Ευχαριστώ κι εγώ με τη σειρά μου ακόμα μια φορά!
Το vector που ανέφερες στο άλλο ποστ, δεν γνωρίζω τι είναι. Το cad αν δεν κάνω λάθος είναι κάποιο πρόγραμμα.
Πρέπει να φτιάξω τα γράμματα και να σου τα στείλω; Ή χρειάζεται να βρω τη λέξη στο διαδίκτυο και να κάνω αντιγραφή-επικόλληση;
Δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο το vector file, θα σου εξηγήσω στα γρήγορα γιατί μπορεί κι άλλοι να έχουν την ίδια απορία.
Vector files είναι τα διανυσματικά αρχεία, σε αντίθεση με τα raster files, που είναι τα μη διανυσματικά, απλά αρχεία εικόνας, δεν ξέρω πώς τα αποδίδουμε στα ελληνικά. Η ουσιαστική διαφορά των δύο είναι ότι στα διανυσματικά, όλα τα στοιχεία δεν είναι απλά pixels, όπως είναι σε ένα jpeg αρχείο ας πούμε, είναι ξεχωριστές οντότητες με συντεταγμένες για το αρχείο και το πρόγραμμα που το διαβάζει, άρα (γι' αυτό μας ενδιαφέρει), μπορούν πρώτον να επεξεργαστούν και φυσικά να μεγεθυνθούν ή να σμικρυνθούν χωρίς απώλεια ποιότητας. Γι' αυτό ας πούμε στα pdf που βλέπεις, μπορείς να κάνεις άπειρο zoom χωρίς να δεις pixel-άρισμα.
Μπορείς να ρίξεις μια ματιά και εδώ αν θες, για περισσότερες πληροφορίες:
http://en.wikipedia.org/wiki/Vector_graphicsΤο CAD είναι computer-aided design και ναι, σωστά υπέθεσες, είναι κατηγορία προγραμμάτων τύπου Autocad, VectorWorks κτλ. Τα συγκεκριμένα pdf είναι φτιαγμένα σε autocad.