Αποστολέας Θέμα: Φιαλη CO2  (Αναγνώστηκε 9437 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος vasso 1978

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: TRIKALA
  • modelclub.gr
Φιαλη CO2
« στις: Μαΐου 16, 2012, 08:19:47 μμ »
καλησπερα σας

καινουρια κι εγω ....
λοιπον εχω παρει αυτο τον αερογραφο http://www.tribalinkproducts.com/airbrush.html για τατουαζ και εκει που θα τον χρησιμοποιω δεν θα εχω ρευμα αυτοι εκει δειχνουν μια φιαλη CO2 οτι χρησιμοποιουν .
Θα μου δωσετε τα φωτα σας?

Αποσυνδεδεμένος costastdm

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Σαλαμινα
Απ: φιαλη CO2
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 16, 2012, 08:41:02 μμ »
Πρώτα από όλα καλώς όρισες! ::hi::

Τώρα για την φιάλη CO2 θα σου πω πως η φιάλη είναι μια λύση αλλά όχι για συνέχεια. Θα πρέπει να δεις πόσο διάρκεια εχει η φιάλη, γιατί όλες στην αρχή έχουν πίεση αλλά μετά ψοφάνε... θα πρέπει να δεις αν σου περνάει υγρασία στην σωλήνα και το κυριότερο πόση πίεση έχει! Αν δεις καλά στο video στην αρχή ο τύπος έχει βάλει ρυθμιστές πίεσης. Λέει 25-30 PSI ενώ τα κομπρεσέρ για τους αερογραφους που χρησιμοποιούμε φαντάζομαι οι περισσότεροι δουλεύουν με πολύ λιγότερη πίεση.

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 16, 2012, 09:07:16 μμ »
καλησπερα κι ευχαριστω

λοιπον εγω θα παω παραλιακα στην Κατερινη για να κανω τατουαζ γι αυτο λεω δεν θα εχω ρευμα αρα εκει αναγκαστικα πρεπει να παρω φιαλη . αν υπηρχε επαναφορτιζομενο κομπρεσορακι θα επαιρνα αλλα ενα που βρηκα στο e-bay το φορτιζεις 4 ωρες και κραταει μονο 90 λεπτα λεει.
ρωτησα σε ενα καταστημα στα Τρικαλα που πουλανε πυροσβεστηρες και δεν ηξεραν για φιαλη CO2 . τι να κανω τωρα που να ρωτησω σε ιατρικα ειδη που πουλανε φιαλες οξυγονου?

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 16, 2012, 09:13:05 μμ »
Δεν ξέρω αν κάνει η φιάλη με CO2 αλλά έχω μια απορία:

Το παγωμένο διοξείδιο που βγαίνει από την φιάλη δεν θα δημιουργεί πρόβλημα τόσο στο χρώμα όσο και στο δέρμα;

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 16, 2012, 09:19:21 μμ »
για να καταλαβω...
οι πυροσβεστηρες εχουν διοξειδιο του ανθρακα? (ασχετη μαλλον ε?)

κοιτα το βιντεο τους
δεν δειχνει να βγαζει αερα στο δερμα.

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 16, 2012, 09:37:46 μμ »
Υπάρχουν πυροσβεστήρες που έχουν διοξείδιο και άλλοι που έχουν σκόνη.

Το διοξείδιο βγαίνει πολύ παγωμένο ( ένα κουτάκι κόκα κόλα παγώνει σε 25 δεύτερα δοκιμασμένο  :mrgreen: :mrgreen:)

Η μπουκάλα που δείχνουν οι τύποι λογικά περιέχει διοξείδιο με μικρότερη συμπίεση σε σχέση με τους πυροσβεστήρες.

Λογικά θα βρεις τέτοιες μπουκάλες σε μαγαζιά με βιομηχανικά αέρια.

Μερικές οδηγίες ασφαλείας: http://www.certh.gr/dat/B72FFCED/file.pdf

Νομίζω ότι υπάρχουν και φιάλες με διοξείδιο για τα ενυδρία. Κάνε μια αναζήτηση google...  :wink: :wink:

Αποσυνδεδεμένος costastdm

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Σαλαμινα
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 16, 2012, 09:53:48 μμ »
Αν έχω καταλάβει καλά από το video η μπουκάλα που δείχνει πρέπει να είναι από αυτές που έχουν στα bar για τα αναψυκτικά που είναι σε βαρέλι. Αλλά πάλι μπορεί να κάνω και λάθος....

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 16, 2012, 09:55:01 μμ »
Αυτές είναι αζώτου αν δεν κάνω λάθος... Και πάλι πας σε βιομηχανικό αέριο...

Αποσυνδεδεμένος Christos VNV

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Aθηνα
  • Victory Not Vengeance
Απ: Φιαλη CO2
« Απάντηση #8 στις: Μαΐου 16, 2012, 10:52:50 μμ »
Καλησπερα πατριδα!
Ο μονος τροπος για να δουλεψεις αερογραφο χωρις κομπρεσερ ειναι με μπουκαλα αζωτου.
Το εχω κανει στο παρελθον και με βολεψε παρα πολυ,μεχρι που σωθηκε το αεριο και το παρατησα.
Το αζωτο επειδη ειναι ανυδρο αεριο δεν δημιουργει προβληματα στον αερογραφο(υγρασιες και φτυσιματα)και ειναι καλυτερο απο τον αερα.
Βεβαια δεν ειναι παιχνιδι και να μην ξεχναμε οτι η μπουκαλα εχει τρομερη πιεση,ικανη να σκοτωσει.
Γι'αυτο η μπουκαλα πρεπει να ειναι πιστοποιημενη με βαλβιδα σε αριστη κατασταση και οπωσδηποτε να εχει εναν καλο ρυθμιστη πιεσης.
Μια μικρη σχετικα μπουκαλα (που θα μπορει να μετακινηθει ευκολα) κοστιζει 60-100 ευρω,ενω το γεμισμα κοστιζει περιπου 40 ευρω.
Παντοτε να θυμασαι οτι το αζωτο θελει μεγαλη προσοχη.
Καλα βαψιματα ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #9 στις: Μαΐου 17, 2012, 12:12:25 πμ »
Διαβάζω οτι πολλοί φίλοι ψάχνουν κάποιες λύσεις για φορητό (και ίσως φθηνό) κομπρεσέρ παροχής αέρα. Πρόσφατα έπαθα "λάστιχο" με το αυτοκίνητο μου και έψαχνα να βρώ να βάλω λίγο αέρα, μέχρι το πλησιέστερο βουλκανιζατέρ.......Σε βενζινάδικο λοιπόν της περιοχής το παληκάρι έφερε ενα τέτοιο  ::arrowred:: http://www.sportsmansguide.com/net/cb/5-gallon-portable-air-tank.aspx?a=918426 (παρόμοιο όχι ακριβώς το ίδιο) με τ' οποίο φούσκωσε το λάστιχο σε 2'.
Ρωτώντας τον περιτίνος πρόκειται μου απάντησε οτι είναι φορητή δεξαμενή αέρα, που πωλείται μαζί με το μεγάλο κομπρεσέρ (εκείνα τα θορυβώδη των 50lt) και η οποία "κουμπώνει" επάνω σε μια βαλβίδα (στο μεγάλο κομπρεσέρ) και γεμίζει αέρα. Έτσι οι τύποι είχαν μακριά το κομπρεσέρ με τον θόρυβο και απλά φούσκωναν τα λάστιχα μ' αυτή την δεξαμενή  :wink:  Υπόψη 5 γαλόνια αέρα είναι αρκετή ποσότητα, ίσως οχι για πολλές ώρες αλλά είναι αρκετή. Φυσικά "επάνω" της μπορεί να τοποθετηθεί μανόμετρο, ρυθμιστής πίεσης, αφυγραντήρας κτλ.......Το κόστος, αυτού που ρώτησα, μαζί με τον αεροσυμπιεστή πρπ στα 150 ευρώ - sorry αλλά δεν πρόσεξα μάρκα, θυμάμαι ήταν γαλάζια η δεξαμενή -

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #10 στις: Μαΐου 17, 2012, 02:35:52 μμ »
Σας ευχαριστω παιδια

κι εγω κατι τετοια βρηκα για τις μπουκαλες που βαζουν στα ενυδρεια.
βεβαια εκει που πηρα τον αερογραφο πουλανε και την μπουκαλα co2 120 USD  -και το regulator 90 USD αλλα τα μεταφορικα ειναι υπερβολικα πολλα απο California (μονο για τον αερογραφο πληρωσα 90 USD)
οποτε θα συνεχισω την αναζητηση στα Τρικαλα - αντε να φτασω μεχρι Λαρισα... ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Skylane

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κ.Πατήσια
  • Άκης IPMS 1287
« Απάντηση #11 στις: Μαΐου 17, 2012, 02:46:11 μμ »
Εχεις σκεφτει την αγορά μιας γεννήτριας γιά παροχή 220 V AC

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Stavanger- Κουφάλια
  • Don't fear death, fear time
« Απάντηση #12 στις: Μαΐου 17, 2012, 02:47:04 μμ »
Καλησπέρα! ρωτα σε ένα σιδηροπωλείο, σιδερικό, λαμαριναδικο που πουλάνε στην περιοχή σου βιομηχανικά αέρια!!!
Δεν θα χρειαστεί πιστεύω να φτάσεις πέρα από τα σύνορα της πόλη σου!!
Τώρα οι τιμές πάνω κάτω είναι αυτές που αναφέρεις!
το μόνο που θα πρέπει να προσέξεις από εκεί και μετά όταν θα πηγαίνεις για γέμισμα την φιάλη να μην στην αλλάζουν με μικρότερη!!! :wink: ::salut::
Ο άνθρωπος δεν κατάγεται από τους πιθήκους αλλά απο τα ΒΑΜΠΙΡ!
Μόνο οι νεκροί βλέπουν το τέλος του πολέμου!

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #13 στις: Μαΐου 17, 2012, 05:21:18 μμ »
γεννητρια εχω αλλα που να την παω στην παραλια  :lol: :lol: :lol: ειναι βαρια και κανει και θορυβο....

εγω λεω να παρω φιαλη co2 για παραλια και εναν αεροσυμπιεστη απο αυτους με 100 ευρω για οταν θα εχω ρευμα. σωστα???

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
Φιαλη πεπιεσμενου αερα
« Απάντηση #14 στις: Μαΐου 23, 2012, 04:59:50 μμ »
ξανα γεια σας και ξανα βοηθηστε με γιατι εγω θα σκασω μεχρι να συνδεσω τον αερογραφο για τα τατουαζ

λοιπον προτεινουν αυτοι με τον αερογραφο συνδεση με κομπρεσορακι ρευματος - αυτα γραφουν πιεση απο 3-40 psi - στο 40 σβηνει αυτοματα λεει

ή

συνδεση με φιαλη co2 που τη ρυθμιζουμε στο 20-25 psi.

γιατι μου ειναι τοσο δυσκολο να βρω μια τετοια φιαλη δεν ξερω - μαλλον στα Τρικαλα πρωτη φορα το ακουνε οσοι κι αν ρωτησα

Τελος παντων βρηκα στην Αθηνα στο paintball φιαλη με ατμοσφαιρικο αερα
http://www.paintball-arena.gr/products10.php?wh=1&lang=1&the1id=6&the2id=20&the3id=68&theid=68&open1=6&open2=20&open3=68

αυτες μου λεει ο κυριος εκει ειναι 3000 psi (η 200 bar) και δεν κανουν για αερογραφο
αλλα εχουν και ρυθμιστη πιεσης πανω και εγω δεν καταλαβαινω γιατι δεν κανουν αφου και το κομπρεσορακι αερα καθαρο δεν βγαζει?

πειτε μου ρε παιδια που θα αγορασω φιαλη και ρυθμιστη πιεσης για τον αερογραφο ψαχνω τοσες μερες.... :roll: :roll: :roll:

Αποσυνδεδεμένος iliasbass

• χρόνος... ποτέ δεν είναι αρκετός...
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #15 στις: Μαΐου 23, 2012, 05:41:10 μμ »
ασχετο... αλλα ριχνω την ιδεα και μετα βριστε με ανετα...
το κιτ που δινουν στα smart (και αλλα αυτοκινητα χωρις ρεζερβα)
μηπως θα βοηθαγε?
το μονο που χρειαζετε ειναι ρευμα απο αυτοκινητο
Click to see the original size.
3% μοντελιστης
97% θαυμαστης των εργων σας...

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Stavanger- Κουφάλια
  • Don't fear death, fear time
« Απάντηση #16 στις: Μαΐου 23, 2012, 10:23:52 μμ »
Βρήκες την μπουκάλα που θες; Αν ναι τότε θα πάρεις ένα σετ μανόμετρα με ρυθμιστή για οξυγόνο η ασετιλίνη

Ασετιλίνης....

Της ασετιλίνης έχει πιο μικρή διαβάθμιση της πίεσης εξόδου!! Όποτε θα είναι και πιο ακριβείς να ρυθμίσεις την πίεση μιας και θα ψεκάζεις με 0,8-1.2Bar. Θα πάρεις το το λάστιχο του αερογραφου και θα ζητήσεις να σου το προσαρμόσει στην στην θέση που κουμπώνει το λάστιχο του αερίου!!
Το ένα το μανόμετρο δείχνει πόσο αέριο έχει η φιάλη και με τον ρυθμιστή από κάτω ρυθμίζεις την πίεση την οποία βλέπεις στο δεύτερο κατά σειρά μανόμετρο και κάνεις την δουλειά σου!! Αν δεν κάνω λάθος το μανόμετρο της ασετιλίνης έχει μέχρι 1.5η 3 Bar πίεση εξόδου, το Οξυγόνο μέχρι δέκα! Οι ρυθμιστές παραπάνω πάνω από 60-65 ευρώ δεν πιστεύω να έχουν! :roll: και κάνα 10αρι ευρώ βάρια βάρια για τα ρακορακια ώστε να προσαρμόσεις το λάστιχο του αερογραφου!!
Εδω νομιζω ότι τα εχω πει όλα!!Αν θελήσεις κάποια παραπάνω βοήθεια εδώ είμαστε!!
Αν θες μπορώ να ρωτήσω αύριο και στα αέρια μιας και θα πάω να αλλάξω τις μπουκάλες μου!!:wink: ::salut::
Ο άνθρωπος δεν κατάγεται από τους πιθήκους αλλά απο τα ΒΑΜΠΙΡ!
Μόνο οι νεκροί βλέπουν το τέλος του πολέμου!

Tags: