Αποστολέας Θέμα: Dodge Challenger - AMT (1/25)  (Αναγνώστηκε 3757 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος m@ster k@frer

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Oh let it roll baby...
Dodge Challenger - AMT (1/25)
« στις: Μαΐου 09, 2012, 11:36:08 μμ »
Καλησπέρα σε όλους,

μιας και τελείωσε η μηχανή που δούλευα αυτόν τον καιρό ας ανοίξω το επόμενο θέμα/θύμα μου...

Επιστρέφω στα αγαπημένα μου θέματα, τις αμερικανιές ντε  ;D με κάτι λίγο διαφορετικό αυτή τη φορά και πέφτοντας στα βαθιά...

Το κίτ είναι της AMT και όταν ήρθε στα χέρια μου είχε αρκετά κομμάτια να λείπουν από τα πλαίσια και με το δικό μου ψαχούλεμα  ;D φύγαν σχεδόν όλα αλλά μια ιδέα για το τί έχει μέσα το κίτ:

Αρχικά, οι οδηγίες είναι οι πιό "sort of" οδηγίες  ;D που έχω δεί χωρίς καμία αναφορά σε έξτρα κομμάτια τα οποία το κίτ έχει άφθονα (2α καπώ, κομμάτια για άλλο τύπο κινητήρα, άλλες εξαγωγές, ανοιχτή ή κλειστή κουκούλα κτλ ) και γενικώς ούτε αναφορές σε χρώματα, ούτε τίποτα...
Τις οδηγίες μπορείτε να δείτε εδώ: http://public.fotki.com/drasticplasticsmcc/instruction_sheetsh/instruction_sheets/amt-4/amt-yankee-challeng/

Μερικές φωτογραφίες από το κουτί και τα περιεχόμενα, τα χρωμιωμένα (9η φωτογραφία) έχουν ξεβαφτεί με χλωρίνη εζ όλγουειζ  ;D:

όπως μπορείτε να δείτε το flush και τα στραβοχυμμένα κομμάτια δεν θα μου λείψουν  ;D ;D
Η εφαρμογή είναι απο άλλο ανέκδοτο και σε αρκετά σημεία χρειάζονται επεμβάσεις όπως πχ στον εμπρός προφυλακτήρα που έχει και δεν έχει το κομμάτι που συνεχίζει από το νεύρο του φτερού στη δεξιά πλευρά...

Επίσης, στο εσωτερικό δεν υπάρχει τίποτα... ούτε χερούλια, ούτε λαβές, (μόνο τα περιγράμματά τους) και με φαντασία θα μπορούσε να υπάρχει εσωτερικό, πετάλ χαραγμένα στο πάτωμα κτλ...Οπότε να μαστε καλά δουλειά έχει το θηρίο...

Προς το παρόν οι εργασίες που έχουν γίνει είναι ελάχιστα τριψίματα στις γραμμές του αμαξώματος, συναρμολόγηση και τρίψιμο των καθισμάτων, αφαίρεση των ασφαλειών στο καπώ για να μπούν από pe και ξεκίνησαν να ανοίγουν οι γρίλιες....

Έπειτα συναρμολογήθηκε ο κινητήρας, τρίφτηκε στοκαρίστηκε (μην τα λέμε πολλές φορές τρίψιμο παντού ;D ;D τα ντουκόχαρτα θα γίνουν το βαθύτερο φετίχ μου με αυτό το κιτ  ;D ) και αρχίσαν οι δοκιμές για  το supercharger

Το κομμάτι ρουλεμάν-ιμάντες κτλ δεν εφάρμοζε στον κινητήρα και απλά επιβεβαίωσε τη σκέψη μου για χειροποίητους ιμάντες...Επίσης και οι πεταλούδες και όλη η κατασκευή στον υπερσυμπιεστή μου φάνηκαν πολύ χοντροκομμένες οπότε ταχυτροχό ανα χείρας και... :

Αυτά προς το παρόν. Βοήθειά μας   :mrgreen: :mrgreen:

Καλό βράδυ σε όλους.

Αγάπιος   ::salut::

Αποσυνδεδεμένος alex78

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ....περιπλανώμενος κάπου στο Αιγαίο....
  • Βαρυ(ΠΝ)οίτηs 7
Απ: Dodge Challenger - AMT (1/25)
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 12, 2012, 10:29:29 πμ »
Καλημέρα Αγάπιε!

Τελικά η Amt είναι η ψυχοθεραπεία σου, δέν εξηγείται αλλιώς τέτοιος μαζοχισμός.... :mrgreen: :mrgreen:

Πάμε για σεμινάριο πάλι....πάω να πάρω τα κολλύρια μου :wink:

Καλή συνέχεια φιλαράκι....

Αλέξης  ::salut::
βαρυ(ΠΝ)οίτης 7

• Scale 1/144
  • *
  • Oh let it roll baby...
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 14, 2012, 01:08:12 πμ »
Καλημέρα Αγάπιε!

Τελικά η Amt είναι η ψυχοθεραπεία σου, δέν εξηγείται αλλιώς τέτοιος μαζοχισμός.... :mrgreen: :mrgreen:

Πάμε για σεμινάριο πάλι....πάω να πάρω τα κολλύρια μου :wink:

Καλή συνέχεια φιλαράκι....

ʼσε φίλε, έπεσα σε βαθιά νερά... και μάλλον έπιασα πράγματα που είναι πέρα από τις δυνατότητες μου... Ελπίζω να βγεί καλό...
Πάντως είναι η μόνη περίπτωση που έπαιζε για να γίνει αυτό το κίτ, αλλιώς δεν αξίζει να το ξεκινήσει κανείς...

Αρκετή δουλειά έπεσε αυτές τις μέρες αλλά είναι ψιλολόγια και δεν φαίνεται αποτέλεσμα... Κυρίως βελτιώσεις και προσθήκες... Αν και είναι λίγα, ας τα παρουσιάσω καθώς σήμερα έχω έκπληξη...   :mrgreen: :mrgreen:

Λοιπόν, στον υπερσυμπιεστή προστέθηκε έλασμα απο φύλο πλαστικού για το 2ο γρανάζι  (από τα συνολικά 5   :evil:) και τα γρανάζια καθαρίστηκαν στο κέντρο τους, πήραν βάθος και λειάνθηκαν...

Έπειτα, καθαρίστηκαν τα κομμάτια του ψυγείου, της μάσκας και του προφυλακτήρα και έγιναν απίστευτα πολλές δοκιμαστικές εφαρμογές. Το μελανό σημείο του κίτ κατα τη γνώμη μου όπου και θέλει την περισσότερη δουλειά... Θα φανεί στην πορεία:

Στη συνέχεια πήραν βάθος, γιατί ήταν εντελώς flat, και λειάνθηκαν τα σώματα των φώτων:

Προστέθηκαν λεπτομέρειες όπως κάποιες τάπες στο ψυγείο και στο brake booster και κάποια σωλνάκια στο ψυγείο:

Τέλος άρχισα να κοιτάω λίγο τις εξατμίσεις που δεν μου άρεσαν καθόλου όπως τις δίνει το κίτ οπότε κόψε ράψε και ελπίζουμε κάτι να βγεί. Για βοήθεια χρησιμοποιήθηκαν κάποια φτερά από το impala που είχαν ξεμείνει στο spare box, αλλά έχουν πολλή δουλειά ακόμα οι εξατμίσεις:

και η εκπληξούλα που έλεγα....Σήμερα παρέλαβα αυτά εδώ:

:evil: :evil: :evil:
Του κίτ δεν μου πολυπήγαινε καρδιά να τα βάλω πάνω με τόση δουλειά...  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αυτά προς το παρόν, θα επανέλθω.

Αποσυνδεδεμένος ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ελλαδιστάν
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 15, 2012, 01:31:27 μμ »
Καλησπέρα φίλε,

Πολύ όμορφη δουλειά, και οι ζάντες νομίζω θα δέσουν τέλεια με την κατασκευή.  :wink:

Πόσο θέλω να μαρτυρήσω το χρώμα του αμαξώματος...  :twisted: :mrgreen:

Καλή συνέχεια.

Απόστολος  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος alex78

• Scale 1/48
  • *
  • Βαρυ(ΠΝ)οίτηs 7
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 15, 2012, 03:21:38 μμ »
Μπράβο Αγάπιε, με υπομονή/επιμονή είμαι σίγουρος ότι θα φτάσεις φίλε στο επιθυμητό σου αποτέλεσμα!!

Πόσο θέλω να μαρτυρήσω το χρώμα του αμαξώματος...  :twisted: :mrgreen:

Εγώ να δείς..... :mrgreen:

βαρυ(ΠΝ)οίτης 7

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 15, 2012, 03:39:56 μμ »
Γαλάζιο με μαύρη οροφή και με την αριστερή πόρτα γκρί ασταρωμένη  :?:

Αποσυνδεδεμένος ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ελλαδιστάν
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 16, 2012, 09:27:32 μμ »
Γαλάζιο με μαύρη οροφή και με την αριστερή πόρτα γκρί ασταρωμένη  :?:

Όοοοχι, μιλάμε για πολύ διαφορετικές καταστάσεις, αλλά δε σου λέω...  ::glossa:: :mrgreen:

Απόστολος  ::salut::

• Scale 1/144
  • *
  • Oh let it roll baby...
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 16, 2012, 09:33:28 μμ »
sssssssssss....don't do it Tolis...θα χάσει το suspense... :mrgreen: :mrgreen:

Αγάπιος  ::salut::

• Scale 1/144
  • *
  • Oh let it roll baby...
« Απάντηση #8 στις: Μαΐου 24, 2012, 11:37:47 μμ »
Καλησπέρα και πάλι σε όλη την παρέα,

Με τα τριψίματα και τις μετατροπές έχει αργήσει πολύ το project αλλά σιγά σιγά προχωράει... Το αν πάει καλά ή όχι θα το κρίνετε στη συνέχεια  ;D ;D

Οι εξατμίσεις άρχισαν να παίρνουν την τελική τους μορφή, αλλά για λόγους ομορφιάς κολλήθηκαν και στοκαρίστηκαν και οι εξαγωγές στις εξατμίσεις και περιμένουν αστάρωμα:

Για να μπορέσουν να κάτσουν οι καινούριες ζάντες, μετά από μέτρηση και τρύπημα έγιναν οι ανάλογες μετατροπές εμπρός και πίσω:

Και όπως έχει πεί και ο Γιάννης( Johnny B), μην βάζεις αγόρι μου δάχτυλο όταν τρυπάς  ;D ;D

Και μερικές φωτογραφίες με τα καινούρια ζαντικά:

Στη συνέχεια προστέθηκαν λεπτομέρειες στο supercharger το οποίο μαζί με αρκετά ακόμα κομμάτια έχει περαστεί με μαύρο gloss και περιμένει το χρώμιο της alclad:

Στο κίτ ένα ακόμα τραγελαφικό σημείο ήταν οι αναρτήσεις...Οι πίσω δηλαδή καθώς οι εμπρός κρίθηκαν από την εταιρία παντελώς αχρείαστες ;D ;D. ʼρα είπα να προβώ στην αγαπημένη μετατροπή του Χρηστάκη  ;).  Παρακάτω φαίνονται οι μετατροπές που έχουν γίνει στις αναρτήσεις αλλά και στους εμπρός θόλους και τα ψαλίδια:

Έπειτα έκρινα ότι θα ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα βελτίωση να ξοδέψω ένα ολόκληρο απόγευμα για να προσθέσω στο μοντέλο το κλείστρο του καπώ...

Επίσης παρελήφθησαν την Τρίτη αυτά:

Επειδή προφανώς και δεν υπήρχαν στο κιτ(πώς κι έτσι??  ;D ;D) και τροποποιήσουμε αναλόγως για να τοποθετηθούν.

Επίσης, βάφτηκαν η κρεμαγιέρα και το διαφορικό (θέλουν ακόμη λίγο τόνισμα με στεγνό )

Το εσωτερικό του κίτ ήταν προφανώς λακωνικό και δεν θα μπορούσε μείνει έτσι. Κατασκευάστηκαν τα χερούλια των παραθύρων και ανοίχτηκαν τα κομμάτια για τα χερούλια των θυρών. Τα χερούλια μάλλον θα γίνουν από φύλλο μετάλου αλλά δεν έχει αποφασιστεί ακόμα:

Ο κινητήρας μετά το τρίψε αστάρωσε έπρεπε να πάρει και χρώμα, έχουν μείνει ακόμα λεπτομέρειες:

Τέλος, έγινε μια εγχείρηση στην μπαταρία για να αφαιρεθούν τα ανάγλυφα καλώδια και να αλλάξουν προσανατολισμό οι πόλοι και η μάσκα βάφτηκε,μπήκαν καρφίτσες στα κέντρα των φωτων, και αναμένει τα κρύσταλα

Αυτά τα λίγα έχουν γίνει τόσες μέρες που έχω να κάνω ανανέωση και φοβάμαι ότι προσπαθώ να κάνω περισσότερα απ' όσα μπορώ... Ελπίζω να σας αρέσουν μέχρι εδώ...

Αναμένω τα σχόλια, τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις σας...

Ευχαριστώ προκαταβολικά για το χρόνο σας.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Αποσυνδεδεμένος alex78

• Scale 1/48
  • *
  • Βαρυ(ΠΝ)οίτηs 7
« Απάντηση #9 στις: Μαΐου 28, 2012, 04:29:38 πμ »
Καλησπέρα Αγάπιε!

ʼλλο ένα update''πάπυρος'' :mrgreen: εξαιρετικού μοντελιστικού ενδιαφέροντος, συγχαρητήρια φίλε!!

Το φοβερό ''κόκκινο'' του κινητήρα ποιό είναι  :?:

βαρυ(ΠΝ)οίτης 7

• Scale 1/144
  • *
  • Oh let it roll baby...
« Απάντηση #10 στις: Ιουνίου 01, 2012, 03:06:33 μμ »
Αλέξη,

χαίρομαι που βρίσκεις ενδιαφέρον στην μέχρι τώρα πορεία...Ελπίζω να μη σε απογοητεύσω στην πορεία και κυρίως να μην απογοητευτώ και εγώ ο ίδιος από το αποτέλεσμα...Είδωμεν...

Θηρίου συνέχεια λοιπόν με λίγες εργασίες που έχουν γίνει...
Συνεχίζοντας από το σημείο με τη μάσκα...Βάφτηκαν τα δαχτυλίδια επάνω από τον προφυλακτήρα με χρώμιο και μπήκαν τα φώτα στη μάσκα που με τη σειρά της κολλήθηκε επάνω στον προφυτλακτήρα.. Εδώ υπήρχε πρόβλημα όμως...
Τα φώτα είχαν έναν πείρο στην εσωτερική  πλευρά που φαινόταν απο έξω πολύ άσχημος και έπρεπε να αφαιρεθεί. Με το xacto κόπηκαν τα πειράκια και με τον ταχυτροχό και το φρεζάκι γίνανε τα κρύσταλα κοίλα και από την μέσα πλευρά.

Με συγχωρείτε για την τραγική ποιότητα των φωτογραφιών, αλλά δεν μπορεσα να βγάλω καλύτερες...  :?
Εν συνεχεία έπεσαν στα χέρια μου οι δίσκοι...

Το κίτ, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν έδινε σημάδι για την τοποθέτηση των καθρεφτών, οπότε για να μήν έχουμε απρόοπτα στο βαμμένο αμάξωμα, μετρήθηκαν και έγιναν τα ανάλογα σημάδια και μετατροπές για την εφαρμογή...

Έγινε και μια σύντομη βόλτα από το εσωτερικό που δέν είχα πιάσει μέχρι στιγμής...
Ανοίχτηκαν σημεία για τα χερούλια από τις πόρτες, κόπηκαν τα χερούλια, έγιναν κάποιες από τις ξύλινες επενδύσεις (έπρεπε να δοκιμαστεί και αυτό σε κάποια φάση να μην επαναπαυόμαστε), έγινε μετατροπή στον λεβιέ των ταχυτήτων για να βαφτούν τα ξύλα και τα χρωμια χωριστά, έγινε αρκετά μεγάλη μετατροπή στο τιμόνι, κυρίως τρίψιμο και λιμάρισμα για να πάω σε κάτι πιο όμορφο από τη χοντροκοπιά του κίτ (η αρχική κατάσταση φαίνεται στο πρώτο πόστ) και προστέθηκε η μίζα στην κολώνα του τιμονιού...Το ταμπλώ και το τιμόνι βάφτηκαν με το tire black της Gunze

Τα ξύλα από κοντά δείχνουν απείρως πιο ρεαλιστικά και φαίνονται όμορφα τα νερά αλλά ελλείψει εξοπλισμού δεν μπόρεσα να βγάλω φωτογραφίες που να τα αναδεικνύουν...Είναι λίγο πιο φωτεινά απ ότι θα τα ήθελα να είναι για να θεωρηθούν on scale, αλλά άν γινόταν πιο σκούρα θα χανόντουσαν εντελώς τα νερά.   :? Οπότε απλά συμβιβαζόμεθα με αυτό.
Θα προσπαθήσω και στον ήλιο αύριο (αν μας κάνει την τιμή). Κάποιος κύριος που τα είδε απο κοντά ας πεί τη γνώμη του. 

Επιστρέφοντας στα μηχανικά τώρα, βάφτηκαν με αποχρώσεις της alclad οι εξατμίσεις και προστέθηκαν κολλάρα. Φυσικά το κίτ έδινε την εξαγωγή χωριστά από την υπόλοιπη εξάτμιση αφήνοντας ενα μεγάλο αντιαισθητικό κενό στην ένωση των 2 και γι αυτό κολλήθηκαν και στοκαρίστηκαν στα σημεία εκείνα...
(Το κενό μπορεί άν θέλει κάποιος να δεί για τί μιλάω να το δεί σε ένα thread με το ίδιο αυτοκίνητο που υπάρχει στο AF, σε λαχανί χρώμα, αν βαριέστε να ψάχνετε pm για να σας δώσω link)

Οι ζάντες και μερικά ακόμα κομμάτια χρωμιώθηκαν (γιατί εθισμός είναι αυτός πώς να το κάνουμε   :mrgreen:), προστέθηκαν βαλβίδες, κατασκευάστηκαν μπουζόπιπες, ξεκίνησε η συνδεσμολογία στο distributor, μπήκε η σωλήνα για την επιστροφή του λαδιού, στον κινητήρα και τα λάστιχα βάφτηκαν με tire black για να χάσουν την πολλή γυαλάδα...Κι ένα πρόχειρο dryfit με το distributor πριν κολληθεί:

Και για να μή μας πάθει τίποτα και ο Απόστολος  :mrgreen: :mrgreen: που θέλει διακαώς να το δεί!!!
Τελικά έπεσε το "μυστηριώδες"  χρώμα στο ψυγείο, από την  στην κάτω πλευρά του καπώ, στο σασί και τον χώρο του κινητήρα και θα εξηγήσω στη συνέχεια γιατί χωριστά από το υπόλοιπο αμάξωμα. (μου φαίνεται πολλά καινούρια μαζί δοκιμάζω :P )

Το θέμα είναι ότι το κίτ μας δίνει τον εμπρός προφυλακτήρα σαν ξεχωριστό κομμάτι και πρέπει να στοκαριστεί η ένωση που αφήνει στο φτερό, καθώς δεν υπάρχει στο κανονικό όχημα, αλλά όταν μπεί ο προφυλακτήρας, δεν χωράει να μπεί ούτε η μάσκα, ούτε το ψυγείο....Οπότε πάμε για διπλή δουλειά και ο θεός βοηθός... ;D

Επίσης τα καθίσματα βάφτηκαν και αναμένουν κάποια highlights...
και ετοιμάζονται αρκετές λεπτομέρειες για το εσωτερικό και τον κινητήρα, τα οποία θα τα δούμε σε επόμενο post.Αυτά προς το παρόν...

Κριτική, σχόλια παρατηρησεις και υποδείξεις κρίνονται απαραίτητα για να παίρνω κι εγώ ιδέες για τη συνέχεια, αλλά κυρίως για να δω λάθη τα οποία δεν προσέχουν τα δικά μου μάτια...

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Αγάπιος    ::salut::

Αποσυνδεδεμένος pro_crossaro

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #11 στις: Ιουνίου 02, 2012, 10:16:08 πμ »
Προχώρα δυνατά Αγάπιε. :D
Gentlemen, start your engines:

http://garagestories.blogspot.com/

• Scale 1/144
  • *
  • Oh let it roll baby...
« Απάντηση #12 στις: Ιουνίου 09, 2012, 11:01:18 μμ »
Καλησπέρα σε όλη την παρέα,

πάμε για λίγες ακόμη εργασίες που έγιναν... Η διάθεση είναι αρκετά πεσμένη και ελλείψη κάποιων υλικών δεν μπορώ να συνεχίσω σε όλα τα τμήματα του μοντέλου αλλά η κύρια δουλειά έγινε στο εσωτερικό.

Εδώ δοκίμασα μερικές λεπτομέρειες για πρώτη φορά (μάλλον όχι και τόσο πετυχημένα, αλλα την επόμενη ελπίζω καλύτερα )
Συγχωρήστε με για την ποιότητα των φωτογραφιών, ειδικά τις κοντινές αλλά προσπαθόντας να δείξω τις μικρολεπτομέρειες, μάλλον η φωτογραφική του κινητού είχε τις αντιρρήσεις της...  :mrgreen: :mrgreen:

Η κολώνα μαζί με το τιμόνι, αφού τοποθετήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι ήταν πολύ μακριά φέρνοντας το τιμόνι υπερβολικά κοντά στην πλάτη του καθίσματος. Έτσι επειδή την είχε μακριά  :P του την έκοψα  :o για να κάτσει καλύτερα.

Το ταμπλώ:

όλες οι λεπτομέρειες βάφτηκαν με οδοντογλυφίδα. Και πάλι είναι τραγικά άσχημες οι φωτογραφίες. Ο θάνος που το είδε ας κάνει έναν κόπο να επιβεβαιώσει πάλι   :mrgreen: :mrgreen:

Στη μπανιέρα βάφτηκαν καθίσματα, ταπετσαρίες, μπήκε φλόκος, προστέθηκαν τα pe pedals και κατασκευάστηκε το pedal του χειρόφρενου και οι άξονες για όλα. Επίσης ο λεβιές για τη ρύθμιση του καθρέφτη του οδηγού, οι ζώνες  και μερικές από τις λεπτομέρειες που λέγαμε:

Ευχαριστώ πολύ το Χρηστάκη για την διάθεση του να βοηθήσει με τις σμικρύνσεις, αλλά παρόλες τις οδηγίες του δεν μπόρεσα να την παλέψω με το MSpaint και τελικά επιστράτευσα το Autocad που αν και δύσκολο σαν πρόγραμμα με βολεύει αρκετά.

Στα μηχανικά τώρα, ετοιμάστηκε ο κινητήρας,

κατασκευάστηκε μια κόρνα:

Και συναρμολογήθηκαν κάποια ακόμα κομμάτια:

Στο αμάξωμα κολλήθηκε το ψυγείο, ο εμπρός προφυλακτήρας με τη μάσκα και στοκαρίστηκε.Επίσης μερικές φωτογραφίες στο φώς του ήλιου για να δέιτε το εφέ του χρώματος:

Και τέλος, προσαρμόστηκαν οι δισκόπλακες στις ζάντες:

Αυτά προς το παρόν, ελπίζω να μη σας κούρασα με το μακροσκελές update
Οι συμβουλές και η κριτική σας επιβάλλεται όπως πάντα.

Αποσυνδεδεμένος eyaggelos tsiakas

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: athens
  • ΑΕΚΑΡΑ για πάντα!
« Απάντηση #13 στις: Ιουνίου 10, 2012, 07:46:24 πμ »
καλησπέρα
είσαι καλιτέχνης παρά την μικρή ηλικία σου.θέλω να σε ρωτήσω για τα σωληνάκια που βλέπω στις photo απο που τα προμηθεύεσαι?
Ευάγγελος Κ.Τσιάκας

Αποσυνδεδεμένος Νίκος Κυπραίος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • KEEP YOUR FRIENDS CLOSE,BUT YOUR ENEMIES CLOSER
« Απάντηση #14 στις: Ιουνίου 10, 2012, 09:47:53 πμ »
Αγαπιε αν και δεν ειμαι το αυτοκινητου ,η δουλεια σου ειναι καταπληκτικη.Στο ταμπλω ολα ειναι βαμμενα στο χερι;Ακομα και ενδείξεις;
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ 'ΣΑΙ ΛΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑΣ ΓΑΛΕΡΑ

• Scale 1/144
  • *
  • Oh let it roll baby...
« Απάντηση #15 στις: Ιουνίου 10, 2012, 10:19:49 πμ »
καλησπέρα
είσαι καλιτέχνης παρά την μικρή ηλικία σου.θέλω να σε ρωτήσω για τα σωληνάκια που βλέπω στις photo απο που τα προμηθεύεσαι?

Καλησπέρα φίλε μου,

σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια...
Δεν κατάλαβα ακριβώς σε ποιά σωληνάκια αναφέρεσαι όμως...Γενικώς προτιμώ ότι υλικό έχω πρόχειρο, τα περισσότερα δεν είναι κάτι εξειδικευμένο...

Αγαπιε αν και δεν ειμαι το αυτοκινητου ,η δουλεια σου ειναι καταπληκτικη.Στο ταμπλω ολα ειναι βαμμενα στο χερι;Ακομα και ενδείξεις;

Καλησπέρα Νίκο,

σε ευχαριστώ για το χρόνο σου. Στο ταμπλώ, εκτός από το μαύρο που είναι το tire black της Gunze και το πορτοκαλί για το ξύλο, όλα τα υπόλοιπα είναι στο χέρι... Όλως περιέργως, ήταν το πιο καλοχυτευμένο κομμάτι του κίτ και ξεχώριζαν άνετα οι αριθμοί στις ενδείξεις...αν το δείς και από κοντά τις διαβάζεις κανονικά..

Ευχαριστώ και πάλι. Να είστε καλά.

Αποσυνδεδεμένος eyaggelos tsiakas

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: athens
  • ΑΕΚΑΡΑ για πάντα!
« Απάντηση #16 στις: Ιουνίου 11, 2012, 07:43:51 μμ »
καλησπέρα.λέω τα σωληνάκια στον κινητήρα τα κίτρινα και μετά διακρίνεται ένα κόκκινο.απο που τα πήρες?
Ευάγγελος Κ.Τσιάκας

Αποσυνδεδεμένος alex78

• Scale 1/48
  • *
  • Βαρυ(ΠΝ)οίτηs 7
« Απάντηση #17 στις: Ιουνίου 11, 2012, 09:41:50 μμ »
Καλησπέρα Αγάπιε!

Κυριολεκτικά δεν έχω λόγια να σχολιάσω φίλε μου, όλα μα όλα μελετημένα και δουλεμένα στο έπακρο, πραγματικά μοντελίζεις φίλε μου δεν κάνεις ''αρπα-κόλλα'' δουλειές, μπράβο σου!!!

Σκεφτόμουν σοβαρά ν'αγοράσω κάποια στιγμή ραπιδογράφο για τις λεπτοδουλειές, αλλά με τις συγκλονιστικές εικόνες του ταμπλώ σου, απλά αναθεωρώ....

Πέρα όμως απο την αξιέπαινη εργασία σου θέλω να μου λύσεις μερικές απορίες:

- Τα ''κλειδιά'', η ''κόρνα''και οι ''μπουζόπιπες'' πώς κατασκευάστηκαν :?:

- Θα ήθελα τις εντυπώσεις σου για τα ''πρισματικά'' της Alclad.....

Spoiler (hover to show)

Καλή συνέχεια.....

Αλέξης  ::salut:: ::salut::
βαρυ(ΠΝ)οίτης 7

• Scale 1/144
  • *
  • Oh let it roll baby...
« Απάντηση #18 στις: Ιουνίου 12, 2012, 12:04:03 μμ »
καλησπέρα.λέω τα σωληνάκια στον κινητήρα τα κίτρινα και μετά διακρίνεται ένα κόκκινο.απο που τα πήρες?

Καλησπέρα και πάλι φίλε μου,

τα κίτρινα στον κινητήρα είναι τα μπουζοκαλώδια και το κόκκινο που βλέπεις είναι το θετικό της μπαταρίας. Αυτά τα 2 είναι καλώδια. Γενικά προτιμώ τις homemade λύσεις και χρησιμοπιώ ότι μου βρίσκεται... Το κόκκινο καλώδιο μαζί με το μαύρο της μπαταρίας υπήρχαν από άσχετη ενασχόληση με ηλεκτρονικά. Τα κίτρινα καλβωδιάκια είναι σε αυτό το μοντέλο aftermarket από την scaleproduction, αλλά πιστεύω μπορείς να βρείς τέτοιας διατομής καλώδια σε καταστήματα ηλεκτρονικών, αν όχι μεμονομένα, σίγουρα θα υπάρχουν στα πλακέ, όπως αυτά που έχουν στα pc και το πλακέ στις περισσότερες περιπτώσεις έχει και πολλά διαφορετικά χρώματα.Τέλος, τα μόνα που είναι όντως σωληνάκια  :mrgreen: είναι οι 2 μαύροι σωλήνες που φεύγουν πάνω από τον κινητήρα, όπου χρησιμοποιήθηκε θερμοσυστελλόμενο που επίσης υπήρχε στοκ...

Καλησπέρα Αγάπιε!

Κυριολεκτικά δεν έχω λόγια να σχολιάσω φίλε μου, όλα μα όλα μελετημένα και δουλεμένα στο έπακρο, πραγματικά μοντελίζεις φίλε μου δεν κάνεις ''αρπα-κόλλα'' δουλειές, μπράβο σου!!!

Σκεφτόμουν σοβαρά ν'αγοράσω κάποια στιγμή ραπιδογράφο για τις λεπτοδουλειές, αλλά με τις συγκλονιστικές εικόνες του ταμπλώ σου, απλά αναθεωρώ....

Πέρα όμως απο την αξιέπαινη εργασία σου θέλω να μου λύσεις μερικές απορίες:

- Τα ''κλειδιά'', η ''κόρνα''και οι ''μπουζόπιπες'' πώς κατασκευάστηκαν :?:

- Θα ήθελα τις εντυπώσεις σου για τα ''πρισματικά'' της Alclad.....

Spoiler (hover to show)

Καλή συνέχεια.....

Αλέξης  ::salut:: ::salut::
Καλησπέρα ʼλεξ,

χαίρομαι που σου άρεσαν φίλε. Κάποια πράγματα ακόμα θέλουν προσοχή βέβαια και στερούνται καθαρότητας... Αλλά δεν πτοούμαστε...έχω να μάθω πολλά ακόμα.

Στο θέμα των λεπτομερειών στο ταμπλώ, με τρόμαζαν και ακόμα με τρομάζουν, απλά με δοκιμές και λίγη προσοχή βγαίνει..δεν είναι τραγικό, και πίστεψε με δεν έχω καθόλου σταθερά χέρια... :mrgreen: :mrgreen:

Στις απορίες σου τώρα:

- Τα κλειδάκια μου είχαν μείνει από το pe σετ του impala και απλά το ένα κόπηκε για να μπεί στη μίζα, μόνο το μπρελόκ είναι ιδιοκατασκευή από αλουμινόχαρτο.
- Η κόρνα είναι όλη απο φύλλα πλαστικού, κύκλους σε διάφορες διαστάσεις και το έλασμα πάλι λωρίδα από φύλλο πλαστικού και ένα εξάγωνο "ΣΑΝ" μπουλόνι στην βάση της...
- και οι μπουζόπιπες είναι απο θερμοσυστελλόμενο πάλι, κομμένο σε 2 κομμάτια με 45 μοίρες γωνία.

- Για τα πρισματικά δεν μπορώ να έχω ολοκληρωμένη άποψη αν δεν ψεκάσω το σώμα... Το μόνο που παρατήρησα και ίσως να έκανα κάποιο λάθος εγώ είναι ότι ήταν λίγο χοντρό και δύσκολο στο ψέκασμα....Αλλά ξαναλέω πρέπει να το ψεκάσω μερικές ακόμα φορές για να δώ τι και πώς. Πάντως σαν χρώμα μου άρεσε πολύ.

Spoiler (hover to show)

Η συνέχεια ελπίζω να ναι καλή φίλε και γενικώς ελπίζω να τελειώσει να φύγει γιατί τώρα που πιάσαν και οι ζέστες η διάθεση χάθηκε... :mrgreen: :mrgreen:

Φιλικά,

Αποσυνδεδεμένος tankrou

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
« Απάντηση #19 στις: Ιουνίου 20, 2012, 05:31:29 μμ »
ζηλε'υω αυτες τις ενδειξεις στο ταμπλω σου,εγω ουτε κατα διανοια.καλη συνεχεια.
ο μοντελισμος ειναι ΧΑΡΑ.

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #20 στις: Ιουνίου 20, 2012, 05:54:29 μμ »
Πολύ ωραία δουλειά και επαρκείς εξηγήσεις & φωτο  για τα διάφορα στάδια κατασκευής.
Λίγη ακόμα υπομονή με τις ζέστες (κράτα όρεξη) και θα έχει αίσιο και ωραιότατο τέλος.
 ::salut::

• Scale 1/144
  • *
  • Oh let it roll baby...
« Απάντηση #21 στις: Ιουνίου 20, 2012, 09:43:36 μμ »
ζηλε'υω αυτες τις ενδειξεις στο ταμπλω σου,εγω ουτε κατα διανοια.καλη συνεχεια.

Καλησπέρα φίλε,

ευχαριστώ για το χρόνο σου. Δεν είναι τραγικό, και αν είχα και μια κατάλληλη φωτογραφική θα μπορούσα να το απεικονίσω καλύτερα...
Αυτό που βοήθησε απίστευτα στην όλη διαδικασία ήταν το γεγονός ότι το κομμάτι από το κίτ ήταν πολύ καλοχυτευμένο...

Πολύ ωραία δουλειά και επαρκείς εξηγήσεις & φωτο  για τα διάφορα στάδια κατασκευής.
Λίγη ακόμα υπομονή με τις ζέστες (κράτα όρεξη) και θα έχει αίσιο και ωραιότατο τέλος.
 ::salut::

καλησπέρα φίλε μου,

χαίρομαι ιδιαίτερα που σου άρεσε η πρόοδος μέχρι εδώ...  Οι ζέστες, σε συνδυασμό με την εξεταστική δεν ευνοούν καθόλου την πρόοδο αλλά ούτε και τη διάθεση...σήμερα σε έναν ξαφνικό μοντελιστικό οίστρο (σιγά μη σκίσω κανα καλσόν  :mrgreen:) βάφτηκε το αμάξωμα με gloss black και αναμένει το πρισματικό χρώμα που θα πέσει στην επόμενη μοντελιστική φλασιά....

Μέχρι τότε να είστε όλοι καλά και καλές κατασκευές.

Φιλικά,

• Scale 1/144
  • *
  • Oh let it roll baby...
« Απάντηση #22 στις: Ιουνίου 27, 2012, 01:10:27 πμ »
Ας κάνω ένα ακόμα Update με μερικές εργασίες που έγιναν τις τελευταίες 2 ημέρες καθώς με έπιασε μια όρεξη....

Επειδή καγκουριά είναι το αμάξι, ότι θέλω κάνω :mrgreen: :mrgreen: δοκίμασα για πρώτη φορά την τύχη μου με το bare metal foil... Αρχικά στο ντεπόζιτο και στη συνέχεια στην οροφή:

Στη  συνέχεια είπα να αρχίσω συναρμολόγηση στο πάτωμα...(κούνια που με κούναγε..).Στα Dryfit είχα κάνει δοκιμές για τις αναρτήσεις μόνο με το διαφορικό τοποθετημένο και τώρα που είχαν μπεί οι εξατμίσεις οι αναρτήσεις δεν χωρούσαν.Χρειάστηκε μετατροπή στο πάτωμα και να αλλάξουν θέση οι τρύπες. Δεν με ικανοποίησε το αποτέλεσμα αλλά δεν έχω κουράγιο για κάτι καλύτερο...Στο εμπρός μέρος (fingers crossed) όλα καλά μέχρι στιγμής και μετά από κάποιες δοκιμές με το αμάξωμα θα μπεί κινητήρας και άξονας μετάδοσης:

Στον κινητήρα, τώρα. Κατασκευάστηκαν οι ιμάντες, βάφτηκαν και κολλήθηκαν:

Η ασφάλεια του καπώ νομίζω πως πήρε την τελική της μορφή:

Και τέλος για σήμερα έπεσε βερνίκι 2Κ. Θα κάτσει μερικές μέρες και μετά πάει για όσο πιo extreme γυάλισμα μπορώ...   :mrgreen: :mrgreen:
Η υγρασία και η θερμοκρασία ομολογουμένως δεν με βοήθησαν καθόλου στο πώς έκατσε το βερνίκι παρόλο που το έριξα μετά τη δύση του ηλίου...
(Θα γίνω γραφικός και θα ζητήσω άλλη μια φορά συγγνώμη για τις τραγικές φωτογραφίες. Θα έρθουν και καλύτερες μετά το γυάλισμα  )

Ελπίζω να σας αρέσει μέχρι εδώ. Συμβουλές προτάσεις κτλ όπως πάντα χρειάζονται...
Να είστε όλοι καλά....

Καλό βράδυ.

• Scale 1/144
  • *
  • Oh let it roll baby...
« Απάντηση #23 στις: Ιουλίου 06, 2012, 07:54:27 μμ »
Καλησπέρα σε όλους....

Πάμε σε ένα ακόμα update με αμέριστη καγκουριά για να μην ξεχνιόμαστε... Το update ίσως δείχνει λίγο μικρό αλλά ήταν πολύ χρονοβόρο αν και τα περισσότερα ήταν ψιλοδουλειές...
Συνεχίζοντας από το βερνίκι, γυαλίστηκε και επιδόθηκα σε εκτεταμένο BMFing, τόσο που με κούρασε για πρώτη φορά, αλλά συγχρόνως με δίδαξε πολλά πράγματα για τον τρόπο εφαρμογής του. Δυστυχώς το αποτέλεσμα δεν με ικανοποίησε πλήρως αλλά ελπίζω την επόμενη καλύτερα...

Τέλος η γκρίνια, ώρα να ξεφτυλιστούμε με εικόνες.

Γυαλισμένο το αμάξωμα:

Έπειτα ασχολήθηκα με το πάτωμα. Ο κινητηρας πήρε τη θέση του, μαζί με τον άξονα μετάδωσης και το θηρίο στάθηκε στα καγκουρο-πόδια του:

Στη συνέχεια, κολλήθηκαν τα πίσω φώτα και μια δοκιμάστική εφαρμογή της μπανιέρας στο αμάξωμα:

Το επόμενο τμήμα είχε κατασκευαστεί εδώ και καιρό αλλά ολοκληρώθηκε σήμερα και είπα να δείξω την πορεία όλη μαζί.
Κατασκευάστηκαν από το 0 και περάστηκε κόκκινο flocking για να αναπαραστήσει τα γουνάκια...

Και τέλος, μερικές φωτογραφίες σε φυσικό φώς, αφού τελείωσα το BMF...
Επίσης έχει περαστεί και το σωληνάκι και το καπάκι στο ψυγείο, βάφτηκαν τα πορτοκαλί στα πλαινά φλασάκια, τα σκιάδια στο χρώμα του εσωτερικού και το κομμάτι με τις γρίλιες εμπρός από το παρμπρίζ με tire black:

Επόμενα βήματα, να βαφτούν τα φώτα στον εμπρός προφυλακτήρα, να βαφτούν τα κόκκινα κομμάτια στα πλαινά φλασάκια, να μπεί το παρμπρίζ, η ασφάλεια του καπώ καθώς και οι βάσεις στήριξής της και η κόρνα στον χώρο της μηχανής, πρίν κάν μπεί η μπανιέρα στο αμάξωμα...
Οπότε γκιβ μι γιορ μπλέσσινγκς να ούμε να τελειώνει αυτό γιατί περιμένει στην ουρά και άλλο μοντέλο   :mrgreen: :mrgreen: ::glossa::

Αναμένω παρατηρήσεις και ιδέες...

Να είστε όλοι καλά.

Tags: