Αποστολέας Θέμα: "Князь Потёмкин Таврический" Ark Models 1/400  (Αναγνώστηκε 2222 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Blackbeard

• Scale 1/48
  • *
    • modeldisplaycases
"Князь Потёмкин Таврический" Ark Models 1/400
« στις: Μαΐου 01, 2012, 07:40:08 μμ »
Русский линкор "Князь Потёмкин Таврический"  (Russian navy battleship  "Knyaz Potemkine Tavritchesky ")
ή
Русский линкор "Св. Паителеймои"     ( Russian navy battleship "St. Panteleymon" ) 

Αφού οι μεγάλες (θεωρητικά τουλάχιστον) εταιρείες του χώρου δεν καταδέχονται να ασχοληθούν με πλοία προ WWI , είμαστε αναγκασμένοι εκ των πραγμάτων βάλουμε σε δοκιμασία τα νεύρα μας...
Click to see the original size.Εδώ είναι λοιπόν το κίτ... η Ark   παρότι το δίνει σαν "St. Panteleymon" τα ταμπελάκια που έχει μέσα είναι αυτάClick to see the original size.... πολύ θα ήθελα να ήξερα, στο κιτ που δίνει σαν "Knyaz Potemkine" τι ταμπελάκια δίνει;
Τέλος πάντων... λίγα στοιχεία για το πλοίο:
To Князь Потёмкин Таврический (Kniaz Potemkine Tavritchesky) ήταν pre-dreadnought θωρηκτό και ανήκε στον στόλο της Μαύρης Θάλασσας του Αυτοκρατορικού Ρωσικού Ναυτικού.
Εγινε διάσημο από μιά εξέγερση του πληρώματος ενάντια στους καταπιεστικούς αξιωματικούς τον  Ιούνη του 1905 (κατά την διάρκεια της Ρωσικής επανάστασης του 1905). Αργότερα αυτή η εξέγερση θεωρήθηκε σαν ένα πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση της επανάστασης του 1917 και ήταν η βάση για την πασίγνωστη ταινία του Sergei Eisenstein "Θωρηκτό Ποτέμκιν" (1925).
Μετά την εξέγερση το όνομα του πλοίου άλλαξε σε Паителеймои (Panteleimon) και μετά σε Св. Паителеймои  ( Saint Panteleimon). Το 1917 το όνομα του πλοίου άλλαξε πάλι σε Потёмкин, για να αλλάξει και πάλι αργότερα την ίδια χρονιά σε Boretz za Svobodu (Fighter for Freedom).
Η κατασκευή του ξκίνησε τον Οκτώβρη του 1898 στα ναυπηγεία Nikolayev. Δύο χρόνια αργότερα έπεσε στην θάλασσα ενώ σε υπηρεσία μπήκε το 1904.
Πήρε το όνομα του προς τιμήν του Grigori Aleksandrovich Potemkin.
Η κατασκευή του σκάφους βασίσθηκε στο Ρώσικο Θωρηκτό Tri Sviatitelia και σε μιά εκσυγχρονισμένη έκδοση των θωρηκτών κλάσης Peresviet, ενώ η θωράκιση στηρίχθηκε στο HMS Majestic. Διάφορες άλλες καινοτομίες ενσωματώθηκαν στον σχεδιασμό όπως  το ότι ήταν η πρώτη φορά που Ρώσικο θωρηκτό χρησιμοποιούσε υγρό καύσιμο για τους λέβητες (αν και αυτοί αντικαταστάθηκαν από λέβητες με καύση άνθρακα μετά από μια φωτιά κατά τη διάρκεια δοκιμών) .

