Αποστολέας Θέμα: Marder II (Sd.Kfz.131) - Dragon 1/35  (Αναγνώστηκε 4593 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος giorgos800

• Scale 1/35
  • *
Απ: Marder II (Sd.Kfz.131) - Dragon 1/35
« Απάντηση #25 στις: Ιουνίου 19, 2012, 05:56:40 μμ »
Χρήστο, εχεις δικιο για την εντονη διαφορα τονικότητας στο χρωμα.
Αλλα δεν προσπαθησα να κανω modulation. Γενικά δεν επεμεινα πολυ στο "ομαλο σβησημο" γιατι πρωτον θα πεσουν απο πανω τα δυο αλλα χρωματα της παραλαγης οπότε ενα μεγαλο μερος του βασικου δεν θα φαινεται και δευτερον με τα φιλτρα και τα λαδια θα ομογενοποιηθει η τονικότητα και θα σπασει  το κοντραστ.
Σ ευχαριστώ πάντως για το σχολιο :wink:
Να εισαι καλα.  ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
« Απάντηση #26 στις: Ιουνίου 19, 2012, 09:35:46 μμ »
 Το modulation μετά τα effects (wash, φίλτρα, κτλ) δεν φαίνεται. Οπότε μην ανησυχείς για αυτό.

Εκεί που έχω ένσταση είναι στο chipping του εσωτερικού το οποίο δεν μου φαίνεται ότι  έχει αποδοθεί με τον καλύτερο τρόπο.

Κανονικά θα έπρεπε να έχεις έντονες φθορές στις τομές καθότι εκεί εμφανίζονται οι περισσότερες τριβές και λιγότερες στις κάθετες επιφάνειες του εσωτερικού.

Επίσης το κιβώτιο από το MG που έχει το άρμα σου θα έπρεπε να εμφανίζει διαφορετικού είδους φθορές και να μην ακολουθεί το μοτίβο του εσωτερικού. Καλό θα ήταν να το βάψεις και διαφορετικό χρώμα προκειμένου να κάνεις ένα χρωματικό παιχνίδι.

Βέβαια όταν βάλεις το PAK θα φαίνονται πολύ λίγα πράγματα από το εσωτερικό (εκτός από τα πλαϊνά ασπίδια της υπερκατασκευής).

Τα παραπάνω βέβαια είναι προσωπικές απόψεις.. Καλή συνέχεια και καλά τελειώματα  ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #27 στις: Ιουνίου 20, 2012, 10:56:08 πμ »
Γρηγόρη  σ ευχαριστώ για τα σχολια και τις παρατηρήσεις σου.
Σε αυτο το σταδιο που ειμαι τωρα δεν ειναι ευκολη η προσβαση στο εσωτερικό, θα δώ βεβαια αν μπορώ να διορθώσω κατι.
Σ ευχαριστώ και παλι να σαι καλα.  ::salut:: ::salut:: ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #28 στις: Ιουνίου 24, 2012, 01:43:07 μμ »
Καλησπερα σας.
Ολοκλήρωση του patern της παραλλαγής. Το πρασινο ειναι μια μιξη απο JA GRAY+ PARK GREEN + FLAT GREEN σε αναλογια 3:6:1. Tο καφε ειναι RED BROWN + DARK YELLOW, 7:3,  όλα TAMIYA.  Τα δυο χρωματα ψεκαστηκαν πανω απο το κιτρινο αφου πρωτα ειχα ψεκασει το μοντελο με λακ.
Μετά, με διαφορα σκληρα πινελα και λιγο νερο αρχσα νε ξεβαφω σε επιλεγμενα σημεια τα χρωματα ετσι ωστε να αποδοθει το ξεφλουδισμα τους. Με αυτον το τροπο βεβαια εξαφανιστηκε σχεδόν και το οποιο overspray.

Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #29 στις: Ιουλίου 01, 2012, 12:49:54 μμ »
Καλημέρα σε όλους.
Συνεχεια σε δυο σταδια
1ο) Περασμα με παρκετινη, εφαρμογη σημάτων και τσιπινγκ με σκουρο γκρι.
Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.

2ο) Τα πρωτα wash, pin wash και φιλτρα.

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδιτσα
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #30 στις: Ιουλίου 02, 2012, 08:38:29 πμ »
Αρχιζει και δειχνει πολυ ομορφο Γιωργη.Κατα τη γνωμη μου ομως το αδικεις με το να το φωτογραφιζεις στην επιφανεια κοπης και οχι σε καποιο χαρτι.Ας μην ειναι τελειωμενο.Οπως και να χει καλη συνεχεια φιλε ::salut:: ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #31 στις: Ιουλίου 02, 2012, 04:50:50 μμ »
Σ ευχαριστω Γιώργο να εισαι καλα.
Ισως εχεις δικιο για τις φωτο, αλλα κατα τη διαρκεια της κατασκευής οι φωτο που βγαζω ειναι προχειρες. Οπως το εχω πανω στον παγκο το φωταγραφιζω. Οταν τελειώσει θα προσπαθησω να βγαλω καλυτερες.  ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
« Απάντηση #32 στις: Ιουλίου 02, 2012, 06:07:21 μμ »
Τώρα θα μου πεις,  ρε φίλε μόνο σε εμένα γράφεις... ?

Λίγο πολύ παρακολουθώ το θέμα σου επειδή μου αρέσει το άρμα, οπότε αν επιτρέπεις θα έλεγα ότι το αδίκησες..

Το dungel gelb σου όσο μπορώ να διακρίνω είναι μια χαρά, θα μπορούσες βέβαια να παίξεις με τις τονικότητες για να δώσεις βάθος αλλά πταίσμα..

Για την παραλλαγή.... Προσπαθώ να καταλάβω πώς το έβαψες και το μάτι μου δεν μπορεί να ακολουθήσει το μοτίβο σου.. Σε άλλα σημεία είναι λεπτή η δέσμη, σε άλλα (κυρίως στο καφέ) χοντροκομμένη.. Παραλλαγή θα μου πείς είναι αλλά καλοπροαίρετα νομίζω ότι αυτό που είχες στο μυαλό σου δεν το έβγαλες..

Τώρα για την λάκ.. Θα μπορούσες αφού τελειώσεις την παραλλαγή με ένα σφουγγαράκι νοτισμένο με το βασικό να παίξεις πάνω στην παραλλαγή σου και να μην φας ταλαιπωρία με την τεχνική της λάκ, η οποία στην προκειμένη δεν φαίνεται τουλάχιστον στις φώτο ότι έχει πραγματοποιηθεί..  :roll:

Δεν θέλω να μειώσω την προσπάθεια σου και τα παραπάνω είναι γνώμη μου.. Αν εσένα σου αρέσει το αποτέλεσμα τότε εγώ περισσεύω, όμως νομίζω ότι γενικά το έχεις οπότε παίρνω και το θάρρος.

Καλή συνέχεια  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #33 στις: Ιουλίου 02, 2012, 09:26:30 μμ »
Γιωργη μου,να προσθεσω στα ανωτερω πως η επιλογη του πρασινου της παραλλαγης(ετσι οπως αυτο φαινεται στις φωτο τουλαχιστον) ηταν μαλλον ατυχης.Η χλωροφυλλο υφη του  :D δεν θυμιζει το κλασσικο Olivgrün...  :(  Η υπολοιπη δουλεια (εσωτερικο κτλ...) ειναι ιδιαιτερα αξιολογη  :wink:

::salut:: ::salut:: ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #34 στις: Ιουλίου 02, 2012, 10:22:04 μμ »
Παιδια Γρηγόρη κωστα σας ευχαριστώ για τα σχολια σας.

::arrowred:: Γρηγόρη για την παραλλαγή ακολουθησα το φυλλαδιο των οδηγιών (οσο αυτο βεβαια ειναι δυνατον) γιατι δεν δινει ολες τις οψεις του αρματος. 
Οπως ανεφερα και πιο πανω χρησιμοποιησα τη λακ για δυο κυριως λογους. Πρωτον για να γινει το ξεφλουδισμα της παραλλαγης και Δευτερον για να εξελειψω το overspray και να επιτυχω το κοφτο κοψιμο χωρις να μασκαρω.  Τωρα το κατα ποσο το πετυχα...  :mrgreen: δεν ξερω

::arrowred:: Κωστα, όντως  το πρασινο βγηκε λιγο ....λαχανί  :twisted: :mrgreen: :mrgreen: Ηθελα όμως να βγαλω ενα ανοιχτο πρασινο γιατι με τα wash τα φιλτρα και τα λαδια θα σκουρείνει. Αλλωστε όπως ξερουμε, τα χρωματα που εβαφαν τα αρματα οι Γερμανοι απο το 43 και μετα υποκεινταν στην διαταγη της Βερμαχτ " Ο,τι να ναι" !!!!  :mrgreen: 

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #35 στις: Ιουλίου 02, 2012, 10:28:40 μμ »

θέλει κι άλλα wash για να "στρώσουν" και να ομογενοποιηθούν τα χρώματα

γνώμη μου βέβαια :roll: :roll: :roll: :roll:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #36 στις: Ιουλίου 13, 2012, 01:38:02 μμ »
Συνεχεια...
Διαδικασια heavy weathering, κατ αρχιν με λαδια και λιγα σμαλτα.

θα ακολουθλήσει ακόμα πιο αγριο brvmisma  με πιγκμεντς και ζουμιά AK interactive...

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Moderator
  • Scale 1/32
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #37 στις: Ιουλίου 14, 2012, 01:41:28 πμ »
Γιώργο, μ' αρέσει πολύ μέχρι εδώ :!:
Όσο για το πράσινο, δε με χαλάει καθόλου. ʼλλωστε, ειδικά αν ήταν field applied, οποιαδήποτε απόχρωση είναι πιθανή και αποδεκτή :wink:

Καλή συνέχεια με τα ματζούνια της ΑΚ :!:

ΜΦΧ

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #38 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2012, 06:12:26 μμ »
Παιδιά καλησπέρα,
το μοντελακι τελος.
Απο το τελευταιο update, πολλα... "μαγικα" ματζουνια επεσαν πανω του, τοσα που δεν θυμαμαι ακριβως ποσα και πώς. Το οχημα εχει εντονο weathering αλλα και λασπωμα, τοσο στεγνη όσο και φρεσκια λασπη.  Το μοντελο θα μπει σε μια μικρη βαση με μπολικη λασπη που ηδη κατσκευαζεται.
Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας. 

Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size. Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size. 

Αποσυνδεδεμένος μιχαλης τζομπανακης

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ,ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #39 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2012, 06:31:34 μμ »
πολυ ομορφο george  ::salut::
αν θελεις οταν προσθεσεις την βαση βαλε και κανα δυο φιγουρες γερμανων για να γινει αληθοφανες  :wink:
su-27/30/33/34/35/37/47/50 rulezzzz

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #40 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2012, 07:17:33 μμ »
Γιώργη,

Αν δεν διεκδικείς και εσύ τον τίτλο του χειρότερου φωτογράφου, το συγκεκριμένο δεν μου αρέσει όσο τα προηγούμενά σου (αχ, εκείνος ο Πάνθηρας!!!). Κυρίως, μου φαίνεται πολύ έντονο το πράσινο (και σου έχει βγει έτσι και στα φορτώματα). Δες αν γίνεται να το σκουρήνεις κάπως - ίσως με τοπικά περάσματα...

Οι φθορές και η λασπουριά όμως είναι μανάρια!!!! Τα δε εργαλεία μούρλια!!!!!

ΔΚ

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #41 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2012, 08:51:32 μμ »
 ::arrowred::Φιλε Μιχαλη σ΄ευχαριστώ για τα καλα σου λογια. Οι φιγουρες, εχεις δικιο, ζωντανευουν το μοντελο αλλα δε με βλεπω να βαζω.

::arrowred:: Δημητρη σ΄ευχαριστώ φιλε για το σχολιο σου. Ισως εχεις δικιο για τα πρασινα... αλλα τωρα τετοια ωρα τετοια λογια...  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #42 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2012, 11:36:00 μμ »
Aσχέτως με τα πράσινα, που εμένα δεν με χαλάνε, έχεις κάνει καταπληκτικές φθορές - λερώματα...

::salut::

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Moderator
  • Scale 1/32
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #43 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2012, 12:25:05 πμ »
Θα συμφωνήσω πλήρως με τον Φιλ, πλήρως μάχιμο :!:

ΜΦΧ

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #44 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2012, 10:40:57 πμ »
Μανο και... Φιλιππα... (εεε συγνωμη...  8) Jimmy 8) ηθελα να πω!!! :mrgreen: :mrgreen: ::glossa::) Να ειστε καλα, σας ευχαριστώ για τα καλα σας λογια. ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδιτσα
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #45 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2012, 03:23:55 μμ »
Θα συμφωνησω με τον Μανο που συμφωνει με τον Jimmy ::glossa:: :mrgreen: οτι κι εμενα πολυ μου αρεσει ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #46 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2012, 04:11:46 μμ »
Θα συμφωνησω με το Δημητρη που διαφωνει εν μερει με το Φιλιππα που συμφωνει με το Μανο και το Γιωργο  :mrgreen: Οντως δεν ειναι απο τα καλυτερα σου φιλε.Το λασπωμα ειναι πολυ ομορφο μεν ομως επειδη το οχημα ειναι μικρο σε διαστασεις,το "πνιγει" και σε συνδυασμο με τα εντονα rainmarks κτλ,ειναι too much κατα τη ταπεινη μου γνωμη,ιδιαιτερα αν δεν τοποθετηθει σε βασουλα για να εχει ολη αυτη η μπλιχλα "οριζοντα".Το πρασινο το 'χουμε σχολιασει ηδη...  ::glossa:: Συνοπτικα θα τη περιεγραφα σαν αξιολογη προσπαθεια αν προερχοταν απο τα χερια αλλου μοντελιστη αλλα σε συγκριση με αλλες δουλειες σου,το εκλαμβανω περισσοτερο σαν ενδιαφεροντα πειραματισμο  :roll: Φυσικα οτι γραφω ειναι εντελως υποκειμενικο και θεμα προσωπικου γουστου κι αν αρεσει σε σενα,ειναι μια χαρα  :wink:

Spoiler (hover to show)

Tags: