0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
για να σας ενημερωνω οπως ενημερωνομαι κι εγω! Πηγη μου παντα το http://www.shipmodels.info/mws_forum/viewforum.php?f=2It's a 4.5 meter stereo-scopic range-finder. It was used for optical directing artillery fire . it controlled the 120 mm guns on board Akagi.It was one of three fitted to the carrier for defence purposes. Δηλαδη εδινε εντολη στα πυροβολα πού να βαλλουν?
Τηλέμετρο, δηλαδή μέτραγε την απόσταση του στόχου. Στις δύο άκρες έχει από ένα κυάλι ή "μάτι" που στέλνει από μια εικόνα στον χειριστή. Αυτός ρυθμίζει να συμπέσουν τα δύο είδωλα από τα δύο μάτια, που καθώς απέχουν μεταξύ τους 4,5 μέτρα, πρέπει να έχουν μια (πολύ μικρή αλλά μετρήσιμη) γωνία. Με τριγωνομετρία το μηχάνημα μπορείς κατόπιν να υπολογίσει την απόσταση του στόχου. Κάπως έτσι λειτουργεί και η εστίαση στις φωτογραφικές μηχανές που δεν έχουν καθρέπτη, τις λεγόμενες τηλεμετρικές.
Μήπως είναι μάνικες πυρόσβεσης; Όχι, δεν ξέρω γιατί θα έπρεπε να τις κρεμάσουν στο τηλέμετρο απλά έτσι μου φαίνονται στις φωτογραφίες.
Παναγιώτη καλησπέρα άποψη και πάλι σχετική μπορώ να έχω μόνο για την πρώτη φωτό ( το σχέδιο ) η διάσταση στην λαχανί γραμμή είναι κατά προσέγγιση 7,35 m . Παράκληση όταν θελήσεις πάλι κάτι τέτοιο να χρησιμοποιείς λεπτές γραμμές 0,5 mm , γιατί μόνο η γραμμή που βάζεις στην κλίμακα αυτή είναι περίπου 9 cm . Καλή συνέχεια Αντώνης .
Να.... κοίτα εδώ: http://www.militaryphotos.net/forums/showthread.php?129481-Aircraft-Carriers-Intensive-PIX!!/page213
ʼκου: Θα πάρεις ένα διαβήτη με ακίδες στις δυο άκρες (λέγεται διαστημόμετρο). Στο μεσαίο σχέδιο της πάνω σειράς, στα σχέδιά σου, θα βάλεις την μια άκρη στο μηδέν της κλίμακας (εκείνη τη γραμμή από κάτω που λέει 0, 1, 2 .....20m ) την άλλη άκρη θα τη βάλεις στο ένα. Μετά με το διαβήτη σου να έχει άνοιγμα ένα μέτρο, θα πας στο από πάνω σχέδιο και θα μετρήσεις το πλάτος που θες γυρνώντας το διαβήτη σαν να περπατάει. Με το μάτι το κάνω περίπου 3,50.
Παναγιώτη το πλάτος είναι περίπου 3,41 m , τσέκαρέτο και συ . Καλή συνέχεια Αντώνης .
Χμ. Ελπίζω να μην σου βγει άσχημα η διχρωμία στο ξύλο. Πάντως η χάραξη του μπάλσα βγήκε μια χαρά.
Στη συνεχεια ανοιξα 180 τρυπες οι οποιες με τις ελαχιστες εως μηδαμινες γνωσεις που εχω θα πρεπει να παιζουν το ρολο της αποστραγγισης των νερων απο το καταστρωμα..
Για αποστράγγιση νερών δεν ξέρω αν ήταν άλλα ήταν σίγουρα για το δέσιμο των αεροσκαφών ώστε να παραμένουν στη θέση τους. Αν παρατηρήσεις προσεκτικά τις φωτό θα δεις στη μέση από το ''καπάκι'' υπάρχει ένα σιδερό στη μέση οπού εκεί έβαζαν τον ένα γάτζο και τον άλλο σε ένα σημείο του αεροσκάφους.