Σαν κίτ δεν χρειάζεται βέβαια να πούμε οτι είναι εξαιρετικό... αν εξαιρέσουμε οτι τα δύο μισά του σκάφους παραλίγο να χρειαστούν φλόγιστρο για να έρθουν στα ίσα τους, το κατάστρωμα δεν εφάπτετο σε κανένα σημείο με τα πλαινά του σκάφους και είναι γεμάτο με σημάδια από τους εξολκείς του καλουπιού, σημάδια που βρίσκονται παντού σε όλα τα επιμέρους κομάτια, φυσικά το flash είναι κάτι παραπάνω από εμφανές παντού... κατά τα άλλα είναι ένα πολύ καλό και τίμιο Ρώσικο κιτ...άλωστε είπαμε... αν εξαιρέσουμε τους ρητινάδες που για την ώρα τουλάχιστον στην 1/350 τους έχω απαγορεύσει στον εαυτό μου... οι άλλοι μας βλέπουν αφ' υψηλού.
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.
Και το πολυσέλιδο βιβλίο των οδηγιών
Click to see the original size.
Δεν έχω αποφασίσει ακόμα τι όνομα θα του δώσω... όλα θα εξαρτηθούν από το βάψιμο...
Click to see the original size. Click to see the original size.
Αυτά για την ώρα...

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
Απ: Русский линкор "Князь Потёмкин Тавричес
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 01, 2012, 08:01:29 μμ »
Απορώ πως δεν έριξες κόλλα μέσα στο κουτί, να το κουνήσεις και να φτιαχτεί μόνο του... Τύφλα να έχουν οι στόκοι...  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

Ανατρεπτικό θέμα, θα αρέσει στον κομισάριο Voroshilov...  :mrgreen: :mrgreen:

Καλά κουράγια... Και lexotanil στον πάγκο...  :twisted:

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 01, 2012, 08:05:35 μμ »
ερωτευμένος!!!!
Θα το παρακολουθώ μετά μανίας!!!
Καλή αρχή!!!

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ - Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 01, 2012, 08:41:36 μμ »
Πολύ καλό και απαιτητικό μοντέλο.
Καλή συνέχεια και υπομονή. ::salut:: ::salut:: ::salut::

• Scale 1/48
  • *
    • modeldisplaycases
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 01, 2012, 10:12:49 μμ »
 ::arrowred:: Νίκο μην κοιτάς που γράφω για νεύρα και διάφορα τέτοια... γενικά είμαι πολύ ήρεμος όταν μοντελάρω... ανατρεπτικό θέμα; Είπαμε... έχω κόλλημα με τα πλοία αυτής της εποχής.
 ::arrowred::Ορέστη, ερωτευμένος κι εγώ...
 ::arrowred::Συμεών, υπομονή υπάρχει μπόλικη... αν μπορούσα να πουλήσω θα ήμουν πάμπλουτος  :D
Χαιρετισμούς στο Μεσολόγγι (για κάνα πεντάρι χρόνια είχα στην διάθεση μου μια πελάδα μετά τις αλυκές :lol:)

Ευχαριστώ και τους τρεις  ::salut::

• Scale 1/48
  • *
    • modeldisplaycases
Απ: "Князь Потёмкин Таврический" Ark Models 1/400
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 12, 2012, 02:55:03 μμ »
Λοιπόν... επειδή σίγουρα αυτό, παρότι έχει προχωρήσει αρκετά, δεν θα προλάβει να τελειώσει... λόγω του χρυσού κανόνα που λέει "πρωτα η δουλειά" και δεν θέλω να σας μπερδεύω, αν θέλετε ή το σβήνετε τελείως και εγώ θα ανοίξω άλλο στα πλοία (έχω κρατήσει φωτό και λεπτομέρειες από όλα τα στάδια κατασκευής) ή μεταφέρετε αυτό στα πλοία υπό κατασκευή...
Οτι θέλετε και οτι βολεύει...
Ευχαριστώ  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
Απ: "Князь Потёмкин Таврический" Ark Models 1/400
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 12, 2012, 04:33:17 μμ »
Καλή αρχή Νικόλα.
 ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *