Αποστολέας Θέμα: Akagi Rei-sen -OWARI! ΤΕΛΟΣ ΛΕΜΕ!  (Αναγνώστηκε 85803 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Mουσείο Π.Α.,Τατόι
  • CCCP, B'ΠΠ
Απ: Akagi Rei-sen
« Απάντηση #775 στις: Μαΐου 20, 2014, 09:24:00 μμ »
Εχεις κολλησει τη μοντελο στο νοβοπαν?Αν ναι,σκοπευεις να το κοψεις περιμετρικα η θα μεινει στη υπαρχουσα αποσταση?
Η απορια μου εχει να κανει κυριως με τον λογο που δεν εκανες ισια τα κοψιματα δεξια και αριστερα του island ωστε να εχεις μια πιο ομοιομορφη αποσταση απο το οποιοδηποτε τελειωμα της βασης.....  :roll:
Τασο το μοντελο-island- ειναι κολλημενο πανω στις σανιδες..Στο σχεδιαγραμμα βλεπεις πώς ειχα αρχικα οριοθετησει τη βαση, αλλά θελοντας να προσθεσω και τμημα του σηματοθεσιου γιανα δεσω εκει τα σχοινια και οχι πανω στα σιδερα οπως ειχε κανει ο Ιαπωνας συναδελφος, αναγκαστικα τσονταρα κατι εκει στα αριστερα, ενω δεξια το τηλεμετρο με αναγκασε να προσθεσω λιιιγο παραπανω σανιδι..Το θεμα ομως ειναι αλλού. :roll:  Η βαση εχει σκεβρωσει αρκετα με αποτελεσμα με ενα ελαφρο σπρωξιμο να μετατρεπεται σε ...τροχο της τυχης! ::badgood::  Αναρωτιεμαι οταν ειναι να τοποθετησω το πλεξιγκλας στο τελος μην ακουσω περιεργα τριξιματα και ξεκολλησουν οι δυο ακρες της σκρατσιάς μου.. :roll: :roll: :roll: ::pop:: ::brancard::
Σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια οπως επισης και τον φιλτατο Γιωργο! ::thanks_smilie::

Η ιστοσελίδα μου..https://www.facebook.com/Pankoub22

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδα
  • Can't help myself...it's a sickness!!
« Απάντηση #776 στις: Μαΐου 21, 2014, 04:00:33 μμ »
Η λυση σε τετοιες περιπτωσεις Παναη,συνηθως εμπεριεχει χωσιμο τριτου προσωπου!! :mrgreen: :mrgreen:
Παιρνεις ενα τηλεφωνο τον αξιοτιμο βασεο-κατασκευαστη και του λες τα κατωθι
1.Θελω μια βαση μισο ποντο φαρδυτερη περιμετρικα της υπαρχουσας νοβοπαν-αηδιας
2.θελω πιχακια παχος μισου ποντου,μηκος οσο ειναι τα πλαινα της βασης και υψος οσο ειναι η αποσταση νεας βασης με το καταστρωμα
3.κοβεις πατρον τις αποστασεις μεταξυ καταστρωματος και πλαινων πιχακιων
Αν γινεται να φτιαχτει ενα ενιαιο κομματι και μπορει να περασει απο την υπερκατασκευη ακομη καλυτερα

Με λιγα λογια και στο δια ταυτα,καδραρεις ουσιαστικα το υπαρχον νοβοπαν,(βιδωνοντας το ελαφρα στη νεα βαση για να μην τα πεταξει ολα και για να σταματησει το σκευρωμα) και το πλεξιγκλας καθεται στα ισια πιχακια
Εναλλακτικα,του το δινεις να το φτιαξει εκεινος με την κλασικη ευχη να κοψει το λαιμο του να το φτιαξει!! ::glossa:: :lol: :lol: :lol: :lol:
Α...και μπαι δε γουει...μην ξαναχρησιμοποιησεις νοβοπαααααααααν :(
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

Αποσυνδεδεμένος GIOMEF

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΜΕ ΛΕΝΕ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ
« Απάντηση #777 στις: Μαΐου 21, 2014, 04:35:58 μμ »
Εχει μαλλιασει η γλωσα μου για το νοβοπαν  ::director:: ::director:: ::director:: ::director:: Ειναι κριμα ρε ανθρωπε τετοια φοβερη δουλεια να την σερβιρεις σε λαδοκολα ::glossa::
THANKS FOR ALL "GIO"

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #778 στις: Μαΐου 21, 2014, 07:34:16 μμ »
Εναλλακτικα,του το δινεις να το φτιαξει εκεινος με την κλασικη ευχη να κοψει το λαιμο του να το φτιαξει!! ::glossa:: :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :?: ::gyros:: ::icon_hang:: ::tanzen_009::
Θα ηταν κριμα να παω φυλακη για φονο ενος δυσμοιρου ξυλουργου.. :( :mrgreen:  Σε ευχαριστω φιλε για το tutorial. Eιναι οντως εφικτο ::thumbleft::! ::thanks_smilie::
Εχει μαλλιασει η γλωσα μου για το νοβοπαν  ::director:: ::director:: ::director:: ::director:: Ειναι κριμα ρε ανθρωπε τετοια φοβερη δουλεια να την σερβιρεις σε λαδοκολα ::glossa::
Με εσενα πολυλογα γαβρολάγνε θα τα πουμε κατ ιδιαν..  :mrgreen: :wink:

Αποσυνδεδεμένος GIOMEF

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΜΕ ΛΕΝΕ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ
« Απάντηση #779 στις: Μαΐου 21, 2014, 08:32:42 μμ »
Περιμενω...... ::salut::
THANKS FOR ALL "GIO"

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #780 στις: Μαΐου 22, 2014, 05:40:34 πμ »
Η λυση σε τετοιες περιπτωσεις Παναη,συνηθως εμπεριεχει χωσιμο τριτου προσωπου!! :mrgreen: :mrgreen:
Παιρνεις ενα τηλεφωνο τον αξιοτιμο βασεο-κατασκευαστη και του λες τα κατωθι
1.Θελω μια βαση μισο ποντο φαρδυτερη περιμετρικα της υπαρχουσας νοβοπαν-αηδιας
2.θελω πιχακια παχος μισου ποντου,μηκος οσο ειναι τα πλαινα της βασης και υψος οσο ειναι η αποσταση νεας βασης με το καταστρωμα
3.κοβεις πατρον τις αποστασεις μεταξυ καταστρωματος και πλαινων πιχακιων
Αν γινεται να φτιαχτει ενα ενιαιο κομματι και μπορει να περασει απο την υπερκατασκευη ακομη καλυτερα

Με λιγα λογια και στο δια ταυτα,καδραρεις ουσιαστικα το υπαρχον νοβοπαν,(βιδωνοντας το ελαφρα στη νεα βαση για να μην τα πεταξει ολα και για να σταματησει το σκευρωμα) και το πλεξιγκλας καθεται στα ισια πιχακια
Α...και μπαι δε γουει...μην ξαναχρησιμοποιησεις νοβοπαααααααααν :(

Δηλαδη..Κοβω μια καινουργια βαση με διαστασεις καπως μεγαλυτερες της υπαρχουσας(καποια προταση για ξυλο αφου δεν σας αρεσει το νοβοπαν? ::glossa::-κολλαω κ μετα καλυπτω τα αντιαισθητικα πλαινα της υπαρχουσας βασης με  πηχακια απομπαλσα -λεω γω τωρα :roll:-τα οποια θα εφαπτονται εννοειται στην καινουργια βαση..Σωστος? :?

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδα
  • Can't help myself...it's a sickness!!
« Απάντηση #781 στις: Μαΐου 22, 2014, 02:44:42 μμ »
Ακριβως Παναη.
Απλα αυτο που σκεφτομουν ειναι να υπερυψωσεις το πλαινο πιχακι στο ιδιο υψος με το καταστρωμα και να καπακωσεις τη μελαμινη με νεο "πατωμα"
Click to see the original size.

Παιζω και μαθαινω με τη ζωγραφικη των windowzzzz ::glossa:: :lol: :lol: :lol:
Θα καθαρισει ο τοπος απο τη παλια βαση και θα πατησει και το πλεξιγκλας πανω στα πλαινα πιχακια :wink:
Κι ολα αυτα επειδη χρησιμοποιησες μοριοσανιδα....τι περιμενες δλδ απο υλικο που περιεχει τη λεξη "μοριο"?
Σαν... "μοριο" θα εβγαινε!! ::glossa:: :lol: :lol: :lol:
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

Αποσυνδεδεμένος STEINER

• ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: BUGATSUANA
« Απάντηση #782 στις: Μαΐου 22, 2014, 03:01:09 μμ »
Τ..Το θεμα ομως ειναι αλλού. :roll:  Η βαση εχει σκεβρωσει αρκετα με αποτελεσμα με ενα ελαφρο σπρωξιμο να μετατρεπεται σε ...τροχο της τυχης! ::badgood::  Αναρωτιεμαι οταν ειναι να τοποθετησω το πλεξιγκλας στο τελος μην ακουσω περιεργα τριξιματα και ξεκολλησουν οι δυο ακρες της σκρατσιάς μου.. :roll: :roll: :roll: ::pop::

κανόνισε να μη συμβεί τίποτε περίεργο, γιατί ο λαός ετοιμάζεται πυρετωδώς και θέλει το κατάστρωμα σένιο!!! ακούω μουρμούρες απο τα  16 γιαπωνεζάκια! θάχουμε ανταρσία!! :lol: ::salut:: ::salut:: ::salut::
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αποσυνδεδεμένος repetan

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΚΡΗΤΗ - ΡΕΘΥΜΝΟ
« Απάντηση #783 στις: Μαΐου 22, 2014, 04:34:54 μμ »

Παράθεση
(καποια προταση για ξυλο αφου δεν σας αρεσει το νοβοπαν?

Παναγιώτη καλησπέρα , νομίζω ότι  μπορείς να βάλεις είτε MDF είτε κοντραπλακέ θαλάσσης και τα δύο βγαίνουν σε μικρά πάχη και μπορείς να τα φρεζάρεις κιόλας για να τα στολίσεις ή να φτιάξεις και το αυλάκι που θα μπαίνει το πλέξι , πάνω σ΄αυτό που θα διαλέξεις μπορείς να κολλήσεις την υπάρχουσα βάση , προσοχή πρέπει να δωθεί μπροστά από το island σ' αυτό το ... μαραφέτι με τα σχοινιά  :wink: γιατί από ότι βλέπω βγαίνει έξω από την βάση .
 Καλή συνέχεια  ::salut::
 Αντώνης .

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #784 στις: Μαΐου 23, 2014, 05:31:20 πμ »

Παναγιώτη καλησπέρα , νομίζω ότι  μπορείς να βάλεις είτε MDF είτε κοντραπλακέ θαλάσσης και τα δύο βγαίνουν σε μικρά πάχη και μπορείς να τα φρεζάρεις κιόλας για να τα στολίσεις ή να φτιάξεις και το αυλάκι που θα μπαίνει το πλέξι , πάνω σ΄αυτό που θα διαλέξεις μπορείς να κολλήσεις την υπάρχουσα βάση , προσοχή πρέπει να δωθεί μπροστά από το island σ' αυτό το ... μαραφέτι με τα σχοινιά  :wink: γιατί από ότι βλέπω βγαίνει έξω από την βάση .
 Αντώνης .
Ok αυτουργε, θα επιληφθω του θεματος! ::salut::
κανόνισε να μη συμβεί τίποτε περίεργο, γιατί ο λαός ετοιμάζεται πυρετωδώς και θέλει το κατάστρωμα σένιο!!! ακούω μουρμούρες απο τα  16 γιαπωνεζάκια! θάχουμε ανταρσία!! :lol: ::salut:: ::salut:: ::salut::
Ετοιμασε τους λοχια μου να παρουμε ματι..Κι οταν ερθουν απο δω με το καλο θα τους στρωσω στη δουλεια, αρκετα δεν εκανα μονος μου? :roll: :wink:
Τασο, σε ευχαριστω πολυ για την βοηθεια.Ολα θα προσπαθησω να γινουν οπως λες..Για τα πηχακια προσανατολιζομαι να ναι κομμενη μπαλσα.. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dorade

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Περιστέρι
« Απάντηση #785 στις: Μαΐου 24, 2014, 02:04:05 μμ »
χαίρεται,
η ποιότητα της εργασίας σου είναι τέλεια. Τα θερμά μου συγχαρητήρια.
Αν μου επιτρέπεις όμως , θα ήθελα να σου εκφράσω την γνώμη μου , σχετικά με την βάση....
Αγαπητέ , σε τέτοια ... πράγματα , σαν αυτά που φτιάχνεις , δεν βάζουμε ούτε νοβοπάν , ούτε mdf , ούτε τίποτα λιγότερο από ξύλο καλής , πολύ καλής ποιότητας . Και μάλιστα ξερό , κουδούνι που λένε οι μαραγκοί.
Μία καλή λύση είναι οξυά Α ποιότητας και αφού την κόψεις στις διαστάσεις που θέλεις , αφού κάνεις την γκινισιά(αυλάκι)  για την βιτρίνα σου με router , αφού κάνεις την πιθανή μπορτούρα που ίσως να θέλεις να κάνεις ,
τότε δεν την βερνικώνεις αλλά την λαδώνεις ( teak oil).
Μην ανησυχείς, δεν πρόκειται  να χαθεί το έργο σου (γιατί περί έργου πρόκειται) , απλά να αναδειχθεί όπως του αξίζει.
Αν θελήσεις να κολλήσεις την ήδη υπάρχουσα βάση πάνω σε νέα , για να μην πάει χαμένη τόση δουλειά , μπορείς να την κολλήσεις πάνω στο ξύλο , σταυρωτά.
και πάλι συγχαρητήρια.
http://sotropi.blogspot.com/
http:// navarinomodels.com

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #786 στις: Μαΐου 24, 2014, 07:04:43 μμ »
χαίρεται,
η ποιότητα της εργασίας σου είναι τέλεια. Τα θερμά μου συγχαρητήρια.
Αν μου επιτρέπεις όμως , θα ήθελα να σου εκφράσω την γνώμη μου , σχετικά με την βάση....
Αγαπητέ , σε τέτοια ... πράγματα , σαν αυτά που φτιάχνεις , δεν βάζουμε ούτε νοβοπάν , ούτε mdf , ούτε τίποτα λιγότερο από ξύλο καλής , πολύ καλής ποιότητας . Και μάλιστα ξερό , κουδούνι που λένε οι μαραγκοί.
Μία καλή λύση είναι οξυά Α ποιότητας και αφού την κόψεις στις διαστάσεις που θέλεις , αφού κάνεις την γκινισιά(αυλάκι)  για την βιτρίνα σου με router , αφού κάνεις την πιθανή μπορτούρα που ίσως να θέλεις να κάνεις ,
τότε δεν την βερνικώνεις αλλά την λαδώνεις ( teak oil).
Μην ανησυχείς, δεν πρόκειται  να χαθεί το έργο σου (γιατί περί έργου πρόκειται) , απλά να αναδειχθεί όπως του αξίζει.
Αν θελήσεις να κολλήσεις την ήδη υπάρχουσα βάση πάνω σε νέα , για να μην πάει χαμένη τόση δουλειά , μπορείς να την κολλήσεις πάνω στο ξύλο , σταυρωτά.
και πάλι συγχαρητήρια.
Μπαμπη, σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια! Εριξα μια ματια στο τεμαχισμενο Victory ::eusa_wall:: ::shower:: συνειδητοποιησα οτι κατι κατεχεις απο ξυλα! :lol: ::brancard:: Οι διαστασεις της νεας βασης ειναι 57x53 εκατοστα..Ελπιζω να μην μου στοιχισει η οξυά ακριβα, λεω γω τωρα.. :roll:  Για το 'κουδουνι' το εμπεδωσα, επισης θα αγορασω κ το λαδι που προτεινεις! ::thumbleft:: Σημειωτεον οτι το σημειο επαφης της υπαρχουσας με τη νεα βαση θα ειναι αυτο.. :roll: :roll:
 ::arrowdown::

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #787 στις: Μαΐου 24, 2014, 07:42:29 μμ »
Οι προτάσεις για άλλο υλικό για τη βάση, και ειδικότερα ξύλο, είναι για λόγους εμφάνισης ή για λόγους σταθερότητας; Έχω μπερδευτεί γιατί, αν έχω καταλάβει καλά, το πρόβλημα ήταν ότι η βάση είχε σκεβρώσει. Και νομίζω ότι το κόντρα πλακέ θαλάσσης ή το mdf είναι ασφαλέστερα από το μασίφ ξύλο στο θέμα σκεβρώματος.

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #788 στις: Μαΐου 24, 2014, 08:02:45 μμ »
Οι προτάσεις για άλλο υλικό για τη βάση, και ειδικότερα ξύλο, είναι για λόγους εμφάνισης ή για λόγους σταθερότητας; Έχω μπερδευτεί γιατί, αν έχω καταλάβει καλά, το πρόβλημα ήταν ότι η βάση είχε σκεβρώσει. Και νομίζω ότι το κόντρα πλακέ θαλάσσης ή το mdf είναι ασφαλέστερα από το μασίφ ξύλο στο θέμα σκεβρώματος.
Κωστη το νοβοπαν οτι ειχε να πιει απο λαδια κλπ, το ηπιε. Την καινουργια βαση απλα την θελω ναναι γερη και να μην σπασει οταν κρατωντας την σηκωσω τα περιπου 2 κιλα που θαναι πανω της και φυσικα να μην ειναι νοβοπάν. Ψυλλιαζομαι οτι τα πηχακια θα πρεπει να ναι ανθεκτικοτερα της μπαλσας.. :?  Εχετε καμια ιδεα για πηχακια παιδια?
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος dorade

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Περιστέρι
« Απάντηση #789 στις: Μαΐου 25, 2014, 01:45:25 πμ »
οκ,
 Η διάσταση που αναγράφεις , κάνει λίγο δύσκολα τα πράγματα. Το ξύλο που θα βρεις , θα το ζητήσεις από ξυλουργό με την ονομασία "σύνθετο" . Σύνθετα ονομάζουν τα ξύλα που είναι κολλημένα μεταξύ τους σε πρέσα και χρησιμοποιούνται κυρίως σε πάγκους κουζίνας με πάχος  περίπου 4 εκ.
Τώρα σχετικά με το σημείο επαφής της νέας με την παλιά βάση , μην σε απασχολεί εάν το νοβοπαν έχει σηκωθεί έως 7-8 χλστ. Θα απλώσεις με ένα πινέλο ξυλόκολλα , και θα σφίξεις περιμετρικά με σφικτήρες και όταν στεγνώσει η κόλλα θα είναι μια χαρά. Θα σφίγγεις σταδιακά και περιμετρικά για να μην σου γλυστάει η βάση . Περιμετρικά μπορείς να βάλεις καπλαμά αντί για μπάλσα.
Μην χρησιμοποιήσεις mdf γιατί σε λίγο καιρό , από την υγρασία του περιβάλλοντος θα σκεβρώσει.
Any way , έχεις πμ.

http://sotropi.blogspot.com/
http:// navarinomodels.com

Αποσυνδεδεμένος STEINER

• ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #790 στις: Μαΐου 26, 2014, 09:04:13 μμ »
μερικές πρόχειρες φωτό απο την πρόοδο των φιγουρών, φτάνουμε στο τέλος..... ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #791 στις: Μαΐου 27, 2014, 12:03:49 πμ »
Φιλτατε λοχια κατ αρχας να σε ευχαριστησω για αλλη μια φορα για την πολυτιμη συνεισφορα σου στο εγχειρημα μου! ::thanx::  Το βαψιμο σου στα χρεποειδη φιγουρακια ειναι senseiκο ενω οι δυο πιλοτοι κυριολεκτικα κλεβουν την παρασταση!Σε οτι αφορα τους τελευταιους θα αναπαριστουν τον Υποσμηναγο Σιγκέρου Ιτάγια, αρχηγο του πρωτου κυματος εφοδου των Ζερο,(του πιστωθηκε μαλιστα κ η καταρριψη ενος Β-17 αν και το τελευταιο καταφερε να προσγειωθει στο αεροδρομιο του Xίκαμ πριν τελικα τυλιχτει στις φλογες).Ηταν ο πιλοτος του AI-155 και μαζι με το δεξι του 'χερι' Τακέσι Χιράνο πιλοτο του ΑΙ-154,(αυτο που εχω φτιαξει μισο),και αλλα 7 Ζέρο του Ακαγκι συνοδευαν τις 'Βαλιες΄του Ζουικακου. Η ουσιαστικη λεπτομερεια εδω ειναι οτι για να τα εχω καλα με την ΙΨΝ μου, προσθεσε εναν μυστακα στον Ιτάγια! Ευχαριστω και παλι! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος STEINER

• ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #792 στις: Μαΐου 29, 2014, 02:09:23 μμ »

εντάξει ο Ιτάγια?  ψιλομοιάζει κάπως :lol: ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #793 στις: Μαΐου 29, 2014, 05:21:51 μμ »

εντάξει ο Ιτάγια?  ψιλομοιάζει κάπως :lol: ::salut:: ::salut:: ::salut::
Ωχ! ξεχασα να σου πω οτι ο Χιρανο ειχε μια κρεατοελια λίγο πανω απο το χειλι του, περίπου δύο χιλιοστά κάτω απο το αριστερά ρουθουνι του.Ελα,εύκολο ειναι!  :lol:
Μπράβο Θοδωρή! Κυρίως ο μουστακαλης πολυ ψαρωτικος! Τους περιμένω πως και πως να τους ενταξω στο διοραμα!
Και μια απορία παιδια: Ειναι σχοινί ή κατι άλλο αυτο που στερεωνει το Ζερο στο κατάστρωμα? Τα φώτα σας παρακαλώ.

Αποσυνδεδεμένος mirrage

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
« Απάντηση #794 στις: Μαΐου 29, 2014, 10:42:37 μμ »
Αποτελείται από δύο τμήματα.Υποθέτω ότι είναι συνδιασμός
σχοινιού και σύρματος αλλά δεν είμαι σίγουρος.....
Σχοινί για ελαστικότητα και σύρμα για αντοχή στις φθορές
στην επαφή με τον γάντζο στο κατάστρωμα.

Παναγιώτης Ελ Σισι

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #795 στις: Μαΐου 29, 2014, 11:08:13 μμ »
Αποτελείται από δύο τμήματα.Υποθέτω ότι είναι συνδιασμός
σχοινιού και σύρματος αλλά δεν είμαι σίγουρος.....
Σχοινί για ελαστικότητα και σύρμα για αντοχή στις φθορές
στην επαφή με τον γάντζο στο κατάστρωμα.
Το συρμα δλδ απο τη μεση κ κατω εκει που ειναι διπλο?

Αποσυνδεδεμένος mirrage

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
« Απάντηση #796 στις: Μαΐου 29, 2014, 11:11:42 μμ »
Το συρμα δλδ απο τη μεση κ κατω εκει που ειναι διπλο?

Ναι.Αλλά σου λέω ότι δεν είμαι σίγουρος αν είναι αυτό στη
συγκριμένη περίπτωση.

Παναγιώτης Ελ Σισι

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #797 στις: Μαΐου 29, 2014, 11:54:10 μμ »
Παναγιώτη τελικά είναι όλο σχοινί. Πηρα μειλ απο τον Αγριο Αετό. Σε ευχαριστώ πάντως. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος repetan

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΚΡΗΤΗ - ΡΕΘΥΜΝΟ
« Απάντηση #798 στις: Μαΐου 30, 2014, 01:44:05 πμ »
  Παναγιώτη καλημέρα και μένα για σχοινί μου μοιάζει και μάλιστα με σύστημα τάνυσης σαν αυτό που έχουν οι ορθοστάτες των σκηνών .
  Αντώνης .

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #799 στις: Μαΐου 30, 2014, 02:35:00 πμ »
  Παναγιώτη καλημέρα και μένα για σχοινί μου μοιάζει και μάλιστα με σύστημα τάνυσης σαν αυτό που έχουν οι ορθοστάτες των σκηνών .
  Αντώνης .
Σωστος...Ιαπωνικα δε, λεγεται 繋止" (Keishi). Να ευχαριστησω και τον David Aiken-αν μας βλεπει που δεν νομιζω :roll:-για την ξεκαθαρη φωτο του.
Και μια φωτο οπου φαινεται η προσθηκη ενος μουσαμα απο εποξικο duro-ΟΧΙ Μ.Α.Μ.! :!: :!: :!: -με καμμια 20αρια φουτον πανω.Το επομενο ποσταρισμα φωτο θα ειναι και το τελευταιο οπου με τα παλληκαρια του Θοδωρα STEINER και την πολυτιμη βοηθεια του Μπαμπη -dorade- στην κατασκευη της βασης θα βγει το τελικο αποτελεσμα...

Tags: