Αποστολέας Θέμα: Akagi Rei-sen -OWARI! ΤΕΛΟΣ ΛΕΜΕ!  (Αναγνώστηκε 85805 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος architect

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Doha Qatar
  • modelclub.gr
Απ: Akagi Rei-sen..(στο αεροπλανοφόρο).
« Απάντηση #175 στις: Ιουνίου 29, 2013, 12:07:04 πμ »
Οι σιδεριές που λες, είναι μεταλλικοί αρμοί του ξύλινου καταστρώματος. Το ξύλο είναι άτιμο υλικό. Με την υγρασία, και ειδικά στρώση αυτής της έκτασης,  μπορεί να σκευρώσει, να τεντώσει.....γενικά να καταστρέψει τη ζωή ενός ναυπηγού.
Για το λόγο αυτό, χώριζαν το κατάστρωμα σε ζώνες, και έβαζαν μεταλλικούς αρμούς που λειτουργούσαν σαν ελατήρια, που από τη μια πίεζαν το ξύλινο πάτωμα και από την άλλη εκτόνωναν τις τάσεις του ξύλου για να διατηρείται επίπεδο το κατάστρωμα.
Οι αρμοί αυτοί δεν εξείχαν καθόλου από το υπόλοιπο κατάστρωμα.
Γενικά, ήταν δυο μεταλλικές δοκοί, με δόντια ανά αποστάσεις και καινό μεταξύ τους. Μπορείς να δεις την όψη τους, στην βάση της EDUARD.     
THEY CALL ME CAPTAIN SLOW

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Mουσείο Π.Α.,Τατόι
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #176 στις: Ιουνίου 29, 2013, 12:18:55 πμ »
Οι σιδεριές που λες, είναι μεταλλικοί αρμοί του ξύλινου καταστρώματος. Το ξύλο είναι άτιμο υλικό. Με την υγρασία, και ειδικά στρώση αυτής της έκτασης,  μπορεί να σκευρώσει, να τεντώσει.....γενικά να καταστρέψει τη ζωή ενός ναυπηγού.
Για το λόγο αυτό, χώριζαν το κατάστρωμα σε ζώνες, και έβαζαν μεταλλικούς αρμούς που λειτουργούσαν σαν ελατήρια, που από τη μια πίεζαν το ξύλινο πάτωμα και από την άλλη εκτόνωναν τις τάσεις του ξύλου για να διατηρείται επίπεδο το κατάστρωμα.
Οι αρμοί αυτοί δεν εξείχαν καθόλου από το υπόλοιπο κατάστρωμα.
Γενικά, ήταν δυο μεταλλικές δοκοί, με δόντια ανά αποστάσεις και καινό μεταξύ τους. Μπορείς να δεις την όψη τους, στην βάση της EDUARD.   
shshshshshshshshshshshshshsit!!!! :evil:
Θα τους κανω με λεπτο αλουμινοφυλλο πανω απο τις σανιδες.. ::dontknow:: ::thanks_smilie:: Αντωνη!

Η ιστοσελίδα μου..https://www.facebook.com/Pankoub22

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #177 στις: Ιουνίου 29, 2013, 12:24:39 πμ »
Κάτσε μην κάνουμε λάθος.
Στη μεσαία φωτό, το μεσαίο βελάκι, δείχνει αυτό τον αρμό που σου είπα. Το δεξί βελάκι, δείχνει το σύστημα ανάσχεσης έκτακτης ανάγκης.
ΙΝΤΑΞ ????????

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #178 στις: Ιουνίου 29, 2013, 12:29:33 πμ »
Κάτσε μην κάνουμε λάθος.
Στη μεσαία φωτό, το μεσαίο βελάκι, δείχνει αυτό τον αρμό που σου είπα. Το δεξί βελάκι, δείχνει το σύστημα ανάσχεσης έκτακτης ανάγκης.
ΙΝΤΑΞ ????????
Ειπα κι εγω! Το συστημα ανασχεσης πανω απο τις σανιδες,ε? :roll: :oops: Για τους μεταλλικους αρμους...ειδομεν! ::noidea::
Παναγη, ::salut::

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #179 στις: Ιουνίου 29, 2013, 12:32:05 πμ »
Ναι πάνω από τις σανίδες.

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #180 στις: Ιουνίου 29, 2013, 01:44:47 πμ »
::thanks_smilie::

::arrowred:: ww2 flight deck crash barrier
::arrowred:: ww2 flight deck expansion joint
 Τελικα θελει ποοοοολυ διαβασμα το ατιμο το αντικειμενο.... ::book:: ::book:: ::book:: :twisted:

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #181 στις: Ιουνίου 29, 2013, 06:43:18 πμ »
Αντωνη, με ολη την καλη διαθεση  ::thumbleft:: οι κυριοι απο το ::arrowred:: http://www.shipmodels.info/mws_forum/viewtopic.php?f=2&t=152934&start=20 μου εστειλαν την απαντηση:
About the crash barriers - they are supposed to sit in shallow cutouts/recesses in the deck, not lie on top. A lot of mfgs, notably Fujimi, have erred on this feature. Εμενα με 'βολευει' η απαντηση σου, αλλα σε περιπτωση που μου τη βιδωσει να ξυσω την περιοχη κ να τα προσθεσω οπως λεει???
Spoiler (hover to show)

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #182 στις: Ιουνίου 29, 2013, 09:24:23 πμ »
Τα παλικάρια είναι στο αντικείμενό τους και θα ακολουθούσα τη συμβουλή τους οπωσδήποτε.....

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #183 στις: Ιουνίου 29, 2013, 09:18:47 μμ »
..Aπλα για εξακριβωση, αυτος ειναι ενας αρμος διαστολης,ΟΚ? :?:

Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #184 στις: Ιουνίου 29, 2013, 09:26:36 μμ »
Να και ο δικος μου! ::glossa:: Ακριβως αναμεσα στην ακρη του island κ του ιστου!

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #185 στις: Ιουλίου 01, 2013, 12:54:33 πμ »
Kαλησπερα!
Οι 180 τρυπες 'πατωθηκαν' κ με ενα κομματακι πλαστικου σχηματιστηκε καποιος υποτυπωδης σκελετος..Φοβερα βαρετη αλλα απαραιτητη διαδικασια..

Η βαση ελαβε τις οριστικες διαστασεις της..

και το πιο σημαντικο...προσδιοριστηκε με ακριβεια ...ποντων η περιοχη που θα αναπαραστησω..Πολυ σημαντικο, για να δοθει με οση περισσοτερη πιστοτητα η θεση του καθε 'αντικειμενου' στο χωρο..Το αποτελεσμα βεβαια θα δειξει αν ειχα δικιο ή οχι.. ::salut::

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #186 στις: Ιουλίου 01, 2013, 12:57:11 μμ »
..Aπλα για εξακριβωση, αυτος ειναι ενας αρμος διαστολης,ΟΚ? :?:

Όχι αυτό φαίνεται να είναι η ακμή του ανελκυστήρα. Ο αρμός είναι πολύ πιο στενός.

Αν μου επιτρέπεις, να σου πω λίγα λόγια για τη σκηνοθεσία......Τα βήματα που ακολουθώ εγώ, μιας και έχεις πλήρη σχέδια, θα ήταν να βγάλεις μια φωτοτυπία του καταστρώματος μεγενθύνοντας το κομμάτι που σε ενδιαφέρει, στην 1/48. Μετά, να φτιάξεις ένα πλαίσιο, στις διαστάσεις της βάσης του διοράματος,....ανάλογα με το χώρο που έχεις στη διάθεσή σου. Τύπωσε η σχεδίασε στην ίδια κλίμακα, (1/48), το σχήμα του πρωταγωνιστή δηλ το zero.
Τοποθετώντας το πλαίσιο πάνω στο σχέδιο, μπορείς τώρα να σκηνοθετήσεις τη σκηνή του διοράματος, και να φανταστείς πως θα είναι η τελική σκηνή.....Α!! και μια παρατήρηση αισθητική. Δεν είναι ωραίο, να ακολουθεί το διόραμα τις διευθύνσεις του θέματος. Δηλ, θα ήταν πολύ ωραίο, η διεύθυνση του σανιδώματος να μην ακολουθεί τη διεύθυνση των ακμών της βάσης διοράματος.
Αυτό, γιατί κατά την ταπεινή μου άποψη, το διόραμα είναι ( ή θα έπρεπε να είναι) μια φωτογραφία τρισδιάστατη.....τυχαία. Ένα πάγωμα μιας ιστορικής στιγμής. Διαλέγεις δηλ ένα τυχαίο πλάνο που θα έβλεπε το μάτι του ναύτη πάνω στο κατάστρωμα, και σαν τέτοιο η σκηνή θα έπρεπε να είναι ακανόνιστη στον προσανατολισμό της......Αυτά......Αν δεν συμφωνείς, προχώρα όπως σ'αρέσει.   

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #187 στις: Ιουλίου 01, 2013, 02:27:01 μμ »
Όχι αυτό φαίνεται να είναι η ακμή του ανελκυστήρα. Ο αρμός είναι πολύ πιο στενός.

Αν μου επιτρέπεις, να σου πω λίγα λόγια για τη σκηνοθεσία......Τα βήματα που ακολουθώ εγώ, μιας και έχεις πλήρη σχέδια, θα ήταν να βγάλεις μια φωτοτυπία του καταστρώματος μεγενθύνοντας το κομμάτι που σε ενδιαφέρει, στην 1/48. Μετά, να φτιάξεις ένα πλαίσιο, στις διαστάσεις της βάσης του διοράματος,....ανάλογα με το χώρο που έχεις στη διάθεσή σου. Τύπωσε η σχεδίασε στην ίδια κλίμακα, (1/48), το σχήμα του πρωταγωνιστή δηλ το zero.
Τοποθετώντας το πλαίσιο πάνω στο σχέδιο, μπορείς τώρα να σκηνοθετήσεις τη σκηνή του διοράματος, και να φανταστείς πως θα είναι η τελική σκηνή.....Α!! και μια παρατήρηση αισθητική. Δεν είναι ωραίο, να ακολουθεί το διόραμα τις διευθύνσεις του θέματος. Δηλ, θα ήταν πολύ ωραίο, η διεύθυνση του σανιδώματος να μην ακολουθεί τη διεύθυνση των ακμών της βάσης διοράματος.
Αυτό, γιατί κατά την ταπεινή μου άποψη, το διόραμα είναι ( ή θα έπρεπε να είναι) μια φωτογραφία τρισδιάστατη.....τυχαία. Ένα πάγωμα μιας ιστορικής στιγμής. Διαλέγεις δηλ ένα τυχαίο πλάνο που θα έβλεπε το μάτι του ναύτη πάνω στο κατάστρωμα, και σαν τέτοιο η σκηνή θα έπρεπε να είναι ακανόνιστη στον προσανατολισμό της......Αυτά......Αν δεν συμφωνείς, προχώρα όπως σ'αρέσει.   
Αντωνη,για την αισθητικη παρατηρηση θα συμφωνησω..Και μενα παγια τακτικη μου ειναι να μην υπαρχει 'στησιμο'..Η καλυβα κ το υποστεγο στα προηγουμενα διοραματα μου ειχαν αυτην την ακανονιστη κλιση..Εδω το θεμα ομως ειναι το island..To οτι πισω του υπαρχουν καγκελα που καθοριζουν τα ορια του καταστρωματος, δεν μου αφηναν αρκετες επιλογες..

Ακομα κ το τραπέζιο σχημα της βασης ειχα σκεφτει, ετσι μονο κ μονο να μην ειναι ολα παραλληλα :evil: αλλα αισθητικα δεν μου καθοταν..Τελος, αν προσεξεις, ολες οι αντιστοιχες βινιετες που υπαρχουν -με το island- ακολουθουν αυτο το παραλληλο στησιμο..
Σε οτι αφορα τον αρμο, για να μην κανω καμια γκαφα, στην ουσια μιλαμε για δυο μεταλλικες πλακες που τεμνουν το καταστρωμα,οχι δυο σωληνες,ε? :? ::salut::

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #188 στις: Ιουλίου 01, 2013, 03:16:31 μμ »
Είναι δυο μεταλλικές ταινίες.....για αμερικάνικο κατάστρωμα, πάρε μια ιδέα: http://neilorme.com/pics/WW2/pacific017.jpg

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #189 στις: Ιουλίου 01, 2013, 03:19:48 μμ »
 ::thanks_smilie::

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #190 στις: Ιουλίου 02, 2013, 06:55:33 πμ »
Με τον Αντωνη,(architect), να ξυνει πληγες  ::mastigoma::   κ με τον κοφτη, τον χαρακα κ κυριως το κομπιουτερακι στο χερι για τηρηση των διαστασεων,εκοψα ελαφρα λοξα τις πλα'ι'νες επιφανειες,ανοιξα χωρο για τον αρμο διαστολης,ενω σχηματισα και την καμπυλη στην πανω πλευρα της βασης..Η ανακουφιση μετα το μεγαλο παιδεμα ηρθε οταν μετρωντας τον χωρο αναμεσα στις καμπυλες οπου θα βρισκεται το island προεκυψε το πολυποθητο ''29 ποντοι'' που θα αντιστοιχουν στα σχεδον 13 μ. μηκος του κεντρικου σημειου του διοραματος..

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.
Μια δυσαρεστη διαπιστωση ειναι οτι οι οπες για το δεσιμο των αεροπλανων κυριως στα σημεια που υπηρχε μπαλσα ειχαν παραμορφωθει αλλα ευτυχως ανακαλυψα οτι υπαρχει λυση.. :wink:

Click to see the original size. Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #191 στις: Ιουλίου 03, 2013, 06:34:46 πμ »
Η βαση ψεκαστηκε με διαφορες αποχρωσεις του tan-και οχι μονο-ενω τα tie-downs,(ελληνιστί  :roll: :? :?:), περαστηκαν με αρκετα αραιωμενο μαυρο...

Θα ακολουθησει wash...

Προτασεις,παρατηρησεις,σχολια, παντα ευπροσδεκτα... ::salut::

Αποσυνδεδεμένος mirrage

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
« Απάντηση #192 στις: Ιουλίου 03, 2013, 07:25:05 πμ »
...τα tie-downs,(ελληνιστί  :roll: :? :?:)...

Σημεία πρόσδεσης η δέστρες.

Ωραίο είναι!Το κομμάτι του ανελκυστήρα?

Παναγιώτης Ελ Σισι

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #193 στις: Ιουλίου 03, 2013, 07:29:18 πμ »
Σημεία πρόσδεσης η δέστρες.

Ωραίο είναι!Το κομμάτι του ανελκυστήρα?
Μαζι με τον αρμο θα μπουν αφου ξεμπερδεψω με την ξυλεια..Ευχαριστω για τη μεταφραση!

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #194 στις: Ιουλίου 03, 2013, 09:20:02 πμ »
Ωραίο βγήκε το βάψιμο του καταστρώματος. Έδεσε η μπάλσα με το ξύλο χωρίς πρόβλημα. Καλή συνέχεια.

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #195 στις: Ιουλίου 03, 2013, 09:32:39 πμ »
Νομιζω οτι τα κενα αναμεσα σε μερικες σανιδες δε θα επρεπε να υπαρχουν. Ισως,απο την στιγμη που επελεξες να κανεις το ντεκ απο μπαλσα, να επρεπε να περασεις ενα λεπτο χερι ξυλοστοκο ολη την βαση. Και τα κενα θα εκλειναν και θα εξαφανιζε και τις μικρες υψομετρικες διαφορες απο σανιδα σε σανιδα.

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #196 στις: Ιουλίου 03, 2013, 07:52:55 μμ »
Νομιζω οτι τα κενα αναμεσα σε μερικες σανιδες δε θα επρεπε να υπαρχουν. Ισως,απο την στιγμη που επελεξες να κανεις το ντεκ απο μπαλσα, να επρεπε να περασεις ενα λεπτο χερι ξυλοστοκο ολη την βαση. Και τα κενα θα εκλειναν και θα εξαφανιζε και τις μικρες υψομετρικες διαφορες απο σανιδα σε σανιδα.
Εχω ρεταλια απο τα ξυλακια κ θα μπαλωσω καποια κενα.Για τις διαφορες θα τριψω με ντουκοχαρτο κ θα περασω με βαγιεχο τα ξεφτισματα που θα προκυψουν..
Παιδια, αυτος ειναι κι ο λογος που ποσταρω τοσο πυκνα..Ειναι αγνωστα κατατοπια για μενα κ θα θελα να με διορθωνετε οπου βλεπετε λαθη.. ::mastigio::
Κωστη,ευχαριστω..Φυσικα στο τελος θα γινει ο απολογισμος..
Ερωτηση..Μαλλον ρητορικη..Αυτος ειναι ενας αρμος διαστολης,σωστα?Βαφεται με μαυρο κ στεγνο με steel? :?:

Kai μια αλλη ερωτηση που αφορα τον ανελκυστηρα..

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #197 στις: Ιουλίου 04, 2013, 12:28:14 μμ »
Ο αρμός ήταν μεταλλικός. Θα τον βάψεις, .........ότι λένε οι φωτογραφίες.
Στην φωτό του ανελκυστήρα, αυτό που δείχνει το γαλάζιο βελάκι, είναι διάτρητη ζώνη, για την απορροή των υδάτων. Η επόμενη εξωτερική ζώνη, είναι το μεταλλικό χείλος του καταστρώματος, που δεν μετακινείται. Δηλ το όριο του ανελκυστήρα, είναι η εξωτερική γραμμή της διάτρητης ζώνης.
Λίγα λόγια για τα μεταλλικά....Το καράβι ήταν φτιαγμένο από χάλυβα.....δηλ ατσάλι. Το ατσάλι, δεν έχει προστασία από διάβρωση, γιατί για να το κάνεις ανοξείδωτο, θέλεις όλα τα λεφτά του πλανήτη...... Για το λόγο αυτό, και για να το προστατέψουν από το θαλασσινό νερό, το έβαφαν. Πρώτα το βάφουμε αντισκωριακό, που την εποχή εκείνη ήταν μόνο κόκκινο, και μετά το τελικό χρώμα της παραλλαγής. Για το λόγο αυτό, θα βάψεις όλα τα μεταλλικά μέρη, ότι λένε οι φωτογραφίες. 

Αποσυνδεδεμένος papadakis.n

• Νίκος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
« Απάντηση #198 στις: Ιουλίου 04, 2013, 04:12:32 μμ »
Tο κατάστρωμα είναι σούπερ μέχρι στιγμής ::good_job_smilie::

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #199 στις: Ιουλίου 04, 2013, 05:46:43 μμ »
Ο αρμός ήταν μεταλλικός. Θα τον βάψεις, .........ότι λένε οι φωτογραφίες.
Στην φωτό του ανελκυστήρα, αυτό που δείχνει το γαλάζιο βελάκι, είναι διάτρητη ζώνη, για την απορροή των υδάτων. Η επόμενη εξωτερική ζώνη, είναι το μεταλλικό χείλος του καταστρώματος, που δεν μετακινείται. Δηλ το όριο του ανελκυστήρα, είναι η εξωτερική γραμμή της διάτρητης ζώνης.
Λίγα λόγια για τα μεταλλικά....Το καράβι ήταν φτιαγμένο από χάλυβα.....δηλ ατσάλι. Το ατσάλι, δεν έχει προστασία από διάβρωση, γιατί για να το κάνεις ανοξείδωτο, θέλεις όλα τα λεφτά του πλανήτη...... Για το λόγο αυτό, και για να το προστατέψουν από το θαλασσινό νερό, το έβαφαν. Πρώτα το βάφουμε αντισκωριακό, που την εποχή εκείνη ήταν μόνο κόκκινο, και μετά το τελικό χρώμα της παραλλαγής. Για το λόγο αυτό, θα βάψεις όλα τα μεταλλικά μέρη, ότι λένε οι φωτογραφίες.
Μπραβο Αντωνη! ::thanks_smilie:: Να κ μια φωτο απο εναν ανελκυστηρα-Σοκακου-που εμπασε νερα.. ::glossa::

Tο κατάστρωμα είναι σούπερ μέχρι στιγμής ::good_job_smilie::
Νικολα, το παλευω οσο μπορω..Θα δεις παρακατω τί εννοω! :twisted:

Επεσε το 1ο πλυσιμο..

Απο χαρτι τριπλεξ κ απο πλαστικο τοποθετησα τον αρμο κ τον ανελκυστηρα..

Το καταστρωμα δεν μου καθοταν καλα κ του δωσα κ καταλαβε.. :twisted:

Τωρα μου φαινεται καπως καλυτερο..

Στη συνεχεια θα προσθεσω τις σχαρες κ θα βαψω στο χρωμα της παραλλαγης.. ::salut::

Tags: