Για σας και πάλι! Μετά από κάποιο καιρό επαναφορά στο project, αυτή τη φορά με τον πρώτο εκπρόσωπο των «αντιπάλων», το Mig-23.
Το μοντέλο είναι της Academy. Όμορφο σχήμα, πολύ απλοϊκό cockpit, δεν με ενδιέφεραν οι εσωτερικές λεπτομέρειες, μόνο ένα κάθισμα της Pavla, KM-1, έβαλα και το έκλεισα γρήγορα.
Είχα και το Mig-27, οπότε μαζί τα ξεκίνησα και στη συνέχεια αυτό το άφησα για να το ολοκληρώσω στο μέλλον ως αμιγώς ρωσικό.
Αφου λοιπόν «κλείστηκε» το Mig-23, έριξα το πρώτο χρώμα, Mr Hobby H313 Pale Stone. Στη συνέχεια πράσινο Η340 και καφέ Η310. Ο χρωματισμός φαινόταν πολύ «καινούργιος» και έτσι ήθελα να τον «ξεθωριάσω». Αυτό το δοκίμασα με λάδια, με τεχνικές που έχω δει να εφαρμόζουν σε άρματα. Έπαιρνα κουκίδες από λάδι, άσπρο, κίτρινο, ώχρα και αφού τις έβαζα πάνω τις δούλευα με νοτισμένο φαρδύ πινέλο με white spirit. Πρώτη φορά δοκίμαζα κάτι τέτοιο, δεν μπορώ να κρίνω, αλλά νομίζω κατάφερα κάπως να εξαφανίσω την «καινουργίλα».
Αφού τελείωσα και με αυτές τις επεξεργασίες το αεροσκάφος πάτησε στις ρόδες του! Βρήκα και μια φωτο του πραγματικού(!) που το δείχνει να είναι οπλισμένο με Atol πυραύλους και έτσι το όπλισα και εγώ χρησιμοποιώντας πυραύλους από «παροπλισμένο» Mig της Fujimi.
Ακολουθούν οι φωτογραφίες και για τη συνέχεια έχω ξεκινήσει το F-14 της Fujimi για το οποίο θα τα ξαναπούμε σύντομα ελπίζω!