Αποστολέας Θέμα: Tiger I Late Ausf E - Italeri 6471  (Αναγνώστηκε 11302 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ρόδος
  • Four Stroke Force
    • zb00p
Tiger I Late Ausf E - Italeri 6471
« στις: Απριλίου 30, 2012, 11:42:41 πμ »
Το σαββατοκύριακο που μας πέρασε έπιασα το πρώτο από τα τέσσερα άρματα που έχω προς κατασκευή, το οποίο είναι ο Τίγρης της Ιταλερι.
Έχω συμβιβαστεί ότι αυτός ο τίγρης είναι το πειραματόζωο μου και τα λάθη ήταν κάτι παραπάνω από σίγουρα, τα οποία ψιλοδιορθώθηκαν με τη χρήση mr dissolved putty και τριψίματος.
Για αρχή, το πήγμα μόλις το κόλλησα. Το λάθος ήταν ότι δεν κόλλησα πρώτα τα πλαϊνά κομμάτια με το μπροστινό και το πίσω, αντ'αυτού ακολούθησα τις οδηγίες κατά γράμμα και τα αποτελέσματα είναι εμφανή
Click to see the original size.
Όπως και να έχει, νομίζω πως το μπροστινό κομμάτι ήταν πιο πλατύ από όσο θα έπρεπε, μπορεί και να κάνω λάθος. Αν το έχει φτιάξει και κάποιος άλλος αυτό το κιτ, θα ήθελα να ακούσω την δική του εμπειρία. Η αλήθεια είναι ότι φοβήθηκα να χρησιμοποιήσω τα ΡΕ κομμάτια και πήγα εκ του ασφαλούς και χρησιμοποίησα τα πλαστικά

Ο πύργος με παίδεψε αφού το zimmerit ήταν σε δύο ξεχωριστά φύλλα πλαστικού, τα οποία έπρεπε να κολληθούν πάνω βασικά κομμάτα του πύργου. Λίγο η έλλειψη υπομονής, λίγο η δυσκαμψία του πλαστικού, με ανάγκασε να τρίψω και να στοκάρω στο πίσω μέρος του πύργου. Εδώ είναι το μοντέλο ψιλοτελειωμένο και στοκαρισμένο
Δεν ήξερα να δουλέψω σωστά τον στόκο και κακώς πρόσθεσα τις λεπτομέρες, ενώ είχα δει τις ατέλειες και ότι θα χρειαζόταν δουλειά να έρθει στα ίσα του. Όσον αφορά τον πύργο, το κουτί βοήθησε, αφού κρύβει τις ατέλειες πίσω.

Εδώ είναι σχεδόν τελειωμένο, μου έχουν μείνει οι ερπύστριες και η αλήθεια είναι ότι με προβληματίζουν λίγο. Σε δύο βιβλιά που έχω, ο ένας τις έχει βάλει πάνω στο κιτ και τα βάφει όλα μαζί και δουλεύει μετά τις λεπτομέρειες και ο άλλος τις φτιάχνει και τις βάφει ξεχωριστά. Η αλήθεια είναι πιο σωστό μου φαίνεται να δουλέψω τους τροχούς και τις ερπύστριες ξεχωριστά από το υπόλοιπο μοντέλο, αλλά δεδομένου ότι βιάστηκα και κόλλησα τους οδηγούς πάνω στο καπάκι τους, λέω να δοκιμάσω την τρόπο που δείχνει στο πρώτο βιβλίο, να τα βάψω όλα μαζί και μετά να δουλέψω τις λεπτομέρειες και τυχόν ατέλειες χάνονται μετά με το weathering και το wash

Τώρα έχει να ρίξω λίγο διάβασμα σχετικά με τον αερογράφο, να τον συνδέσω και να παίξω λίγο με τα χρώματα και τις αναλογίες. Το βάψιμο ίσως καθυστερήσει γιατί θέλω να αγοράσω έναν δεύτερο αερογράφο για να τον έχω μόνο για αστάρωμα και τελείωμα.

Συνέχεια την επόμενη Δευτέρα, αφού το σαββατοκύριακο θα μπορέσω να δουλέψω πάλι με την άνεση μου!

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
Απ: Tiger I Late Ausf E - Italeri 6471
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 06, 2012, 11:19:55 πμ »
Η προόδος αυτή την εβδομάδα δεν ήταν θεαματική, αλλά το απόγευμα πάμε για αστάρωμα.
Η αλήθεια είναι ότι με παίδεψαν λίγο οι ερπύστριες για να τις φτιάξω έτσι όπως ήθελα.
Ο λόγος που προτίμησα να χτίσω τις ερπύστριες πάνω στους τροχούς ήταν για να μπορέσω να βάψω σωστά όλο το άρμα και να μπορέσω να δουλέψω τροχούς και ερπύστριες πιο εύκολα με βαψίματα και φθορές.

υ.γ. το tamiya primer με τι το διαλύουμε και σε τι αναλογία?

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 07, 2012, 11:59:04 πμ »
χτές αστάρωσα, σήμερα έκανα pre-shading, θα βάλω φωτογραφίες πιο μετά.

υ.γ. πρέπει να είμαι ο μόνος που έχει καταφέρει να σπάσει αερογράφο στην δεύτερη χρήση...

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 07, 2012, 02:41:23 μμ »
O Τίγρης ασταρωμένος:

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

και σκιασμένος:
Click to see the original size. Click to see the original size.

Το βάψιμο θα περιμένει λίγο γιατί πρέπει να μου έρθουν τα ανταλλακτικά του αερογράφου  ::brancard::

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος John-John

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 80% Θεσ/νικη - 20% Κοζανη
  • Γιαννης Ματιακης
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 07, 2012, 02:47:57 μμ »
Καλη συνέχεια στο  βάψιμο, αν θες και με πιο ψηλή δέσμη, κανε   πρε σαιντ και στις κάθετες γραμμές τις ζιμεριτ στο πύργο.
Η άποψη και η γνώμη είναι σαν την κ..τρυπιδα, όλοι έχουν από μια, Τα προβλήματα αρχίζουν όταν κλ@νει..

Αποσυνδεδεμένος Hummel Moss

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Das Reich
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 07, 2012, 04:17:38 μμ »
φίλε Χρήστο μην ξεχάσεις να τοποθετήσεις απο ένα μεγάλο πίρο στο εμπρός μέρος του πύργου (δεξιά και αριστερά )όπου  έχει μια θέση για  το καθένα . Πρόκειται για τον άξονα ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την κίνηση του πυροβόλου στον κάθετο άξονα.
Καλή συνέχεια.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 07, 2012, 05:32:24 μμ »
Καλη συνέχεια στο  βάψιμο, αν θες και με πιο ψηλή δέσμη, κανε   πρε σαιντ και στις κάθετες γραμμές τις ζιμεριτ στο πύργο.
Αυτό είναι κάτι που θέλω να το ψάξω λίγο παραπάνω γιατί έχω τον badger 150 με τις τρείς βελόνες και τις τρείς μύτες. pre-shade έκανα με την βελόνα που είχε μέσα o αερογράφος και με την μεσαία μύτη. Ακόμα δεν έχω βρεί τα πατήματα μου με τον αερογράφο και την σωστή διάλυση των χρωμάτων.
Προς το παρόν όμως το βάψιμο μένει στην άκρη αφού βάλε-βγάλε έσπασα ένα κομμάτι αφού είχα την φαεινή ιδέα να το ξεβιδώσω με την πένσα..
φίλε Χρήστο μην ξεχάσεις να τοποθετήσεις απο ένα μεγάλο πίρο στο εμπρός μέρος του πύργου (δεξιά και αριστερά )όπου  έχει μια θέση για  το καθένα . Πρόκειται για τον άξονα ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την κίνηση του πυροβόλου στον κάθετο άξονα.
Καλή συνέχεια.  ::salut::
Ευχαριστώ για την παρατήρηση, δεν το είχα προσέξει. Ή δεν διάβασα καλά τις οδηγίες ή δεν ήταν μέσα στις οδηγίες, θα το κοιτάξω αργότερα!

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 09, 2012, 12:49:00 μμ »
Βρήκα τα κομμάτια για τους πίρους του πυροβόλου, μου είχε ξεφύγει αυτό το κομμάτι από την ταραχή που μου προκάλεσαν τα φύλλα zimmerit για τον πύργο.
Επίσης, το κομμάτι που έσπασα από τον αερογράφο, δεν εμποδίζει τη λειτουργία του, οπότε σήμερα είχαμε βαψίματα.
Το χρώμα είναι το desert yellow της tamiya.
Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.
Περιττό να πώ ότι έχω ακόμα δουλειά με το κομπρεσερ και τον αερογράφο. Το δε κομπρεσερ μου χάνει λίγο και πρέπει να το μονώσω εκεί που βιδώνει ο σωλήνας γιατί δεν φτάνει στην σωστή πίεση ώστε να σταματήσει να δουλεύει και να δίνει αέρα από την δεξαμενή και ο δε αερογράφος με παιδεύει λίγο με το καθάρισμα του και πρέπει επίσης να αρχίσω να παίζω με τις μύτες και τις βελόνες για να μάθω να βάφω πιο σωστά

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος Νίκος Κυπραίος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • KEEP YOUR FRIENDS CLOSE,BUT YOUR ENEMIES CLOSER
« Απάντηση #8 στις: Μαΐου 09, 2012, 05:33:03 μμ »
λιγο σκουρο μου φαινεται για desert yellow εκτος αν το δειχνει η φωτογραφηση
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ 'ΣΑΙ ΛΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑΣ ΓΑΛΕΡΑ

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #9 στις: Μαΐου 09, 2012, 05:35:33 μμ »
Παίζει να έχεις δίκιο, ίσως οφείλεται στο γεγονός ότι το preshading που έκανα ήταν μάλλον έντονο

Χρήστος

• Scale 1/35
  • *
  • Γιαννης Ματιακης
« Απάντηση #10 στις: Μαΐου 09, 2012, 05:45:25 μμ »
Κανε ένα μείγμα με desert yellow, buff 7 white, 4:2:1 περίπου ίσως πάρει και λίγο ακόμα άσπρο , αραίωσε το λιγο πιο πολύ από τα άλλα και πέρασε σε σε στιλ πανελινκ όλο το άρμα       
Η άποψη και η γνώμη είναι σαν την κ..τρυπιδα, όλοι έχουν από μια, Τα προβλήματα αρχίζουν όταν κλ@νει..

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Das Reich
« Απάντηση #11 στις: Μαΐου 09, 2012, 06:01:31 μμ »
Χρήστο μια χαρά μου φαίνεται το στρώσιμο του βασικού .Σαφώς την εμπειρία με τον αερογράφο την αποκτάς σιγά-σιγά με την πάροδο του χρόνου, γιαυτό τον λόγο, μην φοβάσαι αν κάνεις λάθη (άλλωστε απο αυτά μαθαίνουμε!)....
Για τις απώλειες αέρα ατο βίδωμα  του αερογράφου με τον σωλήνα ,υπάρχει ταινία τεφλόν , της οποίας αν τυλίξεις ενα μικρό κομματάκι στα πάσα, θα σου λυθεί αυτό το πρόβλημα.
Τώρα, με το χρώμα που χρησιμοποίησες (το desert yellow) , είναι πολύ σκούρο και θα το δείς αν το αφήσεις έτσι και πάς να χρησιμοποιήσεις wash, φίλτρα, λάδια, pinwash και σκόνες στα επόμενα στάδια.
Δεν είναι φυσικά λόγος αυτός να απελπίζεσαι διότι δεν έχεις κάνει κανένα λάθος και το γεγονός του σκούρου χρώματος διορθώνεται άνετα κι εύκολα , χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια!....
Μπορείς κάλλιστα να φτιάξεις ένα καινούριο χρώμα αναμιγνύοντας dark yellow και desert yellow σε αναλογία 50-50, να το διαλύσεις αρκετά σε αναλογία 75%  διαλυτικό  - 25 %   χρώμα και να το ψεκάσεις πάνω απο το ήδη υπάρχων , έτσι ώστε το χρώμα σου να στρώσει σιγά - σιγά χωρίς να δημιουργήσεις μεγάλες αντιθέσεις με το κάτω σκούρο χρώμα.
Έπειτα με λεπτή δέσμη  και νέο χρώμα dark yellow και desert yellow σε αναλογία 70-30 ψεκάζεις  σιγά - σιγά σε επιφάνειες που προεξέχουν περισσότερο.
Μπορείς μετά να ψεκάσεις  με ακόμη πιο λεπτή δέσμη   με νέο μείγμα απο  dark yellow - desert yellow - Buff (π.χ. σε αναλογία 60- 20 - 20 αντίστοιχα)   και τέλος ένα τελευταίο χέρι με   περισσότερο Buff  και (ίσως) πολύ λίγο λευκό!

ένα υπόδειγμα (σε πάνθηρα βέβαια) που μπορεί όμως να σου δώσει μια ιδέα του επιθυμητού αποτελέσματος είναι αυτό:

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #12 στις: Μαΐου 09, 2012, 06:32:45 μμ »
Ίσως δοκιμάσω να ανοίξω το χρώμα, άλλωστε αυτός ο Τίγρης είναι το πειραματόζωο μου και δεν πρόκειται να φτιάξω μόνο έναν, ήδη περιμένω έναν ακόμα να μου έρθει.
Ταινία τέφλον θα πάω αύριο να αγοράσω γιατί χρειάζομαι και διαλυτικό νίτρου να καθαρίζω τον αερογράφο, σήμερα έκανα άλματα προόδου όσον αφορά την χρήση και το καθάρισμα του!
Επειδή είμαι και λίγο νέος με τα χρώματα... το Buff είναι κάποιο χρώμα στην απόχρωση του κίτρινου? Έκανα μια αρχή με χρώματα, αλλά τελικά μου φαίνεται ότι μου λείπουν αρκετά ακόμα!
Απλά είμαι στο ψάξιμο γιατί από Ελλάδα δύσκολα θα ξαναγοράσω κάτι. Ο ένας κάηκε με το καλημέρα, να δούμε ο άλλος τι θα κάνει.

Σας ευχαριστώ όλους για τα σχόλια, θα προσπαθήσω να τα δουλέψω και να ανοίξω το χρώμα του Τίγρη!

Χρήστος

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Das Reich
« Απάντηση #13 στις: Μαΐου 09, 2012, 06:38:48 μμ »

Επειδή είμαι και λίγο νέος με τα χρώματα... το Buff είναι κάποιο χρώμα στην απόχρωση του κίτρινου?

δεν  έχει απόχρωση κίτρινου!...πρόκειται για το XF 57 της Tamiya......

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #14 στις: Μαΐου 09, 2012, 08:37:39 μμ »
Έβαλα ταινία τέφλον στα πάσα και τώρα όταν φτάνει στα 4 bar η πίεση, σβήνει το μοτέρ. Οπότε αυτό το θέμα το λύσαμε.
ʼνοιξα και το χρώμα με λίγο άσπρο:
Αυτή είναι η καλύτερη φωτό, θα βγάλω αύριο άλλες που θα έχει καλύτερο φώς γιατί οι άλλες με το φλας ήταν τραγωδία και χωρίς φλας ήταν πολύ κακής ποιότητας, αφού δεν έχει αρκετό φώς το γκαράζ μου.
Μια απορία έχω, όταν ψέκαζα στην αρχή, μου πετούσε κάτι πιτσιλιές, φαντάζομαι αυτό σημαίνει ότι δεν αναμίχθηκε καλά το χρώμα ή ότι δεν αρκετά καλά αραιωμένο? Να προσθέσω ότι στην πορεία έστρωσε και η ροή και το χρώμα.
Θεωρώ ότι το μόνο που μένει τώρα (από άποψης γενικής βαφής) είναι οι ερπύστριες. Μετά έχει παλαίωμα, σκόνισμα, φθορές και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις!

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #15 στις: Μαΐου 10, 2012, 10:25:56 πμ »
Ίσως το παράκανα με τη σκουριά στις ερπύστριες, αλλά πιστεύω θα στρώσει με το wash και το weathering
Σε αυτό το σημείο, θεωρώ ότι το βάψιμο τελείωσε. Σειρά έχουν οι λεπτομέρειες, οι φθορές και η παλαίωση.

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος giorgos800

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #16 στις: Μαΐου 10, 2012, 12:17:16 μμ »
Καλα τα πας φιλε zb00p. Η ερπυστρια όντως θελει λιγο πιο σκουρα καφε αποχρωση. Επίσης, στο αρμα καλο θα ήταν να κανεις ενα wash για να αναδειχτουν λιγο οι λεπτομερειες.
Καλη συνεχεια. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #17 στις: Μαΐου 10, 2012, 01:31:57 μμ »
Στο θέμα του wash, σε ένα βιβλίο που έχω, ο τύπος το περνάει πρώτα με turpentine (νομίζω κάνει την ίδια δουλειά με το white spirit, απλά έχουν διαφορετική βάση) και μετά κάνει (pin)wash.
Εφόσον το χρώμα μου είναι ακρυλικό, δεν νομίζω πως θα έχω θέμα να κάνω το ίδιο πράγμα. Ή μήπως να το αφήσω κατά μέρος και να πάω κατευθείαν στο wash με το λάδι?

Χρήστος

• Scale 1/35
  • *
  • Γιαννης Ματιακης
« Απάντηση #18 στις: Μαΐου 10, 2012, 01:33:30 μμ »
Σήματα δεν θα περάσεις? 

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #19 στις: Μαΐου 10, 2012, 02:57:09 μμ »
Εννοείται! Προς το παρόν δουλεύω με βάση τις τεχνικές του ενός βιβλίου
http://www.amazon.co.uk/gp/product/1611700027/ref=oh_details_o03_s01_i00
Step-by-Step Finishing German Armor του Glenn Bartolotti
Αυτός βάζει γυαλιστερό βερνίκι μόνο στα σημεία που θα μπουν τα σήματα και μετά κάνει wash, weathering και chipping και μετά τελειώνει με ματ βερνίκι.
Δεν χρησιμοποιεί καθόλου στεγνό πινέλο και το δηλώνει στον πρόλογο. Έχω και άλλα βιβλία με αρκετά διαφορετικές τεχνικές, συμπεριλαμβανομένου και του στεγνού πινέλου, αυτά σκέφτομαι να τα πιάσω στη δεύτερη φουρνιά αρμάτων.

Χρήστος

• Scale 1/35
  • *
  • Γιαννης Ματιακης
« Απάντηση #20 στις: Μαΐου 10, 2012, 03:13:36 μμ »
βαζεις σήματα όπως πολύ σωστά λέει πάνω από γυαλιστερό βερνίκι(ακριλικό) ή παρκετίνη(για οικονομία), περνάς τα βελτιωτικά χαλκομανίας για να "αγκαλιάσουν" το μοντέλο η χαλκομανίες, εγώ και αρκετός κόσμος σφραγίζουν τις χαλκομανίες με γυαλιστερό η παρκετίνη για ασφάλεια και να να μην φαίνεται το τόσο το διάφανο φιλμ τις χαλκομανίας άλλα και για να εξαλειφθεί τυχόν σκαλοπάτια που έχουν δημιουργηθεί, από εκεί και μετά συνεχίζεις άφοβα την τεχνική που αναφέρει το βιβλίο, δεν έχει πρόβλημα να βάλεις τουρμπετινη η whtite πάνω σε ακριλικά χρώματα η βερνίκια       

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #21 στις: Μαΐου 10, 2012, 03:59:56 μμ »
Τέλεια! Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.
Βερνίκι ακρυλικό βρίσκω εδώ στη Ρόδο με 5,5ε τα 75ml, νομίζω είναι ΟΚ τιμή. Παρκετίνη δεν ξέρω πόσο πάει, πήγα στο ACE και δεν είχαν, θα δοκιμάσω στα υπόλοιπα σουπερ μάρκετ

Χρήστος

• Scale 1/35
  • *
  • Γιαννης Ματιακης
« Απάντηση #22 στις: Μαΐου 10, 2012, 04:04:07 μμ »
παρκετίνη σε σούπερ, παραπάνω από 5 ευρό το λίτρο δεν νομίζω να έχει :mrgreen: :mrgreen: 

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #23 στις: Μαΐου 10, 2012, 04:10:45 μμ »
Για τόση διαφορά μιλάμε!
Δηλαδή θα χρησιμοποιήσω παρκετίνη και για το τελικό βερνίκωμα ή εκεί θα χρησιμοποιήσω ματ βερνίκι?

Χρήστος

• Scale 1/35
  • *
  • Γιαννης Ματιακης
« Απάντηση #24 στις: Μαΐου 10, 2012, 04:14:54 μμ »
η παρκετίνη είναι μια φθηνή λύση για να περνάς σήματα δεν αντικαθιστά κατά την γνώμη μου το τελικό βερνίκι, είτε ματ είτε γυαλιστερό.

http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,16110.msg360908.html#msg360908
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,14316.msg301859.html#msg301859
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,16542.0.html

::arrowred::http://www.modelclub.gr/forums/index.php?action=search2

τώρα στην περίπτωση σου θα τελειώσεις το μοντέλο με ματ βερνίκι

Tags: tiger Italeri