Αποστολέας Θέμα: MiG-17 PFU Fresco E, Hobby Boss 1/48  (Αναγνώστηκε 6199 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Palanadine

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • Παναγιώτης-Δημήτριος Γρηγορίου
Απ: MiG 17 PFU Fresco E, Hobby Boss 1/48
« Απάντηση #25 στις: Αυγούστου 05, 2012, 11:04:40 πμ »
 Στο φως της ημέρας:

Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.

Θα μπορούσα να το κάνω όπως λες captain, αλλά όπως φαίνεται κι εδώ http://www.flickr.com/photos/rob-the-org/4381201817/lightbox/ , δεν θα ήταν πολύ ρεαλιστικό να αφήσω κομμάτια στο φυσικό μέταλο χωρίς φθορά.

Το μόνο που μου έρχεται στο νου ως κάποια λύση, είναι το επιλεκτικό και επιμέρους ψέκασμα με matt/ semimatt βερνίκι, να σπάσει η πολλή γυαλάδα.
"We cannot direct the winds, but we can adjust the sails"

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #26 στις: Αυγούστου 05, 2012, 01:04:28 μμ »
Αστερι ο κινητηρας γειτονα!!! Κοιτα μονο πριν τον βαλεις στην ατρακτο να προσθεσεις και κιροζινη! ::glossa:: Μπραβο φιλε φανταστικος τη καλημερα μου  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #27 στις: Αυγούστου 05, 2012, 01:44:15 μμ »
Παναγιώτη έχεις πολύ δίκιο ,δεν είχα υπόψη μου τη φωτο που παραθέτεις ,το κύριο σώμα πιστευω οτι το έχεις πετύχει..ΑΚΡΙΒΩΣ....παίξε με πιο μεταλικές αποχρώσεις στο ακροφύσιο και στο κομμάτι που δένει ο κινητήρας.....το αποτέλεσμα του βαψιμάτός σου ,άκρως ρεαλιστικό.

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #28 στις: Αυγούστου 05, 2012, 06:49:59 μμ »
 Ναι, κι εμένα μου φάνηκε οτι ήθελε λίγο ακόμα δουλίτσα ο γκρι κώνος κάτω από το σώμα. Το ακροφύσιο, ίσως ελάχιστο ακόμα μπλε και βιολετί να θέλει, σωστά.

Αυτό που θα ήθελα να ξέρω είναι όμως το εξής: σύμφωνα με τη φωτό, το σώμα φαίνεται αρκετά matt. Θα ήταν δόκιμο να το περάσω με matt βερνίκι, ή θα το καταστρέψω?

Ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις και τα καλά λόγια!  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #29 στις: Αυγούστου 05, 2012, 07:05:24 μμ »
Eγώ θα πρότεινα να μην βάλεις ματτ βερνίκι ,το αποτελεσμά σου δεν είναι πολύ γυαλιστερό περισσότερο σε σεμί  πάει.
Αν βάλεις τίποτα σκόνες θα γίνει ακόμα πιο ματ και θα έχει και σημεία που θα γυαλίζουν περισσότερο,καλή συνέχεια σε ότι θα αποφασίσεις.

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #30 στις: Αυγούστου 05, 2012, 07:24:12 μμ »
Eγώ θα πρότεινα να μην βάλεις ματτ βερνίκι ,το αποτελεσμά σου δεν είναι πολύ γυαλιστερό περισσότερο σε σεμί  πάει.
Αν βάλεις τίποτα σκόνες θα γίνει ακόμα πιο ματ και θα έχει και σημεία που θα γυαλίζουν περισσότερο,καλή συνέχεια σε ότι θα αποφασίσεις.

Α καλάααα.... 100% δίκιο έχεις, είχα ξεχάσει τις σκόνες!!! Μου έλυσες τα χέρια τώρα φίλε, πάω να κάνω δοκιμές!  ::077devil::

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #31 στις: Αυγούστου 06, 2012, 10:01:47 μμ »
 Κατόπιν της ολόσωστης υπόδειξης του c.nemo (θένξ Κάπταιν!!!  ::salut:: ::salut:: ::salut:: ), ο κινητήρας επιτέλους τέλος.

Τελικά βγήκαν και κάπως συμπαθητικές φωτογραφίες μετά από αρκετούς πειραματισμούς με την κάμερα - αλλά όχι και πάλι όπως πραγματικά είναι, εξακολουθούν να κιτρινίζουν...

Περάσματα με ξηρά παστέλ σε τόνους του καφέ-πορτοκαλί, καθώς και ελαφρύ πλύσιμο με διαλυμένο παστέλ σε νεράκι του Θεού, και αυτό ήταν! Ούτε βερνίκια ούτε λάδια, για τέτοια είμαστε, να τρέχουμε πάλι?  ::glossa::

Σώμα (στη μελλοντική του θέση - περίπου):
Click to see the original size.Click to see the original size.
Ακροφύσιο:
Kαι μια για το τι τελικά θα φαίνεται, και προς τι η όλη προσπάθεια:

Πυρ κατά βούληση!
 Συνεχίζεται με την τοποθέτηση κινητήρα και συμπλέγματος ρύγχους/ πιλοτηρίου, και κλείσιμο επιτέλους της ατράκτου (το ακροφύσιο αφού τελειώσει και το βάψιμο, θα θέλει στάνταρ στοκαροτρίψιμο η ένωση των δύο μισών ΚΑΙ εκεί!) . . .

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #32 στις: Αυγούστου 07, 2012, 06:20:27 πμ »
Εντάξει Παναγιώτη ,κέντησες!!!Πολύ ωραίος έγινε ,καλά κλεισίματα και καλά βαψίματα,τώρα αρχίζουν τα ωραία.

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #33 στις: Αυγούστου 22, 2012, 08:59:38 μμ »
Παναγιώτη πρόσεξε το μοντελάκι θέλει κάμποσο βάρος μπροστά, υπολόγισε και τον κινητήρα...  :wink: ::salut::

Μήπως βρήκες στοιχεία για μη μεταλλικά αεροσκάφη; Το ψάχνω κι εγώ αλλά δεν... Μόνο σε ένα κείμενο ότι βάφτηκαν προς το τέλος της επιχειρησιακής τους ζωής σε μη μεταλλικά, αλλά φωτογραφία δεν...  :( :( :(

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #34 στις: Αυγούστου 23, 2012, 10:49:53 μμ »
Παναγιώτη πρόσεξε το μοντελάκι θέλει κάμποσο βάρος μπροστά, υπολόγισε και τον κινητήρα...  :wink: ::salut::

Μήπως βρήκες στοιχεία για μη μεταλλικά αεροσκάφη; Το ψάχνω κι εγώ αλλά δεν... Μόνο σε ένα κείμενο ότι βάφτηκαν προς το τέλος της επιχειρησιακής τους ζωής σε μη μεταλλικά, αλλά φωτογραφία δεν...  :( :( :(

To είχα στο νου μου εξ'αρχής, και μου πήρε λίγο καιρό μέχρι να βρω άκρη. Τελικά με τον ταχυτροχό άνοιξα ένα τμήμα στο ρύγχος (εκεί που κανονικά είναι τα ηλεκτρονικά), το οποίο για κάποιο λόγο η εταιρία, ενώ δίνει ξεχωριστά το κάλυμα, αφήνει σαν ένα κούφιο μεγάλο κομμάτι πλαστικό.

Τελικά ανοίχθηκε όπως είπα, και τοποθετήθηκαν κατάλληλα σουλουπωμένα βαριδάκια, και όλο έκλεισε με εποξικό στόκο. Το ίδιο και στο '15. Φωτό δυστυχώς δεν έβγαλα, καθώς έγινε στο άψε σβύσε η δουλειά, και δεν το σκέφτηκα καθόλου να είμαι ειλικρινής, ήθελα απλά να τελειώνω επιτέλους με το βραχνά της σωστής στάσης των μοντέλων...  :oops:

Συνέχεια με τα βαρειά στοκαροτριψίματα, και μετά με τα ψιλά!

Α! Και ούτε εγώ βρήκα κάτι άλλο εκτός από ολομεταλλικό για τον συγκεκριμένο τύπο σε Ρώσικη υπηρεσία, αλλά δεν με απασχολεί και πολύ, αφού είχα αποφασίσει εξ'αρχής να παίξω με μεταλλικούς τόνους.

Συνεχίζεται . . .

Tags: mig-17 fresco