Έλα όμως που έχω κολλήσει λίγο σε αυτό το θέμα με τα έτοιμα κιτ.
Η ΑΤΑΚ έχει πολλά κιτ ρητίνης και στον αντίποδα η Eduard έχει πολλά κιτ ΡΕ, αν και διάβασα ότι το ΡΕ δεν μπορεί να απεικονίσει καλά το βάθος του zimmerit.
Όσον αφορά το στόκο, την φοβάμαι λίγο τη δουλειά, μου φαίνεται περίπλοκη διαδικασία!
συμφωνώντας με τον ΦΟΥ , θα σου προτείνω να εγκαταλείψεις την ιδέα των PE zimmerit διότι είναι λιγότερο "εύπλαστο" σε σχέση με τα φύλλα ρητίνης που κυκλοφορούν και κατά την γνώμη μου, υπολείπονται απο την άποψη ρεαλιστικής λεπτομέρειας σε σχέση με τις άλλες δυο λύσεις .
Για χάραγμα του πλαστικού με πυρογράφο , ούτε για αστείο!
Απλά με το zimmerit της ATAK ή και Cavalier θέλει αρκετό τρίψιμο η επιφάνεια (εννοώ την πίσω πλευρά απο το φύλλο ρητίνης) που θα κολλήσει επάνω στην επιφάνεια του μοντέλου με ένα 600άρι ή 800άρι γυαλόχαρτο με μεγάάλη προσοχή και πολλά dry fits!!...επιπλέον η χρήση surfacer της Gunze μαζί με τα φύλλα ρητίνης και μερικές επεμβάσεις ώστε να μην φαίνεται το zimmerit σου πολύ spin and span , θα αποδώσει τα μέγιστα!
όσο για την υλοποίηση με εποξικό στόκο δύο στοιχείων (π.χ. mori mori, πράσινο Tamiya κλπ) και τα κατάλληλα εργαλεία (το ρόλερ της lion roar, οι σπάτουλες της tamiya ή της royal models αν θυμάμαι καλά) συγχωρεί τα λάθει , φτάνει να είσαι μεθοδικός και να ξέρεις πως να τα διορθώνεις.
Ευελπιστώ για την τελευταία μέθοδο στο επόμενο 2μηνο να έχω ένα αρθράκι και φωτό με ένα Tiger I της AFV.