Αποστολέας Θέμα: 1/48 Mirage 2000 project (N/N/D/-5DDA/C/Η)  (Αναγνώστηκε 40481 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
Απ: Mirage 2000N "what-if" Desert camo - Kinetic 1/48
« Απάντηση #175 στις: Φεβρουαρίου 20, 2013, 01:35:46 μμ »
Παναγιώτη όλοι την έχουμε πάθει κατά καιρούς ,απλά την επόμενη φορά κόβεις με το κοφτάκι μακρυά από το διάφανα αφήνοντας ένα κομμάτι του πλαισιόυ σε καλύπτρα και αλεξινέμιο και αφαιρείς πολύ προσεκτικά και όχι με τη μία με τον κόφτη ,αν είναι πολύ χοντρό το κομμάτι του πλαισίου επιστρετεύεις και πριονάκι! ::salut::
+1
Αυτό κάνω τις περισσότερες φορές και ότι μένει το αφαιρώ με το κόφτη ή το λιμάρω μέχρι να εξαφανιστεί.Έχω γλυτώσει αρκετές καλύπτρες.

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κέρκυρα/Corfu
« Απάντηση #176 στις: Φεβρουαρίου 20, 2013, 02:05:21 μμ »
Εντάξει, δεν προσπαθώ να αφαιρέσω κάθε κομμάτι από το πλαίσιο με τη πρώτη. Χρησιμοποιώ πλαγιοκόπτη και κόβω 2-3mm μακριά από το κομμάτι και έπειτα καθαρίζω με τον κόπτη και ντουκόχαρτο.
Θα έχετε παρατηρήσει ότι το πλαστικό "θολώνει" όταν ασκείται πίεση από κόψιμο ή λύγισμα. Κάτι τέτοιο έγινε..
Οπότε δεν ήθελε τόσο κοντά, ειδικά σε ευαίσθητα κομμάτια όπως τα διάφανα.     
"Εφ´ όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν."
Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #177 στις: Φεβρουαρίου 20, 2013, 03:04:00 μμ »
Εντάξει, δεν προσπαθώ να αφαιρέσω κάθε κομμάτι από το πλαίσιο με τη πρώτη. Χρησιμοποιώ πλαγιοκόπτη και κόβω 2-3mm μακριά από το κομμάτι και έπειτα καθαρίζω με τον κόπτη και ντουκόχαρτο.
Θα έχετε παρατηρήσει ότι το πλαστικό "θολώνει" όταν ασκείται πίεση από κόψιμο ή λύγισμα. Κάτι τέτοιο έγινε..
Οπότε δεν ήθελε τόσο κοντά, ειδικά σε ευαίσθητα κομμάτια όπως τα διάφανα.     

Η καλύτερη λύση είναι αυτό που σου έγραψε και ο Σταμάτης, να κόβεις τα διάφανα μέρη με πριονάκι. ;)

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #178 στις: Φεβρουαρίου 21, 2013, 12:29:54 μμ »
Η καλύτερη λύση είναι αυτό που σου έγραψε και ο Σταμάτης, να κόβεις τα διάφανα μέρη με πριονάκι. ;)

Δυστυχώς, τώρα είναι αργά Αλέξανδρε.
Έκοψα πρώτα τα κινητά μέρη και δεν έδωσα σημασία, ελπίζω στο επόμενο, το πάθημα να γίνει μάθημα!

Αν το κάνω όπως ο τύπος παρακάτω, τουλάχιστον το μάτι θα πέσει αλλού
http://fighters.forumactif.com/t47289-mirage-2000n-red-flag-1992-1994-heller-1-48
"Εφ´ όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν."
Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #179 στις: Μαρτίου 07, 2013, 08:28:41 μμ »
Καλησπέρα σε όλους!

Προχώρησα στην κόλληση των πτερύγων με την άτρακτο και απ' ότι φαίνεται, θα ακολουθήσει μάχη με στόκο και ντουκόχαρτα!

Ένα πρόχειρο dry fit..

Ίδια λύση όπως στο προηγούμενο "Ν"
Παράθεση
Κόλλησα και οδοντογλυφίδες κομμένες κατάλληλα στο πλάτος της ατράκτου για να τεντωθούν οι άκρες και να περιορίσω τα κενά πού τυχόν, ή μάλλον σίγουρα, θα προκύψουν κατά τη συναρμολόγηση των πτερύγων.

Επιστράτευσα χαρτοταινία για μουμιοποίηση-σταθερότητα, το άφησα να στεγνώσει και προχώρησα στις εισαγωγές  :twisted:
Με λίγα λόγια, είναι έτοιμο για το πρώτο στάδιο "βαρέων διορθωτικών εργασιών" (κομμάτια πλαστικού, μισό σωληνάριο στόκο και ατελείωτο τρίψιμο  :mrgreen:), προτού κολληθούν και τα υπόλοιπα βασικά κομμάτια για τον δεύτερο γύρο!

Και μια από το κάτω μέρος, όπου οι οδηγίες αγνοούν την ύπαρξη των δύο κενών πού έχω κυκλώσει. Ξέρει κανείς τι είναι, πάνε τίποτα κεραίες ή πρέπει να στοκαριστούν;

Αυτά για τώρα! Παρατηρήσεις και προτάσεις, ευπρόσδεκτες!  ::salut::
Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος B737Mech

• Λέων - IPMS 1393
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Back in Greece!
« Απάντηση #180 στις: Μαρτίου 08, 2013, 06:52:08 μμ »
Πάνο είσαι σωτήρας για τα επόμενα mirage. Πολύ καλό το κόλπο με τις οδοντογλυφίδες ή με sprue.  ::salut::
Γλιτώνουμε πολύ σοβάτισμα!!

Αποσυνδεδεμένος Christos VNV

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Aθηνα
  • Victory Not Vengeance
« Απάντηση #181 στις: Μαρτίου 08, 2013, 07:27:03 μμ »
Καλησπερα φιλε μου.Ωραια η δουλεια σου μεχρι εδω.Σε καταλαβαινω απολυτα για το στοκαρισμα του mirage γιατι και εγω φτιαχνω αυτο τον καιρο ενα heller και ενα kinetic και το τριψιμο ειναι μεγαλη δοκιμασια για τα νευρα και την ψυχικη ισορροπια.
Για τα δυο κενα που εχεις σημειωσει το πισω νομιζω οτι καλυπτεται απο την κεντρικη δεξαμενη καυσιμων οποτε δεν χρειαζεται να κανεις κατι εκτος και αν δεν θα την βαλεις.
Για το μπροστινο κενο σ'αυτη τη θεση μπαινει ενα στρογγυλεμενο διαφανο φωτιστικο οπως μπορεις να δεις στις φωτογραφιες.

Δεν ξερω αν καποιο απο τα κομματια που ειναι στο πλαισιο με τα διαφανη ταιριαζει καθως ολα ειναι στρογγυλα και οχι ωοειδη οπως το πραγματικο.Νομιζω οτι θα πρεπει να το φτιαξεις ζεσταινοντας καποιο κομματι πλαισιου και δινοντας του αυτη τη μορφη με ενα πενσακι η' εναν κοφτη και κατοπιν με λιμαρισμα.Αυτο βεβαια εξαρταται και απο το βαθμο λεπτομερειας και αληθοφανειας που επιθυμεις να δωσεις στο μοντελο.
Καλη συνεχεια με την κατασκευη σου και υπομονη με το τριψιμο. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #182 στις: Μαρτίου 08, 2013, 10:15:07 μμ »
Φίλε Λέων, το κόλπο το πήρα από άλλο σωτήρα!  :mrgreen:
Καλύτερα είναι τα κομμάτια από τα πλαίσια για περισσότερη αντοχή, καθώς οι οδοντογλυφίδες ενδέχεται να σπάσουν αν βάλεις λίγη παραπάνω δύναμη. Προσπάθησα και με σπρου, αλλά μου έσπασε τα νεύρα και το παράτησα!  ::salut::

Χρήστο, σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και τις φωτογραφίες, είναι πολύ κατατοπιστικές!
Δεν παρατήρησα το συγκεκριμένο φωτιστικό, όσες φώτο κι αν είδα. Δυστυχώς, από το κιτ δεν περισσεύει διάφανο κομμάτι (εκτός του δεύτερου ΗUD, ο θεός να το κάνει γιατί περισσότερο φέρνει σε πιάτο), θα προσπαθήσω να το κάνω από διάφανο σπρου.   
Το άλλο κενό πιστεύω θα καλυφθεί τώρα που το λες, με τον πυλώνα που πρόκειται να βάλω.
Όσο για το στοκάρισμα και τρίψιμο, θα κάνω υπομονή, πλαστικό είναι!
Spoiler (hover to show)
Ευχαριστώ και πάλι Χρήστο!  ::salut::   
Ιωάννης Καποδίστριας

• Scale 1/144
  • *
  • Victory Not Vengeance
« Απάντηση #183 στις: Μαρτίου 09, 2013, 06:37:35 μμ »
Tα προβληματα εφαρμογης που αναφερεις ειναι ακριβως τα ιδια που αντιμετωπισα και εγω στο δικο μου κινετικ.Ειδικα στη ραχη τα κενα ηταν πολυ μεγαλα και επεσε αρκετο στοκαρισμα-τριψιμο.Στο μεγαλο κομματι της ραχης η γραμμωση χαθηκε και η επαναχαραξη εγινε πριν κολληθει το καθετο σταθερο γιατι μετα ειναι δυσκολο να γινει.Στο μικρο κομματι που μπαινει στο τελος ακομα δεν εχω κανει κατι και σκεφτομαι να το αφησω ως εχει.Δεν ειναι και τοσο μεγαλο το σκαλοπατι που κανει και με λιγο τριψιμο πιστευω να ισιωσει.
Για το HUD καλυτερα να το κανεις με διαφανο πλαστικο απο συσκευασια κομμενο και λιμαρισμενο καταλληλα.Επισης αν θελεις να αναπαραστησεις το κυψελωτο μερος που βρισκεται μπροστα απο το HUD μπορω να σου δειξω ενα κολπακι που εκανα και πιστευω οτι πηγε αρκετα καλα.

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #184 στις: Μαρτίου 09, 2013, 09:36:29 μμ »
Και γω νόμιζα ότι το κιτ της Heller είναι το μόνο προβληματικό..
Πριν κολλήσω τα κομμάτια της ράχης, έτριψα εσωτερικά στα σημεία ένωσης, για να εξαφανίσω όσο μπορώ τα σκαλοπάτια (ειδικά στο πίσω μέρος) και το ίδιο θα κάνω και με την προέκταση- η οποία θέλει και λίγο "φάγωμα" από κάτω για να έρθει ίδια ευθεία με την άτρακτο.
Επειδή σκοπεύω στο μέλλον να ξαναπάρω το κιτ, λέω να κολλήσω πρώτα κάθε κομμάτι της ράχης/προέκτασης στο αντίστοιχο μισό της ατράκτου και να τρίψω πάλι εσωτερικά.

Το HUD το έχω κάνει ήδη, θερμαίνοντας διάφανο σπρου και πιέζοντας το αμέσως πάνω στον πάγκο με ένα ίσιο κατσαβίδι, όπως επίσης κι έναν πρόχειρο σκελετό/βάση από το μεταλλικό περιτύλιγμα από κερί ρεσώ.     

Θα με ενδιέφερε να δω το κόλπο σου γιατί γουστάρω homemade επεμβάσεις και σκρατσιές (όχι ότι προσπαθώ να αναπαραστήσω κάθε εκατοστό του πραγματικού πάνω στο μοντέλο, αλλά βλέπω πχ μια φώτο και δοκιμάζω με ότι υλικό μου φαίνεται χρήσιμο απλά για να προσθέσω κάτι πού δεν δίνει το κιτ).
 ::salut::
Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος ARMED AND READY

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΟΠΟΥ ΓΗΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΣ
  • ΕΔΩ ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ.....(ορεστης π.)
« Απάντηση #185 στις: Μαρτίου 09, 2013, 09:40:47 μμ »
Και γω νόμιζα ότι το κιτ της Heller είναι το μόνο προβληματικό..
Πριν κολλήσω τα κομμάτια της ράχης, έτριψα εσωτερικά στα σημεία ένωσης, για να εξαφανίσω όσο μπορώ τα σκαλοπάτια (ειδικά στο πίσω μέρος) και το ίδιο θα κάνω και με την προέκταση- η οποία θέλει και λίγο "φάγωμα" από κάτω για να έρθει ίδια ευθεία με την άτρακτο.
Επειδή σκοπεύω στο μέλλον να ξαναπάρω το κιτ, λέω να κολλήσω πρώτα κάθε κομμάτι της ράχης/προέκτασης στο αντίστοιχο μισό της ατράκτου και να τρίψω πάλι εσωτερικά.

Το HUD το έχω κάνει ήδη, θερμαίνοντας διάφανο σπρου και πιέζοντας το αμέσως πάνω στον πάγκο με ένα ίσιο κατσαβίδι, όπως επίσης κι έναν πρόχειρο σκελετό/βάση από το μεταλλικό περιτύλιγμα από κερί ρεσώ.     

Θα με ενδιέφερε να δω το κόλπο σου γιατί γουστάρω homemade επεμβάσεις και σκρατσιές (όχι ότι προσπαθώ να αναπαραστήσω κάθε εκατοστό του πραγματικού πάνω στο μοντέλο, αλλά βλέπω πχ μια φώτο και δοκιμάζω με ότι υλικό μου φαίνεται χρήσιμο απλά για να προσθέσω κάτι πού δεν δίνει το κιτ).

ειναι διπλο το HUD του 2000....http://www.flickriver.com/photos/42740324@N02/4037028021/

"ΜΟΝΤΕΛΑ"-ΚΥΝΗΓΙ-ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΣ-Α/ΦΗ

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #186 στις: Μαρτίου 09, 2013, 10:03:06 μμ »
ειναι διπλο το HUD του 2000....http://www.flickriver.com/photos/42740324@N02/4037028021/

Ευχαριστώ Ορέστη, το γνωρίζω! Δεν θα επιχειρήσω άλλη παρέμβαση, κάτω από κλειστές καλύπτρες δεν θα φαίνονται και πολλά.  ::salut::
Ιωάννης Καποδίστριας

• Scale 1/144
  • *
  • Victory Not Vengeance
« Απάντηση #187 στις: Μαρτίου 09, 2013, 10:53:33 μμ »
Η κινετικ οπως και η χελερ δεν δινουν HUD.Αυτο το αθλιο πραγμα που δινει η χελερ δεν το λαμβανω υποψιν.Απο κει και περα η' το αφηνεις οπως ειναι,η' αγοραζεις φωτοχαραγμενο η' το φτιαχνεις μονος σου.Μαλιστα κατω απο το αλεξινεμιο του mirage τα πραγματα ειναι καπως περιεργα.Το μισο μπροστινο ειναι ενα δικτυωτο πλεγμα κατω απο το οποιο γινεται ενας χαμος απο καλωδια και λοιπα εξαρτηματα.

για την αναπαρασταση του βρηκα ενα υλικο που ολοι το εχουμε στο σπιτι μας και πιστευω οτι δινει ενα ρεαλιστικο αποτελεσμα.Και ποιο ειναι αυτο?Το ακουστικο τυπου ψειρας.

Νομιζω οτι ολοι μας αν ψαξουμε σε καποιο συρταρι θα βρουμε παρατημενα ακουστικα απο walkman,hands free και παρομοιες συσκευες.Κοβεται ευκολα με ψαλιδι και κολαει με κυανοακρυλικη.
Το εφαρμοσα πανω στα δικα μου mirage και πιστευω οτι κατι γινεται.

Το διπλο HUD το εφτιαξα κοβοντας διαφανες πλαστικο απο συσκευασια και λιμαροντας το για να παρει την καμπυλη που εχει μπροστα.Το να κολλησεις τα δυο κομματια στην ευθεια θελει χερι αλφαδι.

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #188 στις: Μαρτίου 10, 2013, 12:45:41 μμ »

Πολύ έξυπνη η πατέντα σου. Στις περισσότερες κατασκευές από Mirage 2000, δεν θυμάμαι να έχω δει κάτι παρόμοιο.
Σε αυτό το σημείο, έχεις αφαιρέσει το πλαστικό του κιτ και έβαλες κάτι άλλο από κάτω;
Σ' ευχαριστώ πού το μοιράστηκες, θα κάνω μια δοκιμή σε ένα μιραζ-πειραματόζωο και ίσως το εφαρμόσω σε μελλοντικό project.

Το HUD θα το αφήσω ως έχει, προσωπικά με ικανοποιεί το αποτέλεσμα σε σχέση με αυτό πού δίνει -ή μάλλον δεν δίνει- το κιτ.

Ιωάννης Καποδίστριας

• Scale 1/144
  • *
  • Victory Not Vengeance
« Απάντηση #189 στις: Μαρτίου 11, 2013, 09:26:17 μμ »
Η ιδεα μου ηρθε απο το βελτιωτικο της renaissance που δινει το συγκεκριμενο κομματι.

(Ναι ειμαι αρρωστος εχω ξεκινησει και τριτο mirage!)
Αντεγραψα αυτα τα κομματια χρησιμοποιωντας το πλεγμα απο το ακουστικο του hands free.Δεν χρειαστηκε να αφαιρεσω κατι απο το κιτ,απλως το κολλησα απο πανω.Το μονο που πρεπει να προσεξεις ειναι να μην βγει μεγαλυτερο και παταει επανω το διαφανες κομματι.
Μελετωντας διαφορες φωτογραφιες ειδα οτι υπαρχουν δυο διαφορετικα ειδη πλεγματος.

Το πρωτο ειναι αυτο που ειναι μονοκομματο

και το δευτερο αυτο που εχει ενα χωρισμα μπροστα

Εκανα και τα δυο

Απο τα δυο πιστευω οτι το σωστο για τα απλα mirage ειναι το πρωτο,ενω το δευτερο το φορανε τα καινουργια 2000-5.Επισης με το δευτερο σχεδιο ειχα και προβληματα εφαρμογης καθως τα κομματια απο φυλλο πλαστικου που εβαλα για να φτιαξω τα χωρισματα εβρισκαν στο διαφανες κομματι και δεν κολλαγε σωστα.Μαλιστα απο την πιεση παραλιγο να σπασει το αλεξινεμιο και τη γλιτωσα με ενα ψιλοραγισμα.Θελει μεγαλη προσοχη και πολλες δοκιμες.Επισης το διπλο HUD οριακα δεν βρισκει επανω.Αυτα για το heller.Στο kinetic το αλεξινεμιο ειναι πιο φαρδυ και δεν υπαρχει κανενα προβλημα.
Ισως οι φωτογραφιες (και το βαψιμο μου) να το αδικουν λιγο,αλλα το αποτελεσμα ειναι αρκετα ρεαλιστικο.

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #190 στις: Μαρτίου 12, 2013, 12:16:30 πμ »
(Ναι ειμαι αρρωστος εχω ξεκινησει και τριτο mirage!)

Σε καταλαβαίνω απόλυτα! Ένα mirage 2000 δεν είναι ποτέ αρκετό.
Έχω στο πρόγραμμα άλλα 2, HAF -5BG & EG :mrgreen: Με τα "Ν" προσπαθώ να βρω αδυναμίες των κιτ και κυρίως δικές μου (πχ βλέπε καλύπτρες  :roll:).

Θα το δοκιμάσω στο επόμενο αν είναι έτσι, το αποτέλεσμα φαίνεται ρεαλιστικό.
Spoiler (hover to show)
Σε ευχαριστώ και πάλι Χρήστο για τις πληροφορίες. ::salut:: ::salut::
Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #191 στις: Μαΐου 31, 2013, 09:58:01 μμ »
Καλησπέρα σε όλους!

Επιστροφή στον πάγκο για περισσότερο παιχνίδι με το παρόν αεροπλανάκι  :mrgreen:

Το project φυσικά, προχωράει με ρυθμούς χελώνας, έγιναν τα πρώτα στοκαρίσματα/τριψίματα και στη συνέχεια κόλλησα τις επιφάνειες ελέγχου, τις οποίες όμως χρειάστηκε να τρίψω γιατί τα ailerons δεν ερχόνταν "πρόσωπο" με τα ακροπτέρυγα.
Το παράκανα με το τρίψιμο και δημιουργήθηκαν κάτι ωραία κενά.  :oops:
Βάζω κατευθείαν κυανοακριλική ή προτείνετε να βάλω πρώτα λίγο πλαστικό;

Βλέποντας τη δουλειά πού θέλει όλο το μοντέλο, έπιασα μερικά από τα "περιφερειακά".
Ξεκινώντας από τους τροχούς και προσπαθώντας να τους αναπαραστήσω πατημένους, τους πίεσα πάνω σε ένα αναμμένο σίδερο (για τα ρούχα), έχοντας τοποθετήσει ανάμεσα ρυζόχαρτο για να μην κολλήσει το πλαστικό και αφήσει σημάδι πού θα μπορούσε να προκαλέσει διπλωματικό επεισόδιο :), ενώ πρώτα δοκίμασα με ένα κομμάτι από τα πλαίσια.
Το εφέ μάλλον φαίνεται υπερβολικό αλλά αυτό πού ήθελα να βγει, πιστεύω το κατάφερα σε κάποιο βαθμό.   

Παράλληλα, ξεκίνησα με τα σκέλη, προστέθηκαν μερικές καλωδιώσεις (στο εμπρός θέλει λίγες ακόμα) και έριξα λίγη ατλακόλ στο εσωτερικό των προβολέων καθότι το κιτ τους δίνει "κούφιους".

Συνέχεια με μέρος του οπλισμού -απομένουν 2 mica ir και 2 gbu12  :twisted:
Οι Mk82 βάφτηκαν με Hu155 για το πίσω τμήμα, το υπόλοιπο με Hu117 και στεγνά πινέλα με ανοιχτότερους τόνους του βασικού και οι πυλώνες με Ηu127.
Έγινε reset με fornet στους As-30L για να βαφτούν από την αρχή με Hu191 και οι δύο εξαγωγές εκατέρωθεν με μείξη Hu191/Hu24 και η κεντρική με Hu55, η οποία είναι κομμάτι από το πλαστικό και διάτρητο μέρος μπαντονέτας, ενώ τοποθέτησα χαλκομανίες από το spare box. Οι φορείς επίσης, ξεβάφτηκαν καθώς τους είχα περάσει με το άθλιο ακρυλικό βερνίκι της Humbrol και τους έβαψα ξανά με Hu56.       

Τέλος, έκανα μια πρόχειρη δοκιμή με τα χρώματα της παραλλαγής πού προτείνει το παλαιότερο κιτ της Heller, Hu121 (=FS33531) και Hu119 (=FS30219), αλλά είναι ..what-ever.

Όσο και να ανακάτευα το Hu121, έβγαζε μια "ροζέ" απόχρωση και όχι μπεζ πού είναι το καπάκι του κουτιού και το δείγμα στο χρωματολόγιο της Humbrol  :evil:, οπότε πάει για αντικατάσταση με ένα πιο ..μπεζ χρώμα. Απ' την άλλη, το Hu119 παραείναι σκούρο όπως περίπου το αντίστοιχο στα Περουβιανά P/DP, έτσι προβλέπονται ξανοίγματα και δοκιμές. :?

Αυτά για τώρα!
Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας!  ::salut:: ::salut:: 
Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #192 στις: Μαΐου 31, 2013, 10:02:59 μμ »
Παναγιώτη,ωραία τα χρώματα της παραλλαγής πιστευω θα δείχνει πολύ σωστά ,τώρα για την τεχνική για τα λάστιχα τωντροχών ,καλό θα ήταν να τα πέρναγες με ντουκόχαρτο και να μειώσεις το δίπλωμα του ελαστιχού ,φαίνονται λιγο σαν σκασμένα!!!Οι πυραυλοι ασημένιοι ήταν;

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #193 στις: Μαΐου 31, 2013, 10:34:35 μμ »
Σταμάτη, έχεις δίκιο για τους τροχούς, τα ελαστικά είναι σαν σκασμένα! Τι να κάνουμε, τα ξεφούσκωσε η ζέστη της Νεβάδα!! :mrgreen:
Δεν θα επιχειρήσω να τους διορθώσω, τους έχω ήδη βάψει και σε περίπτωση στραβής, δεν έχω άλλο μιράζ για ανταλλακτικά!
Τα χρώματα φίλε δεν μου φαίνονται σωστά, το ένα πρέπει να είναι ανοιχτό μπεζ και το άλλο καφέ, πιο ανοιχτό πού από φώτο σε φώτο, είτε "ροζίζει" ή φαίνεται κοκκινοκάπως-καφέ ή ακόμα και μπεζ σκούρο. Οι πύραυλοι ναι, είναι ασημένιοι.
Σε ευχαριστώ φίλε!   
Ιωάννης Καποδίστριας

• Scale 1/144
  • *
  • Victory Not Vengeance
« Απάντηση #194 στις: Ιουνίου 04, 2013, 01:45:25 μμ »
Εχεις ριξει δουλεια στο μιραζακι και θα γινει ωραιο αλλα νομιζω οτι οι τροχοι θα σου χαλασουν την εικονα του μοντελου.Ισως ειναι καλυτερα να λιμαρεις λιγο το λιωμενο πλαστικο γιατι μοιαζει σαν να εχει πατησει τσιχλα.Πολυ μεγαλη τσιχλα για την 1/48!
Επισης να κολλησεις και το καθετο σταθερο γιατι εχει κατι θεματακια και μπορει να χρειαστει στοκαρισμα. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #195 στις: Ιουνίου 04, 2013, 04:10:04 μμ »
Χρήστο, έχεις δίκιο, το πάτημα στα ελαστικά φαίνεται αφύσικο. Ίσως κάποια στιγμή πριν κολλήσω του τροχούς, να κάνω μια προσπάθεια να τους διορθώσω.
Αν αναφέρεσαι στο βαμμένο κάθετο σταθερό, είναι περίσσευμα στο οποίο έκανα δοκιμές. Το αντίστοιχο του κιτ θα κολληθεί και εννοείται θα στοκαριστεί/τριφτεί -όπου χρειαστεί- προτού βαφτεί με το υπόλοιπο μοντέλο, απλά για περισσότερη ευκολία, θα το κολλήσω εφ' όσον τελειώσω με τις εργασίες σε άτρακτο-πτέρυγες. 
Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και τις παρατηρήσεις σου.  ::salut::         

Έχετε καμία πρόταση για τα κενά στις επιφάνειες ελέγχου;
Παράθεση

Βάζω κατευθείαν κυανοακριλική ή προτείνετε να βάλω πρώτα λίγο πλαστικό;

Ιωάννης Καποδίστριας

• Scale 1/144
  • *
  • Victory Not Vengeance
« Απάντηση #196 στις: Ιουνίου 04, 2013, 09:25:06 μμ »
Που εννοεις οτι εχεις κενα?
εδω

η' εδω

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #197 στις: Ιουνίου 05, 2013, 08:11:28 μμ »
Αναφέρομαι στα κενά ανάμεσα από τα flaps και τα ailerons, τα οποία δημιουργήθηκαν από δικό μου λάθος μετά από τρίψιμο, όπου "έφαγα" τις γωνίες.
Παραθέτω μια καθαρότερη φώτο

Αν τα στοκάρω, θα κλείσει το κενό πού υπάρχει και στην πραγματικότητα για την ελεύθερη και ανεξάρτητη κίνηση των επιφανειών. Μέχρι εδώ εντάξει, αλλά μετά θα πρέπει να δημιουργήσω μια γραμμή-χώρισμα με κάποιο πριονάκι υποθέτω, εργαλείο πού δεν έχω..
Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #198 στις: Ιουνίου 06, 2013, 01:43:43 πμ »
Στόκαρε με κυανοακρυλική και στη συνέχεια, αφού τρίψεις, χάραξε ξανά την γράμμωση. ;)

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #199 στις: Ιουνίου 07, 2013, 07:58:12 μμ »
Στόκαρε με κυανοακρυλική και στη συνέχεια, αφού τρίψεις, χάραξε ξανά την γράμμωση. ;)
Αυτό σκοπεύω να κάνω, Αλέξανδρε. Σ' ευχαριστώ!  ::salut::
Ιωάννης Καποδίστριας