48
« Απάντηση #210 στις: Οκτωβρίου 06, 2013, 12:42:03 μμ »
Καλημέρα σε όλους!

Δεν έχει update, αλλά μια διευκρίνηση σε ότι αφορά στα κάθετα σταθερά πού δίνει το κιτ, για τα οποία οι οδηγίες μπορούν να οδηγήσουν κάποιον στο να κολλήσει λάθος κομμάτι, αν δεν συμβουλεύεται παράλληλα και φωτογραφίες του πραγματικού ή όπως την πάτησα εγώ  ::eusa_wall::, να βλέπει το υλικό και μην παίρνει γραμμή, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες!  :oops: 
Spoiler (hover to show)
Τα κάθετα σταθερά πού δίνει το κιτ και τα προορίζει, από αριστερά, για το Β, D και Ν (κομμάτια C 33, E 20 και E 16 αντίστοιχα) 
 ::alarm:: Οι φωτογραφίες είναι από review στο britmodeller http://www.britmodeller.com/forums/index.php?/topic/59171-kinetic-mirage-2000-bdn-review/

Έτσι, έπειτα από την πατάτα πού έκανα στο προηγούμενο mirage και με αφορμή πρόσφατη αναφορά σε άλλο τόπικ περί κάθετου σταθερού, μια μικρή έρευνα βάσει φωτογραφιών (με κάποιες επιφυλάξεις και χωρίς απόλυτη σιγουριά, μπορεί κάτι να μου ξέφυγε και έκανα λάθος  :oops:)

Κομμάτι C 33
Ν ::arrowred:: http://data6.primeportal.net/hangar/jean_thomas_rembert/mirage_2000n_125-am/images/mirage_2000n_125-am_22_of_82.jpg
Γαλλικά C/B (με λίγη τροποποίηση)  ::arrowred:: http://data3.primeportal.net/hangar/luc_colin3/mirage_2000c_french_af/images/mirage_2000c_french_af_14_of_64.jpg

Κομμάτι Ε 20
D (με λίγο χειρουργείο)  ::arrowred:: http://data.primeportal.net/hangar/luc_colin2/mirage_2000d/M2000D%20010.JPG
Γαλλικό -5 (επίσης με λίγο χειρουργείο)  ::arrowred:: http://florent1973.free.fr/FrenchAirWings/images/img_walarounds/avions/Mirage.2000-5/croupion/droite/w_Mirage_2000.5_284g.jpg

Κομμάτι Ε 16
Ελληνικό -5  ::arrowred:: http://www.redstar.gr/Foto_red/GR_AirF/Mirage_5/DSC01850.jpg
Ελληνικό ΕG/BG (κι αυτό με λίγη τροποποίηση)  ::arrowred:: http://www.redstar.gr/Foto_red/GR_AirF/Mirage2000EGM/DSC01431.jpg
Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #211 στις: Οκτωβρίου 28, 2013, 12:21:14 πμ »
Καλησπέρα σε όλους!

Ο φορέας lbf-2 ολοκληρώθηκε και αυτή τη φορά έκανα μια απόπειρα να προσθέσω λίγη λεπτομέρεια, χαράζοντας κάποια σημεία κυρίως με διαβήτη και βελόνα προσαρμοσμένη στον κόπτη! Έκανα και τον κεντρικό πυλώνα από φύλλο πλαστικού και χάραξα επίσης κάποιες γραμμώσεις, ορισμένες έχουν στοκαριστεί με Κ/Α κόλλα και όλες ελέγχθηκαν με ένα πρόχειρο wash.   

Και δω βαμμένα, το λευκό είναι Ηu130 (3-4 χέρια) πάνω από ένα χέρι γκρι ματ Hu64, ενώ ο πυλώνας βάφτηκε με Hu127. Το κόκκινο στην δεξια πλευρά είναι κομμάτι ταινίας dymo.
Κάποια σημεία ήθελαν περισσότερη προσοχή και λεπτομέρεια, αλλά τουλάχιστον τελείωσα αυτό το μέρος της κατασκευής και μπορώ να πω ότι είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος! Πρέπει κάποια στιγμή βέβαια να τελειώσω και τα στοκαρίσματα να προχωρήσει και το κιτ.. :mrgreen:

Αυτά για τώρα!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ για την Εθνική μας γιορτή!!  ::avgreekflag5pn::
Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #212 στις: Δεκεμβρίου 03, 2013, 01:50:13 μμ »
Καλησπέρα σε όλους!!

Μικρό update, χρόνος υπάρχει άπλετος αλλά δυστυχώς, όρεξη για μοντελάρισμα μηδέν..
Ξεκόλλησα και ξέβαψα τους πίνακες οργάνων, προκειμένου να διορθώσω τη λάθος διάταξη η οποία δεν ανταποκρίνεται για καμία από τις τρεις εκδόσεις πού πλασάρει το κιτ. 
http://www.aircraftwalkarounds.be/Images/Mirage2000N/Mirage%202000%2018.html 

Για αρχή, αφαίρεσα τις περισσότερες οθόνες και μερικά πάνελ, ενώ πρόσθεσα κάποια αναλογικά όργανα από λεπτό φύλλο πλαστικού και κομμάτια από ΖΤΠ στις κατάλληλες διαμέτρους, και τα σκιάδια στις κεντρικές οθόνες.
Επίσης, πήρα μερικές ιδέες από τα έτοιμα βαμμένα PE της Eduard, κυρίως για τον πίσω πίνακα πού δεν κατάφερα να βρω φώτο.
Δεν είναι απολύτως σωστά αλλά τουλάχιστον οι πίνακες μοιάζουν πλέον με τους αντίστοιχους για αναλογικό κοκπιτ, θα γίνουν και οι απαραίτητες χρωματικές διορθώσεις (και στην μπανιέρα), με ένα πιο σκούρο γκρι.

Επίσης, ετοιμάζω και τις μεγάλες δεξαμενές καυσίμων για να φορτώσω το Mirage, και σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσω και δημόσια το μέλος Δημήτρη Σαββίδη πού μου τις έστειλε (Σ' ευχαριστώ Δημήτρη!  ::thanx::)
και έτσι θα μπουν μαζί με τα παρακάτω  :mrgreen:

Αυτά για τώρα! Χαιρετώ!  ::salut::

Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #213 στις: Δεκεμβρίου 03, 2013, 02:48:45 μμ »
Πάνο ωραίες οι βελτιώσεις φίλε σε κόκπιτ ,δε φορείς απλά τα σπάνε ,ευχομαι καλή συνέχεια ,αντε και κάνα βάψιμο σιγά σιγά!!

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #214 στις: Δεκεμβρίου 04, 2013, 11:48:02 πμ »
Σταμάτη, σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, να σαι καλά φίλε!
Πιστεύω σύντομα θα πέσει και λίγο χρώμα, στο κοκπιτ!!  :mrgreen:  ::salut::

Και μια δοκιμή του φορέα πάνω στο κιτ.

Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #215 στις: Δεκεμβρίου 04, 2013, 11:51:19 πμ »
Είναι αυτό που λένε ,μια δοκιμή θα σας πείσει !!!Ωραιότατος!

Αποσυνδεδεμένος demkoni

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Ξάνθη
  • Στερνή μου γνώση, να σε είχα πρώτα.
« Απάντηση #216 στις: Δεκεμβρίου 04, 2013, 03:47:38 μμ »

για την αναπαρασταση του βρηκα ενα υλικο που ολοι το εχουμε στο σπιτι μας και πιστευω οτι δινει ενα ρεαλιστικο αποτελεσμα.Και ποιο ειναι αυτο?Το ακουστικο τυπου ψειρας.

Νομιζω οτι ολοι μας αν ψαξουμε σε καποιο συρταρι θα βρουμε παρατημενα ακουστικα απο walkman,hands free και παρομοιες συσκευες.Κοβεται ευκολα με ψαλιδι και κολαει με κυανοακρυλικη.
Το εφαρμοσα πανω στα δικα μου mirage και πιστευω οτι κατι γινεται.

Ως ατμιστής χρησιμοποιώ ένα υλικό που το ονομάζουμε ανοξείδωτο πλέγμα.

Το βρίσκει κανείς πχ εδώ...

http://www.vapeclub.gr/index.php?id_product=220&controller=product&id_lang=7

Ή αν γκουκλάρει σχετικά με "πλέγμα mesh επισκευάσιμοι ατμοποιητές"

Πιστεύω ότι είναι καλή λύση όπου χρειάζεται απομίμηση σίτας.

Για τους φίλους συντοπίτες που θα χρειαστούν ας ρίξουν ένα πμ.
Κωνσταντίνος

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθηνα
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #217 στις: Δεκεμβρίου 05, 2013, 09:25:18 πμ »
Πανο πολυ ομορφη δουλεια με τις βελτιωσεις σε καθε σημειο του κιτ. Ο φορεας ειδικα φοβερος!!!!  ::salut:: ::salut::
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #218 στις: Δεκεμβρίου 05, 2013, 05:45:18 μμ »
Σταμάτη, σ'ευχαριστώ πολύ φίλε!!  ::salut::

Κωνσταντίνε, ευχαριστώ για την πληροφορία, όταν έρθει η ώρα θα κοιτάξω για παρόμοιο υλικό. Εναλλακτική λύση πιστεύω, είναι και η σήτα από κανένα σουρωτήρι, εκτός του ακουστικού πού πρότεινε ο Χρήστος!  ::salut::

Νώντα, σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, να σαι καλά!  ::salut::
Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #219 στις: Μαρτίου 23, 2014, 05:02:31 μμ »
Καλησπέρα σε όλους!

Μικρό update μετά από καιρό, με λίγη πρόοδο στις δεξαμενές καυσίμων.
Η αρχή έγινε με το απαραίτητο τρίψιμο για να εξαφανιστούν οι γραμμές των ενώσεων, ακολούθησε στόκος και ξανά τρίψιμο.
Χρησιμοποίησα το παρακάτω αυτοσχέδιο εργαλείο από κρεμάστρα καθαριστηρίου, τον καμπυλοτρίφτη!! Ιδανικό για τέτοιου είδους κομμάτια με καμπύλες τα οποία θα μπορούσαν να αλλοιωθούν σημαντικά με άλλο τρόπο τριψίματος.

Στη συνέχεια, προσπάθησα να κάνω τις  υπερυψωμένες συγκολλήσεις με ζεσταμένο-τεντωμένο πλαστικό.
Το ΖΤΠ είναι μια λύση λόγω ευκαμψίας αλλά λόγω της ευθύτητας του θα ήταν δύσκολο η κόλληση να ήταν συνεχής, οπότε δοκίμασα να εφαρμόσω κάτι πού είχα δει σε ένα λινκ για κατασκευή καλωδίου ασυρμάτου.
Γύρω από έναν μαρκαδόρο με διάμετρο ίδια περίπου με των δεξαμενών, τύλιξα και σταθεροποίησα με λίγη ταινία αλλά και -απαραίτητα- Κ/Α κόλλα, το ΖΤΠ και το έβαλα για λίγα δευτερόλεπτα σε μπρίκι με νερό πού έβραζε, ώσπου τελικά είχα ένα ελατήριο από ΖΤΠ εξαιτίας της θερμότητας!   

Τέλος, έκοψα όσο χρειαζόταν, τοποθέτησα πρόχειρα κάθε κομμάτι με ταινία ακριβώς πάνω στις χαραγμένες γραμμώσεις και κόλλησα με ελάχιστη υγρή κόλλα τη μια άκρη. Η συνέχεια ήταν ακόμη πιο εύκολη, κόλλημα περιμετρικά έως ότου συναντηθούν οι δύο άκρες.

Παράλληλα, βελτίωσα λίγο τον χώρο του HUD και εφ' όσον κολλήσω τον πίνακα στη μπανιέρα και προτού μπει το αλεξινέμιο, θα προσπαθήσω να φτιάξω και τη βάση αριστερά-δεξιά πού συγκρατεί τα τζαμάκια.

Αυτά για τώρα!!
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!  ::salut::
Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
Απ: Mirage 2000 N/N/D 1/48
« Απάντηση #220 στις: Απριλίου 18, 2014, 05:22:43 μμ »
Καλησπέρα σε όλους.

Μικρή πρόοδος, τελείωσα με τις διορθώσεις στο κοκπιτ και αυτή τη φορά χρησιμοποίησα το Hu126 για το βάψιμο.

Έχει αρκετή δουλίτσα, με στοκαρίσματα και τριψίματα αλλά και επαναχάραξη σε ορισμένα σημεία  :?, την οποία αναβάλω κάθε φορά πού ανοίγω το κουτί.
Οπότε είπα να ασχοληθώ με άλλο ένα Γαλλικό θέμα, ξεκινώντας ένα ακόμα Mirage.  :mrgreen:
Το D της Italeri, ουσιαστικά κιτ από Kinetic.

Αρχή με το κοκπιτ.
Εκτός των pinmarks, αφαίρεσα και αρκετό πλαστικό από τα σημεία πού τοποθετούνται τα καθίσματα έτσι ώστε να έρθουν στο σωστό ύψος και αφού κόλλησα τα περισσότερα κομμάτια, η μπανιέρα είναι έτοιμη για βάψιμο. Επίσης, ξεκίνησα τροποποιήσεις στους πίνακες οργάνων για να γίνουν οι ανάλογες προσθήκες σύμφωνα με το κοκπιτ ενός D. 
Το κομμάτι δεξιά (η "πλάτη" του μπροστινού καθίσματος) σκοπεύω να το κολλήσω αρκετά αργότερα για δύο λόγους, να είναι εύκολη η πρόσβαση στο πίσω μέρος όταν θα κλείσω τα δύο μισά της ατράκτου και σε περίπτωση απρόσεκτης κίνησης, να μην σπάσει ο μηχανισμός ανύψωσης της καλύπτρας.
Αναφορικά με τον μηχανισμό αυτόν, οι οδηγίες και των δύο κιτ για κλειστές καλύπτρες, προτείνουν αφαίρεση όλου του κομματιού, ενώ για την πίσω καλύπτρα πού είναι ξεχωριστό κομμάτι, να μην χρησιμοποιηθεί καθόλου. Στην περίπτωση μου απλά αφαίρεσα μόνο τα λεπτότερα κομμάτια στις άκρες. 

Συνέχεια με τα κομμάτια της ράχης και της προέκτασης στο τέλος της ατράκτου. Στο σημείο αυτό και σε αντίθεση με τις οδηγίες, κόλλησα κάθε μισό των κομματιών στο αντίστοιχο μισό της ατράκτου, προσπαθώντας παράλληλα να τα φέρω όλα σε μια "ευθεία".  Στο dry fit της πρώτης φωτογραφίας φαίνονται τα σκαλοπάτια, αν αυτά ήταν στις εξωτερικές πλευρές η συνέχεια θα ήταν τρομακτική, οπότε τρίψιμο στα σημεία ένωσης.

Αυτά για τώρα, σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας και καλό Πάσχα να έχουμε!
 ::salut:: ::salut::
Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #221 στις: Ιουνίου 27, 2014, 01:38:31 μμ »
Καλησπέρα σε όλους!

Η φάση των ομίλων στο μουντιάλ τελείωσε  ::avgreekflag5pn:: αλλά μεταξύ των αγώνων έγινε κάποια πρόοδος  :mrgreen:

Προστέθηκαν τα σκιάδια και κάποια αναλογικά όργανα στους πίνακες οργάνων του D, από λεπτό φύλλο πλαστικού και κομμάτια ΖΤΠ σε διάφορες διαμέτρους. Για την εμπρός θέση υπάρχει ικανοποιητικό υλικό στο νετ, για την πίσω βοήθησε και η παρακάτω "κλεφτή" ματιά σε συνδυασμό με φώτο από τα έτοιμα ΦΧ της Eduard.
http://www.hottail.nl/basevisits/2005/0617-GilzeRijenOD/Images/FAF-Mir2000D-3JL-cp-1.jpg

Στα καθίσματα, προσπάθησα να κάνω τα καλύμματα και τις ζώνες από αλουμινόφυλλο και ταινία μασκαρίσματος αντίστοιχα, απομένουν φυσικά κάποιες προσαρμογές στο μήκος τους.
Τα μαξιλαράκια δεν είναι κολλημένα στους σκελετούς και σκέφτομαι να τα βάψω ξεχωριστά για περισσότερη ευχέρεια και στο τέλος να κολλήσω κατάλληλα τις ζώνες στο κάθισμα, γι αυτό το λόγο, ακολούθησα την ίδια διαδικασία σε ένα spare κάθισμα ώστε να βαφτεί πρώτα αυτό και να αποφασίσω και για τα υπόλοιπα, 4 στο σύνολο  :?.   

Συνέχεια με τον οπλισμό, συναρμολογήθηκε και είναι έτοιμος για βάψιμο.
2 As-30L, 2 GBU-12 στον κεντρικό πυλώνα με τον διπλό αντάπτορα AUF2, 2 πύραυλοι Magic 1 και το Atlis II targeting pod  :twisted:
ʼνοιξα τρύπες όπου χρειαζόταν και στους As-30 κόλλησα ένα κομμάτι από μπαντονέτα.

Ιδιαίτερα για τους πυλώνες των magic, προσπάθησα να κάνω το missile warning system ή DDM όπως το αποκαλούν οι Γάλλοι.
http://florent1973.free.fr/FrenchAirWings/images/img_walarounds/autres_charges/Rail%20Mirage2000_Magic/rail_mirage2000_magicII_4grd.jpg
Έκοψα το πίσω μέρος από τους πυλώνες και πρόσθεσα κομμάτι από άλλο πυλώνα kinetic, στην προέκταση αυτή κόλλησα φύλλο πλαστικού και έπειτα από τα απαραίτητα στοκαρίσματα-τριψίματα, διαμόρφωσα αυτό το είδος κουτιού! Μένει να γίνουν και οι σένσορες, ένας σε κάθε πλευρά (την εξωτερική) κάθε πυλώνα.

Τέλος, η εξαγωγή. Ανύπαρκτη λεπτομέρεια στο εσωτερικό, επομένως προσθήκες από λεπτό φύλλο πλαστικού για τα πέταλα. 16 στον αριθμό όσα και τα εξωτερικά.   

Αυτά για τώρα, σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας!  ::salut::
Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος panos.v

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ν.Ιωνία, Αθήνα
  • IPMS 1281
« Απάντηση #222 στις: Ιουνίου 27, 2014, 02:53:10 μμ »
Συνονόματε, έχεις ξεφύγει με τις σκρατσιές.... [με την καλή έννοια... :mrgreen: ]

ʼστο μουντιάλ και φτιάχνε Mirage2000..... :mrgreen:

::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Christos VNV

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Aθηνα
  • Victory Not Vengeance
« Απάντηση #223 στις: Ιουνίου 27, 2014, 03:32:51 μμ »
[Αλεφαντος mode on]
Eλα ρε Γιγαντα,παιξε μπαλιτσα!
Ασυλληπτος,απιθανος,μπαλαδωρος,ντριπλαδωρος,μαρκαδωρος,μπουκαδωρος,τρεχαλατζης,πλεμονατος!
Φοβερη μεγαλη μπαλα.Τι να λεμε τωρα.
Μαγεια οι σκρατσιες,το mirage,η κατασκευη,τα παντα ολα!
Θα γινει φοβερο μοντελο.Να τον ακουτε τον Αλεφαντο τι σας λεει.
[Αλεφαντος mode off]

Ωραιος ο κινητηρας και τα καθισματα.
Με τις πορπες και τις ασφαλειες στις ζωνες των καθισματων τι σκοπευεις να κανεις?

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #224 στις: Ιουνίου 27, 2014, 11:57:34 μμ »
Σούπερ!Πολύ ωραίες προσθήκες Πάνο! ::thumbleft::Να κάνεις τα update πιο συχνά μπας και με βάλεις στην πρίζα να ξαναπιάσω το δικό μου.