Φίλε mirage δεν υπάρχει λόγος να μπλέξεις με καλούπια και τέτοιες ιστορίες... μάλλον με τις «τέτοιες ιστορίες» έχεις μπλέξει ήδη αλλά αυτό είναι άλλο θέμα!

ʼποψη μου είναι πως πρώτα θα πρέπει να βρεις που πάσχει ακριβώς το συγκεκριμένο κομμάτι σε σχέση με το πραγματικό. Ένας «εύκολος» τρόπος είναι να πάρεις την ωραία φωτο του πραγματικού που έχεις και μια του επιμάχου κομματιού! Τις περνάς σε ένα Photoshop για παράδειγμα (εγώ χρησιμοποιώ το AutoCAD που είναι σχεδιαστικό πρόγραμμα) τις φέρνεις στο ίδιο μέγεθος (αυτό προϋποθέτει ένα σταθερό σημείο που θεωρείς παράλληλα ότι είναι και σωστό πχ την προέκταση της ατράκτου που πάνω της εδράζεται το πτερύγιο) και... μπραφφφ... ξέρεις τι σου γίνεται! Απ'' ότι μπορώ να διακρίνω οριακά μπορείς να φέρεις στα ίσια του το κομμάτι «τρώγοντας» και προσθέτοντας πλαστικό. Πιο εύκολο είναι να το φτιάξεις από το μηδέν με φύλλο πλαστικού έχοντας σαν βάση την προέκταση που λέω πιο πάνω που δείχνει σωστή! Το μόνο κακό... το σκηνικό είναι δίκοπο μαχαίρι. Θα μπεις στο τρυπάκι να το εφαρμόσεις και σε αλλά σημεία που μπορεί να είναι λάθος στο μοντέλο με αποτέλεσμα να μην τελειώσεις ποτέ! Όπως εγώ που έχω χαθεί στα σκοτεινά σοκάκια της λεπτομέρειας... γνωστό το σκηνικό θα μου πεις!

Υπάρχει ένας τρόπος ακόμα για να βρίσκεις λάθη στο μοντέλο σε σχέση με το πραγματικό αλλά πολύ φασαρία βρε παιδάκι μου! Θέλω μια μέρα να γράφω Γι'' αυτό!

Καλή τύχη στο εγχείρημα σου!
