0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλά, σου πήρε πάνω από δύο μήνες για να κάνεις αυτές τις αηδίες????Δεν φτάνει που δεν το 'χεις, είσαι και αργός. Δυστυχώς επαναλαμβάνομαι αλλά...Τι να πει κανείς ???? Μερικοί άνθρωποι επιμένουν να μην βάζουν μυαλό ΔΚ
Απαντήσεις:Α. Λόγω των photo-etched, των εκτεταμένων στοκαρισμάτων κλπ, η πολυχρωμία των επιφανειών εμποδίζει το μάτι να παίρνει σωστές αποστάσεις στην χάραξη και στο πριτσίνωμα. Το αστάρι αφενός ομογενοποιεί χρωματικά τις επιφάνειες αφετέρου λειτουργεί και σαν καταδείκτης των οποιωνδήποτε ατελειών προς διόρθωση.Β. Rib tapes είναι οι λεπτές λωρίδες πανιού που κολλούνται από πάνω και κατά μήκος της ραφής της πάνινης επιφανειάς της πτέρυγας με τους νομείς (ribs) του δομικού σκελετού της. Χρησιμεύουν για να ισχυροποιούν (προστατεύουν) την ραφή και να ελαχιστοποιούν τις τριβές. Σε πολλά α/φη τοποθετούνται και κάτω από το πανί για την ενίσχυσή του στην κρίσιμη αυτή περιοχή, εκεί δηλαδή που έρχεται σε επαφή (και ράβεται) με τον νομέα. Δες και στο προ-προηγούμενο post μου.
Μάλιστα κ. Πρόεδρε: έχω μια ψύχωση με τις Mercedes, καθώς έχω και μια W114 του 1970, οπότε μαζεύω κιτ. Εε, μόλις βγήκε η 170V της Miniart είπα να την φτιάξω αλλά στην πορεία... την παράτησα για αργότερα.
ΟΚ ανησυχησα ...είσαι δηλαδή "κρυφο-35άρης", στην απολύτως αντρική κλίμακα που δε συγχωρεί ............. Σ.Σ.
Μετά από μια σύντομη και ατελή περιπλάνηση στην 1/35 ....
Βαγγελη για αλλη μια φορα χαζεψαμε και θαυμασαμε την μεθοδο και οργανωση που εχεις κατα την διαρκεια της κατασκευης σου..Μπορεις σε παρακαλω να μας πεις τι ακριβως ειναι το μαυρο φυλλο αλουμινιου και πως το ΄δουλευεις΄ για να φτιαξεις τον σκελετο σε μια καλυπτρα vacuform??Eυχαριστω εκ των προτέρων...