Αποστολέας Θέμα: F-4s VF-301 1/72 (το πρωτο μου...)  (Αναγνώστηκε 8879 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος stathis_am

• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ 1974 - Α^2
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Xalandri 4
  • ΑΘΗΝΑ
F-4s VF-301 1/72 (το πρωτο μου...)
« στις: Μαΐου 23, 2012, 11:54:20 πμ »
Το πρωτο μου λοιπον μετα απο χρονια ειναι το F-4s Phantom Vf-301...
Se διασταση 1/72 της italeri ...

Βεβαια ειναι νωρις ακομα μας και  μολις ανοιξα το κουτι...
αλλα θελω να το βαψω ετσι...

Τι χρωματα ειναι αυτα?? να εμπιστευτω αυτα που γραφει το κουτι ???
Ξερει κανεις κατι γιαυτα τα αεροπλανα??? (F-4s VF-301)

Eyxaristw!!! ksekinameeeee!!!

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
Απ: F-4s VF-301 1/72 (το πρωτο μου...)
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 23, 2012, 12:44:25 μμ »
Σταθη καλη αρχη!Για ο,τι χρειαστεις ρωτας αμεσως.
Τωρα για τα χρωματα δεν ξερω αν ειναι σωστα.Πολλες φορες οι εταιριες κανουν λαθη.Θα σου απαντησουν οι ειδικοι του θεματος. :wink: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κέρκυρα/Corfu
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 23, 2012, 01:05:17 μμ »
Καλή αρχή Στάθη και μην αγχώνεσαι!

Τα χρώματα για την παραλλαγή, χωρίς να είμαι ειδικός και κατόπιν σύντομης έρευνας, είναι τα παρακάτω, αυτά αναφέρουν οι οδηγίες του κιτ;
http://www.cybermodeler.com/aircraft/f-4/f-4_profile05.shtml
Όπως λέει και ο Λάμπρος, οι εταιρείες κάνουν συχνά λάθη, δεν μπορείς πάντα να εμπιστεύεσαι τις οδηγίες.
Σε κάθε περίπτωση, κάνεις μια έρευνα γύρω από κάθε α/φος και μαζεύεις υλικό, πληροφορίες κτλ. για το μοντέλο σου και όταν τα βρεις σκούρα, ρωτάς. Σίγουρα θα υπάρχει κάποιος ειδικός ή πού το έχει φτιάξει.  :wink:   

Επίσης, αυτό το link θα σε βοηθήσει πολύ με τις αντιστοιχίες και τις αποχρώσεις των χρωμάτων.
http://www.ipmsstockholm.org/colorcharts/stuff_eng_colorcharts_fs.htm

::salut::
"Εφ´ όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν."
Ιωάννης Καποδίστριας

• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ 1974 - Α^2
  • Scale 1/48
  • *
  • ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 23, 2012, 01:41:15 μμ »
Eyxaριστω παιδια!!ξεκινησα με το κοπκιτ... εβαψα καθισματα και χειριστηρια κονσολες.. και 8α τα κολλήσω μετα.. (ετσι καλα το εκανα ε? δεν κολλαμε πρωτα και μετα βαφουμε...

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 23, 2012, 01:45:13 μμ »
Eyxaριστω παιδια!!ξεκινησα με το κοπκιτ... εβαψα καθισματα και χειριστηρια κονσολες.. και 8α τα κολλήσω μετα.. (ετσι καλα το εκανα ε? δεν κολλαμε πρωτα και μετα βαφουμε...
Πολυ σωστα το εκανες αλλιως μετα το βαψιμο θα σε δυσκολευε. :wink:

• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ 1974 - Α^2
  • Scale 1/48
  • *
  • ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 23, 2012, 01:51:12 μμ »
Labros οταν βαφω με το πινελακι.. το διαλυτικο ποτε το βαζω? μεχρι στιγμης.. πινελο στο χρωμα.. μετα το στραγκιζω εκει και βαφω.. μετα στο νερο το καθαριζω και παλι... καλα κανω η οχι ?

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 23, 2012, 02:21:03 μμ »
Labros οταν βαφω με το πινελακι.. το διαλυτικο ποτε το βαζω? μεχρι στιγμης.. πινελο στο χρωμα.. μετα το στραγκιζω εκει και βαφω.. μετα στο νερο το καθαριζω και παλι... καλα κανω η οχι ?
Διαλυτικο χρησιμοποιω μονο οταν το χρωμα ειναι πολυ πηχτο.Ανακατευω καλα το χρωμα(πολυ καλα)και παιρνω χρωμα με μια οδοντογλυφηδα απο τον πατο απο το κουτακι.Αν ανακατευεται δυσκολα παιρνω μια μικρη ποσοτητα σε ενα κυπελακι(απο γαλα για την φραπεδαρα  :mrgreen:) και βαζω εκει μια-δυο σταγονες διαλυτικο,το ανακατευω και μετα βαφω.
Τα παραπανω σε περιπτωση που βαφω με σμαλτα(Humbrol,Molak,Model Master,Revell).
Οταν βαφω με ακρυλικα(χρησιμοποιω μονο life color απο ακρυλικα) απλα κουναω καλα το μπουκαλακι και μετα βουταω το πινελο στο χρωμα και βαφω. :wink:

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 23, 2012, 04:16:03 μμ »
Σωστά! Πρώτα βάφεις το κοκπιτ (μπανιέρα και πίνακες οργάνων, όπως επίσης και τα πλαϊνά της ατράκτου) και μετά το κολλάς με κόλλα στιγμής ή κυανοκριλική κόλλα, πάντα σε μικρές ποσότητες.
Δεν είναι όμως απαραίτητο να κολλήσεις κατ'ευθείαν τα καθίσματα, μπορείς να τα αφήσεις για το τέλος, πριν κλείσεις την καλύπτρα και ξεκινήσεις το βάψιμο της παραλλαγής, καθώς θα πρέπει να συνεχίσεις με την υπόλοιπη συναρμολόγηση, στοκάρισμα και τρίψιμο (εάν χρειαστεί και το επιθυμείς) και θα είναι ευάλωτα στις εργασίες αυτές. Για να προστατεύσεις το έτοιμο κοκπιτ, μπορείς να το καλύψεις με ταινία μασκαρίσματος ή χαρτοταινία, αυτά τα δύο χρησιμοποιώ.

Για τα χρώματα, σε κάλυψε ο Λάμπρος.
Να προσθέσω ότι για μικρές επιφάνειες, δεν είναι ανάγκη να αραιώσεις τα χρώματα (προσωπική άποψη και τρόπος εργασίας), εκτός φυσικά εάν είναι πολύ πηχτά. Η αραίωση τους όμως για μεγάλες επιφάνειες, τις περισσότερες φορές έως πάντοτε (ανάλογα το χρώμα και την εταιρεία), επιβάλλεται.  ::salut::
"Εφ´ όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν."
Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος superdad

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθηναι
  • modelclub.gr
« Απάντηση #8 στις: Μαΐου 23, 2012, 04:24:29 μμ »
Καλη αρχη!
Δουλευω,αρα υπαρχω!!!

• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ 1974 - Α^2
  • Scale 1/48
  • *
  • ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #9 στις: Μαΐου 24, 2012, 04:31:06 μμ »
Βρηκα και τα χρωματα.. θα παω να τα παρω να ξεκινησω...
Απευθειας στο πλαστικο βαφω και το περναω κανα 2 χερια ε ??? δε θελει καμια υποστρωση απο κατω...   
κατι gloss και τετοια που διαβαζα... τι ακριβος ειναι τι να παρω? χρειαζονται ???

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #10 στις: Μαΐου 24, 2012, 05:24:08 μμ »
Βρηκα και τα χρωματα.. θα παω να τα παρω να ξεκινησω...
Απευθειας στο πλαστικο βαφω και το περναω κανα 2 χερια ε ??? δε θελει καμια υποστρωση απο κατω...   
κατι gloss και τετοια που διαβαζα... τι ακριβος ειναι τι να παρω? χρειαζονται ???
Πολυ ασταρωνουν το μοντελο πρωτα με ενα τυχαιο γκρι χρωμα.Ατυο βοηθαει στο να κατσει καλυτερα το χρωμα αλλα και να σου εμφανισει τυχων κατασκευαστικες ατελειες.Εγω ασταρωνα τα μοντελα μου με σπρει Hycote αλλα ειναι δυσκολο να το βρεις και ειναι κορυφαιο για μενα!Και να μην ασταρωσεις ομως δεν εχεις καποιο προβλημα.
Τωρα τις περισσοτερες φορες χρειαζεται δυο χερια για να καθισει καλα το χρωμα.Αλλα προσεχε!Δεν θα κοιταξεις να γεμισεις την περιοχη που θελει με το πρωτο χερι!Θα περασεις ενα χερι πινελο την παραλαγη,θα το αφησεις να στεγνωσει και μετα θα περασεις το δευτερο.Αν χρειστει περνας και τριτο χερι.Πολλα χερια θελουn τα δυσκολα χρωματα οπως ειναι το ασπρο και το κιτρινο.
Τωρα γυαλιστερο βερνικι χρειαζεσαι για μετα το βαψιμο.Τελειωνεις την παραλλαγη και περνας το βερνικι για να σε βοηθησει στα σηματα.
Οταν τελειωσεις με το κατασκευαστικο μερος ποσταρε τη δουλεια σου και συνεχιζουμε μετα με τα υπολοιπα. :wink:
 ::salut:: ::salut::

• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ 1974 - Α^2
  • Scale 1/48
  • *
  • ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #11 στις: Μαΐου 24, 2012, 05:28:13 μμ »
Κυριακη θα ανεβασω το κοπκιτ.. γιατι παω αθηνα σπιτι μ ..
απλα θελω να ζωντανεψω το κοπκιτ μου.. πολυ αχαρα και ασχημα τα καθισματα τι να κανω ? καπου διαβασα να βαψω και να κολλήσω λεπτες λορηδες αλουμινιο για ζωνες... αυτο να κανω ??

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #12 στις: Μαΐου 24, 2012, 05:42:12 μμ »
Ψαξε εδω,θα βρεις πολλες πληροφοριες! :wink:
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/board,5.0.html

Αποσυνδεδεμένος bill-larisa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λαρισα
« Απάντηση #13 στις: Μαΐου 25, 2012, 11:15:15 μμ »
Καλη αρχη Σακη..για τις ζωνες μπορεις να χρησιμοποιησεις και λεπτες λωριδες χαρτοταινιας..τις οποιες κιολας μπορεις να τις βαψεις κιολας στο χρωμα που επιθυμεις και που εχει το καθε καθισμα..δηλαδη παιρνεις ενα κομματι χαρτοταινιας,, το βαφεις στο χρωμα που θελεις π.χ. χακι-μπεζ κλπ (καποιες φορες δεν θελει καν βαψιμο το χρωμα της ταιριαζει σε αρκετα καθισματα)οταν στεγνωσει κοβεις σε λωριδες και εισαι ready...επισης και αυτοκολλητη αλουμινοταινια  κανει πολυ καλη δουλεια..με την ιδια διαδικασια

• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ 1974 - Α^2
  • Scale 1/48
  • *
  • ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #14 στις: Μαΐου 25, 2012, 11:40:34 μμ »
Σταθης!!

ευχαριστω.. Κυριακη γυριζω Λαμια και αρχιζω δουλεια και φωτογραφιες!!!

Αποσυνδεδεμένος bill-larisa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λαρισα
« Απάντηση #15 στις: Μαΐου 26, 2012, 01:01:19 πμ »
Sorry  για το Σακης ..Σταθη κεκτημενη ταχυτης  ::salut:: αναμενουμε φωτος

• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ 1974 - Α^2
  • Scale 1/48
  • *
  • ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #16 στις: Μαΐου 28, 2012, 07:54:49 μμ »
Λοιπον... σημερα τελειωσα το κοπκιτ...

και αρχησα την συναρμολογιση του μοντελου.... ΑΛΛΑ!!!

::arrowred:: Το κιτ της italeri ειναι  ψιλο μουφα... γιατι το συγκρινα με ενα phantom που ειχα παρει απο ενα περιοδικο που θα θυμαστε πολλοι... (τι μαρκα ηταν???)  και δεν εχει καμια σχεση η λεπτομερια στα φτερα πχ.. καμια ομως!!

::arrowred::σε μερικα σημεια απο απροσεξια μου... επεσε κολα.. και εχει μια δαχτυλια δικια μ... αυτο πως θα το σβησω?? με ντουκοχαρτο P800 ???

::arrowred::οταν βαλω τον ακρυλικο στοκο σπατουλαρισματος... τον βαζω.. τον αφινω να στεγνωση.. (ποση ωρα??) και μετα ξανατριβω??

::arrowred::Τα τριψηματα θα φαινονται μετα στο βαψιμο ????

Σε λιγο 8α περασω και φωτογραφιες...

(αν υπαρχει καμια συγκεκριμενη απαντηση στα ερωτηματα... θα το εκτιμουσα!!! ευχαριστω!!!)

• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ 1974 - Α^2
  • Scale 1/48
  • *
  • ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #17 στις: Μαΐου 28, 2012, 09:09:57 μμ »
To kopkit mou

kai ta la8akia pou 8eloun dior8osh...

Σας αρεσουν τα χρωματα μου ? :mrgreen: :mrgreen:  το ενα γραφει 170 δρχ.!!  :lol:

Αποσυνδεδεμένος phantomakias

• DUM SPIRO MODELARUM MODELARUM ERGO SUM
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: αθηνα
  • PHANTOM PHOREVER / ...ΟΛΑ HAFif
« Απάντηση #18 στις: Μαΐου 28, 2012, 10:04:20 μμ »
Σταθη το κιτ που εχεις απο περιοδικο (το Airplane ηταν σωστα;) ειναι το βρετανικο Φαντομ
F-4M / K (RAF/RN ) ή αλλιως FG MkI FGR mk2
Ενυγουεϊ ειναι παλιο Ματσμποξ και μην σε ψαρωνει οτι ειναι χαργμενο.....ειναι για τα πανηγυρια.
ΜΗΝ συγκρινεις τα δυο κιτ γιατι εκτος ηλικιας ειναι και διαφορετικα α/φη (πχ κινητηρες)
Το Ιταλευρι μια χαρουλα ειναι (το χα κανει παλιαααααααα)
Το κακο ειναι οτι ειναι αναγλυφο αλλα δεν πειραζει.Θα βγει ωραιο!
Το κοκπιτ ειναι καλο,θα μπορουσες να βαλεις κα ζωνες αν ηθελες (απο χαρτοταινια κοβουμε λωριδιτσες και βαφουμε με Olive drab)
Καλη συνεχεια
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Spook

• Ανδρέας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3/4 of a mile...
  • One more Fighter Fling Maniac and Tomcat Fanatic
« Απάντηση #19 στις: Μαΐου 28, 2012, 10:09:57 μμ »
Καλησπέρα.

Γενικά για τα τριψίματα προμηθεύσου με ντουκόχαρτα διαφόρων βαθμών. Όσο πιο μεγάλος ο βαθμός τόσο πιο φίνο είναι και πιο λεία επιφάνεια θα παίρνεις μετά το τρίψιμο. Ξεκίνα από 400-500 και τρίβε την επιφάνεια που θες χρησιμοποιώντας σταδιακά αυξανόμενο βαθμό ντουκόχαρτου. Στο τέλος θα παρατηρήσεις την επιφάνεια χωρίς χαρακιές και άρα δεν θα έχεις κίνδυνο να εμφανιστεί κάτι μετά το πέρασμα της παραλλαγής. :wink:

Για τη δαχτυλιά, άφησε την κόλα να στεγνώσει και μετά τρίψε το σημείο προσεκτικά.

Για τον ακρυλικό στόκο δεν γνωρίζω να σου πω ακριβώς πόση ώρα χρειάζεται να στεγνώσει γιατί δεν τον χρησιμοποιώ αλλά για τους μοντελιστικούς, τους αφήνω μια μέρα και μετά τρίβω το σημείο. Επαναλαμβάνω όσες φορές χρειαστεί για να καλύψω το κενό.

Επίσης επειδή βλέπω ότι στην κόλα έχεις το πινελάκι που έρχεται με το βαζάκι θα πρότεινα να προμηθευτείς  ένα ψιλό, φθηνό πινελάκι το οποίο θα χρησιμοποιείς για τις κολλήσεις. Θα σου δίνει περισσότερο έλεγχο και θα έχεις και λιγότερα τρεξίματα. :wink:

Το cockpit σου είναι μια καλή προσπάθεια για πρώτη φορά και όσο διαβάζεις και εφαρμόζεις τεχνικές θα βελτιώνεσαι. Aν έχεις χρησιμοποιήσει gloss χρώματα (αν βλέπω καλά στο εμπρόσθιο κάθισμα) απέφευγε τα και προμηθεύσου matt γιατί δεν χρησιμοποιούνται για το βάψιμο των εσωτερικών. Πάντως για το πρώτο σου μοντέλο επικεντρώσου να το κολλήσεις/στοκάρεις σωστά, να πέσει το βάψιμο, βερνίκια και σήματα και φυσικά να το δεις τελειωμένο που είναι και το ζητούμενο και θα σου δώσει τη μεγαλύτερη χαρά.

Καλή συνέχεια! ::salut::

Anytime Baby....!!

• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ 1974 - Α^2
  • Scale 1/48
  • *
  • ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #20 στις: Μαΐου 28, 2012, 10:20:10 μμ »
Ευχαριστω παιδια.. το χρωμα για τα καθησμα τα ειχα απο παλια.. (πολυ παλια... 1996) θα παρω ματ αλλη φορα για καλυτερο αποτελεσμα..   

Ζωνες να κοψω το αλουμινιο απο κουτι νεσκαφε.. η να βαλω λεπτ0ο-κομμενη χαρτοταινια ??

• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ 1974 - Α^2
  • Scale 1/48
  • *
  • ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #21 στις: Μαΐου 28, 2012, 10:31:12 μμ »

εβαλα Χαρτοταινια... καλο ειναι η να τι βγαλω?

Αποσυνδεδεμένος Spook

• Ανδρέας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3/4 of a mile...
  • One more Fighter Fling Maniac and Tomcat Fanatic
« Απάντηση #22 στις: Μαΐου 28, 2012, 10:57:58 μμ »
Αν θες να το παλέψεις με τις ζώνες πάρε μια ιδέα για το πως είναι πάνω στο κάθισμα

http://www.ejectionsite.com/usnh7.htm

Anytime Baby....!!

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #23 στις: Μαΐου 28, 2012, 11:05:20 μμ »
Για πρώτη προσπάθεια, το κοκπιτ είναι πάρα πολύ καλό!
Μπορείς να βάλεις ότι σε βολεύει, χαρτοταινία, ταινία μασκαρίσματος ή αλλουμινόφυλλο από νες. Κόβεις σε λεπτές λωρίδες, βάφεις και κολλάς με λίγη κόλλα, σύμφωνα με μια φωτογραφία του πραγματικού και χωρίς να αγχώνεσαι να το αντιγράψεις πιστά.
Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, δώσε περισσότερη σημασία στη συναρμολόγηση και το βάψιμο παρά σε προχωρημένες τεχνικές, αλλά εσύ το φτιάχνεις και αποφασίζεις! Αν δε δοκιμάσεις άλλωστε, δεν θα μάθεις!
Ιωάννης Καποδίστριας

• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ 1974 - Α^2
  • Scale 1/48
  • *
  • ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #24 στις: Μαΐου 28, 2012, 11:11:40 μμ »

Στην φωτο φαινεται ποιο λεπτομερια απο το ματι να πω την αληθεια μ.. αλλα μεχρι εκει θα το παω το κοπκιτ!!!

Ετσι το εκανα (πρωτο το δευτερο σε λιγο..)

και ετσι ειναι

Tags: