Για σας φίλοι μοντελιστές! Συνέχεια λοιπόν της επιχείρησης με το F-14A της VF-33 από το αεροπλανοφόρο USS America. Tα F-14A είχαν το ρόλο «προστάτη» των υπολοίπων αεροπλάνων που πήγαν για βομβαρδισμό.
Το μοντέλο είναι της Fujimi, από τη δεκαετία του 1990 και μπρώ να πώ ότι είναι ένα πολύ καλό μοντέλο, με πολλή καλή λεπτομέρεια σε cockpit και καθίσματα, οπλισμό (4 phoenix, 2 AIM9, 22AIM7), κινητήρες ξεχωριστούς σε δικά τους stands (τους οποίους τους άφησα για να τους φτιάξω αργότερα) και πολλή καλή εφαρμογή (χρειάζονται κάποιες δοκιμές dry fit).
H κατασκευή έγινε out of the box που λένε!
Όπως πάντα πρώτα το cockpit με τα καθίσματα όπυ εκεί το μόνο που πρόσθεσα ήταν ζώνες στη βάση του καθίσματος και τις κίτρινεες χειρολαβές κάτω. Αφού τα έκανα αυτά, στη διάρκεια της κατασκευής οι πάνω χειρολαβές εξαφανίστηκαν και αντικαταστάθηκαν από photoetched που είχα περισσευούμενες.
Μπήκε το αλεξηνέμιο το οπόιο ήθελε τον στόκο του και το ανάλογο τρίψιμο γιατί ο σκελετός του έκανε κάποιο σκαλοπάτι με την άτρακτο.

Μετά τα τριψίματα λοιπόν πέρασα στην πιο ευχάριστο στάδιο, στο βάψιμο!
Οι οδηγίες στην καρτέλα των σημάτων λένε ότι το συγκεκριμένο αεροσκάφος ήταν βαμένο με overall H307 (Gunze Mr Hobby), και αυτό ψέκασα. Στη συνέχεια προσπάθησα να δημιουργήσω διάφορα φωτίσματα με ανοιγμένο το βασικό με άσπρο και ξεχωριστά με το Η308 επίσης, έτσι ώστε να μου γίνει μια καλή βάση για το επόμενο βήμα που είναι η φθορές που έχουν τα του Navy.

Πρώτα όμως γυαλιστερό βερνίκι, πέρασμα των σημάτων, γυαλιστερό βερνίκι και πάλι και αρχίζουν οι φθορές.
Paynes Gray και μαύρο (λάδια) είναι το πρώτο μείγμα το οποίο εφάρμοσα τοπικά και μέσα στις γραμμώσεις. Στη συνέχεια χρησιμοποίησα μπατονέτες για να τα μαζέψω και για να «μουτζουρώσω». Στα μάτια μου ο τρόπος αυτός άρχισε να «δουλεύει»! Πέρα όμως τα του γκρι ήθελα και να λερώσω πιο «βρώμικα» και για αυτό το σκοπό χρησιμοποίησα το Dark Wash του Mig το οποίο μου έφτιαξε μια καφεδίζουσα «βρώμα» αρκετά καλή.

Σε λίγο και οι φωτο του τελειωμένου...!