Αποστολέας Θέμα: 1/48 Mirage 2000 project (N/N/D/-5DDA/C/Η)  (Αναγνώστηκε 40442 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
Απ: Mirage 2000N 1/48 Heller
« Απάντηση #150 στις: Νοεμβρίου 16, 2012, 08:43:47 μμ »
Τώρα μπορούμε να το δούμε καλύτερα. :wink:
Πολύ ωραίο το βάψιμο και πολύ καλό στρώσιμο!Σαν σύνολο δέιχνει μπόμπα με τις πολύ όμορφες δεξαμενές!
Τα διάφανα μέρη έχουν ένα θεματάκι αλλά στο επόμενο θα είναι καλύτερα. :wink:
Περιμένουμε το επόμενο. ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος bill-larisa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λαρισα
« Απάντηση #151 στις: Νοεμβρίου 17, 2012, 02:29:25 μμ »
Τουμπανο βγηκε,,,πολυ ψαρωτικο με τις δεξαμενες,,,  i like it  ::salut:: ::salut:: ::salut::
Για τα διαφανα τα ειπαμε και πιο πριν αλλα οπως και να εχει ειναι κουκλι το ατιμο,,,Παμε για τα επομενα  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κέρκυρα/Corfu
« Απάντηση #152 στις: Νοεμβρίου 17, 2012, 05:30:45 μμ »
Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια!  :oops:
Χαίρομαι πού σας αρέσει!

Τα διάφανα μέρη όντως έχουν μερικά θεματάκια, θα προσπαθήσω να τα αποφύγω στα επόμενα.
 ::salut::
"Εφ´ όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν."
Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
Απ: Mirage 2000N "what-if" Desert camo - Kinetic 1/48
« Απάντηση #153 στις: Νοεμβρίου 28, 2012, 09:04:47 μμ »
Καλησπέρα σε όλους!

Πάνω πού έπεσαν τα πρώτα χρώματα στο prowler, το βάζω προς το παρόν στην άκρη και ξεκινάω το κιτ της Kinetic (πού περιμένει εδώ και κάτι μήνες στο ράφι για να γίνει Ελληνικό BG)
::arrowred:: http://www.cybermodeler.com/hobby/kits/kin/kit_kin_48032.shtml

γιατί μου "καρφώθηκε" να το κάνω με αυτό το προφίλ, για το οποίο έχω τα σήματα  :arrow:

θα γίνει όμως what-if στο κομμάτι του οπλισμού, ο οποίος θα χορηγηθεί αδιαμαρτύρητα από το "D" της Italeri (όοοταν το πάρω, το οποίο παρεμπιπτόντως, είναι rebox της Kinetic με έξτρα καλούδια και νέες χαλκομανίες) και θα αποτελείται από: 2 GBU-12 στον κοιλιακό πυλώνα με φορέα AUF-2, AS-30L, Atlis targeting pod και πιθανότατα, Mica IR. 
Το σωστό κάθετο σταθερό φυσικά, δεν είναι διαθέσιμο, καθώς "δωρίστηκε" στο κιτ της Heller, αλλά δεν τρέχει τίποτα αν βάλω από άλλη έκδοση.

Μέχρι την έναρξη των εργασιών, χαιρετώ!  ::salut:: ::salut::
"Εφ´ όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν."
Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος bill-larisa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λαρισα
Απ: Mirage 2000N 1/48 x 2
« Απάντηση #154 στις: Νοεμβρίου 28, 2012, 09:31:36 μμ »
Το συγκεκριμενο καμουφλαζ τα σπαει...και παει τρελλα στο Mirage.
Καλη αρχη

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #155 στις: Νοεμβρίου 29, 2012, 08:24:53 μμ »
Βασίλη, σ' ευχαριστώ πολύ!
Το camo αυτό πιστεύω είναι από τα ομορφότερα στο Mirage, θα προσπαθήσω να το κάνω όσο καλύτερο μπορώ, έστω και αν είναι what-if!
(Θα έκανα και το "D" λόγω οπλισμού, αλλά προτιμώ να αποφύγω ίδιους χρωματισμούς σε ίδια αεροσκάφη.)

Δύο λόγια για το κιτ, πού παρέλειψα να πω.
Σε γενικές γραμμές και για τα δικά μου δεδομένα, είναι ένα πάρα πολύ καλό κιτ, με ωραία χαραγμένη γράμμωση και ανάγλυφη λεπτομέρεια σε επιμέρους τμήματα, π.χ. κοκπιτ. Με τα ανάλογα βελτιώτικα ρητίνης και photoeched βέβαια, μπορεί να αναδείξει περισσότερο, ανάλογα την αισθητική και το πορτοφόλι του καθ' ενός! Προσωπικά, έχει τις προϋποθέσεις να γίνει OOB και σκοπεύω να επέμβω στα καθίσματα και τα σκέλη, με ζώνες και καλωδιώσεις αντίστοιχα. Αν λείπει καμία οθόνη ή κάποιο πάνελ/πριτσίνι είναι λάθος, δεν με πολύ-απασχολεί, αρκεί να υπάρχουν όλα τα κομμάτια για να φτιαχτεί ένα ολοκληρωμένο μοντέλο!  :mrgreen:
Δίνει τη δυνατότητα κατασκευής, μέσω επιπρόσθετων κομματιών, των εκδόσεων "B", "D" και "N" και αντίστοιχα τρεις επιλογές σημάτων για Γαλλικά θέματα, συν ενός BG της Π.Α. με αριθμό 202. Μεγάλη παράλειψη πιστεύω, η έλλειψη του HUD, ενώ σαν θετικό θεωρώ  το γεγονός ότι τα ελαστικά των τροχών του κυρίως σ/π, δίνονται χωριστά από τις ζάντες και σε δύο μισά, πού σημαίνει μεγαλύτερη ευκολία στο βάψιμο.
Η ποιότητα των χαλκομανιών μου φάνηκε καλή, η εφαρμογή μερικών πού δοκίμασα ήταν επίσης καλή, θα χρειαστεί όμως προσοχή καθώς υπάρχει κίνδυνος να διπλώσουν.

Αυτά προς το παρόν.
Όταν φθάσω στη συναρμολόγηση των βασικών κομματιών, θα μπορέσω να σας πω και για την εφαρμογή! ::salut::
Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #156 στις: Δεκεμβρίου 06, 2012, 05:25:49 μμ »
Καλησπέρα σε όλους!

Οι εργασίες έχουν ξεκινήσει σιγά-σιγά, αλλά μετά από dry fit πού έκανα στο χώρο του κοκπιτ, διαπίστωσα ότι τα καθίσματα, και κυρίως το εμπρός, είναι σε ψηλότερη θέση απ' ότι θα έπρεπε να ήταν.
Γι' αυτό, προς ενημέρωση όσων έχουν το συγκεκριμένο κιτ και σε περίπτωση ίδιου προβλήματος, τα "σκαλοπάτια" στην μπανιέρα όπου τοποθετούνται τα καθίσματα, θέλουν κόντεμα έτσι ώστε τα οριζόντια και πλαϊνά τμήματα των σκελετών, να "καθίσουν" πιο χαμηλά από τις πλαϊνές κονσόλες (όπως στο εμπρός κάθισμα της δεύτερης φώτο).   

Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #157 στις: Δεκεμβρίου 06, 2012, 05:35:25 μμ »
Μπράβο Παναγιώτη ,τις καλύπτρες και τα μάτια σου!!!Καλή συνέχεια.

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #158 στις: Δεκεμβρίου 07, 2012, 06:50:31 μμ »
Να σαι καλά φίλε Σταμάτη, σ' ευχαριστώ πολύ!
Όταν έρθει η ώρα τους, καθάρισμα-γυάλισμα, μπανάκι σε παρκετίνη, προσεκτική μεταχείριση και μακριά από επικίνδυνες κόλλες!
Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #159 στις: Ιανουαρίου 24, 2013, 11:23:58 μμ »
Καλησπέρα σε όλους και φυσικά -έστω και καθυστερημένα- Καλή Χρονιά με υγεία και περισσότερα χρώματα στις ζωές μας!

Μετά από καιρό, ξανάρχισαν οι εργασίες και δω να αναφέρω το περίσσιο πλαστικό (φλας αν είναι αυτός ο σωστός όρος) στα περισσότερα κομμάτια και τα σημάδια από το καλούπι σε περισσότερο εμφανή σημεία, όπως στο εσωτερικό των εισαγωγών και τα οποία στόκαρα. 

Πρώτα βαψίματα στο χώρο του κοκπιτ, με βασικό γκρι το 64, πράσινο 117 και μαύρο ματ, ενώ θα ακολουθήσει ένα χέρι παρκετίνη για σφράγισμα των χρωμάτων πριν ξεκινήσουν οι διορθώσεις, λεπτομέρειες κλπ.
Επίσης, από αλουμινόφυλλο, έκοψα λωρίδες και τις έβαψα. Μην σας τρομάζει το πλήθος και η πολυχρωμία, αλλά σκέφτομαι κάτι φιλόδοξο το οποίο ελπίζω να μου βγει και είναι να κολλήσω μαζί, τρεις λωρίδες διαφορετικού χρώματος στις "πλάτες" των καθισμάτων.   

Παράλληλα, συναρμολόγησα τα κομμάτια των πτερύγων και έκλεισα τις θυρίδες του κυρίως σ/π, όπου χρειάζεται στοκάρισμα και επαναχάραξη, ενώ με κόψιμο-τρίψιμο, μετέτρεψα -στο περίπου- τους φορείς των magic σε αντίστοιχους των mica ir, για τους οποίους στόκαρα τις πίσω τρύπες-οδηγούς και άνοιξα νέες λίγο πιο μπροστά.

Αυτά για την ώρα! Χαιρετώ!  ::salut:: ::salut::
Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #160 στις: Φεβρουαρίου 08, 2013, 12:45:05 μμ »
Καλησπέρα σε όλους!

Κόλλησα τις ζώνες στα καθίσματα, μικρή πρόοδος αλλά μου πήρε ένα ολόκληρο απόγευμα! Προσπάθησα να τις κάνω σύμφωνα με μια φώτο του πραγματικού, χωρίς το άγχος να αντιγράψω πιστά το χάος πού επικρατεί! Περισσότερο χρόνο μου πήρε το σύνολο δεξιά του εμπρός καθίσματος, όπου ήθελα να το κάνω "υπό κλίση" για να φανεί και η μπλε λωρίδα (του αλεξιπτώτου, αν δε κάνω λάθος)
Ίσως είναι εκτός κλίμακας, πιστεύω όμως ότι είναι κάπως εντάξει. Απομένουν οι χειρολαβές και ένα washάκι.

Επίσης, έχει κανείς φώτο από τον πίσω πίνακα οργάνων από 2000-5 γιατί δεν βρήκα στο νετ; (Οι πίνακες του κιτ είναι αυτής της έκδοσης, λάθος αλλά μικρό το κακό  :mrgreen:)

Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #161 στις: Φεβρουαρίου 08, 2013, 12:51:13 μμ »
Πάνο ωραία το πας ,ρίξε και μια ματιά σε κάποια φωτογραφία ,έχει και ζώνες μπλε σε διάφορα σημεία στο κάθησμα που δίνουν ωραίους τόνους στο κόκπιτ!Και αμάν με αυτό το μαόνι ....πάρε ένα χαρτάκι γκρι ή γαλάζιο να βλέπουμε και να μετράει και η μηχανή καλύτερα!!!

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #162 στις: Φεβρουαρίου 08, 2013, 01:19:35 μμ »
Και αμάν με αυτό το μαόνι ....
::lol18:: ::lol18:: ::lol18::
Γιατί;Τι έχει (εκτός από χρώματα και χαρακιές από τον κόπτη);; Είναι ο χώρος εργασιών μου, όπου η πρόοδος φωτογραφίζεται επί τόπου!
Έχω ένα γαλάζιο χαρτόνι για τα πιο "μακρινά"! Πού να το ξετυλίγω για δύο κομματάκια...  :mrgreen:

Σ'ευχαριστώ φίλε! Είδα φωτογραφίες από το πραγματικό και έχει κι άλλες μπλε π.χ. πάνω στο προσκέφαλο, είναι πολλές όμως και μπέρδεμα για αναπαράσταση! Μέχρι εδώ πιστεύω είναι καλά, οι καλύπτρες θα είναι κλειστές.  ::salut::   

Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #163 στις: Φεβρουαρίου 13, 2013, 12:32:20 μμ »
Καλησπέρα σε όλους!

Επιστροφή στον πάγκο, όπου οι εργασίες συνεχίζονται.
Η μπανιέρα και οι πίνακες οργάνων είναι σχεδόν έτοιμα και απομένουν μερικά στεγνά πινέλα και το τελικό βερνίκι προτού τοποθετηθούν στην άτρακτο.

Ξεκινώντας από τους πίνακες και ψάχνοντας τρόπους να βάψω τις λεπτομέρειες, μάσκαρα γύρω από τις οθόνες και κάποια πάνελ, ενώ αμέσως μετά το βάψιμο, έβγαλα τις ταινίες και καθάρισα με μια οδοντογλυφίδα στα σημεία πού ξέφυγε το χρώμα -βοήθησε αρκετά η παρκετίνη από κάτω. Στα υπόλοιπα, διακόπτες και όργανα, έριξα μια σταγόνα από το χρώμα με την λεπτή άκρη από ΖΤΠ (σε κάποια σημεία το παράκανα  :mrgreen:).
Έκανα και μια πρώτη απόπειρα να φτιάξω το HUD του μπροστινού πίνακα (δεύτερη φώτο) από διάφανο sprue, ενώ θα ολοκληρωθεί πριν κολληθεί το αλεξινέμιο.
Τα πλαϊνά της ατράκτου είναι βαμμένα με μαύρο ματ και έντονο στεγνό πινέλο με Hu79. 

Επίσης, ψάχνοντας για υλικό, έπεσα σε αυτό το site με ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τη μοίρα La Fayette (με σήμα τον Ινδιάνο) και είδα μια φώτο με ένα "Ν" φορτωμένο με 4 MK 82 στους κοιλιακούς πυλώνες. Ε, δεν ήθελε πολύ, άνοιξα το κουτί από το F-16 της Kinetic και πήρα τον οπλισμό  :twisted:, ενώ τροποποίησα τους φορείς των mica em του κιτ, κόβοντας και τρίβοντας τις άκρες.

Αυτά προς το παρόν! Ευελπιστώ μες το ΣΚ να κλείσω τα δύο μισά!  ::salut::
Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος kwstasb

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Λέσχη Στατικού Μοντελισμού Λάρισας
« Απάντηση #164 στις: Φεβρουαρίου 14, 2013, 09:29:30 πμ »
Πάνο πολύ ωραία δουλειά στο κοκπιτ και πρωτότυπη επιλογή οπλισμού. Καλή συνέχεια! ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #165 στις: Φεβρουαρίου 14, 2013, 09:52:39 πμ »
 Πάνο ,ωραίο βγαίνει φίλε ,τι βομβαρδιστικό θα είναι ;Ιερόσυλεεεεε! :mrgreen:Καλή συνέχεια φίλε! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #166 στις: Φεβρουαρίου 14, 2013, 11:58:42 πμ »
Κώστα και Σταμάτη, σας ευχαριστώ!  ::salut::

Όσον αφορά τον οπλισμό, το έχω δηλώσει από την αρχή ότι θα είναι what-if, στα πλαίσια όμως τι μπορεί να "φορέσει" η έκδοση και όχι αναγκαστικά το συγκεκριμένο ά/φος (γιατί από τις λίγες φώτο πού έχω, δεν έχει οπλισμό). Κάποια από τα παραπάνω μπορεί να φέρει το "D" σαν τυπικά φορτία, καθώς έχει βομβαρδιστικό ρόλο. 
Θα είναι δηλ. μια άτυπη-ολίγον κουκουρούκου διαμόρφωση εξαιτίας του συνδρόμου "δεν-μπορώ-να-βλέπω-κενούς-πυλώνες-και-γεμάτο-spare-box". ::glossa:: :mrgreen: :mrgreen:
Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #167 στις: Φεβρουαρίου 15, 2013, 08:38:49 μμ »
Καλησπέρα σε όλους!

Τέλος με το κοκπιτ.
Έκανα στεγνά πινέλα α) με μαύρο λάδι σε διάφορα σημεία της μπανιέρας, β) με λευκό, και ενίοτε ανάμειξη με λίγο μαύρο, στα όργανα/διακόπτες και γ) με alluminium σε όλο το σύνολο. Στη συνέχεια, πέρασα matt βερνίκι της Humbrol και αφού στέγνωσε, κόλλησα τη μπανιέρα στο ένα μισό της ατράκτου και συνέχισα με τα υπόλοιπα κομμάτια, εκτός των καθισμάτων τα οποία θα μπουν πριν κλείσουν οι καλύπτρες.
Οι όποιες διορθώσεις θα γίνουν εφ' όσον κολληθούν τα υπόλοιπα βασικά κομμάτια, πού σημαίνει μαζί με τα ευχάριστα στοκαρίσματα και τριψίματα!  :mrgreen:

Έκλεισα και το άλλο μισό ΑΛΛΑ, ακολουθώντας τις οδηγίες, είχα ήδη κολλήσει τον εμπρός πίνακα και κατά τη συναρμολόγηση παρουσιάστηκε "εμπλοκή" με τα δύο μισά, στο σημείο μπροστά από το HUD, να μην μπορούν να κλείσουν.
Η αιτία ήταν ο πίνακας, καθώς "έβρισκε" με ένα εξόγκωμα το οποίο "κλειδώνει" πάνω στο σκίαδο και κατά συνέπεια, έπρεπε πρώτα να κολληθούν τα δύο μισά και έπειτα ο πίνακας.     

Αυτά για την ώρα!
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!  ::salut::
Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #168 στις: Φεβρουαρίου 15, 2013, 09:46:31 μμ »
Πολύ όμορφη ανάδειξη της λεπτομέρειας!Περιμένω τη συνέχεια της κατασκευής σου μιας και το έχω και γω το κιτ.Προχώρα να παίρνω ιδέες. :wink: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #169 στις: Φεβρουαρίου 16, 2013, 11:56:50 πμ »
Σ' ευχαριστώ πολύ Λάμπρο!
48άρι; Αυτό θέλω οπωσδήποτε να το δω!
Ότι θέμα προκύψει με το κιτ κατά τη διάρκεια της κατασκευής, θα το αναφέρω προς ενημέρωση των υπολοίπων.  :wink:

Spoiler (hover to show)
Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #170 στις: Φεβρουαρίου 19, 2013, 05:53:42 μμ »
Καλησπέρα σε όλους!

Νέο update με λίγες τροποποιήσεις, προσθήκες και κυρίως, με αρκετό τρίψιμο χωρίς να έχει μπει ακόμα στόκος πάνω στο μοντέλο!!

Ξεκινάω από το τελευταίο, το οποίο έχει να κάνει με την εφαρμογή των δύο κομματιών της ράχης για τις εκδόσεις Β/Ν.
Κάνοντας dry fit, είδα ότι στο σημείο της ένωσης στο πίσω μέρος, δημιουργείται σκαλοπάτι δεξιά-αριστερά σε σχέση με την υπόλοιπη "γραμμή" της ατράκτου, οπότε χρειάστηκε να τρίψω τα κομμάτια εσωτερικά προκειμένου να προσαρμόσω το πλάτος τους. Στη δεύτερη φώτο, φαίνεται το κενό από τα κοψίματα/τριψίματα. 

Πιστεύω θα ήταν καλύτερα αν είχα αγνοήσει τις οδηγίες στο συγκεκριμένο βήμα και να είχα κολλήσει πρώτα το κάθε μισό της ράχης, στο αντίστοιχο μισό της ατράκτου και στη συνέχεια να έτριβα τα σημεία ένωσης, έτσι ώστε τα όποια κενά να περιοριστούν στο επάνω μέρος.

Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα Ν, το συγκεκριμένο ά/φος (και νομίζω όσα φοράνε τη παραλλαγή Red Flag) διαφέρει στο κάθετο σταθερό, έτσι τροποποίησα ελάχιστα το αντίστοιχο πού προορίζεται για το Β.   

Τα εσωτερικά πέταλα στην εξαγωγή του κιτ είναι ανύπαρκτα, έκανα λοιπόν μια απόπειρα να προσθέσω μια υποτυπώδη λεπτομέρεια, έτσι για να υπάρχει. Έκοψα 18 κομμάτια από αλουμινόφυλλο σε διαστάσεις 2mm x 5mm και τα κόλλησα με Κ/Α κόλλα.   

Τέλος και με τα καθίσματα, τους έκανα wash με μαύρο λάδι, κόλλησα τις χειρολαβές και τα πέρασα με ματ βερνίκι.

Αυτά προς το παρόν!
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!  ::salut::
Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #171 στις: Φεβρουαρίου 20, 2013, 11:33:29 πμ »
 ::helpsos:: ::helpsos::
Κακή αρχή με τα διάφανα κομμάτια, τα οποία έκοψα με πένσα-κόπτη από το πλαίσιο, αλλά προφανώς η πίεση του εργαλείου προκάλεσε ζημιά στα διαυγή μέρη, κάτι σαν εκτεταμένο ράγισμα. Περισσότερο με απασχολούν τα σταθερά τμήματα της καλύπτρας, τα οποία δεν θα βαφτούν στα σημεία αυτά, σε αντίθεση με τα κινητά μέρη.     

Ακολουθώ τη γνωστή λύση με το ντουκόχαρτο, αλοιφές/οδοντόκρεμες και παρκετινή;  ::Help2::

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!  ::salut::
Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #172 στις: Φεβρουαρίου 20, 2013, 12:00:11 μμ »
Παναγιώτη δυστυχώς σε αυτά τα σημεία που έχεις πρόβλημα δεν υπάρχει μεταλικός σκελετός (στο κιτ),πράγμα που σημαίνει οτι εφάπτονταν ακριβώς πάνω στο αεροσκάφος....άρα αν θα στοκάρεις θα πρέπει να βάψεις δημιουργόντας κάποιο πλαίσιο....το οποίο βέβαια δεν υπάρχει στο πραγματικό .....α ρε φίλε με αυτά τα κρύσταλα!
Αν θα κάνεις ανοιχτό το κόκπιτ θα μπορούσες να τρίψεις παράλληλα όλη τη βάση του αλεξινεμίου μέχρι να φτάσεις στο πρόβλημα και να το εξαφανίσεις προσέχοντας να μην χάσεις και το σχήμα του πατήματος...μετά τοποθετείς και στοκάρεις ελάχιστα...το αλεξινέμιο θα είναι ελαφρός χαμηλότερο αλλά με ανοιχτή καλύπτρα δε θα φαίνεται ,το ιδιο με το το κεντρικό κομμάτι!Δυσκολο ναι εφικτό όμως ,η άλλη λύση είναι μειλ στην εταιρεία για να σου στείλει άλλο!

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #173 στις: Φεβρουαρίου 20, 2013, 12:57:54 μμ »
 ::eusa_wall:: ::eusa_wall::
Για τα κινητά μέρη δε με πειράζει, τα σημάδια είναι πάνω στον σκελετό και θα στοκαριστούν-βαφτούν.
Θα δοκιμάσω να τρίψω ένα σημείο με βρεγμένο ντουκόχαρτο και τα σχετικά, κι αν το πρόβλημα μειωθεί αισθητά, τότε θα συμβιβαστώ με το αποτέλεσμα. Αλλιώς, πλαίσιο όπως έγραψες ή mail για αντικατάσταση (δεν ξέρω τη διαδικασία, χρεώνουν τίποτα σε τέτοιες περιπτώσεις;)
Πλέον, για λόγους ασφαλείας και αποφυγής ατυχημάτων, κλείνω τις καλύπτρες.

Σ' ευχαριστώ φίλε για τσι συμβουλές, αυτά τα άτιμα τα διάφανα δεν με πάνε!  ::salut::   
Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #174 στις: Φεβρουαρίου 20, 2013, 01:26:04 μμ »
Παναγιώτη όλοι την έχουμε πάθει κατά καιρούς ,απλά την επόμενη φορά κόβεις με το κοφτάκι μακρυά από το διάφανα αφήνοντας ένα κομμάτι του πλαισιόυ σε καλύπτρα και αλεξινέμιο και αφαιρείς πολύ προσεκτικά και όχι με τη μία με τον κόφτη ,αν είναι πολύ χοντρό το κομμάτι του πλαισίου επιστρετεύεις και πριονάκι! ::salut::