Αποστολέας Θέμα: Matilda Mk II CS (Italeri 1/72)  (Αναγνώστηκε 696 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
Matilda Mk II CS (Italeri 1/72)
« στις: Μαΐου 07, 2012, 09:15:02 μμ »
Εγώ συνεχίζω το ::bioliicon:: μου: Matilda Mk II CS, λοιπόν.
Όπως έχουμε πει, το στάνταρ βρετανικό πυροβόλο άρματος στην αρχή του πολέμου ήταν το 2pdr. Αν και ήταν εξαιρετικό (για την εποχή του) αντιαρματικό, είχε το μεγάλο μειονέκτημα ότι έριχνε πολύ αδύναμα εκρηκτικά (ΗΕ) βλήματα. Επειδή, ειδικά στην έρημο, τα γερμανικά αντιαρματικά έκαναν θραύση, και ο καλύτερος τρόπος να τα εξουδετερώνουν ήταν τα εκρηκτικά βλήματα, σε ένα αριθμό αρμάτων, όλων των τύπων, "φορέθηκε" το πυροβόλο των 3 ιντσών. Τακτικά, σε κάθε ίλη των 15 αρμάτων με 2pdr. , προστέθηκαν και δύο με τριών ιντσών. Αυτά τα τελευταία, πήραν τον χαρακτηρισμό CS (Close Support).

Καθώς κατασκευαστικά δεν έχει τίποτα το ιδιαίτερο (μόνο το πυροβόλο του κιτ αντικαταστάθηκε με σωληνάκι), δεν θα αναφερθώ παραπέρα στο κιτ. Όμως για μένα είναι ιστορικό μοντέλο, αφού είναι το πρώτο μου που έχει βαφτεί ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με αερογράφο (Bingo ::danseuse:: ::danseuse:: ::danseuse::). Tα χρώματα και το σχήμα της παραλλαγής Caunter, είναι από το σχετικό βιβλίο του Mike Starmer και είναι (μάλλον) τα προτεινόμενα ::dontknow::

Καθώς έχω ήδη φτιάξει τη βάση, εδώ μερικές φωτό μόνο του άρματος. Το ολοκληρωμένο (ο Θεός να το κάνει) διόραμα, θα το ανεβάσω άμεσα στο Show Room. Κριτική, κράξιμο και αποθέωση, όλα δεκτά!!!!

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
Απ: Matilda Mk II CS (Italeri 1/72)
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 07, 2012, 09:55:09 μμ »
Κάτι έχεις κάνει με την φωτογραφική και τα ίχνη από τις ερπύστριες φαίνονται υπερβολικά ασπρισμένα. Οπως και το σκόνισμα στο άρμα...
Αντί να τα φωτογραφίζεις, δεν τα φέρνεις από κοντά να τα βλέπουμε και μετά να σου γράφουμε τη γνώμη μας στο forum??  ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
Απ: Matilda Mk II CS (Italeri 1/72)
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 07, 2012, 09:59:25 μμ »
Φαίνονται ασπρισμένα, γιατί....είναι ασπρισμένα  :mrgreen: Ήδη έγινε σχετική συζήτηση στο Show Room, οπότε θα έχουμε αλλαγές στις τονικότητες

ΔΚ

Tags: