Αποστολέας Θέμα: The Prince Eugen ...and Making Realistic Sea! Trumpeter 1/350  (Αναγνώστηκε 18206 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Aθηνα
  • Fail to prepare is prepare to fail...
Απ: The Prince Eugen ...and Making Realistic Sea! Trumpeter 1/350
« Απάντηση #125 στις: Μαΐου 30, 2012, 02:13:04 μμ »
Κατατοπιστικότατη η παρουσίαση κ εκπληκτικό το αποτέλεσμα!Ειναι ολα βημα βημα κ με τοση λεπτομερεια που δε νομιζω να εχει κανεις προβλημα ακολουθώντας απλά και μονο τις οδηγίες σου! ::salut::
Aλέξανδρος Μαρίνος
FB: AlexSMT
Instagram:alexscalemodeltherapy

Αποσυνδεδεμένος George

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #126 στις: Μαΐου 30, 2012, 02:33:51 μμ »
Τελευταίος και καταϊδρωμένος (είχα καιρό να έρθω κατά 'δω μεριά του φόρουμ) να σε συγχαρώ για τη δουλειά σου και για το κουράγιο σου να μπεις σε τόσο κόπο.

Ισως είναι ο καλύτερος τρόπος να γίνουμε περισσότεροι οι πλοιαράδες.

Αναρωτιέμαι πόσο ρόλο έπαιξε στην πειστικότητα της απόδοσης της θάλασσας το ότι ζεις στο νησί της Ναυσικάς...

Καλό τελείωμα στο σύνολο της κατασκευής.
Γιώργος
Πάντα πλοία

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #127 στις: Μαΐου 30, 2012, 03:44:44 μμ »
Φίλε ʼλεξ σε ευχαριστώ πολύ για τα κολακευτικά σου σχόλια.Χαίρομαι που είναι κατατοπιστική η παρουσίαση μια και αυτός ήταν ακριβώς ο σκοπός μου!Ευχομαι η τεχνική αυτή να πάει βήματα παρακάτω και να δούμε πολλές και  καλύτερες θάλασσες !

Γιώργο σε ευχαριστώ πολύ φίλε!Μακάρι να δούμε πολλά πολλά βαπόρια στο μέλλον.Στην Ελλάδα που είναι καθαρά ναυτική χώρα και  ίσως με τη μεγαλύτερη Ναυτική Ιστορία του κόσμου,τα μοντελιστικά καράβια έρχονται σε πολύ δευτερέυουσα μοίρα.
Φίλε παίζει μεγάλο ρόλο πιστευω ,η θάλασσα απέχει.................. μέτρα .Από το μπαλκώνι μου βλέπω όλα της τα πρόσωπα.....κάθε λεπτό!
Σε ευχαριστώ και πάλι!

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος apostolos

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσ/νίκη - Λουτράκι πάνω κάτω
« Απάντηση #128 στις: Μαΐου 30, 2012, 04:14:27 μμ »
Φίλε Σταμάτη, αν και τον τελευταίο χρόνο έχω μείνει πολύ ανενεργός χαίρομαι, τις λίγες φορές που παρακολουθώ τα δρώμενα, να βλέπω τα ποσταρίσματά σου  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #129 στις: Μαΐου 31, 2012, 12:18:18 πμ »
Aπόστολε σε ευχαριστώ πάρα πολύ φίλε!Χαθήκαμε φιλαράκι με τούτα και τ΄άλλα! ::salut::

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #130 στις: Μαΐου 31, 2012, 12:37:31 πμ »
Θάλασσα Μέρος 10ο the canyon!

Το σκάφος μπήκε οριστικά στη θέση του!
Ήρθε η ώρα να καλυφτεί το αντιαισθητικό κενό μεταξύ γάστρας και θάλασσας .
Σε πολλά πλοία υπάρχει αφρός παντού σε αυτό το σημείο και τα πράγματα είναι σχετικά εύκολα μια και με το μείγμα των σιλικόνων καλύπτεις το κενό.
Στην περιπτωσή μας δεν θα υπάρχει αφρός παντού.Η ατλακόλ και οι διαφανείς ιδιότητές της μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε καθαρή γάστρα αλλά και αφρούς όπου ακριβώς θέλουμε.....

