Αποστολέας Θέμα: 31ος Διαγωνισμός - Εκθεση της IPMS Ελλάδος (2012)  (Αναγνώστηκε 76538 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Κ. Καριωτέλλης

• Scale 1/48
  • *
Απ: 31ος Διαγωνισμός - Εκθεση της IPMS Ελλάδος (2012)
« Απάντηση #125 στις: Μαΐου 30, 2012, 11:35:00 πμ »
φιλε giorgos800, προεγγραφη δεν χρειαζεται για τις φιγουρες, θα γινει απο τη γραματεια του σταρ την ημερα της παραδοσης.
για το που θα παει το εκθεμα, αν οι φιγουρες ειναι αυτο που θες να παρουσιασεις και κατ επεκταση εκει να διαγωνιστεις, ανεξαρτητου κλιμακας, στο σταρ κλαμπ. αν στο διοραμα σου το επικεντρο ειναι τα οχηματα, κτηρια κλπ, εκει που λεει ο Σταυρος.
σε καθε περιπτωση θα ειμαστε ολοι εκει για να επιλυουμε οποιδηποτε απορια.

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #126 στις: Μαΐου 30, 2012, 01:02:10 μμ »
Γεώργιε, κάνε λίγες μέρες κράτει στην προεγγραφή σου. Ήδη επεξεργαζόμαστε τη λύση του συγκεκριμένου θέματος που θέτεις, με τον πιό πρόσφορο και user friendly τρόπο.

Γενικότερα, επειδή η συνεργασία (3113), γίνεται για πρώτη φορά, σας παρακαλούμε όλους όσοι έχετε αντίστοιχες απορίες, να τις δημοσιεύετε εδώ, βοηθώντας μας με τον τρόπο αυτό, να δώσουμε λύσεις, όπου είναι δυνατό, αλλά κυρίως να τις δώσουμε ΕΓΚΑΙΡΩΣ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος eyaggelos tsiakas

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: athens
  • ΑΕΚΑΡΑ για πάντα!
« Απάντηση #127 στις: Μαΐου 30, 2012, 06:48:41 μμ »
Θα ήθελα να ρωτήσω αν γίνεται να μην γίνει η  έκθεση εκεί που εγινε πέρισυ γιατί όσοι είμαστε βόρεια προάστια είναι ολόκληρο ταξίδι και ειδικά εκεί που έφτασε η βενζίνη και τα εισητήρια.βολεύει ορισμένους που μένουν προς τα εκει.το πιο σωστό θα ήταν να γίνεται κάθε χρόνο και διαφορετικά για να εξυπηρετούνται όλοι.πρόταση είναι και όχι παρατήρηση.
 :arrow:η καισαριανή όσο γινόταν εκεί ήταν ωραία.σίγουρα θα υπάρχουν και άλλες αίθουσες για το χόμπι μας.
Ευάγγελος Κ.Τσιάκας

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #128 στις: Μαΐου 30, 2012, 06:55:24 μμ »
Θα ήθελα να ρωτήσω αν γίνεται να μην γίνει η  έκθεση εκεί που εγινε πέρισυ γιατί όσοι είμαστε βόρεια προάστια είναι ολόκληρο ταξίδι και ειδικά εκεί που έφτασε η βενζίνη και τα εισητήρια.βολεύει ορισμένους που μένουν προς τα εκει.το πιο σωστό θα ήταν να γίνεται κάθε χρόνο και διαφορετικά για να εξυπηρετούνται όλοι.πρόταση είναι και όχι παρατήρηση.
 :arrow:η καισαριανή όσο γινόταν εκεί ήταν ωραία.σίγουρα θα υπάρχουν και άλλες αίθουσες για το χόμπι μας.

O χώρος αποδείχτηκε πολύ καλός και εξυπηρετεί με τον εξωτερικό χώρο που διαθέτει και παράλληλες εκδηλώσεις.
Μιά φορά το χρόνο είναι η έκθεση ... το να κάψουμε και 10EUR παραπάνω βενζίνη δεν θα σωθούμε...
Και για μένα μακρυά είναι αλλά ο χώρος με κέρδισε!

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #129 στις: Μαΐου 30, 2012, 08:25:39 μμ »
.. το να κάψουμε και 10EUR παραπάνω βενζίνη δεν θα σωθούμε...
Και για μένα μακρυά είναι αλλά ο χώρος με κέρδισε!
Να πας μόνος σου τότε αφού σε κέρδισε.
Και ξέρεις τι είναι 10EUR; Μισό Zvezda.  ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #130 στις: Μαΐου 30, 2012, 08:48:58 μμ »
η επιλογή της αίθουσας έχει να κάνει με
 ::arrowred:: τις συγκεκριμένες προδιαγραφές που πρέπει πληροί
(μέγεθος, ευκολίες, παροχές κλπ.)
 ::arrowred:: το κόστος
(να είναι εντός των οικονομικών μας δυνατοτήτων.

:wink:
μακάρι να είχαμε χορηγό που να μας κάλυπτε το κόστος ενοικίασης της αίθουσας του Μετρό στο Σύνταγμα (δε μου έρχεται κάτι πιο "κεντρικό" στην Αθήνα) για να είμαστε εύκολα προσβάσιμοι απ' όλους. εαν πάντως υπάρχει, ακόμη και τώρα...το συζητάμε !!

::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • I'll be back soon......I hope
« Απάντηση #131 στις: Μαΐου 30, 2012, 09:31:33 μμ »

Εγώ λέω να την κάνουμε κάτω απο το σπίτι μου,που να παίρνω αμάξι τέτοιες εποχές :evil:
ʼμαν ρε παιδιά με τα βόρια και τα νότια..ο ΠΟΛΚΕΟΑ δεν βολεύει τους βόριους,η Καισαριανή δεν βολεύει εμένα που μένω Καλλιθέα.
Έδω έρχονται παιδιά απο Θεσσαλονίκη,Καβάλα,Κέρκυρα και μας φαίνεται εμάς μακρία..ήμαρτον
Και άντε και πάμε Καισαριανή,που θα παρκάρουμε εκεί;

:evil: :evil: :evil: :evil:

Ο  ΠΟΛΚΕΟΑ είναι η τέλεια επιλογή,μεγάλος χώρος για την έκθεση και απίστευτος χώρος για παρκάρισμα.Και έχει συγκοινωνία που βολεύει σχεδόν όλη την Αθήνα  :wink:

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #132 στις: Μαΐου 30, 2012, 10:11:19 μμ »
Ο  ΠΟΛΚΕΟΑ είναι η τέλεια επιλογή,μεγάλος χώρος για την έκθεση και απίστευτος χώρος για παρκάρισμα.Και έχει συγκοινωνία που βολεύει σχεδόν όλη την Αθήνα  :wink:
Ο καλύτερος χώρος που θα μπορούσε να επιλεγεί ακριβώς για τους λόγους αυτούς!
Κι'εγώ δεν θα έχω μάλλον ούτε τα χρήματα για να πάρω μέρος στην έκθεση, αλλά αυτό δεν με εμποδίζει να κρύβω από τώρα ψιλά για να τα μαζέψω... Αν δεν μου τα πάρει και αυτά η εφορία εννοείται...
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #133 στις: Μαΐου 30, 2012, 10:19:46 μμ »
Εγώ λέω να την κάνουμε κάτω απο το σπίτι μου,που να παίρνω αμάξι τέτοιες εποχές :evil:
................
Και άντε και πάμε Καισαριανή,που θα παρκάρουμε εκεί;

:evil: :evil: :evil: :evil:

Ούτε κάτω από το σπίτι σου έχει πάρκινγκ όμως ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: :roll: :roll: :roll:

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #134 στις: Μαΐου 30, 2012, 11:05:11 μμ »
Ούτε κάτω από το σπίτι σου έχει πάρκινγκ όμως ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: :roll: :roll: :roll:

ΔΚ

Εχει κάτω από το δικό μου, οπότε θέλω να γίνει στο σπίτι μου η έκθεση! ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #135 στις: Μαΐου 30, 2012, 11:23:47 μμ »
Εχει κάτω από το δικό μου, οπότε θέλω να γίνει στο σπίτι μου η έκθεση! ::glossa::

όχι ρε φίλε δε με βολεύει  :mrgreen:

ΔΚ

Ε,αν είναι να την κάνουμε κάτω απο το σπίτι μου θα βολέψω τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο  :mrgreen:

Ο καλύτερος χώρος που θα μπορούσε να επιλεγεί ακριβώς για τους λόγους αυτούς!
Κι'εγώ δεν θα έχω μάλλον ούτε τα χρήματα για να πάρω μέρος στην έκθεση, αλλά αυτό δεν με εμποδίζει να κρύβω από τώρα ψιλά για να τα μαζέψω... Αν δεν μου τα πάρει και αυτά η εφορία εννοείται...

Μη με παρεξηγήσεις αλλα μιλάμε για μια έκθεση μοντελισμού...πόσο μπορεί να είναι το κόστος;5EUR;10EUR;

Μια έκθεση μοντελισμού πάμε να κάνουμε όχι αποστολη τον ʼρη  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος eyaggelos tsiakas

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: athens
  • ΑΕΚΑΡΑ για πάντα!
« Απάντηση #136 στις: Μαΐου 31, 2012, 08:06:25 πμ »
η πιο σοβαρή πρόταση ήταν του σταύρου σούλη σχεικά με την αίθουσα του μετρό στο σύνταγμα.οι υπόλοιποι μίλησαν για να μιλήσουν και δεν είπαν τίποτα επί της ουσίας.
σταύρο μπορώ να βοηθήσω με την αίθουσα να ρωτήσω τιμές κτλ όταν κατέβω κέντρο?πες μου και θα χαρώ να βοηθήσω.
Ευάγγελος Κ.Τσιάκας

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #137 στις: Μαΐου 31, 2012, 08:38:50 πμ »
Λυπάμαι, αλλά παρεξήγησες!!! Κάθε χρόνο, έχουμε το ίδιο ζήτημα: Όπου και να γίνει η έκθεση, πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που θα τους πέφτει μακριά. Κρίνοντας από τα σχόλια για την περσινή έκθεση, μάλλον ο χώρος είναι ο βολικότερος για όλους: Παρέχει ικανοποιητική πρόσβαση με ΜΜΜ, τρελλό πάρκινγκ, εξαιρετική πρόσβαση με ΙΧ και (το κυριότερο) είναι μέσα στις οικονομικές δυνατότητες της Ένωσης. Η αίθουσα του Μετρό, έχει απαγορευτικό κόστος (γύρω στις 5.000EUR/ημέρα - και δεν έχω κάνει λάθος στα μηδενικά!!!!). Το Πολεμικό Μουσείο, έχει αντίστοιχο κόστος, και επιπλέον δεν επιτρέπει περίπτερα εμπόρων (βασικότατο έσοδο για την Ένωση). Και φυσικά και στις δύο περιπτώσεις το πάρκινγκ είναι ανύπαρκτο (και τότε να δω πως θα έρθουν κάποια μεγάλα διοράματα).

Πέρυσι (όταν "χάθηκε" ο Απόλλων), ρωτήσαμε και σε κεντρικά ξενοδοχεία. Και στην περίπτωση αυτών, το κόστος ήταν εξαιρετικά μεγάλο. Όπως αντιλαμβάνεσαι, δεν είναι και πολύ εύκολο να βρεις αίθουσα με τις δυνατότητες του ΠΟΛΚΕΟΑ και στην τιμή που μας τη δίνουν.

Συνεπώς, όσο το Ελληνικό παραμένει μη αξιοποιήσιμο, η Έκθεση θα γίνεται εκεί - και κατά την άποψή μου - ευτυχώς!!!!

Ελπίζω να σε δούμε στην Έκθεση τον Οκτώβρη  ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/32
« Απάντηση #138 στις: Μαΐου 31, 2012, 09:27:18 πμ »
η πιο σοβαρή πρόταση ήταν του σταύρου σούλη σχεικά με την αίθουσα του μετρό στο σύνταγμα.οι υπόλοιποι μίλησαν για να μιλήσουν και δεν είπαν τίποτα επί της ουσίας.
σταύρο μπορώ να βοηθήσω με την αίθουσα να ρωτήσω τιμές κτλ όταν κατέβω κέντρο?πες μου και θα χαρώ να βοηθήσω.

Βαγγέλη, όπως είπε παραπάνω ο Δ.Κ., έχουμε ήδη κάνει (μεγάλη) "έρευνα αγοράς" η οποία περιελάμβανε το Μετρό Συντάγματος και σχεδόν όλους τους χώρους "πολιτισμού - κουλτούρας - τέχνης" κλπ. Το κόστος τους είναι απαγορευτικό. Πάντως εαν πιστεύεις ότι μπορείς να βοηθήσεις στο θέμα της αίθουσας, κάνε την έρευνα σου και ενημέρωσε με μέσω πμ. Σου στέλνω σχετικές λεπτομέρειες.

139 και σήμερα !!

Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #139 στις: Μαΐου 31, 2012, 09:53:29 πμ »
Καλημέρα σας. Να ρωτήσω εξωεκθεσιακό θέμα. Θα συμμετασχουν και φέτος οχήματα αντίκες  :?:

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/32
« Απάντηση #140 στις: Μαΐου 31, 2012, 10:23:45 πμ »
Καλημέρα σας. Να ρωτήσω εξωεκθεσιακό θέμα. Θα συμμετασχουν και φέτος οχήματα αντίκες  :?:

εαν εννοείς σε 1/1, γίνονται οι σχετικές επαφές
και πιστεύουμε θα έχουμε και φέτος
εαν έχεις κάποια δική σου σχετική επαφή (ή ...αυτοκίνητο) είναι ευπρόσδεκτα...
Σ.Σ.

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #141 στις: Μαΐου 31, 2012, 12:22:26 μμ »
Ναι 1/1 εννοούσα...Τα περσινά εξωεκθεσιακά 1/1 εκθέματα ήταν πολύ ενδιαφέροντα (αλλά δύσκολο να τα παρατάξεις π.χ. στην πλατεία Συντάγματος   ::glossa:: ::glossa:: ή στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στην Καισαριανή)

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #142 στις: Μαΐου 31, 2012, 07:00:39 μμ »
Ναι 1/1 εννοούσα...Τα περσινά εξωεκθεσιακά 1/1 εκθέματα ήταν πολύ ενδιαφέροντα (αλλά δύσκολο να τα παρατάξεις π.χ. στην πλατεία Συντάγματος   ::glossa:: ::glossa:: ή στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στην Καισαριανή)

Προβοκάτορα  :twisted:

Αποσυνδεδεμένος sotiris

• Aρχικατής Πρωτοσύγγελος και Πάπας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Μέσ'το άρμα θα καούμε!
« Απάντηση #143 στις: Ιουνίου 02, 2012, 10:12:26 μμ »

Πολυ λογικη η προταση σου ,(νομιζω την ειχε κανει περυσι και ενα αλλο μελος του ΜC ο demis1967 νομιζω) ,αλλα ειναι ανεδαφικη για τους λογους που ανεφεραν οι προλαλησαντες .

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #144 στις: Ιουνίου 02, 2012, 10:16:26 μμ »
Σωτήρη με μπέρδεψες . Πως γίνεται κάτι να είναι λογικό και ταυτόχρονα ανεδαφικό  :?:   :roll: :roll:

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #145 στις: Ιουνίου 02, 2012, 10:23:50 μμ »
Σωτήρη με μπέρδεψες . Πως γίνεται κάτι να είναι λογικό και ταυτόχρονα ανεδαφικό  :?:   :roll: :roll:
Γιάννο, ας μη μένουμε στις λέξεις. Ας επικεντρωθούμε στο, όντως πολύ ουσιώδες, νόημα των λεγομένων του Σωτήρη :wink:

Όντως ρε Σώτο... πολύ μεγάλη σύμπτωση απόψεων μεταξύ διαφορετικών(?) μελών (πέρσι με φέτος) :roll:

::salut:: ::salut:: ::salut::
ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/32
« Απάντηση #146 στις: Ιουνίου 03, 2012, 01:13:52 πμ »
136  και  σήμερα για το ΠΟΛΚΕΟΑ στο Ελληνικό
εκτός κι αν υπάρξει άλλη ολοκληρωμένη και κυρίως εφικτή πρόταση
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #147 στις: Ιουνίου 03, 2012, 01:24:14 πμ »
Δηλαδή η πρόταση για τον χώρο κάτω απο το σπίτι μου αποκλείεται ως μη ολοκληρωμένη ή ως μη εφικτή   :mrgreen:

....,(νομιζω την ειχε κανει περυσι και ενα αλλο μελος του ΜC ο demis1967 νομιζω) ,.....

::eusa_whistle:: ::eusa_whistle::

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/32
« Απάντηση #148 στις: Ιουνίου 03, 2012, 09:30:23 πμ »
καλημέρα.  136 και σήμερα  για την έκθεση.

..........................................................................

Για να οργανωθούμε καλύτερα ....
οι εθελοντές της ΟΕ θα πρέπει να έχουν δηλώσει επιθυμία συμμετοχής, μέχρι τις 31/5/2012
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.
Επίσης, δεν ξέρω αν το προσέξατε αλλά μείναν μόνο 158 και σήμερα  :!:
Σ.Σ.

::arrowred::  Η προθεσμία δήλωσης επιθυμιών για την ΟΕ , έληξε τυπικά στις 31/5/12. Δίνεται μια άτυπη παράταση μέχρι απόψε τα μεσάνυκτα και μετά κλείνει οριστικά και θα αρχίσουν τα διαδικαστικά με την ευθύνη Φ.Ι. (aka philio). Όποιος λοιπόν θέλει να γίνει "στρουμφάκι" στην έκθεση του Οκτωβρίου στο ΠΟΛΚΕΟΑ, του έμειναν μόνο λίγες ώρες για το δηλώσει.

...

::arrowred:: Η προεγγραφή όπως έχει ανακοινωθεί, έχει ήδη αρχίσει στην ιστοσελίδα μας.

Ερώτησεις:
1).Ενα διοραμα με φιγουρες 1/72 σε ποια κατηγορια ανηκει?
 ::arrowred:: στην  23η :  Στρατιωτικά Διοράματα 1:72 και μικρότερα της IPMS ?
 ::arrowred:: ή στην στ) Διοράματα,  με επίκεντρο την φιγούρα και όχι άρμα/όχημα/αεροσκάφος/πλοίο κλπ του Star Club?

2) Αντιστοιχα, ενα πολιτικο διοραμα που θα διαγωνιστει?
 ::arrowred:: στην 33η:   κατηγορια    Πολιτικά διοράματα, της ομαδας 3?
 ::arrowred:: ή  στην στ) Διοράματα,  με επίκεντρο την φιγούρα και όχι άρμα/όχημα/αεροσκάφος/πλοίο κλπ του Star Club?

::arrowred:: Για περιπτώσεις όπως παραπάνω, όπου δε μπορείτε να αποφασίσετε που πρέπει να καταταχτεί το έκθεμά σας, επικοινωνήστε μαζί μας για διευκρινήσεις.

::arrowred:: Υπενθυμίζεται ότι η προεγγραφή είναι υποχρεωτική για όλους αλλά δεν είναι και δεσμευτική. Δηλαδή οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει την προεγγραφή απο τώρα και τελευταία στιγμή είτε να μην φέρει το έκθεμα (για οποιοδήποτε λόγο) ή να το καταχωρήσει τελικά, στην έκθεση της φιγούρας του STAR Club.

Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #149 στις: Ιουνίου 03, 2012, 02:38:16 μμ »
Πολυ λογικη η προταση σου ,(νομιζω την ειχε κανει περυσι και ενα αλλο μελος του ΜC ο demis1967 νομιζω) ,αλλα ειναι ανεδαφικη για τους λογους που ανεφεραν οι προλαλησαντες .

Θα έχει πλάκα πάντως να βρεθεί του χρόνου ένας τρίτος που να θέλει να γίνει κοντά του η έκθεση! :P