Αποστολέας Θέμα: 1/48 Mirage 2000 project (N/N/D/-5DDA/C/Η)  (Αναγνώστηκε 40478 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
Απ: Mirage 2000N 1/48 Heller
« Απάντηση #100 στις: Ιουλίου 10, 2012, 09:05:19 μμ »
Τρίψε με πολύ ψιλό ντουκόχαρτο (1200++ ) και μετά ξαναπέρνα βερνίκι...

Λογικά έχει πειραχτεί μόνο το βερνίκι... Πόσο το άφησες να στεγνώσει; Το άσπρο από κάτω είναι ακρυλικό ή έναμελ;

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κέρκυρα/Corfu
« Απάντηση #101 στις: Ιουλίου 10, 2012, 09:10:56 μμ »
Πόσο το άφησες να στεγνώσει; Το άσπρο από κάτω είναι ακρυλικό ή έναμελ;

Το άφησα να στεγνώσει μία μέρα και το άσπρο είναι σμάλτου.
"Εφ´ όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν."
Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #102 στις: Ιουλίου 10, 2012, 09:15:52 μμ »
Με πολλή προσοχή τότε γιατί μπορεί να μην έχει στεγνώσει ακόμα καλά το άσπρο... Γενικά τα γκλος βερνίκια πρέπει να τα αφήνεις πιο πολύ να στεγνώνουν, ειδικά αφού βάφεις με πινέλο...

Ελπίζω να το σώσεις και να μην πρέπει να ξαναβάψεις...  :roll: :roll: :roll:

Αν και ίσως να είναι πιο έυκολο να ξεβάψεις μέχρι την αρχή των πτερυγίων και να ξαναβάψεις, παρά να το τρίψεις... Εξαρτάται πόσο έχει πειραχτεί το άσπρο χρώμα..

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #103 στις: Ιουλίου 10, 2012, 09:23:46 μμ »
Σ'ευχαριστώ πολύ Νίκο!
Θα δοκιμάσω με ελαφρύ τρίψιμο, για ξέβαμμα με φοβίζει λίγο..  ::salut::
"Εφ´ όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν."
Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #104 στις: Ιουλίου 11, 2012, 02:08:17 πμ »
Ξεκίνησα λοιπόν το βάψιμο της παραλλαγής, για την οποία χρησιμοποίησα το dark gull grey 140 (FS 36231) και το forest green 117 (FS 34102) με λίγες σταγόνες μαύρο για να πετύχω ίδια απόχρωση με το 116 (FS 34079 leaf green), πού κανονικά είναι το σωστό χρώμα, αλλά δεν το διέθετα.
Το βάψιμο αποκάλυψε ένα μεγάλο "φάουλ" με το πίσω κινητό μέρος της καλύπτρας να μην έχει καθίσει σωστά, οπότε ξήλωμα και κόλληση ξανά.. Επίσης, είχα τοποθετήσει σε λάθος σημείο τον σωλήνα ανεφοδιασμού και το συνειδητοποίησα όταν έβαφα το σκούρο γκρι, έτσι τον ξανακόλλησα εκεί πού πρέπει, πιο κοντά στο αλεξηνέμιο.   

Φυσικά, θα ακολουθήσουν όσα χέρια χρειαστούν και οι απαραίτητες διορθώσεις στα όρια της παραλλαγής, όπως και κάποιες μικρολεπτομέρειες.   

Καλό βράδυ!  ::salut:: ::salut::
Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #105 στις: Ιουλίου 12, 2012, 12:07:50 μμ »
Πολύ του πάει η παραλλαγή !

Αποσυνδεδεμένος prokroust

• H.A.F. Fanatic
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Σαλαμίνα
  • Η Ελλάς πρέπει να Ζήσει κ θα Ζήσει..(Χ. Τρικούπης)
    • ModelMania
« Απάντηση #106 στις: Ιουλίου 12, 2012, 12:32:23 μμ »
Ξεκίνησα λοιπόν το βάψιμο της παραλλαγής, για την οποία χρησιμοποίησα το dark gull grey 140 (FS 36231) και το forest green 117 (FS 34102) με λίγες σταγόνες μαύρο για να πετύχω ίδια απόχρωση με το 116 (FS 34079 leaf green), πού κανονικά είναι το σωστό χρώμα, αλλά δεν το διέθετα.
Το βάψιμο αποκάλυψε ένα μεγάλο "φάουλ" με το πίσω κινητό μέρος της καλύπτρας να μην έχει καθίσει σωστά, οπότε ξήλωμα και κόλληση ξανά.. Επίσης, είχα τοποθετήσει σε λάθος σημείο τον σωλήνα ανεφοδιασμού και το συνειδητοποίησα όταν έβαφα το σκούρο γκρι, έτσι τον ξανακόλλησα εκεί πού πρέπει, πιο κοντά στο αλεξηνέμιο.   

Φυσικά, θα ακολουθήσουν όσα χέρια χρειαστούν και οι απαραίτητες διορθώσεις στα όρια της παραλλαγής, όπως και κάποιες μικρολεπτομέρειες.   

Καλό βράδυ!  ::salut:: ::salut::

Πάνο πρόσεξε λίγο το κόψιμο της παραλλαγής... σε κάνα δυο σημεία κάνει γωνίες ::salut::

Μία ερώτηση... έχεις αναμίξει το 140 με το 116 για να το σκουρύνεις?
Το 116 κ το 117 είναι τα κλασσικά πράσινα χρώματα για την SEA παραλλαγή ... δεν έχω καταλάβει πως τα δούλεψες. Μπορείς να μου το εξηγήσεις?
Ευχαριστώ
Κρουστάλλης (Πάκης) Προκόπης

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #107 στις: Ιουλίου 12, 2012, 01:48:28 μμ »
'Αρη  ::thanks_smilie::
Μ' αρέσει πάρα πολύ αυτή η παραλλαγή στο Mirage!  ::salut::

Προκόπη, φυσικά θα διορθώσω τα όρια της παραλλαγής και το pattern στη δεξιά πτέρυγα πού δεν μου κάθεται καλά. Εκτός αυτών, θα περάσω κι άλλα χέρια.
Όσον αφορά τα χρώματα βρήκα τα παρακάτω

Satin Gris Bleu Fonce
FS 26152->Xtracolour X126->Humbrol 145->Lifecolour UA038->ModleMaster 1721
Satin vert Fonce
FS24079->(approx. BS381C-641)->Xrtacolour X001 or X110->Humbrol 163 or 116->Lifecolour UA001->ModelMaster 1710

Δεν έβαψα με το Hu145 γιατί "μπλεδίζει" και από φωτογραφίες παρατήρησα ότι είναι σκούρο γκρι. Χρησιμοποίησα το 140 χωρίς ανάμειξη.
Για το πράσινο, χρησιμοποίησα το 117 με λίγο μαύρο για να σκουρήνει, καθώς δεν έχω το 116!
Ελπίζω να κάλυψα!  ::salut::
Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #108 στις: Ιουλίου 14, 2012, 08:47:40 μμ »
Καλησπέρα σε όλους!

Μικρή πρόοδος, καθώς ο καύσωνας έχει περιορίσει την όρεξη για μοντελάρισμα και τα βαψίματα έχουν αναβληθεί για την ώρα.
Ασχολήθηκα λίγο με τα σκέλη των τροχών πού πήρα από άλλο mirage και πρόσθεσα τις καλωδιώσεις.
Επίσης, εξαιτίας της προσπάθειας της αποκόλλησης σκελών - τροχών, έβαλα κομμάτια σύρματος στα σημεία ένωσης, ανοίγοντας πρώτα τρύπες με μια πυρωμένη βελόνα.     

Αυτά για την ώρα!
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας! ::salut::
Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #109 στις: Ιουλίου 25, 2012, 09:10:02 μμ »
Καλησπέρα σε όλους!

Το βάψιμο της παραλλαγής σχεδόν τελείωσε, το πρώτο μου ολοκληρωμένο βάψιμο μετά από περίπου δύο χρόνια μοντελιστικής αδράνειας, χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι σας ζητάω να είστε επιεικείς!
Σε κάποια σημεία φυσικά υπερέβαλα, σε άλλα δεν κατάφερα να ακολουθήσω πιστά το pattern των οδηγιών, όπου και φαίνονται λάθη, προσπάθησα δε, να αποφύγω το χτίσιμο μεταξύ των χρωμάτων και να οριοθετήσω την παραλλαγή με λεπτό πινέλο.         
Θα ακολουθήσουν και οι απαραίτητες διορθώσεις στα όρια της παραλλαγής και του ανοιχτού γκρι στις κάτω επιφάνειες, ώστε να προχωρήσω στο βάψιμο του κώνου και των λοιπών λεπτομερειών.

Αυτά για την ώρα!
Παρατηρήσεις και σχόλια δεκτά!  ::salut:: ::salut::
Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #110 στις: Ιουλίου 26, 2012, 04:13:45 πμ »
Ωραίος Πάνο ,μια χαρά έστρωσε ,έχεις καλό χέρι,δεν ξέρω αν περάσεις βερνίκια και κάποια washes .Θα τα πούμε από κοντά φιλαράκο!

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #111 στις: Ιουλίου 26, 2012, 10:02:53 πμ »
Πολύ ωραίο βγήκε.Μια γκρι κουκκίδα βλέπω μόνο στο κεντρο του fuselage και είσαι τέλειος. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #112 στις: Ιουλίου 26, 2012, 06:55:31 μμ »
Φίλε Σταμάτη, σ'ευχαριστώ!
Βερνίκια φυσικά και θα περάσω, γυαλιστερό ανάμεσα στις χαλκομανίες και κανένα ματ για το τελείωμα, όπως και wash. Σκέφτομαι επίσης, να κάνω με στεγνό πινέλο, διακριτικά ξεθωριάσματα με τα βασικά χρώματα ξανοιγμένα, όχι σε έντονο βαθμό γιατί τα Ν δεν είναι και πάρα πολύ βρώμικα!  ::salut::

ʼρη, ευχαριστώ πολύ!
Θα διορθώσω αυτό το σημείο, όπως και κάποια άλλα ψιλά!  ::salut::
Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #113 στις: Ιουλίου 27, 2012, 09:28:35 μμ »
Καλησπέρα!

Έχοντας ένα θέμα με τους πλαστικούς και εύθραυστους σωλήνες pitot των κιτ, οι οποίοι πάντοτε έσπαγαν κατά τη διάρκεια ή μετά το τέλος της κατασκευής, δοκίμασα να φτιάξω έναν από βελόνα ραπτικής, με οδηγό ένα άρθρο εδώ στο φόρουμ.   

Χρησιμοποίησα λωρίδες από χαρτί υγείας, τις οποίες τύλιξα γύρω από τη βελόνα και εφαρμόζοντας κάθε λίγο μερικές σταγόνες Κ/Α κόλλα. Όταν η κόλλα στέγνωσε, το χαρτί σκλήρυνε και στη συνέχεια μπορούσα να το επεξεργαστώ με τον κόπτη και ντουκόχαρτο.   

Κόλλησα τη βελόνα στο ρύγχος επίσης με Κ/Α, συμπλήρωσα με λίγο ακόμη χαρτί και το έτριψα.

Και τέλος, την έβαψα με alluminium για να δω αν θέλει διορθώσεις, οι οποίες χρειάζονται όπως και φαίνεται!

Καλό βράδυ!  ::salut::
Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #114 στις: Ιουλίου 27, 2012, 09:36:48 μμ »
Mπράβο Πάνο ,ωραίος ο pitot ,για να μην παιδευεσε και πολύ το τελείωμα μπορεί να γίνει και με κυανοακρυλική !

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #115 στις: Ιουλίου 27, 2012, 10:05:23 μμ »
Σ'ευχαριστώ Σταμάτη!
Κυανοκριλική και τρίψιμο μέχρι να στρώσει!  ::salut::
Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #116 στις: Σεπτεμβρίου 12, 2012, 10:28:39 μμ »
Καλησπέρα!

Μετά από κάμποσο καιρό και με αφορμή το διαλειμματάκι από το sukhoi, αξιώθηκα να τελειώσω το βάψιμο στο miragάκι, διορθώνοντας τα όρια της παραλλαγής και βάφοντας κάποια άλλα σημεία/λεπτομέρειες, οι οποίες εργασίες ομολογώ, έγιναν κάπως βιαστικά με σκοπό να το τελειώσω όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
Θα κοιτάξω αύριο για τυχόν ατέλειες πού χτυπάνε στο μάτι, ώστε να το περάσω στη συνέχεια ένα χέρι παρκετίνη.

Επίσης, δεν κρατήθηκα και έβγαλα τις ταινίες από τις καλύπτρες..   

Δεν θα ασχοληθώ πάρα πολύ ακόμα με το κιτ, οτιδήποτε έχω κάτι λάθος, θα προσπαθήσω να το αποφύγω στο επόμενο!
Λοιπόν, αυτά για την ώρα!  ::salut:: 
Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #117 στις: Σεπτεμβρίου 12, 2012, 10:38:28 μμ »
Πάνο πάρα πολύ καλό βάψιμο!Ρίξτου παρκετίνη και σήματα για να δείξει ακόμα περισσότερο! :wink: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #118 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2012, 07:09:59 μμ »
Σ'ευχαριστώ πολύ Λάμπρο!
Ελπίζω σύντομα να έχω update με τις χαλκομανίες τοποθετημένες!  ::salut::
Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος dionisis79

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • IPMS 1317 Λέσχη Μοντελιστών Καρδίτσας!!!!!
« Απάντηση #119 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2012, 07:44:59 μμ »
Πάνο πολύ ωραίο μέχρι τώρα . ʼμα γίνουν και φθορές θα είναι φοβερό !

Αποσυνδεδεμένος Totenkopf

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #120 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2012, 08:05:10 μμ »
Πολύ καλό το βάψιμο σου!  ::salut::

Υ.Γ Τι κόλλα χρησιμοποιείς για τα ήδη βαμένα κομμάτια;

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #121 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2012, 08:27:52 μμ »
Διονύση και Totenkopf, σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια!  ::salut::

Χρησιμοποιώ κυανοκριλική κόλλα για τα βαμμένα κομμάτια, τη ροζ ZAP και κυρίως μια Γερμανική, Atom Kleber ονομάζεται.
Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #122 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2012, 09:51:40 μμ »
Καλησπέρα σε όλους!

Βάψιμο, λοιπόν, ΤΕΛΟΣ!!
Έγιναν και οι τελευταίες μικροδιορθώσεις και κολλήθηκαν κάποια κομμάτια, ώστε να περαστούν και αυτά παρκετίνη, μαζί με το υπόλοιπο μοντέλο.

Να σημειώσω εδώ, ότι τα όρια της παραλλαγής δεν έχουν και το καλύτερο σβήσιμο, κάτι το οποίο πρέπει να βελτιώσω και να κάνω με περισσότερη υπομονή και προσοχή, από κάποια απόσταση όμως μου φαίνονται οκ!
Μερικές ακόμα κοντινές με την εξαγωγή, η οποία εξωτερικά βάφτηκε με alluminium και εσωτερικά με το 128 της Molak, ενώ έγινε και ένα πρώτο wash.

Αυτά για την ώρα!  ::salut::

EDIT:
Να διευκρινίσω (καθώς διαβάζοντάς το, διαπίστωσα ότι δεν το διατύπωσα σωστά  :oops:) ότι το παρακάτω
τα όρια της παραλλαγής δεν έχουν και το καλύτερο σβήσιμο, κάτι το οποίο πρέπει να βελτιώσω και να κάνω με περισσότερη υπομονή και προσοχή
δεν ισχύει για το συγκεκριμένο μοντέλο, θα προσπαθήσω να το βελτιώσω στο επόμενο! Όπως έχω αναφέρει, δεν θα ασχοληθώ πολύ ακόμα με το κιτ.
Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος stathis_am

• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ 1974 - Α^2
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Xalandri 4
  • ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #123 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2012, 12:57:50 πμ »
Αρχοντας!!   ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #124 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2012, 08:54:29 μμ »
Σε ευχαριστώ πολύ Στάθη!
Είμαι ικανοποιημένος με το γεγονός ότι αυτό το κιτ είναι από τα πρώτα πού φτιάχνω με περισσότερη προσοχή και δοκιμάζω τόσα νέα πράγματα, όχι όμως και άρχοντας!  ::salut::
Ιωάννης Καποδίστριας