Η διαδικασία είναι εντελώς απλή με ένα πινέλο ''κλείνουμε'' το κενό μεταξύ γάστρας και θάλασσας.

Η ατλακόλ μπάινει γύρω γύρω από τη γάστρα.Πολύ σημαντικό είναι όμως να το κενό να μην κλειστεί παντού.Αφήνουμε μερικά κενά εκεί που θα έρθει (στο επόμενο βήμα) να μπει μείγμα σιλικόνης .Ετσι από τη μία κάνουμε το  εφέ της σύγκρουσης του νερού με το σκάφος και τη δημιουργία από αυτό του αφρού,και από την άλλη βοηθάμε να στεγνώσει σωστά η ατλακόλ χωρίς να μας μείνουν σημεία λευκά.
Στα σημεία που βλέπετε στη φωτογραφία θα μπει μείγμα σιλικόνης!

Και η τελική .Οπου βλέπετε έντονο λευκό θα γίνει διάφανο.Επίσης φαίνεται καθαρά το μείγμα της σιλικόνης που είναι πιό υπόλευκο σε σχέση με το καθαρό λευκό της ατλακόλ ,βλέπετε πόσο ρεαλιστικός είναι λοιπόν ο αφρός με αυτήν την τεχνική ,μοιάζει να δημιουργείται από το ίδιο το νερό!

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #131 στις: Μαΐου 31, 2012, 12:44:30 πμ »
Φίλε θα μου επιτρέψεις να μην σχολιάσω την θάλασσα αλλά το ξύλινο κατάστρωμα που είναι κέντημα... Κι έτσι όπως είναι το μοντέλο σε αυτή την φάση «δείχνει» το κατάστρωμα ακόμα περισσότερο... απόλαυση λέμε...  ::101:: ::101:: ::101::

Αναμένω τις φωτογραφίες με τελειωμένη την θάλασσα να καταλάβω πλήρως το τελευταίο κομμάτι...

ʼντα να μπαίνουμε και στο ψητό, την καραβάρα δηλαδή...  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #132 στις: Μαΐου 31, 2012, 12:56:45 πμ »
Nικόλα φίλε, εννοείτε πως δεν χρειάζεσαι καμιά άδεια από εμένα για να πεις το οτιδήποτε ,έχεις δίκιο για τη θάλασσα μόλις τελείωσα με την ατλακόλ και είναι ακόμα υγρή (πόσταρα αμέσως,φρέσκο πράμα λέμε)οπότε πολύ σωστά λες οτι θα πρέπει να στεγνώσει και να εξαφανιστεί!
Για το ξύλινο κατάστρωμα θα τα πούμε και στη συνέχεια,έχω κάνει ελάχιστα πράγματα ,απλά να πούμε οτι το υλικό θέλει πολύ προσοχή με το βάψιμο γιατί ότι βάψει δε ξεβάφει.....να πω λοιπόν οτι του έκανα ένα πολύ αραιωμένο wash με μαυρο και καφέ βαν ντάικ με πολύ διαλυτικό όπως είπα.Και μετά στεγνά πινέλα με Brilliant yellow Deep λάδι ....είναι ένα χρώμα που μοιάζει με το χρώμα του χτυπημένου αυγού ,ασπροκίτρινο.
Σε συνδιασμό με το γουός και το καφέ του ξύλου έχουμε αυτό το αποτέλεσμα!
Τώρα σιγά σιγά θα έχουμε και από λίγο καράβι! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #133 στις: Μαΐου 31, 2012, 12:58:15 πμ »
Σταμάτη έπαθα πλάκα με την φυσικότητα του κυμματισμού στην πρώτη φωτό!!!

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #134 στις: Μαΐου 31, 2012, 01:03:23 πμ »
Φίλε μου ʼλεξ έγινε σχεδόν μόνο του ,στην ουσία δούλεψαν τα χέρια ατλακόλ που έπεσαν μετά το βάψιμο.....η επιφάνεια ομαλοποιήθηκε και ταίριαξε καλύτερα στην 1/350 που είναι το σκάφος.
Σε ευχαριστώ πολύ φίλε! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ - Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
« Απάντηση #135 στις: Μαΐου 31, 2012, 01:20:49 πμ »
Σταμάτη παρακολουθώ βήμα βήμα την δουλειά σου η οποία θα πω είναι καταπληκτική. :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
Πολλά μπράβο φιλαράκο συνέχισε ακάθεκτος. ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #136 στις: Μαΐου 31, 2012, 01:30:01 πμ »
Συμεών φίλε μου,πραγματικά με τιμούν τα σχόλιά σου ,σε ευχαριστώ πολύ! :oops: :oops: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος KATSFLYBY

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #137 στις: Μαΐου 31, 2012, 06:20:23 μμ »
Σταματη πολλυ καλο το σεμιναριο σου.Δοκιμασα και εγω την τεχνικη της μιξης με μια διαφανη και μια ασπρη σιλικονη και ειναι οντος αποτελεσματικη.Εαν θελεις να δημιουργησεις αυτους τους τυχαιους σχηματισμους που κανει ο αφρος ακομα ποιο ρεαλιστικα δοκιμασε να αναμιξεις και λιγο βαμβακι μεσα στο μιγμα με την σιλικονη.Ελαφρα μειωνοντας την ασπρη σιλικονη μονο.Απλα θελει λιγο δουλεια παραπανω στο απλωμα οπου πρεπει να βαλεις δαχτυλο, και να σιγουρευτεις οτι δεν 'πετανε' τιποτα τριχες απο το βαμβακι στο τελος.

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #138 στις: Μαΐου 31, 2012, 08:10:01 μμ »
Kώστα σε ευχαριστώ πολύ φίλε.Αυτό που λες με το βαμβάκι θα το δοκιμάσω σίγουρα την επόμενη φορά ,σε ευχαριστώ πολύ και για το τιπς!

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #139 στις: Ιουνίου 02, 2012, 02:45:25 μμ »
Θάλασσα ....Μέρος 11ο ......τελειώματα σιλικόνης!

Η περιμετρική ατλακόλ στέγνωσε.Πήρε δύο μέρες για να το κάνει και από λευκή να γίνει τελείως διάφανη.

Έφτιαξα ξανά μείγμα με τις δύο σιλικόνες και έκλεισα τα κενά που είχα αφήσει.Αυτά ακριβώς είναι και τα μόνα σημεία που οι αφροί εφάπτονται στη γάστρα και δείχνουν να δημιουργούνται από αυτήν.Το συγκεκριμένο εφέ είναι πολύ ρεαλιστικό μια και το περιμετρικό άσπρο που βλέπουμε κατά καιρούς για να καλυφτεί το κενό ,δεν υπάρχει.

Και οι τελικές σε αυτή τη φάση .......

Το επόμενο μέρος θα είναι το τελευταίο γιάυτήν τη  κατασκευή,θα ασχοληθώ με την δημιουργία το τοξοτού κύμματος που δημιουργεί η πλώρη από την κίνηση του σκάφους.......

Αποσυνδεδεμένος dtg

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘEΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • FEAR LEADS TO ΑNGER -ANGER LEADS TO HATE -HATE LEA
    • HELLENIC AIR FORCE MODELS
« Απάντηση #140 στις: Ιουνίου 02, 2012, 03:42:39 μμ »
Α, εσύ έχς ξεφύγ εντελώς!!!!!! Αν βρεις κ ένα τρόπο να φτιαχνεις βάσεις-θάλλασσες όπου θα προσαρμόζονται διάφοα πλοία επάνω τους θα βγαλεις λεφτα!!!!!

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #141 στις: Ιουνίου 07, 2012, 10:54:06 μμ »
Δημήτρη μακάρι να έβρισκα ,πάντως το οτι κάθε φορά μπαίνεις σε περιπέτεια για να τη φτιάξεις έχει και αυτό τη χάρη του!ʼσε που χρωματικά καμιά δεν είναι ιδια με την προηγούμενη!

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #142 στις: Ιουνίου 07, 2012, 11:18:16 μμ »
Θάλασσα Μέρος 12ο .....τέλος .......επιγραφή!

Η τελευταία πινελιά στη θάλασσα έχει να κάνει με το κύμα της πλώρης......πάλι χρησιμοποίησα το μίγμα σιλικόνων(είχα άλλο πράγμα στο μυαλό μου αλλά για την ώρα θέλει κι'άλλο ψάξιμο.
Εδώ πρέπει να δώσουμε κίνηση του αφρού πρός τα πίσω για να φανεί οτι το σκάφος πάει μπροστά.Επίσης ο αφρός έχει την τάση όταν βρίσκει το κήτος να πέφτει κάθετα!

Η σιλκόνη ακόμα είναι υγρή ,με ένα μικρό ψαλίδι θα κόψω τις μύτες που έχουν δημιουργηθεί για πιό φυσικό αποτέλεσμα!

Για το τέλος της κατασκευής κράτησα την επιγραφή που έφτιαξα για το θέμα.
Είναι μια απλή και εντελώς οικονομική λύση για μια αξιοπρεπή επιγραφή με καλλιτεχνική παρέμβαση.

Η επιγραφή φτιάχτηκε στο ζωγραφικό πρόγραμμα των windows και εκτυπώθηκε σε απλό λευκό χαρτί.
Κολλήθηκε σε λεπτό χαρτόνι και στη συνέχεια έγινε wash με καφέ και μαυρο λάδι σε πολύ διαλυτικό.
όσα περισσότερα χέρια το περνάς τόσο πιό σκούρο γίνεται.Οταν το wash στέγνωσε περάστηκε με γυαλιστερό έναμελ βερνίκι επίσης αραιωμένο με πολύ διαλυτικό.Οι σταξιές και τα λερώματα έχουν γίνει επίσης με λάδι ζωγραφικής.
Αν όλα αυτά γίνονταν με χρώματα και βερνίκια με βάση τους το νερό θα υπήρχαν παντού φουσκώματα και ζάρες με το διαλυτικό και τα λάδια αυτό απλά δεν συμβαίνει!

Καλές κατασκευές σε όλους με πολύ  υγρό στοιχείο, στα θεματά σας !!!

Αποσυνδεδεμένος BLACK SHEEP

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Σουρλής Γιώργος
« Απάντηση #143 στις: Ιουνίου 07, 2012, 11:45:13 μμ »
Φίλε μου Σταμάτη!!! απλώς Κ Α Τ Α Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Η κατασκευή & παρουσίαση!!!!! ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ - Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
« Απάντηση #144 στις: Ιουνίου 08, 2012, 12:08:54 πμ »
Μπράβο Σταμάτη πολύ καλή και κατατοπιστικότατη βήμα βήμα κατασκευή.
ʼντε τώρα να δούμε και την υπόλοιπη κατασκευή του βαποριού. ::salut:: ::salut::

Υ.Γ Θα πρότεινα να γίνει ένα καλό συμμάζεμα σε όλο το κομμάτι της θάλασσας και μετά να ανέβει στης κατασκευές. :!:

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κέρκυρα/Corfu
« Απάντηση #145 στις: Ιουνίου 08, 2012, 12:54:14 πμ »
Σταμάτη, τα θερμά μου συγχαρητήρια!
Έδωσες ένα μοντελιστικό σεμινάριο και το αποτέλεσμα βγήκε πάρα πολύ καλό, στα δικά μου άπειρα μάτια, ΤΕΛΕΙΟ.
Αν και φανατικός αεροπλανάς, με έβαλες σε σκέψεις να κάνω και γω μια θάλασσα (ίσως και πλοίο μαζί, γιατί όχι).

Έχω την εξής χαζή απορία, σαν άσχετος με καράβια.
Στα κενά της θάλασσας και του πλοίου πού κάλυψες με ατλακόλ, δε χρειάζεται και κει σιλικόνη ή χρώμα για μην φαίνεται διαφανές, γιατί στα σύγχρονα F/B έχω παρατηρήσει αφρούς σε όλο το μήκος της ίσαλου γραμμής ή έχει να κάνει σχέση με την κατασκευή, εκτόπισμα, ταχύτητα ή κάτι άλλο;; 
"Εφ´ όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν."
Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #146 στις: Ιουνίου 09, 2012, 02:28:58 πμ »
Γιώργο ευχαριστώ πολύ φίλε ,βουρ για το υδροπλάνο τώρα!

Συμεών σε ευχαριστώ φίλε ,πάμε για το βαπόρι τώρα!Φίλε τη θάλασσα την έβαλα ολόκληρη στο reference των καραβιών!

Πάνο σε ευχαριστώ φιλαράκι.Είναι ακριβώς αυτό που λες φίλε,τα πάντα έχουν να κάνουν με τον αφρισμό του πλοίου ,σχήμα γάστρας ,ταχύτητα του πλοίου αλλά και οι συνθήκες του καιρού παίζουν ανάλογο ρόλο.Καλό είναι να έχουμε κάποια φωτογραφία από το σκάφος που φτιάχνουμε εν πλω,αν όχι αυτοσχεδιάζουμε και προσπαθούμε να το κάνουμε να δείχνει σωστό!

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #147 στις: Ιουνίου 10, 2012, 04:45:56 πμ »
Παιδιά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω και πάλι αν και μερικούς φίλους που πόσταραν στο θέμα με την ολοκληρωμένη θάλασσα δεν πρόλαβα να τους ευχαριστήσω  γιατί μετακινήθηκε σε άλλη ενότητα ,πραγματικά άξιζε ο κόπος  και το ζόρι που τράβηξα ,χαίρομαι που το θέμα μου είχε αυτήν την αποδοχή από τόσους  πολλόυς φίλους και συνάδερφους εδώ ,εύχομαι να βλέπουμε περισσότερα καράβια και πολλά θάλασσινα θέματα ,είμαστε ναυτικός λαός και η αρμύρα τρέχει στο αίμα μας.....η θάλασσα ο ήλιος και το υπέροχο φως μας ,τρέχει στο DNA μας ,δώστε φως και ζωή στα θέματα σας!Καλές κατασκευές να έχουμε!

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #148 στις: Νοεμβρίου 02, 2012, 11:49:26 μμ »
Είναι αρκετές μέρες τώρα που το Καράβι προχωράει,αυτή τη στιγμή προχωράω στο riging του καραβιού και τοποθετώ παράλληλα τις βαμενες υπερκατασκευές.....εννοείτε οτι και σε αυτό το καράβι γίνεται χαμός από συρματόσχοινα.....δεν ξέρω αν το Bismark έχει παραπάνω από αυτό ,έχω την εντύπωση οτι η συγκεκριμένη κλάση έιχε τα περισσότερα......
Μερικές φωτο για να ζεσταθεί το θεματάκι ....και συνεχίζουμε!!!

Από τη διαδικασία του riging ...προσπάθησα με ανορθόδοξο τρόπο να περάσω κάποια από τα σύρματα της συγκεκριμένης υπερκατασκευής ,δηλαδή πριν την τοποθετήσω επί του σκάφους .....η διαδικασία ήταν πολύ πιό ευκολη μια και είχα πρόσβαση παντού στο κομμάτι,γυριζοντάς το και ανάποδα ......αλλά δυστυχώς ήταν πολύ δύσκολο να το τοποθετήσω χωρίς να γίνει ζημιά ...το αποτέλεσμα να μου πέσει δύο φορές από τα χέρια με ΟΛΗ τη δουλειά επάνω του..........γιάυτό καλό είναι να είναι ήδη κολλημένο στο σκάφος !

Τοποθετημένο πιά ,μετά από πολύ κόπο!

Και ο πίσω πρυμνιαίος ιστός.....

Εδώ φαίνεται όλη η δουλειά που έχει γίνει στο σπάσιμο της σιλουέτας του πλοίου καθώς και οι κόκκινοι σαν αίμα πύργοι!
Σε συνδιασμό με την πλώρη Ατλαντικού το κάνουν και δείχνει πολύ ''κακό''.

Στα κύματα το μόνο που πρόσθεσα είναι αυτά τα ελικοειδή νερά με ψιλόπινελάκι και με λευκό γυαλιστερό humbrol.....

Αυτά μέχρι στιγμής προχωράμε με το Συρματομάνι και την τοποθέτηση των μικρότερων οπλων ,των τορπιλοσωλήνων και των λεμβών!
Σας ευχαριστώ για το χρόνο και την προσοχή σας! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #149 στις: Νοεμβρίου 03, 2012, 09:46:57 πμ »
Τέλειος Σταμάτη όπως πάντα.
 ::salut:: ::salut:: ::salut::

Tags: