Αποστολέας Θέμα: Πυροσβεστικά οχήματα?  (Αναγνώστηκε 2155 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος costastdm

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Σαλαμινα
Πυροσβεστικά οχήματα?
« στις: Απριλίου 20, 2012, 12:25:40 μμ »
 ::salut:: ::salut:: ::salut::
Γνωρίζει κανείς ποια πυροσβεστικά οχήματα χρησιμοποιούμε στην Πολεμική Αεροπορία και αν υπάρχει κάποιο από αυτά σε κλίματα 1/72, 1/48 ή κοντά σε αυτές?

Αποσυνδεδεμένος iliasbass

• χρόνος... ποτέ δεν είναι αρκετός...
  • Scale 1/48
  • *
3% μοντελιστης
97% θαυμαστης των εργων σας...

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
Απ: Πυροσβεστικά οχήματα?
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 20, 2012, 02:23:56 μμ »
Σε 1/50 μπορείς να βρείς απο το εξωτερικό diecast unimog, international harvester και μερσεντές γουρούνες τα οποία μετά θα πρέπει να τα μετατρέψεις σε πυροσβεστικά. Εαν θέλεις να φτιάξεις κανένα 32άρι, υπάρχει και το steyr 1490 σε vac, 1/35 το οποίο όμως θέλει πολλή δουλειά για να γίνει ελληνικό πυροσβεστικό

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 20, 2012, 02:37:45 μμ »
Ευχαριστώ για το link. Εχω βρει και εγώ κάποια οχήματα από αμερική αλλά $200 δεν τα δίνω....

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 20, 2012, 02:58:33 μμ »
Υπάρχει περίπτωση οχήματα που είχε η ΥΠΑ να τα έχει και ΠΑ?
όπως για παράδειγμα τα Pathfinder ή Protector ή Oshkosh TI 1500 από το παρακάτω link...
http://www.greekfirevehicle.gr/index.php?option=com_phocagallery&view=category&id=21&Itemid=28

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 21, 2012, 03:57:43 πμ »
Υπάρχει περίπτωση οχήματα που είχε η ΥΠΑ να τα έχει και ΠΑ?
όπως για παράδειγμα τα Pathfinder ή Protector ή Oshkosh TI 1500 από το παρακάτω link...
http://www.greekfirevehicle.gr/index.php?option=com_phocagallery&view=category&id=21&Itemid=28
Η ΥΠΑ και η Π.Α. έχουν κοινά πυροσβεστικά μόνο τα steyer 1490 και αυτά με κάποιες διαφορές. Σε κάποια αεροδρόμια που υπάρχει κοινη χρήση, θα δείς και πολιτικά και στρατιωτικά πυροσβεστικά. Σε περίπτωση όμως ανάγκης στρατιωτικού αεροσκάφους, επιχειρούν τα στρατιωτικά.

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #6 στις: Απριλίου 21, 2012, 02:53:10 μμ »
Έπεσε στα χέρια μου μια φωτογραφία από μια πτώση ενός Mirage 2000 στην Τανάγρα πριν αρκετά χρόνια. Το αεροπλάνο λόγο βλάβης, είχε πέσει κατά την διάρκεια της προσγείωσης, δίπλα από το αεροδρόμιο και πάνω στις γραμμές του τρένου. Το πλήρωμα σώθηκε, το αεροπλάνο είχε ελάχιστες ζημιές και επισκευάστηκε. Το φωτογραφικό υλικό που έχω περιλαμβάνει και το πυροσβεστικό όχημα που κατέφτασε για την πρόληψη πυρκαγιάς. Θέλω να φτιάξω αυτή την σκηνή και ψάχνω να βρω πυροσβεστικό όχημα. Αν καταφέρω να πάρω την φωτογραφία από τον γνωστό μου θα την ανεβάσω για να δείτε το όχημα.

Tags: