Αποστολέας Θέμα: Akagi Rei-sen -OWARI! ΤΕΛΟΣ ΛΕΜΕ!  (Αναγνώστηκε 85948 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Mουσείο Π.Α.,Τατόι
  • CCCP, B'ΠΠ
Απ: Akagi Rei-sen (απορίες)
« Απάντηση #575 στις: Ιανουαρίου 29, 2014, 05:08:18 μμ »
To όργανο για την γωνία πηδαλίου είναι rudder angle indicator, για την ταχύτητα speed indicator αλλά το βρίσκεις και σαν  speed  log  indicator.
Μερσι Παναγιώτη!  ::thumbleft::

Η ιστοσελίδα μου..https://www.facebook.com/Pankoub22

Αποσυνδεδεμένος ερπιστριοφόρος

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Ελλαδα
  • modelclub.gr
Απ: Akagi Rei-sen (απορίες)
« Απάντηση #576 στις: Ιανουαρίου 29, 2014, 08:09:55 μμ »
εγώ τώρα γιατί νομίζω ότι δεν θα ησυχάσεις ....
και ότι θα φτιάξεις ένα "σκασμό" σωλήνες σωλινακια και τιμόνια και βαλβίδες ... και ότι υπάρχει... γιατί μάλλον θα σε τρώει το "Κακό"....?
τι να πω και εγω...!

συνέχισε λέμε... εισαι απόλαυση... και στα έργα και στον γραπτό λόγο...!!!!!!

Γιώργος

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
Απ: Akagi Rei-sen
« Απάντηση #577 στις: Ιανουαρίου 29, 2014, 08:41:33 μμ »
εγώ τώρα γιατί νομίζω ότι δεν θα ησυχάσεις ....
και ότι θα φτιάξεις ένα "σκασμό" σωλήνες σωλινακια και τιμόνια και βαλβίδες ... και ότι υπάρχει... γιατί μάλλον θα σε τρώει το "Κακό"....?
τι να πω και εγω...!

συνέχισε λέμε... εισαι απόλαυση... και στα έργα και στον γραπτό λόγο...!!!!!!

Γιώργος
μπροστα στο γκραν φιναλε του προτζεκτ,( λεγε με ''main mast'' ::pop:: ::mastigoma:: ::icon_hang:: ::Guillotine:: ::sterb243::), αυτα τα οργανακια ειναι παιχνιδακι φιλε Γιωργο!

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
Απ: Akagi Rei-sen (μάσκα οξυγονοκόλλησης)
« Απάντηση #578 στις: Ιανουαρίου 31, 2014, 09:58:18 μμ »
Kαλησπερα!
Με τη βοηθεια αφθονων πλαστικων σταγονομετρων,καλάι,στυλό αλλα και ελαχιστου μακετοχαρτου κατασκευασα τους 3 μεγαλους κατευθυντηρες/κυάλια,την μασκα οξυγονοκολλησης :mrgreen:,(1.5m range finder), μια κεραια 4G 8),(radio direction antenna),στη συνεχεια εφτιαξα ενα δειγμα πολυβολου Lewis -το οποιο θα σκεπαστει αργότερα-και το στηριγμα του και το κεντρικο πανελ οργανων γεφυρας πρωτα απο μακετοχαρτο το οποιο αργοτερα επενδυσα με λεπτο φυλλο πλαστικου..
Πριν απο αυτα ομως, ολο το island δεχτηκε δυο χερια αραιωμενου μαυρου γουος..Η σιλουετα του ....ασχετου Γερμαναρα που βλεπετε ειναι για την εκτιμηση των διαστασεων καθως νομισμα ευρω δεν υπαρχει ουτε για δειγμα :roll: αλλά κυριως γιατι η φροντιδα,(λεγε με βαψιμο), των 12 φιγουρων του διοραματος αφεθηκε στα εμπειρα και στοργικα χερια του καλου φιλου λοχια STEINER Θοδωρου Κελεσιδη τον οποιο παρεπιπτοντως να ευχαριστησω και μεσω του φορουμ για την πολυτιμη αυτη συνεισφορα του.. ::thanx::

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.Click to see the original size.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Υ.Γ.: Αυτο το punch and die set απλα σκετη απολαυση! Κυριολεκτικα μια must αγορα! ::thumbleft::

Αποσυνδεδεμένος GIOMEF

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΜΕ ΛΕΝΕ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ
« Απάντηση #579 στις: Ιανουαρίου 31, 2014, 10:25:49 μμ »
Δε μας χεζεις ρε Νταλαρα λεω εγω.............Εεεε δεν υπαρχεις ρε φιλε παρατα με  :evil:
THANKS FOR ALL "GIO"

Αποσυνδεδεμένος mirrage

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
« Απάντηση #580 στις: Ιανουαρίου 31, 2014, 11:11:57 μμ »
Δε μας χεζεις ρε Νταλαρα λεω εγω.............Εεεε δεν υπαρχεις ρε φιλε παρατα με  :evil:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Τα είπες όλα GIOMEF!

Παναγιώτης Ελ Σισι

Αποσυνδεδεμένος GIOMEF

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #581 στις: Ιανουαρίου 31, 2014, 11:25:40 μμ »
Θα ερθω σπιτι σου και θα κανω αυτο..................... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

THANKS FOR ALL "GIO"

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #582 στις: Φεβρουαρίου 02, 2014, 03:11:36 πμ »
Θα ερθω σπιτι σου και θα κανω αυτο..................... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Ιστιοφόρα σπασε οσα θέλεις! ΑΝ βρεις κανένα κιόλας!  ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
Απ: Akagi Rei-sen (καμπάνα για εσπερινό)
« Απάντηση #583 στις: Φεβρουαρίου 09, 2014, 11:42:48 μμ »
Καλησπερα!
Με συνεχομενες υπερωριες στον μοντελιστικο παγκο η κατασκευη των παρελκομενων του αιλανντ εχει σχεδον τελειωσει! ::danseuse::

Με καπακια και σωληναρια απο στυλο, κωνο απο ελικα αεροπλανου,πλαστικα σταγονομετρα να θυσιαζονται για τις αναγκες της κατασκευης και με το punch and die να εχει ηδη κανει αποσβεση του ποσου που αγοραστηκε,εχουμε την ακολουθη εξελιξη:

1. Οι εννια διοπτρες ::pop:: (7 στην οροφη και 2 στην upper bridge),

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

2. Oι δυο 'λατέρνες' 8) (lanterns),

Click to see the original size. Click to see the original size.

3. Ενα ασπροκοκκινο σωσιβιο(?) :oops: στην μπροστινη πλευρα του island.

4. Δυο επαναληπτες..

Click to see the original size.

5. Ενα καμπανακι (foredeck bell Αγγλιστί, μαλλον για τον εσπερινο πριν τη νυχτερινη κατακλιση, :lol: ),

και 6. Ενας πινακας με διαφορα οργανα στην οροφη της κατασκευης,

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Το μονο που απομενει να τοποθετηθει στο island ειναι αυτα τα φωτακια προσαπονηωσεων οπως αναφερει ο ειδικος συμβουλος του προτζεκτ gtdeath13

και σειρα εχει το βαφειο για να περαιωθει η σκρατσοκατασκευη! BANZAI!

Υ.Γ.: Φυσικα αυτο δεν σημαινει οτι τελειωσε και το προτζεκτ,ε? Εχει λιγο δρομο ακομα περιξ του island... :roll: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #584 στις: Φεβρουαρίου 09, 2014, 11:51:32 μμ »
Ωραία πράγματα Παναή. Έχω τρίψει έτσι δαχτυλίδια άπειρες φορές
για Sci Fi κυρίως.

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #585 στις: Φεβρουαρίου 09, 2014, 11:56:59 μμ »
Η καμπάνα είναι μια παράδοση που έχουν πάρει οι Ιάπωνες από τους ʼγγλους, οι οποίοι αποτέλεσαν τους καθοδηγητές των πρώτων Ιαπώνων ναυάρχων. (κατατοπιστικό το βιβλίο Admiral of the Pacific του John Deane Potter, το συνιστώ ανεπιφύλακτα).

Χρησιμοποιείται κατά την πρωινή προσευχή, μετά την πρωινή επιθεώρηση (ακόμα και σήμερα, και στο ΠΝ μας), αλλά και για τον γενικό συναγερμό και τις γενικές κλίσεις.

ʼντε Παναγιώτη, τον έφαγες τον γάιδαρο, αν και σου έχω έτοιμη κι άλλη ιδέα με zero:
http://www.shipmodels.info/mws_forum/viewtopic.php?f=13&t=155282  :twisted: :twisted:

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #586 στις: Φεβρουαρίου 10, 2014, 12:12:25 πμ »
Και μιας και το ανέφερες Νίκο, στα ιστιοφόρα παλαιότερα, εκτός από τους συναγερμούς κλπ
δεν χρησιμοποιούνταν και για την τήρηση του χρόνου και την αλλαγή των βαρδιών, πάντα σε
σχέση με την κλεψύδρα;

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #587 στις: Φεβρουαρίου 10, 2014, 12:14:44 πμ »
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδα
  • Can't help myself...it's a sickness!!
« Απάντηση #588 στις: Φεβρουαρίου 10, 2014, 12:34:09 μμ »
Παναγιωταρε,το εχεις απογειωσει το θεμα!!! :wink:
Μου αρεσει παρα πολυ που βαζεις και τα SBS των επιμερους κατασκευων!!
Αψογη δουλεια φιλαρακο!Τα σεβη μου και τα συγχαρητηρια μου!! ::thumbleft:: ::thumbleft:: ::thumbleft:: ::thumbleft::
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #589 στις: Φεβρουαρίου 11, 2014, 10:35:03 μμ »
Η καμπάνα είναι μια παράδοση που έχουν πάρει οι Ιάπωνες από τους ʼγγλους, οι οποίοι αποτέλεσαν τους καθοδηγητές των πρώτων Ιαπώνων ναυάρχων. (κατατοπιστικό το βιβλίο Admiral of the Pacific του John Deane Potter, το συνιστώ ανεπιφύλακτα).

Χρησιμοποιείται κατά την πρωινή προσευχή, μετά την πρωινή επιθεώρηση (ακόμα και σήμερα, και στο ΠΝ μας), αλλά και για τον γενικό συναγερμό και τις γενικές κλίσεις.

ʼντε Παναγιώτη, τον έφαγες τον γάιδαρο, αν και σου έχω έτοιμη κι άλλη ιδέα με zero:
http://www.shipmodels.info/mws_forum/viewtopic.php?f=13&t=155282  :twisted: :twisted:
Αρα δεν επεσα και πολυ εξω.. :roll: :mrgreen:  Η ιδεα καλη ειναι αλλά αριγκατο, δεν θα παρω! ::brancard::  Οσο για τον γαιδαρο τον εφαγα ναι, αληθεια ειναι...,μονη ομως η ουρα, δηλαδη..
1. το μικρο τερατακι διπλα στο island, (βλεπε 4.5 m range finder),

2. δυο αντενες loop καιαιαιαιαιαιαιαιαιαιαιαιααι........... :roll: ::badgood:: ::bioliicon:: ::moshi44x42:: ::mastigoma:: ::MP5::

3. το λελέκι,(βλεπε main mast), που ΚΑΙ λογω μεγεθους τραβαει το ματι ισως περισσοτερο κ απο το ιδιο το island! (H φωτο με το καταρτι των σημαιών ειναι σκαναρισμενη απο τον φιλο Aγριο Αετο που εχει σταθει διπλα σε ολη τη διαρκεια της κατασκευης ::thanx::)

Κωστα,Τασο σας ευχαριστω πολυ για τον σχολιασμο σας!

Πριν μπω στην τελικη ευθεια της κατασκευης εφτιαξα αυτα τα φωτα προσαπονηωσεως και εναν αλλο ιστο που βρισκεται διπλα τους απο την μερια της θαλασσας..

Το υλικο ειναι στοιβαγμενο στην θηκη του Ιwata μου κ αναμενει βαψιμο κ τοποθετηση..

Και βεβαια το σκιτσο που αναπαριστα την περιοχη που αναπαριστα το διοραμα μου...

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
Απ: Akagi Rei-sen (η κοντόχοντρη και ο ψιλόλιγνος)
« Απάντηση #590 στις: Φεβρουαρίου 16, 2014, 10:02:06 μμ »
Οπως εχω προαναφερει με την κατασκευη του 4.5μ. rangefinder, του ιστου και των δυο loop αντεννων το κατασκευαστικο του διοραματος εχει ουσιαστικα τελιωσει. Καποιες λεπτομερειες οπως ενα καροτσακι με πυροσβεστηρες και καποια κιβωτια ειναι υπο (σοβαρη) σκεψη αλλά δεν θεωρουνται δεδομενα..
Η κατασκευη του ιστου και του rangefinder ξεκινησαν ταυτογχρονα με το rangefinder(κοντοχοντρη :lol:) να κερδιζει περισσοτερο το ενδιαφερον μου.Η μεγαλυτερη δυσκολια στο ενα κομματι ηταν η περιεργη βαση στην οποια περιστρεφοταν ενω στον ιστο θα ειναι η αποδοση λεπτομερειων στον σταυρο του. Σας παραθετω φωτο απο την πορεια της κατασκευης..Η κοντοχοντρη βρισκεται στο 70% ενω ο ψιλολιγνος στο 30% περιπου..Τα πλαινά του rangefinder θα 'κουκουλωθουν' μιας και σε ολες τις φωτο εποχης φαινονται ετσι..Επισης θα τοποθετηθουν και σχοινια-μεγαλο λουκι κι αυτο :evil:- για τον ιδιο λογο... ::salut::

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος GIOMEF

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #591 στις: Φεβρουαρίου 16, 2014, 10:44:56 μμ »
THANKS FOR ALL "GIO"

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ

Αποσυνδεδεμένος GIOMEF

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #593 στις: Φεβρουαρίου 16, 2014, 10:49:34 μμ »
Εγω ετσι θα σου απαντω απο εδω και περα γιατι με εχεις κουρασει.........
THANKS FOR ALL "GIO"

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #594 στις: Φεβρουαρίου 16, 2014, 10:56:36 μμ »
Εγω ετσι θα σου απαντω απο εδω και περα γιατι με εχεις κουρασει.........

AAA,....γουσταρω! :D   Ειμαι και ψαλτης ξερεις! :wink:

Αποσυνδεδεμένος repetan

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΚΡΗΤΗ - ΡΕΘΥΜΝΟ
« Απάντηση #595 στις: Φεβρουαρίου 17, 2014, 01:00:07 πμ »
  Παναγιώτη καλησπέρα , τα κάνεις και φαίνονται όλα τόσο εύκολα ( αν και φαίνεται η δουλειά που χεις ρίξει ).  ::good_job_smilie::
  Καλά τελειώματα  ::salut::
  Αντώνης .

Αποσυνδεδεμένος pink_panzer

• "Αυτοί που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα, εκνευρίζουν εμάς που τα ξέρουμε"
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κολόμβε, .... την περιέργειά σου
  • "Αν τα λάθη διδάσκουν, τότε έχω φοβερή μόρφωση"
« Απάντηση #596 στις: Φεβρουαρίου 17, 2014, 01:45:27 πμ »
και το bannerάκι τα σπάει...

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Που είπες;;
« Απάντηση #597 στις: Φεβρουαρίου 17, 2014, 12:13:18 μμ »
Me τόσα φύλλα πλαστικού που έχεις χρησιμοποιήσει καί άλλα φυσικά παρελκόμενα υλικά, θα έπρεπε το καταστημα από το οποίο τα ψωνίζεις να σου κάνει έκπτωση για την κατανάλωση που του κάνεις!!!

Συνέχισε ακάθεκτος!!!! ::salut::
There are only two types of aircraft, fighters and targets.

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδα
  • Can't help myself...it's a sickness!!
« Απάντηση #598 στις: Φεβρουαρίου 17, 2014, 02:08:07 μμ »
Το αβαβα πλεον ειναι λιγο...θα σκεφτω κατι αλλο που να ταιριαζει και θα επανελθω! :mrgreen:
Για τα σκοινια,εχεις σκεφτει κατι σε συρματοσκοινα της eureka xxl?
Θα σου ταιριαξουν στη κλιμακα σαν σκοινι και οχι συρματοσκοινο.Το καλο ειναι οτι ειναι παρα πολυ μαλακα με αποτελεσμα να κρατανε το σχημα τους απιστευτα....το κακο ειναι οτι θελεις πολλα..... :?
Καλη συνεχεια Παναη! :wink:
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #599 στις: Φεβρουαρίου 17, 2014, 06:44:09 μμ »
Με την εκκρεμοτητα καποιων οπων εξαερισμου και βεβαια των σχοινιων  ::icon_hang::  η κοντοχοντρη μας ετελειωσε! 8)

Οσο για τα σχοινια..Θα τοποθετηθουν οπως προανεφερα στο range finder και στο πισω μερος του island..Θα πρεπει να βρεθει μια ρεαλιστικη αναπαρασταση τους υπο κλιμακα.. :roll:

Για τα σκοινια,εχεις σκεφτει κατι σε συρματοσκοινα της eureka xxl?
Θα σου ταιριαξουν στη κλιμακα σαν σκοινι και οχι συρματοσκοινο.Το καλο ειναι οτι ειναι παρα πολυ μαλακα με αποτελεσμα να κρατανε το σχημα τους απιστευτα....το κακο ειναι οτι θελεις πολλα..... :?
Καλη συνεχεια Παναη! :wink:
Τασο, εχεις καποια ευκαιρη φωτο να δω περι τινος προκειται :?:   Αν κοστιζει παντως..λεω..αν.. ::eusa_naughty:: :roll: Ο Νικος gtdeath13  προτεινει ακρυλικη κλωστη..

Me τόσα φύλλα πλαστικού που έχεις χρησιμοποιήσει καί άλλα φυσικά παρελκόμενα υλικά, θα έπρεπε το καταστημα από το οποίο τα ψωνίζεις να σου κάνει έκπτωση για την κατανάλωση που του κάνεις!!!

Συνέχισε ακάθεκτος!!!! ::salut::
Χωρις πλακα, μου εχει καταναλωσει την μεγαλυτερη ποσοτητα πλαστικου απο οτιδηποτε εχω φτιαξει μεχρι τωρα..Το υποστεγο της παρθενας ηταν..ABS! :lol:

(Image removed from quote.) και το bannerάκι τα σπάει...
Zηση, το κατα δυναμιν.. :D

Παναγιώτη καλησπέρα , τα κάνεις και φαίνονται όλα τόσο εύκολα ( αν και φαίνεται η δουλειά που χεις ρίξει ).  ::good_job_smilie::
  Καλά τελειώματα  ::salut::
Αντώνης .
Αυτουργε, ελπιζω μεχρι το Πασχα να χω τελεψει!

Σας ευχαριστω για τα σχολια σας!

Tags: