Αποστολέας Θέμα: Ο αεροσυμπιεστής του φτωχού...  (Αναγνώστηκε 20269 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος sirius

• Scale 1/144
  • *
Ο αεροσυμπιεστής του φτωχού...
« στις: Μαΐου 12, 2012, 09:26:36 μμ »
Λοιπόν... όταν σκεφτόμουν  πως θα βάψω το νέο μου ΚΙΤ ...
Εχω αερογράφο   μαλών αεροψεκαστήρη  είναι. Εκανα πολύ καλά την δουλειά  μου ! μέχρι  που το κομπρεσέρ που είχα εξαφανίστηκε  και μιας και οι  εποχές  είναι δύσκολες που λεφτά για  άλλο είπα να δοκιμάσω την τύχη μου με διάφορα υλικά    που ήδη υπάρχουν στην αποθήκη μου..και σκέφτηκα να σας το παρουσιάσω !!!
Τα υλικα είναι:
Φιάλη co2  5 λίτρων  από  παλιό ενυδρείο .
Σωλήνας από την αερισμό του ενυδρείου
Το κομπρεσεράκι     που φουσκώνω  το ποδήλατο μου
Ένα τροφοδοτικό  και δεματικά  καλωδίων

Στης  παρακάτω φωτογραφίες  φαίνεται η συνδεσμολογία καθώς και οι ενδείξεις των μανόμετρων.
Τα αποτελέσματα με εξέπληξαν.
Έχω ξεκινήσει να βάφω το κιτ  αρκετά  καλά  σε σχέση με το κόστος   της κατασκευής  χάνει αέρα από παντού  όταν βάφεις πρέπει να δουλεύει το κομπρεσέρ εεε.....   και είναι και κάπως θορυβώδες.   

Αποσυνδεδεμένος PSilos33

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
Απ: Ο αεροσυμπιεστής του φτωχού...
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 13, 2012, 10:47:17 πμ »
Καταρχήν συγχαρητήρια για την κατασκευή,παρά το μειονέκτημα του θορύβου. Η αξία του να βάφεις με τον '''δικό'' σου αέρα είναι..ανεκτίμητη!
Προσωπικά έχω κατασκευάσει κομπρεσέρ με οδηγίες που βρήκα στο φόρουμ,πρίν μερικά χρόνια.
Δοκίμασε να αντικαταστήσεις το κομπρεσεράκι με ένα απο παλιο ψυγείο. Ειναι εντελώς αθόρυβο και αυτό είναι πολύ σημαντικό.
Θα μπορείς να είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος στο βάψιμο.
Παλιότερα είχα δοκιμάσει να δουλέψω με το συγκεκριμένο μοτεράκι.Πραγματικά ο θόρυβος ειναι αφόρητος...

Αποσυνδεδεμένος sirius

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 13, 2012, 11:11:50 πμ »
Ναι έχεις δίκιο ο θόρυβος είναι αφόρητηος  αλλα όλλα γίνωνται γία την πατέντα !!!!
έχω βρεί μοτέρ ψυγείου αλλα μέχρι τώρα δέν κατάφερα να βρω πως συνδέεται μιας και το βρήκα χωρίς τον πυκνωτή και το θερμικό.Αν έχει κανείς γνώσεις σχετικά να ανεβάσω φώτο να βοηθήσει .....

Αποσυνδεδεμένος sirius

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 14, 2012, 12:33:40 πμ »
Aυτο είναι το κομπρεσέρ που βρήκα οποιός ξέρει πως να το συνδέσω ας κάνει τον κοπο να πει !!

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 14, 2012, 10:07:40 πμ »
Δεν πρέπει όμως να δουλεύει συνέχεια αυτός ο συμπιεστής γιατί θα καεί. Αναφέρεις οτι έχεις απώλειες αέρα Ελεγξε με σαπουνόνερο όλες τις συνδέσεις και προσπάθησε να βρείς από που χάνει αέρα το σύστημά σου, για να μειώσεις τις απώλειες.

Αποσυνδεδεμένος FISHER

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 14, 2012, 12:05:17 μμ »
Aυτο είναι το κομπρεσέρ που βρήκα οποιός ξέρει πως να το συνδέσω ας κάνει τον κοπο να πει !!

Το μοτερ αυτο φιλε χρειαζεται ρελε εντασης και θερμικο με βαση την ιπποδυναμη του ,αξιας 25 Ευρω περιπου. Το πιθανοτερο ειναι να ειναι μη λειτουργικο, και αν ακομη δουλευει, σιγουρα θα ''φτυνει'' ψυκτελαιο οταν ανεβαινει η πιεση στην μπουκαλα και δεν θα εχεις καλη ποιοτητα αερα. Πολυ πιθανον να σταματαει  και απο το θερμικο στην επανεκκινηση. Αν θελεις να χρησιμοποιησεις τετοιο μοτερ καλυτερα αγορασε το καινουριο κομπλε απο καποιο καταστημα ψυκτικων υλικων με 50-60 Ευρω. Για τη συνδεσμολογια : το μαυρο καλωδιο παει στην επαφη του θερμικου και το μπλε καλωδιο στην επαφη του ρελε, το κιτρινο ειναι γειωση.Φιλικα Γιωργος

Αποσυνδεδεμένος sirius

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 14, 2012, 05:10:23 μμ »
ΕΑΥΧΑΡΙΣΤΏ για τήν απάντηση μήπως μπορέις να μου πείς πώς συνδέονται ολλα αυτα πάνω στα 3 πιν που έχει το μοτέρ?

Αποσυνδεδεμένος Christos VNV

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Aθηνα
  • Victory Not Vengeance
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 14, 2012, 10:38:20 μμ »
Καλησπερα.Η συνδεσμολογια των ηλεκτρικων ειναι το πιο ευκολο κομματι και μπορω να σου δειξω και φωτογραφιες απο αυτο που εχω φτιαξει για να το καταλαβεις.Πριν ξεκινησεις ομως εισαι σιγουρος πως αυτο το μοτερ λειτουργει?
Επισης απο τη φωτογραφια σου διακρινω οτι εκτος απο το ρελε και το θερμικο λειπει και το προστατευτικο καπακι των ηλεκτρολογικων.Αυτο το καπακι υπαρχει?Ειναι πολυ σημαντικο να κρυβει αυτο το καπακι τα ηλεκτρικα του μοτερ γιατι απο μεσα υπαρχουν γυμνοι ακροδεκτες και αν κατα λαθος παει εκει χερι η' ποδι τρως μια ωραιοτατη κλοτσια απο 220Volt.Παντοτε χρειαζεται προσοχη.
Ενα αλλο που πρεπει να προσεξεις ειναι να δεις σε τι κατασταση βρισκονται τα σωληνακια της αναρροφησης και της εξαγωγης (συν ενα τριτο σωληνακι για την τροφοδωσια του μοτερ με ψυκτικο υγρο).Τα εχουν ξεκολλησει με φλογιστρο η' τα εχουν κοψει με κοφτη?
Μην ξεχνας οτι εκει θα πρεπει να κολλησεις με φλογιστρο σωληνακια χαλκου για να συνδεσεις το μοτερ με την μπουκαλα,αλλα και να βαλεις ενα φιλτρο στην αναρροφηση για να κραταει σκονες και βρωμιες απο τον αερα που τραβαει.
Τελος η λειτουργια του μοτερ θα πρεπει να ελεγχεται τουλαχιστον απο εναν πρεσοστατη(20 ευρω περιπου) για να σταματαει μολις γεμισει η μπουκαλα με αερα.
Αν το μοτερ σου ειναι αχρηστο μην απογοητευεσαι.Μπορεις να βρεις μοτερ με 30 ευρω σε μαγαζια ψυκτικων ειδων(καινουργια μοτερ που εχουν μεινει στα αζητητα επειδη ειναι για φρεον που εχει καταργηθει και τα δινουν σε προσφορα).
Αρκει βεβαια να εισαι σιγουρος οτι εχεις τις γνωσεις για να κανεις ολη τη συνδεσμολογια.
Ελπιζω να σε βοηθησα και για οποιαδηποτε απορια εδω ειμαστε.

Αποσυνδεδεμένος sirius

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #8 στις: Μαΐου 15, 2012, 12:50:52 πμ »
Με τήν συνδεσμολογία και τά μέτρα προστασιάς τα καταφέρνω πολύ καλά.Αυτο που δέν χέρω είναι τι υλικά χρειάζωνται και πώς να συνδέθουν στο μοτέρ οσο αφορά το ηλεκτρικό μέρος για να δουλέψει και να συνεχίσω την κατασκευή.Οποτέ οποιός μπορεί ας βοηθήσει με το ηλεκτρικό μέρος .

• Scale 1/144
  • *
  • Victory Not Vengeance
« Απάντηση #9 στις: Μαΐου 15, 2012, 11:59:41 μμ »
Αυριο θα προσπαθησω να σου δειξω φωτογραφιες απο τη συνδεσμολογια του μοτερ.
Λιγη υπομονη και λιγη κατανοηση καθως η μαχη με τα κλιματιστικα και τα ψυγεια ειναι σε εξελιξη... ::salut::

Αποσυνδεδεμένος sirius

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #10 στις: Μαΐου 16, 2012, 09:41:29 μμ »
OK περιμένω νέα.....   :)

• Scale 1/144
  • *
  • Victory Not Vengeance
« Απάντηση #11 στις: Μαΐου 16, 2012, 10:26:53 μμ »
Καλησπερα.Λοιπον αυτο ειναι το μοτερ με τους τρεις ακροδεκτες.

Στην κορυφη μπαινει το θερμικο.

Απο κατω κουμπωνει το ρελε στις δυο επαφες που περισσευουν.

κουμπωνει μονο με ενα τροπο γιατι αν το βαλεις αναποδα δεν μπαινει το θερμικο.Οπως βλεπεις εχει τρια καλωδια.Τα δυο επανω ειναι ο πυκνωτης.

Στην κατω επαφη μπαινει ο ουδετερος απο την παροχη ρευματος.
Η φαση πηγαινει στο θερμικο.Ομως πρωτα πρεπει να περασει απο τον πρεσοστατη και μετα να παει στο θερμικο.

Ελπιζω να σε βοηθησα.Κλεινοντας θελω να επαναλαβω(και θα το λεω μεχρι να βγαλει ο ηλιος κερατα).
ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ!ΑΝ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ.ΔΕΝ ΡΙΣΚΑΡΟΥΜΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΠΛΗΞΙΑΣ.
Επισης αν γινει λαθος συνδεσμολογια να θυμασαι οτι εχεις εξι δευτερολεπτα περιπου πριν καει το μοτερ(αν δεν πεσει καποια ασφαλεια απο τον πινακα).
Καλη συνεχεια και αν εχεις καποια απορια ευχαριστως να βοηθησω.

Αποσυνδεδεμένος sirius

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #12 στις: Ιουνίου 24, 2012, 12:39:25 πμ »
Για όσους από τους φίλους έχουν απορία αν ολοκληρώθηκε η κατασκευή ..
Η κατασκευή δεν έχει τελειώσει διότι από το κατάστημα που πήγα να πάρω ρελέ  πυκνωτή και θερμικό μου είπαν ότι  το μοτέρ είναι παλιό και δεν υποστηρίζεται και να πάρω νέο με 69EUR πού δεν πήρα από ότι καταλαβαίνετε.....
Έτσι συνεχίζω και βάφω με το κομπρεσέρ που φουσκώνει τα λάστιχα του αυτοκινήτου .....και ψάχνω να βρω ένα άλλο μοτέρ άπο παλιό   ψυγείο :)
έπεται συνεχεία..........

Αποσυνδεδεμένος PSilos33

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #13 στις: Ιουνίου 24, 2012, 10:33:51 μμ »
υπομονή, ολο και κάποιο παλιό ,αχρηστο ψυγείο θα βρεθεί μπροστά σου....

Tags: